nu va prikepiau "netikru pjausniu". man patiko bet vat kadangi turiu vyra ziaaaauriai isranku maistui tai pasake, skanu tiek, kad as ji galesiu kepti karta per menesi.
o va pries tai receptukas "vistiena su pievagrybiais grietineles padaze" valgytu vos ne kiekviena diena.
Perskaiciau visa tema ir neradau jokio recepto vistiena su krevetemis
gal kas turite?
gal kas turite?
sveikos mamos
turejau skanu receptuka, bet pradaigojau
ten buvo melione darytas troskinys (i sudeti iejo pacio meliono supjaustytas vidus ir vistiena susmulkinta...) daugiau deja nepamenu...
gal kuri mamyte mate si receptuka (gal pries metus buvo rodomas per TV 4 berods...) arba zino ka nors panasaus
buciau dekinga uz pateiktus variantus
turejau skanu receptuka, bet pradaigojau
ten buvo melione darytas troskinys (i sudeti iejo pacio meliono supjaustytas vidus ir vistiena susmulkinta...) daugiau deja nepamenu...
gal kuri mamyte mate si receptuka (gal pries metus buvo rodomas per TV 4 berods...) arba zino ka nors panasaus
buciau dekinga uz pateiktus variantus
Man tai va taip labai skanu vištiena:
kepu paprastai vištos šlauneles orkaitėj. Prieš baigiant kepti padarau tokį padaža: svieste pakepinu daug smulkinto česnako, pertražolių ir truputi vyno įpilu (bet jei neturiu vyno, tai skanu ir be jo). Ir tuo padažu užpilu vištieną, dar kelias minutes pakepu, ir išjungus orkaitę dar palaikau šlauneles trumpai.
kepu paprastai vištos šlauneles orkaitėj. Prieš baigiant kepti padarau tokį padaža: svieste pakepinu daug smulkinto česnako, pertražolių ir truputi vyno įpilu (bet jei neturiu vyno, tai skanu ir be jo). Ir tuo padažu užpilu vištieną, dar kelias minutes pakepu, ir išjungus orkaitę dar palaikau šlauneles trumpai.
Mano anyta gyvena kaime ir augina daug pauksciu. Tai ji daro vistienos troskini ir man labai jis patinka.Receptukas "Vistienos troskinys kaimiskai"
Imam visa sisciuka (jei seimyna didele ar laukiate sveciu), supjaustom norimo dydzio gabaleliais(su visais kaulais). Sudedam i bliuda, apibarstom norimais prieskoniais (gali buti vegeta, vistienos prieskoniai arba paprasciausiai druska ir pipiriukai). paskui isplaka 2 arba 3 kiausinius ir supila ant vistienos, viska gerai ismaiso. Keptuveje gerai ikaitina alieju ir ima po gabaleli vistos, pavolioja miltuose ir apkepa, kad graziai apskrustu. Sukrauna vista i puoda, uzpila vandens taip, kad apsemtu vistiena ir troskina. Troskinimui ipusejus (mazdaug po 20 min kai uzverda), keptuveje paspirgina parukytu arba pasudytu lasuniuku (mazais spirgiukais), juose sukepina dvi ar tris sutarkuotas morkas ir keleta cesnako skilteliu (susmulkintu) ir supila ant vistienos, kad toliau troskintusi jau su morkom. Pries pabaiga ipila grietineles, dar patroskina 5 min. ir prasom - su ryziais, virtom bulvem, bulviu kose, ar keptom bulvem kaip tik labiau patinka... man tai mniam mniam tikrai super.
Imam visa sisciuka (jei seimyna didele ar laukiate sveciu), supjaustom norimo dydzio gabaleliais(su visais kaulais). Sudedam i bliuda, apibarstom norimais prieskoniais (gali buti vegeta, vistienos prieskoniai arba paprasciausiai druska ir pipiriukai). paskui isplaka 2 arba 3 kiausinius ir supila ant vistienos, viska gerai ismaiso. Keptuveje gerai ikaitina alieju ir ima po gabaleli vistos, pavolioja miltuose ir apkepa, kad graziai apskrustu. Sukrauna vista i puoda, uzpila vandens taip, kad apsemtu vistiena ir troskina. Troskinimui ipusejus (mazdaug po 20 min kai uzverda), keptuveje paspirgina parukytu arba pasudytu lasuniuku (mazais spirgiukais), juose sukepina dvi ar tris sutarkuotas morkas ir keleta cesnako skilteliu (susmulkintu) ir supila ant vistienos, kad toliau troskintusi jau su morkom. Pries pabaiga ipila grietineles, dar patroskina 5 min. ir prasom - su ryziais, virtom bulvem, bulviu kose, ar keptom bulvem kaip tik labiau patinka... man tai mniam mniam tikrai super.
Ma labai patiko toks receptas:
Vistienos file supjaustyti griezineliais, nelabai dideliais ir pamarinuoti per nakti svogunuose, acte, majoneze arba kokia kitokiam marinate, tik butinai cesnako idekite! Kita diena istraukite, visus svogunus ir cesnakus nupurtykite, kad liktu daugmaz pliki gabaleliai. Pagaminkite tesla is miltu, kiausiniu ir druskos (jokiu skysciu nepilti!!! ). Gabaliukus merkti i tesla ir kepti ant vidutines ugnies kol iskeps ir is vidaus. Pagalinti padaza: sumaisyti sviesta, grietine, pom.padaza, druska ir CINAMONA (!!!!), viska pakaitinti kol taps vienalyte mase. Padaza ant kepsniuku kiekvienas pilasi pats. Tiekti su ryziais ir darzoviu salotomis. Man laaaabai patiko!
