Perkėliau ir aš savo nuotraukytes. Kepiau du tortus kasdieniniam naudojimui, tai nepuošti, bet labai skanus
"Kalėdinis" tortasAčiū GitanaiB už
receptą. Tada taip ir nepadėkojau, nusikopijavau ir pamiršau
Aš į tešlą dėjau 3 šaukštus aguonų ir apie 1/2 puodelio maltų lazdyno riešutų (sumaliau blenderiu). Kepiau 3 atskirus lakštus. Pertepiau grietine (apie 1 litras) suplakta su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele, žele ir citrinos sultim, galiausiai šmaišiau smulkintus lazdyno riešutus (kapojau peiliu).
Mano tetos firminis tortas Recepto jam kaip ir nėra
Viską maliavoju "iš akies". Paisruošiu trupinius (galima pagal
dioros recepta arba pagal
Sonatinos recepta). Aš dariau iš 300 g margarino, kiaušinio, kažkiek miltų, kepimo miltelių ir grietinės.
Tada trupinius sumaišiau su indeliu Rududu ir puse indelio paprasto saldinto kondensuoto pieno. Sudėjau į formą, ant viršaus - plakta grietinėlė (grietinėlė, cukrus, vanilinis cukrus, citrinos žievelė + sultys, želatina). Viršutinis sluoksnis - uogos (avietės) ir aviečių želė iš pakelio. Labai skanu būna su mandarino riekelėm ir kokai citrinine ar apelsinine želė.