Nea Tik kuo ilgiau verdi tuo jie minkštesni būna ir skanesni
QUOTE (Nedurna @ 2003 11 14, 08:44) |
Mielos kulinares,o ar naudojat vistienos kitas dalis: sirdeles, skrandukus, kepenis? butu labai idomu isgirsti ka nors skanaus ir paprasto. |
darau kepeneliu pasteta pakepinu kepeneles ir svoguna ant sviesto su vegeta ir juodaisiais pipirais, biski druskos. isverdu kiausinius. sumalu viska mesmale is gerai sumaisau. skonis fantastinis su svieziu batonu
Išradau šį raceptą atsitiktinai iš to kas buvo šaldytuve, vyrui labai patiko, gal patiks ir jums.
Į keptuvę dedame 4 vištos šlauneles ir užpilame vandeniu. Įpilame aliejaus.
Tegu tušinasi uždengus dangčiu.
Tuo tarpu:
Sutarkuojame burokine tarka 3 vid. morkas. Į keptuvę.
Supjaustome pusę vid. kalafioro. Į keptuvę.
Puodelis voveraičių, prieš tai išvirtų sūriame vandenyje. Į keptuvę.
Pasitušina, pavartome šlauneles, pridedame prieskonių kokių norime. Prieš pabaigą įdedame 3 šaukštus grietinės. Išmaišome.
Štai ir viskas, skanaus.
Į keptuvę dedame 4 vištos šlauneles ir užpilame vandeniu. Įpilame aliejaus.
Tegu tušinasi uždengus dangčiu.
Tuo tarpu:
Sutarkuojame burokine tarka 3 vid. morkas. Į keptuvę.
Supjaustome pusę vid. kalafioro. Į keptuvę.
Puodelis voveraičių, prieš tai išvirtų sūriame vandenyje. Į keptuvę.
Pasitušina, pavartome šlauneles, pridedame prieskonių kokių norime. Prieš pabaigą įdedame 3 šaukštus grietinės. Išmaišome.
Štai ir viskas, skanaus.
QUOTE (molli @ 2004 07 29, 19:14) |
Aš kai skrandukus darau, tai prieš tai juos apverdu, vandenį nupilu o paskui troškinu.O troškinu dar ilgiau - -apie valandą |
na as skrandukus dazniausia darau vyrams prie alucio-privarau priweskoniu, supjaustau i tris dalis ir kepu keptuveje ant aliejaus kokias 30-40 min. Is pradziu jie pasitroskina savo sultyse, o veleu-apskrunda niaam niaaaaaaaaaam niaaaam
Aš darau paprastą, bet skanų patiekalą (visiems svečiams, kuriuos vaišinau patiko). Nuo vištos kumpelių nuimu kaulus, mėsytę pamušu, ištrinu prieskoniais (pipirai, druska, česnakas ir pan.) ir palieku pasimarinuoti. Po to pavolioju miltuose,pamirkau kiaušinio plakinyje ir į keptuvę. Kai truputį pravėsta vieną pusę patepu majonezu, uždedu kukurūzų, arba patroškintų pievagrybių, arba pomidorų ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio ir į mikrobangę.
Pasiulysiu ir as viena recepteli
Reikes:
500-600g vistienos sparneliu
0,5l vandens
200g miltinio cukraus
2-3 citrinu
prieskoniu vistienai, pipiru, druskos
Sparnelius itrinti prieskoniais ir pamarinuoti 30-40min. Miltini cukru sumaisyti su vandeniu, uzvirinti ir pavirti 5min. I sirupa imesti nuplautas(neluptas) citrinas. Tada puoda nukelti nuo ugnies ir palaikyti 20min. Citrinas isgriebti ir sirupa pavirinti 5min. Sparnelius sudeti i skarda ir uzpilti sirupu, supiaustyti citrinas ir kepti orkaiteje 30-40min.
Mano vyrui labai patinka. Skonis gan neiprastas. Galima patiekti su bulvemis. Bent jau as bulves kepu tame paciame sirupe kaip ir vista.(orkaiteje)
Reikes:
500-600g vistienos sparneliu
0,5l vandens
200g miltinio cukraus
2-3 citrinu
prieskoniu vistienai, pipiru, druskos
Sparnelius itrinti prieskoniais ir pamarinuoti 30-40min. Miltini cukru sumaisyti su vandeniu, uzvirinti ir pavirti 5min. I sirupa imesti nuplautas(neluptas) citrinas. Tada puoda nukelti nuo ugnies ir palaikyti 20min. Citrinas isgriebti ir sirupa pavirinti 5min. Sparnelius sudeti i skarda ir uzpilti sirupu, supiaustyti citrinas ir kepti orkaiteje 30-40min.
Mano vyrui labai patinka. Skonis gan neiprastas. Galima patiekti su bulvemis. Bent jau as bulves kepu tame paciame sirupe kaip ir vista.(orkaiteje)
Aš šiandien sugalvojau tokius kepsnelius:
Vištienos krūtinėlė
1 kiaušinis
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai miltų
druska, pipirai
Krūtinėlę supjausčiau kubeliais, įmušiau kiaušinį, įdėjau miltų ir majonezo, pabarsčiau prieskoniais, palaikiau valandą šaldytuve(galima ir nelaikyti, tiesiog vyras dar negrįžęs iš darbo buvo ) ir iškepiau kaip blynelius.
Labai skanu ir mėsytė visai nekieta, o sultinga, mmmmmmm .....