Vistienos file supjaustyti griezineliais, nelabai dideliais ir pamarinuoti per nakti svogunuose, acte, majoneze arba kokia kitokiam marinate, tik butinai cesnako idekite! Kita diena istraukite, visus svogunus ir cesnakus nupurtykite, kad liktu daugmaz pliki gabaleliai. Pagaminkite tesla is miltu, kiausiniu ir druskos (jokiu skysciu nepilti!!! ). Gabaliukus merkti i tesla ir kepti ant vidutines ugnies kol iskeps ir is vidaus. Pagalinti padaza: sumaisyti sviesta, grietine, pom.padaza, druska ir CINAMONA (!!!!), viska pakaitinti kol taps vienalyte mase. Padaza ant kepsniuku kiekvienas pilasi pats. Tiekti su ryziais ir darzoviu salotomis. Man laaaabai patiko!
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti .
Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu.
Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu.
QUOTE (lilly @ 2004 10 26, 09:38) |
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti . Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu. |
Ta proga anekdotas:
"Isleista nauja knyga apie skanu ir sveika maista! Vienas skyrius apie skanu, o kitas apie sveika maista..." Na as labiau linkusi i skanaus maisto puse- negi kankinsiuos tik salotu lapais vien tam, kad sveikai mirt?.. Na jau ne...
O siaip gali vistiena itrint cesnakais, prieskoniais, garstyciom, paslakstyti vusterio arba sojos padazu, pamarinuot ir kept orkaitej- Labai skanu gaunasi.
QUOTE (smike @ 2004 10 26, 10:58) |
"Isleista nauja knyga apie skanu ir sveika maista! Vienas skyrius apie skanu, o kitas apie sveika maista..." |
Zinau zinau... Pats skaniausias maistas deja beveik visada yra nelabai sveikas
QUOTE (lilly @ 2004 10 26, 10:38) |
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti . Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu. |
Paprastai, jei greito varianto nori, tai supjaustai file gabaleliais, ipili puse sauksto aliejaus i keptuve, po to vistiena paleidzia sultis, ir sausa nebuna, jei jau visai be riebalu nori, tai ant vandens. As dedu darzoves (paprikas, morkas, svogunus), ar grybus, arba riesutais ar saulegrazom pabarstau (bet cia jau daug kaloriju). Skanesnis variantas, kai file per nakti palaikai itrynus cesnaku, kariu ir pipirais (druska pries kepant).
O is skaniu patiekalu, tai man skanus ziuljenas. Gal Bea zino recepta, nes as kazkaip seniai labai dariau. Ten file+baltas padazas+grybai+suris. Atrodo...
QUOTE (maka @ 2004 10 28, 10:15) | ||
Paprastai, jei greito varianto nori, tai supjaustai file gabaleliais, ipili puse sauksto aliejaus i keptuve, po to vistiena paleidzia sultis, ir sausa nebuna, jei jau visai be riebalu nori, tai ant vandens. As dedu darzoves (paprikas, morkas, svogunus), ar grybus, arba riesutais ar saulegrazom pabarstau (bet cia jau daug kaloriju). Skanesnis variantas, kai file per nakti palaikai itrynus cesnaku, kariu ir pipirais (druska pries kepant). O is skaniu patiekalu, tai man skanus ziuljenas. Gal Bea zino recepta, nes as kazkaip seniai labai dariau. Ten file+baltas padazas+grybai+suris. Atrodo... |
Ziuljenu buna ivairiu, mes kartais Kaune i Sudaruska nuvaziuojam papietauti su bendradarbiais, tai man ten jie labai patinka
Ziuljenas su zuvimi:
Ryziai, kepinti svoguniukai, kapta zuvis, raugintas agurkelis(as namie dedu marinuota), majonezas ir suris. Ryzius sumaisom su kepintais svoguniukais ir susmulkintais agurkeliais, dedam i inda su dangciu(pries tai geriau butu patepti sviestu arba trupuciuka aliejaus ipilti), ant virsaus kepta zuvi mazais gabaliukais, uzdedam majonezo, sutarkuoto surio ir i orkaite, kad gerai susilyu ir suris issilydytu.
Ziuljenas su grybais:
Virtos bulves, apkepinti svoguniukai(turi buti nevisiskai sukepe, toki pusiau zali, bet buna neastrus), kepti pievagrybiai, majonezas suris. Ir vel viskas kaip su zuvies ziuljenu, ant dugno supjaustytos bulves, grybai ant virsaus, svogunai, majonezas ir suris. kepti taip pat.
Ziuljenas rusiskai:
Virtos bulves, virta-apkepta pamarinuota kiauliena, nugesinti svogunai, majonezas, suris. Paruosti ir kepti taip pat kaip pries tai buvusius.
Toki Ziuljenai man labiausiai patinka, zodziu sukrauni viska kas like nuo vakar, uzdedi majonezo suriaus ir i orkaite ar mikrobange ir prasom jums nauji pietus
QUOTE (maka @ 2004 10 28, 10:15) |
O is skaniu patiekalu, tai man skanus ziuljenas. Gal Bea zino recepta, nes as kazkaip seniai labai dariau. Ten file+baltas padazas+grybai+suris. Atrodo... |
Grybu ziuljenas Jei idesi apkeptos vistienos ar kokiu darzoviu turesi kitoki ziuljena.