Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 11 tema

tai va is cia galim padaryt isvada , kad lasu uzfiksavimas priklauso ne tik nuo islaikymo , bet ir nuo sroves intensyvumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 02 02, 17:05)
tai va is cia galim padaryt isvada , kad lasu uzfiksavimas priklauso ne tik nuo islaikymo , bet ir nuo sroves intensyvumo  biggrin.gif

drinks_cheers.gif O kiek simtu kadru padaryta norint ta viena lasa pagauti doh.gif O kai pagauni netycia,tai aisku neryskus buna. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 02, 12:48)
Tai kaunietes - ar bus tas meetas?  bigsmile.gif  noriu susiplanuoti laisva diena ta proga  biggrin.gif

jeigu 9d man tinka iki 5val, nes 5 jau turiu atsiimti kinderius is darzo, jei kitas laikas tai as passuoju 4u.gif
QUOTE(nengamo @ 2009 02 02, 15:40)
Gal galėtumėt patarti kaip geriau portretą fotkint. Būtų labai faina, jei būtų pvz. su exifais ax.gif

o kokiu nustatymu peizazus fotkint? g.gif juk nustatymai nuo aplinkybiu priklauso... mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
pagaliau prisivijau clap.gif
prabalsavau ir as
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 02, 18:14)

o kokiu nustatymu peizazus fotkint?  g.gif juk nustatymai nuo aplinkybiu priklauso...  mirksiukas.gif  4u.gif

Ir man tai įdomu bigsmile.gif Ir dar norėjau paklausti ką labiausiai reikia reguliuoti, jei trūksta ryškumo?
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2009 02 02, 18:36)
Ir man tai įdomu  bigsmile.gif  Ir dar norėjau paklausti ką labiausiai reikia reguliuoti, jei trūksta ryškumo?

*siaip geriausia aisku kai geras apsvietimas (nei per stiprus nei per silpnas: per stiprus itakoja "isdegimus"; per silpnas tamsias foto)..
*kuo ISO mazesnis (velgi prie gero apsvietimo) tuo maziau "triuksmo" ("skaidresnis" vaizdas)
*kuo skyle didesne (mazesnis f skaicius) tuo labiau issiskiria sufokusuotas objektas (bet to daikto padaugint irgi nera geris)
reik ziuret pagal situacija, kartais geriau uzkelt ISO (kur silpnas apsvietimas) ar ijungt blykste..
*kaip rase, jei yra galimybe rinktis tai geriausia vienspalvis fonas (kaip zinia studijose dazniausiai naudojamas juodas, baltas, pilkas ir rudas fonai)..

vienzo, bandyt, bandyt ir dar karta bandyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 02 vasario 2009 - 17:56
QUOTE(Žūžū @ 2009 02 02, 18:53)
*siaip geriausia aisku kai geras apsvietimas (nei per stiprus nei per silpnas: per stiprus itakoja "isdegimus"; per silpnas tamsias foto)..
*kuo ISO mazesnis (velgi prie gero apsvietimo) tuo maziau "triuksmo" ("skaidresnis" vaizdas)
*kuo skyle didesne (mazesnis f skaicius) tuo labiau issiskiria sufokusuotas objektas (bet to daikto padaugint irgi nera geris)
reik ziuret pagal situacija, kartais geriau uzkelt ISO (kur silpnas apsvietimas) ar ijungt blykste..
*kaip rase, jei yra galimybe rinktis tai geriausia vienspalvis fonas (kaip zinia studijose dazniausiai naudojamas juodas, baltas, pilkas ir rudas fonai)..

vienzo, bandyt, bandyt ir dar karta bandyt 4u.gif

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Nengamo, man visai nieko pirmieji blynai-ilasantys lasiukai. thumbup.gif

Man irgi prie 125 geriausi gaunasi. Nors dar tik pabandziau, dar sunku ka spresti. Koki treciadieni galvoju pradeti griebti jauti uz ragu-t.y. lasiukus.

Isryskejo kiausiniu lyderiai. Taip smalsu kieno koks. bigsmile.gif
Nubalsavau is pacio ryto. Uz tuos, kuriuos pati issirinkau po ilgu galvojimu. Galvoju, velesnis mano balsavimas butu siek tiek pakites. Nes tikrai buvo dar 4-5, kuriems norejosi bent bala duoti, o teko atmesti.

Ale uzvede balsavimai. thumbup.gif Kaip per kokius prezidento rinkimus pasijutau. biggrin.gif
Atsakyti
Gražus filmukas: apie mus (beveik) Tūkstantis žodžių PS šiaip, jokios teorijos, tik praktika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 02 02, 16:59)
Va situos fotkinau prie 1/1000.Kai atejau i virtuve,vyras buvo grynai paleides plona srovele vandeni.As aisku pradejau ji durninti,sakau man lasu reikia doh.gif o jis sako pabandyk,paskui bambek.Kai pabandziau tai likau labai nustenbinta,nes as maciau plona srove,o fotikas pamate lasus-

va cia jau kitas reikalas mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 02 02, 18:28)
Gražus filmukas: apie mus (beveik) Tūkstantis žodžių PS šiaip, jokios teorijos, tik praktika biggrin.gif

faina kaip biggrin.gif komentare vienas raso,kad nori pamatyt 1001zodis biggrin.gif ir as noriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2009 02 02, 17:08)
Merginos, ar lašiukus su blykste fotkinat?

Tema reikia atidziau skaityti nono.gif

QUOTE(nengamo @ 2009 02 02, 17:34)
išlaikymas 1/160
f/14
50mm
ISO 100

Mano nuomone ISO per mazas, kelk iki 400, F kokius 5,6 - 7, islaikyma ~1/100 ir blicas

QUOTE(Teka @ 2009 02 02, 17:40)
Pabandžiau ir aš lašiukus pagaudyt, tai tik įjungiu blykstę, iškart išlaikymas pailgėja iki 1/200 ir mažint nebeleidžia  g.gif pas jus ir taip?

Pabandyk ant M, nieks nesikeis mirksiukas.gif
Atsakyti