- Mama, mamyte, o ka reiskia buti mama? As irgi noriu!
Ji man atsakydavo:
- Tai zodziais neapsakoma, reikia patirti paciai. - paduodavo man lelyte ir as eidavai zaisti toliau, nebeklausdavau.
Dabar as jau zinau, kad MAMA - tai stebuklingas zodis ir jausmas, kurio apibudinti niekas nemoka ir kiekvienas sia savoka supranta vis kitaip. Motinyste - pats nuostabiausias etapas gyvenime, kai ziuri vaikui i akis, atrodo daugiau niekas aplink neegzistuoja, tik tu ir jis! Mano nuomone nera stipresnio rysio uz mamos ir vaiko.
Tu dar nevaikštai, bet tu jau atėjai
Iš meilės ir manęs - ant mano rankų
Tu dar nesiglaudi, nes nieko nebijai,
Aš tik jaučiu kvėpavimą - lyg paukščio tankų.
Tu dar juokingai mažas, bet tu tikrai esi.
Jeigu ant šieno trys šešėliai artimi, žydri ir taikūs.
Jeigu sekundės - mažojo šešėlio judesy, jos jau fiksuojamos.
Ir nebeslinks pro šalį laikas.
Tu dar neprabilai, o aš juk pirmutinė tavo atrama,
Kol kambarys dar supasi, kol grindys traška.
Aš tavo pirmas žodis - aš MAMA
Pati pradžia, ir pirmas šuolio taškas.
Buvo grazios ir sauletos vasaros dienos popiete, sestadienis, kai tu mazyti, isvydai si nuostabu pasauli! Iki tavo atejimo, pasaulis man nebuvo toks grazus, koks yra dabar, tik tu, Ainuti, nuspalvinai ji ryskiomis spalvomis, tik tu, Deimanteli, ji uzpildei siluma! Pats gimdymas nebuvo tobulas, daug klaidu padaryta, daug skausmo iskesta ir daug asaru pralieta, bet tu esi to vertas, esi vertas visko ir dar daugiau!
Gimdymo data buvo numatyta rugpjucio 26-oji, skanas rode ka kita, rugpjucio 15-oji. Viskas prasidejo rugpjucio 15-aja, velai vakare, tevelis jau miegojo, pradejau jausti saremius, jie man pasirode skaudus ir vedantys is proto, pazdinau ji "man skauda visur, nerandu sau vietos, negaliu atsipalaiduoti ir uzmigti", pasiskambinau i ligonine, pasiule atvykti, taigi apsirengeme ir isvaziavome, vaziuojant saukiau ant tavo tevelio, kad vaziuotu atsargiai, nes man skauda, atrode, kad vaziuojame zvyrkeliu ir visur tik duobes. Nuvaziavome. Verdiktas "Kaklelis prasiveres 2cm, saremiai juntami, bet vis nereguliarus, vaziuokite namo ir susitiksime per artimiausias 24 valandas, jei bus stiprus skausmas igerkite 2 tabletes paracetamolio". Skausmas nerimo, miegoti buvo neimanoma, paracetamolis neveike... Praejo tos 24val, skausmas tai uzeidavo, tai praeidavo, suintensyvedavo vakarais, naktimis, prasidejo maratonas "Namai - ligonine - namai", kaip nieko taip nieko, tie patys 2cm.
Rugpjucio 22d., velyva penktadienio popiete, tevelis isvaziavo pirkti masinos i aukciona, o as pasilikau namie laukti, o ko nezinojau. Ir vel tas skausmas! Ir vel! Ir vel! Kas cia dabar darosi, tokio skausmo dar nesu jutusi, atrodo, tuoj visa suplysiu ar kas mane suplesys. Laukiu. Praejo valanda, tevelis negryzta, o as jau vietos sau neberandu, atsistojus blogai, atsisedus blogai, prisileidau vonia vandens, ilipau. Palaima... Gulejau puse valandos, uztenka. "O Dievuleliau!!! Negaliu islipti!", skambinu teveliui ir saukiu i telefona "Kur po galais tu esi??? As is vonios islipti nebegaliu, man skauda!!!" (Aciu Dievui telefona su savimi turejau, ka buciau be jo dariusi). Gerai, kad tevelis jau buvo pakeliui namo, gryzo, padejo man islipti, nusisluostyti, apsirengti, o skausmas!!!! Buvo velyvas vakaras, nuvaziavome i ligonine su mintimi, kad vel vaziuosime namo, net krepsio nepaisememe. Apziura, verdiktas "2cm, dar negimdote", pasirodo asaros akyse... Jie siulo pasilikti, nes "aparaciukas" fiksuoja stiprius saremius, bet deja nereguliarius. Nuveza mane i palata, teveli papraso vaziuoti namo. 1 valanda nakties nubega vandenys, kvieciu sesute. Ji atbegusi pasiteirauja ar noriu, kad kas nors dalyvautu gimdyme, tai zinoma! Kas per klausimas??? Paskambinau teveliui, paprasiau, kad atvaziuotu ir tik jokiu budu neuzmirstu krepsio. Isveze mane i gimdykla...
Kas buvo toliau nepasakosiu, nenoriu gasdinti busimu mamyciu... Tik tiek, kad 17:09 Anglijos laiku gime pats nuostabiausias ir graziausias berniukas, koki tik esu maciusi, verkeme visi, bet tai buvo ne skausmo, o dziaugsmo asaros!
Ainai Deimantai, tu gimei 52cm ugio ir sverei 3530gr, mums atrodei tobulas teveliu meiles vaisius!
MYLIME TAVE, MAZUTI, TIK TAVO DEKA MES TAPOME TIKRA SEIMA IR TUKSTANTI KARTU LAIMINGESNI!!!
Jau praejo 5 menesiai ir 1 savaite nuo to laiko, kai isvydai si pasauli, bet atsiminimai liks sirdyje amzinai...
P.S. Gimdymas nebuvo tobulas, bet jo vaisius IDEALUS!