Vištienos krūtinėlė
1 kiaušinis
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai miltų
druska, pipirai
Krūtinėlę supjausčiau kubeliais, įmušiau kiaušinį, įdėjau miltų ir majonezo, pabarsčiau prieskoniais, palaikiau valandą šaldytuve(galima ir nelaikyti, tiesiog vyras dar negrįžęs iš darbo buvo ) ir iškepiau kaip blynelius.
Labai skanu ir mėsytė visai nekieta, o sultinga, mmmmmmm .....
Troskinta vistiena
siam receptui reikes:
vistos krutineliu
morku smulkiai sutarkuotu
svogunu supjaustytu pusziedziais
pievagrybiu gan stambiai sukapotu
pomidoro nulupto ir smulkiai supjaustyto
paprikos supjaustytos juostutem
juodu alyvuogiu supjastytu ziedukais arba saibom ( cia mano seimyna sitaip vadina pjaustytas alyvuoges )
sviesto
grietines
kubeli sultinio
ir indisku santa marija prieskoniu vistienai ( man sitie skaniausi )
krutineles supjaustau nedidukais vieno kasnio gabaliukais
apkepinu svieste su santa marijos prieskoniais ir suverciu i puoda kur vienoj stiklinei vandens istirpintas kubelis sultinio
morkas apkepinu nedideliam kieki sviesto ir velgi suverciu i puoda kur jau troskinas krutineles
pievagrybius apkepinu beveik ant sausos keptuves kad apskrustu ir siek tiek atsirastu ju sulciu ir i puoda su krutinelem
pomidorus apkepinu nedideliam kieki sviesto kai is pomidoru issiskyria pakankamas kiekis skysciu idedu paprikas ir troskinu kol paprikos nesuminksteja jeigu pomidorai neisskyria sulciu ipylu siek tiek vandens ir vel viskas keliauja i puoda su krutinelem
svogunus apkepinu nedideliam kieki sviesto kol graziai apskrunda ir i puoda
dar i puoda suberiu pjaustytas alyvuoges
ir viska troskinu kol is darzoviu nepasidaro kose ( na turi nelikt morku , svogunu ir pomidoru is ju turi pasidaryt vientisa mase )
kai jau baigias viskas troskintis tada idedu pora saukstu grietines
labai skanu su makaronais
ypac ta padaziuka kur troskinosi krutineles sumaisyt su makaronais
skanaus
siam receptui reikes:
vistos krutineliu
morku smulkiai sutarkuotu
svogunu supjaustytu pusziedziais
pievagrybiu gan stambiai sukapotu
pomidoro nulupto ir smulkiai supjaustyto
paprikos supjaustytos juostutem
juodu alyvuogiu supjastytu ziedukais arba saibom ( cia mano seimyna sitaip vadina pjaustytas alyvuoges )
sviesto
grietines
kubeli sultinio
ir indisku santa marija prieskoniu vistienai ( man sitie skaniausi )
krutineles supjaustau nedidukais vieno kasnio gabaliukais
apkepinu svieste su santa marijos prieskoniais ir suverciu i puoda kur vienoj stiklinei vandens istirpintas kubelis sultinio
morkas apkepinu nedideliam kieki sviesto ir velgi suverciu i puoda kur jau troskinas krutineles
pievagrybius apkepinu beveik ant sausos keptuves kad apskrustu ir siek tiek atsirastu ju sulciu ir i puoda su krutinelem
pomidorus apkepinu nedideliam kieki sviesto kai is pomidoru issiskyria pakankamas kiekis skysciu idedu paprikas ir troskinu kol paprikos nesuminksteja jeigu pomidorai neisskyria sulciu ipylu siek tiek vandens ir vel viskas keliauja i puoda su krutinelem
svogunus apkepinu nedideliam kieki sviesto kol graziai apskrunda ir i puoda
dar i puoda suberiu pjaustytas alyvuoges
ir viska troskinu kol is darzoviu nepasidaro kose ( na turi nelikt morku , svogunu ir pomidoru is ju turi pasidaryt vientisa mase )
kai jau baigias viskas troskintis tada idedu pora saukstu grietines
labai skanu su makaronais
ypac ta padaziuka kur troskinosi krutineles sumaisyt su makaronais
skanaus
Noreciau suzinoti vistienos TABAKA (ar kazkaip taip turetu rasytis) receptuka. Ziurejau sioj temoj, bet kazkaip nepastebejau. Tad padekit...
QUOTE (Elena @ 2004 06 16, 12:11) | ||
Aš svečiuose valgiau biški kitaip paruoštos odeles: į odeles buvo sudetos bulves.... sutarkuotos su burokine tarką, ir apibarstytos prieskoniais. Tokie kaip tipo alia vederai gavosi..Bet tikrai labai skanu |
Mano mama tai bulves supjausto juostelemis (free) ir isuka i odeles. Taip pat labai skanu
QUOTE (bea @ 2003 06 04, 20:02) |
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže (2-3 porcijos) Vištienos file 400 g Pievagrybiai 150 g Svogūnas Grietinėlė 200 ml Aliejus kepimui Druska, pipirai Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais. |
sitas mano einamiausias patiekalas. niam niam kaip skanu, o tas baltas padaziukas mmmmmm - gaila, kad darau siandien kita patiekala, o taip uzsinorejau.
aciu bea
QUOTE (molli @ 2004 01 09, 17:08) |
Netikri pjausniai 300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai. File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti. |
siandien sita valgysim, jau mirksta viskas saldytuve. kazin kaip tie blynukai bus?