Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2009 02 10, 11:43)
tai sukurkit naują temą, kai tik pribręsta koks klausimas, aktualus ir kitoms  4u.gif

tai vat tame ir klausimas, reik ar nereik g.gif gal aš čia tokia viena pastoviai užsiknisanti su lakų bėdom ir kitom tas neaktulau g.gif bet to, kaip naujokė, nedrįstu savivaliaut ir atidarinėt naujas temas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2009 02 09, 23:32)
help  blush2.gif

nezinau kiek cia dekupazas zodziu gal kas bande sia priemone paveikslesiu perkelimui http://www.senasnauj...product&id=2747

ar perkelus viska reikia paskui dar lakuot ar ne, ir jei reikia tai kuom  g.gif

o galima sita plevele paskui sendint  g.gif ?

busiu dekinga uz pagalba

Viską lemia ne ši priemonė ar plonintas paveikslėlis, o tai, ką su juo darai...Jei tai - indas, tai elgiesi taip, kaip su indais (lakuoji apsauginiu laku ar dvikomponente derva ir t.t.), jei tai, pvz., medinis sagės pagrindas, tai ir darai viską kaip su medžiu ir taip, kaip reikalauja Tavo numatytas dekoravimo planas (nori sendinti, - sendini, o paskui kaip ir kiekvieną dekoruotą daiktą lakuoji baigiamuoju laku).

Kaip sakė Gabii__, tas motyvas būna plonesnis, dailiau prisiklijuoja ir atrodo, tačiau man labiausiai patinka tai, kad tas išplonintas paveikslėlis tampa elastinga plėvele, kas labai svarbu tokį paveikslėlį klijuojant ant nelygaus paviršiaus (lenkto, iškilaus ar kokios dar sudėtingesnės konfigūracijos). Įsivaizduokim kokią pūstašonę cukrinę dar su kokiom briaunelėm ar iškiliais indo masės raitaliukais...Juk popieriaus nei klijuotume, nei užklijuotume, o va išplonintą tą popierinį paveiksliuką...vienas malonumas, jis apglėbia gražiausiai visus "pilvelius", nugula įdubimuos...

Atsakyti
Aciu Bitute 4u.gif 4u.gif 4u.gif

isbandziau, tikrai malonus dalykas thumbup.gif

toks patisklintas klausimas, siai priemonej akrilinio lako ar kitokio reikia? Ta prasme ar nebijo akrilinio? Bendrai ta galiu "patikrint" eksperimento metu tongue.gif rezultata pranesiu ax.gif

Siaip man visai neblogai "uzsilakavo" su tos pacios priemones keliais sluoksniais ant virsaus blush2.gif
Atsakyti
Dar klausimėlis biggrin.gif bandžiau dekupažinį popieriu klijuot laku,gavosi gerai,o galima servetėlę laku klijuot g.gif ,bandė kasnors gal 4u.gif

Ir dar: kada klijuot servetėlę? ant sadolin antique?ar jau ant kitos spalvos dažų g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi vi: 10 vasario 2009 - 13:18
QUOTE(Maša @ 2009 02 10, 12:48)
Aciu Bitute  4u.gif  4u.gif  4u.gif

isbandziau, tikrai malonus dalykas  thumbup.gif

toks patisklintas klausimas, siai priemonej akrilinio lako ar kitokio reikia? Ta prasme ar nebijo akrilinio? Bendrai ta galiu "patikrint" eksperimento metu  tongue.gif rezultata pranesiu  ax.gif

Siaip man visai neblogai "uzsilakavo" su tos pacios priemones keliais sluoksniais ant virsaus  blush2.gif

Dekoravau tik indus (porcelianas, stiklas), kuriuos lakavau dvikomponente derva.
Akrilinio nebandžiau, tad būsiu dėkinga už pasidalijimą patirtim 4u.gif
QUOTE(Vi vi @ 2009 02 10, 13:10)
Dar klausimėlis biggrin.gif  bandžiau dekupažinį popieriu klijuot laku,gavosi gerai,o galima servetėlę laku klijuot g.gif ,bandė kasnors gal 4u.gif

Taip, žinau, kad visus motyvus klijuoja laku, nors pati laku klijavau tik filcą ir mezginukus.
Atsakyti

Ir dar: kada klijuot servetėlę? ant sadolin antique?ar jau ant kitos spalvos dažų g.gif rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Vi vi @ 2009 02 10, 14:10)

Ir dar: kada klijuot servetėlę? ant sadolin antique?ar jau ant kitos spalvos dažų g.gif  rolleyes.gif

Taip, ant jau suskeldėjusio paviršiaus
Atsakyti
QUOTE(bulkute @ 2009 02 10, 11:51)
...

ir dar iskarpyk tu tas levandas doh.gif

o nebandei plesyti? nezinau ar cia lengviau, bet konturai neisryskes uzklijavus 4u.gif ...nors man tai ir lengviau biggrin.gif

Vi vi, klijuok servetele ant kitos spalvos dazu nes gi nesimatys paveiksliuko, jei pries nudazant klijuosi.
Papildyta:
Nu va, driftas, aplenke mane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kornelija.k @ 2009 02 10, 14:47)

Vi vi, klijuok servetele ant kitos spalvos dazu nes gi nesimatys paveiksliuko, jei pries nudazant klijuosi.
Papildyta:
Nu va, driftas, aplenke mane biggrin.gif

ACIU tau ir DRIFTUI 4u.gif daug viskas aiskiau.iki siol sendinau su antik dvikomponenčiu tai bėdų nebuvo,tik norisi stambesnių skillimų ax.gif einu dažyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kornelija.k @ 2009 02 10, 14:47)
o nebandei plesyti? nezinau ar cia lengviau, bet konturai neisryskes uzklijavus 4u.gif ...nors man tai ir lengviau  biggrin.gif

nepagalvojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(bulkute @ 2009 02 10, 14:25)
nepagalvojau g.gif

man lengviausias ir smagiausias budas,- užklijuoju motyvą bet kaip iškirptą ir mediniu dantų krapštuku labai kruopščiai ir atsargiai išplėšau kontūrą tiek , kiek reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar klausimelis.ar klijuojant ant audinio spec klijais reikia juos kažkaip užfiksuoti g.gif
Atsakyti