inetum,labai grazus keksiukai
O as siandien sumeistravau totuka,sakyciau visa torta.Pirmiausia pasakysiu pliusus ir minusus.Minusai-
nera.Pliusai-per pietus [pradejau gaminti,po pietu mes ji jau valgem
Buvo labai skanus.Biskvitas minkstutelis,grazios rusvos spalvos,perpjoviau puikiai,pats tortas toks lyg kavinis lyg capucininis
Tiesa,riebokas,bet pasimegauti gabaleliu tai malonumas.
Tortuka radau rusiskame puslapyje,vadinasi jis "Amadeusas"
Biskvitams:250g margarino,
150g pienisko sokolado,
6 kiausiniai,
puodukas cukraus,
100g krakmolo,
200g miltu,
2a.s.kepimo milteliu.
Kremas:
250g sviesto,
0,5 stiklines pieno,
1 stikline cukraus,
1 kiausinis,
kavos arba kakavos,konjako arba vanilino.
Istirpinti sokolada,atvesinti,bet neleisti jam sustingti.
Minksta kambario temp margarina issukti iki purios mases,po truputi pilti cukru ir sokolada,po viena musti kiausinius(sokoladas-cukrus-kiausiniai).Taip plakti kol bus sudeti visi kiausiniai ir cukrus su sokoladu.
Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijoti i tesla.Saukstu ismaisyti.Tesla padalinti i tris dalis.Viena dali pilti i riebalais istepta ir kepimo popieriumi isklota forma(21cm,bet as kepiau 23cm).Kepti 10-20min,patikrinti mediniu pagaliuku,jei sausas,tesla iskepe.Taip iskepti tris biskvitus.Ataususius perpjauti per puse.Gausis 6 biskvitai.
Kremui
Kiausini ismaisyti su cukrumi ir pienu,sudeti kava ar kakava ir pastoviai maisant kaitinti,kol mase sutirstes.Atvesinti iki kambario temperaturos.PO biski deti minksta sviesta ir plakti,kol kremas taps purus,ipilti konjako ar vanilino.
Biskvitus sulaistyti skiestom apelsinu sultim(as taip sugalvojau ir gavosi labai skanu),tepti kremo,apibarstyti kapotais riesutais,sokoladu.
Virsu ir sonus aptepiau plakta grietinele,nes kremo neuzteko.Sonus apibarsciau tarkuotu baltu ir pienisku sokoladu.NU labai skanus!!