InesaS, taip ir maniau, kad suprasi pasigilinusi
Pacific, padegusios visos bandyk mažint expoziciją. aš pati šiandien bandžiau pagauti panašiai, ta prasme kad lašas leistųsi į vandenį, tai iš pradžių labai degė vanduo vakar kai vien tik srovę fotkinau, tai be jokių problemų iš karto gavosi. šiandien aš expo gal net ant 0 turėjau nustačius ir paskui dar mažinau. ir su lempa dar paskui žaidžiau, bet kadangi šiandien man žiauriai žiauri sloga ir jaučiuosi kaip šlapiu maišu trenkta, tai trupmai darbavausi ir nelabai atsimenu ką tiksliai šiandien aš nepakaltinama
man irgi gaunasi po truputi,bet nervina fonas ka sugalvot?
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 30, 23:14)
man irgi gaunasi po truputi,bet nervina fonas ka sugalvot?
Dek ka nors.Pvz.Popieriaus lapus spalvotus.Bent as taip galvoju daryti
Pacific,man dar vos,vos ryskumo i lasiukus truksta.Bet dabar nera isdegimu
Pacific, paskutinės momentas tai gerulis pagautas dar su fokusu truputį pasitreniruoti, gražų foną pasirinkti ir padarysi superinių kadrų o išdegimų jau tikrai minimaliai likę žinai, gali bandyti dar ryškumo zoną didinti (f skaičiuką didesnį pasirinkti), tada didesnis vandens plotas į ryškumo zoną pateks.
QUOTE(Kaktuke @ 2009 01 30, 21:35)
O aš staiga supratau, kad nežinau, kaip išlaikyti tą 2:3 proporciją apkarpant foto, nes mano PGM formatas ne 2:3
aš tai padarau iš backgroundo sluoksnį, tada nustatau kanvas size pvz 20x30 ir patampau foto kad tilptų. tada nereikia ilgai skaičiuot ir galiu pastumdyt.
QUOTE(Pacific @ 2009 01 30, 23:11)
na sumazinau daba expo
antroj graži karūnėlė tik ryškumo trūksta
QUOTE(inesaS @ 2009 01 30, 23:18)
aha reikes dar treniruotis.
QUOTE(Peledike @ 2009 01 30, 23:24)
Pacific, paskutinės momentas tai gerulis pagautas dar su fokusu truputį pasitreniruoti, gražų foną pasirinkti ir padarysi superinių kadrų o išdegimų jau tikrai minimaliai likę žinai, gali bandyti dar ryškumo zoną didinti (f skaičiuką didesnį pasirinkti), tada didesnis vandens plotas į ryškumo zoną pateks.
as cia dar sonus apkarpiau.f dabar 5,6.
QUOTE(Sadi @ 2009 01 30, 23:26)
ryskumas fokuse?
QUOTE(Pacific @ 2009 01 30, 23:32)
ryskumas fokuse?
norėtusi kad visa karūnėlė būtų ryški.
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 30, 20:39)
man vaikas zoomo dangteli nulupo tas kur kaip uzuolaida atsidaro ar kaip kitaip pavadint
kazkaip as idejau naujas baterijas tai man vos kelias foto padare ir viskas-nusedo,o tos kur kartu su fotiku buvo tai pirkau ir pakroveja joms tai pati nebezinau kame reikalas.o kokia tu pirkai baterijas ir uz kiek?
reiks bandyt
kazkaip as idejau naujas baterijas tai man vos kelias foto padare ir viskas-nusedo,o tos kur kartu su fotiku buvo tai pirkau ir pakroveja joms tai pati nebezinau kame reikalas.o kokia tu pirkai baterijas ir uz kiek?
reiks bandyt
Tada gal ir fotoaparate problema.
Mano pirmosios baterijos buvo su fotiku. Bet kadangi fotika pirkau ne nauja, tai gali buti, kad del tos priezasties baterijos gana greit, po metu po aparato isigijimo, parejo. Beje fotoaparatu lieku patenkinta 100 proc. Nusipirkusi deveta fotika, pirkau antra kompelkta bateriju su pakroveju. O dabar nusipirkau naujos kartos, kaip isreklamuota, baterijas eneloop (ar kazkas panasaus). Atseit neissikraunancios savaime. Uz 2000 tu matavimo vienetu sumokejau 48 Lt. (4 baterijos komplekte dedasi). Bet jos jau savaite pas mane fotike. O be to su blicu lasus fotkinu. Ir laikosi dar nekrautos. Manau, kad neblogos jos.
Bet jei pas Tave issikrauna ir kitas komplektas, gal vis tik fotikas kazkur trumpina...
Ziurekis veisdrodzio...
QUOTE(Pacific @ 2009 01 30, 23:32)
as cia dar sonus apkarpiau.f dabar 5,6.
pala, tu atrodo su išlaikymo prioritetu dirbi. tada mažink išlaikymą, diafragma atvira bus trumpesnį laiką ir mažesnė vandes judesio įtaka bus. pradėk nuo mažiausio išlaikymo (1/1000 ar 1/2000) ir po kokius 20 kadrų padaryk vis keisdama išlaikymą per vieną žingsnį. pasinagrinėk kompe, pamatysi skirtumus, suprasi kas tau labiau patinka ir tinka