Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

Nulakavau paveiksliuku perkelimo plevele su akriliniu laku (turejau artmanijos) - viskas tvarkoje 4u.gif
Atsakyti
laba vakara,

norisi mokytis iš klaidų, todėl reikalinga pagalba 4u.gif pirmi bandymai buvo nelabai sėkmingi,lakas neišskaidrėjo ant baltai dažytų alkidiniais dažais darbelių,o dabar dukriukui suoliuką dariau ir irgi - tas pats sad.gif lakas matinis IMA-lacquer inside, po kiekvieno sluoksnio vos ne paaarą laukdavau,kad kitą lakuot sluoksnį...

ar čia tokia jo rūšis,ar kad ant alkidinių lakavau,dėl to neišskaidrėjo,ir ar galima dar kažkaip "išskaidrint" ar padaryt blizgų(lyg ir skaičiau,kad matinį blizgų galima padaryt,o atvirkščiai,ne)
ir ar rizikuot lakuot dėžutę šituo laku,ji jau akriliniais nudažyta,ne alkidiniais g.gif

būsiu dėkinga 4u.gif

nevykėlis

user posted image

diedukas nevykusiai sukalė,mama - nudailino doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kulka @ 2009 02 11, 23:17)
laba vakara,
norisi mokytis iš klaidų, todėl reikalinga pagalba 4u.gif pirmi bandymai buvo nelabai sėkmingi,lakas neišskaidrėjo ant baltai dažytų alkidiniais dažais darbelių,o dabar dukriukui suoliuką dariau ir irgi - tas pats sad.gif lakas matinis IMA-lacquer inside, po kiekvieno sluoksnio vos ne paaarą laukdavau,kad kitą lakuot sluoksnį...

ar čia tokia jo rūšis,ar kad ant alkidinių lakavau,dėl to neišskaidrėjo,ir ar galima dar kažkaip "išskaidrint" ar padaryt blizgų(lyg ir skaičiau,kad matinį blizgų galima padaryt,o atvirkščiai,ne)
ir ar rizikuot lakuot dėžutę šituo laku,ji jau akriliniais nudažyta,ne alkidiniais g.gif

Turėjau kažkadaise šitą IMA laką ir matinio ir blizgaus (dar turiu blizgaus, nelabai jis man). Nebuvo jokių problemų dėl išskairėjimo ar išdžiūvimo, tiesa ant alkidinių nebandžiau, bet ant akrilinių viskas gerai.
Dėl matinio pavertimo blizgiu su juo nelabai išeina, na iš bėdos, jei neišmaišai prieš naudojimą, tai galima įžiūrėti blizgumą didesnį, bet jis nebus toks kaip kad būna gamykliškai blizgūs lakai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo driftas: 11 vasario 2009 - 23:11
kokį laką patartumėt įsigyt lauko darbams? (kaina proto ribose... blush2.gif ) darau nedidelį darbelį, kuris bus žiemą vasarą lauke, tai gal ir nedideliais kiekiais prekiaujamas kuris nors iš lakų???
Atsakyti
ačiū 4u.gif bandysiu tada lakuot dėžutę,nors gal pirmiau arbatinę pabandysiu,ten ir akriliniai,ne taip baisu sugadint bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(supersandryte @ 2009 02 11, 23:16)
kokį laką patartumėt įsigyt lauko darbams? (kaina proto ribose...  blush2.gif ) darau nedidelį darbelį, kuris bus žiemą vasarą lauke, tai gal ir nedideliais kiekiais prekiaujamas kuris nors iš lakų???

toks lakas yra rayherio...lauko darbam, akrilinis...tik jei kazka didesnio lakuosi, tai gal geriau visgi is statybiniu pirkti.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2009 02 11, 21:29)
Nulakavau paveiksliuku perkelimo plevele su akriliniu laku (turejau artmanijos) - viskas tvarkoje  4u.gif

aciuks.gif , Maša...
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2009 02 12, 00:22)
toks lakas yra rayherio...lauko darbam, akrilinis...tik jei kazka didesnio lakuosi, tai gal geriau visgi is statybiniu pirkti.... 4u.gif

ko gero pirksiu kokį statybinį mastau.gif kad nei lietūs, nei sniegas nebūtų baisūs biggrin.gif didesnį kiekį teks dar kur panaudot tėvų sodyboj rolleyes.gif ką tik šovė keletas idėjų rolleyes.gif ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2009 02 11, 13:24)
skaitineju, ziurineju, labai grazu!
nesu nieko panasaus dariusi,taigi tiesiog noreciau paklausti ar norint atnaujinti pvz staliuka, butinai reikia nugrandyti senus dazus? ar galima tiesiog daryt ant virsaus?(jei galima kokios gali buti blogosios to pasekmes?)
ir dar klausimas ar tai reikalauja daug laiko? ar tiesiog pridejai norima paveiksleli-  nulakavai karteli i viena puse ,karteli i kita ir viskas g.gif
mane labai domintu dideliu baldu atnaujinimas, pvz pianinas, tik dabar galvoju(tiksliau noriu pasiteiraut) ar apsimoka paciai imtis ji restauruoti?
dar vienas klausimelis,kokiai kvadraturai uztenka 1 indelio lako(ir ar buna jo dideliais kiekiais)
tai tiek,buciau labai dekinga,jei kas pasidalintu patirtimi 4u.gif

oi kaip aš tave suprantu,nes aš paskaitinėjusi forumą irgi nusprendžiau virtuvini stalą atnaujinti lotuliukas.gif nu,gavosi,bet po metų reikėjo perdaryti,nes per menkos buvo žinios apie lakus,nulakavau akriliniu laku,kuris greit nusitrynė cool.gif dabar po tokių pradinių didelių darbų darau tik rėmeliu,šukytes,dežutę vieną kitą lotuliukas.gif
tas mano staliukas tai taip jau perdarytas atrodo
user posted image
Atsakyti
Lasheli ,kokiu laku lakavai kedes? Kaip tik restauruoju kedes virtuvines blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, darbštuolytės,

norėčiau jūsų patarimo, kokį dvikomponentį laką geriausia pradėt naudot?
vienkomponentį jau išbandžiau, kaip ir viskas gaunasi, norisi kad ir ant paveiksliuko būtų skylimai

pasiūlykit kurį lengviausia įvaldyt, kad ūpas nedingtų smile.gif

ir visoms gerų idėjų naujiems darbeliams 4u.gif

Atsakyti
lengviausia mano nuomone ivaldyti (nepretenzingi visai), tai artmanijos antika (gal ir nbutinai artmanijos) ir stamperia crackle medium. cia is mano patyrimo 4u.gif tik ju itrukimai buna toki labiau grioveliai, jei daugiau uzdedi sluoksnio ypac artmanijos.
bet siaip su jais greitesnis paprastesnis procesas, nes jie nebijo akriliniu priemoniu 4u.gif
Atsakyti