QUOTE (bea @ 2004 06 28, 22:17) |
aj ce man profesinis pyktis sukilo. seniai grieziu danti ant sito vertimo. nekreipkit demesio |
Hm idomu Bea, dirbu firmoje kurioje prekiaujame tokiu padazu. Net minties nekilo, kad jis gali buti Vusterio. Juk siaip pasaulyje jis zinomas kaip Vorcesterio
As labai megstu paukstienos uzkepele. reikia virtos paukstienos krutineles supjaustytos kubeliais, svogunu ir cesnaku, morku, truputi sviestuko, druskos, pipiriuku ivairiu, kalafioru, grietineles, surio. galima ideti pupeliu. svogunus, cesnaka, morkas (tarkuotas) apkepti ant sviestuko, kai jos suminksteja sudeti paukstiena, prieskonius,apkepti. tada sudeti kalafiorus (virtus arba ne, kaip megstate) truputi apkepti, tada uzpilti grietinele uzdeti suri ir uzkepti. Uzkepu orkaiteje arba mikrobangeje. labai lengva, greita ir skanu!
QUOTE (asara @ 2004 07 19, 14:26) |
Hm idomu Bea, dirbu firmoje kurioje prekiaujame tokiu padazu. Net minties nekilo, kad jis gali buti Vusterio. Juk siaip pasaulyje jis zinomas kaip Vorcesterio |
asara, vot esme tame, kad rashosi worcester, bet tariasi tai vuste, o lietuviai pagamino savo garsaus padazo atitikmeni ir pavadino vorčesterio. bet juk tai nesamone...
lygiai kaip kad musu tautieciai sako "lambordžini", kai iš tiesų reik sakyt "lamborgini" (originale lamborghini)
QUOTE (Saga @ 2004 06 16, 15:57) | ||
tai suri reikia cia tarkuoti su ta smulkiausia tarka? kaip tik ruosiuosi siandien daryti, susipirkau produktus, bet va vis iskyla tokiu kvailoku klausimu |
Saga, jokio skirtumo , tik kai smulkiau sutarkuoji, lengviau issimaiso.
QUOTE (bea @ 2004 07 19, 13:51) |
asara, vot esme tame, kad rashosi worcester, bet tariasi tai vuste, o lietuviai pagamino savo garsaus padazo atitikmeni ir pavadino vorčesterio. bet juk tai nesamone... lygiai kaip kad musu tautieciai sako "lambordžini", kai iš tiesų reik sakyt "lamborgini" (originale lamborghini) |
Nu vo cia idomu. Nezinojau.
QUOTE (Aferiste @ 2004 06 28, 22:05) |
vistos sparnelius per kiekviena kremzlaite perkirpti ir pamarinuoti su eiliniais prieskoniais-druskyte, pipiriukas, cukriukas ir pan. A, dar karis butu liux.... tada taip pamarinavus para laiko (galima ir maziau, jei extra atvejis) dedam i keptube, kur jau cirska ikaitintas alejus. pakepiname (tik nelabai karsta ugnis turi buti, kad neprikeptu stiprei), uzpilame "Volcesterio" padaziuko, uzspaudziam citrinos sulciu ir vel pakepiname, jau pries pat gala-idedame gera sauksta medaus 5 min. ir dedame i lekstes-jokiu bulvyciu ir pan. tik riekutem pjaustytas apelsinas mano vyras, kuris gyvenimo be kezupo ir majonezo neisivaizduoja, sendien valge si patiekala, gere vyna (pageidautina baltas) ir laize pirstelius ;") Skanaus! |
niam niam niam labai skanu... liuks receptukas, gyvenime nemegau mesos su vaisiais, bet cia tai siurpzaizas man paciai
Aciu, Aferiste, uz liuksiska vakariene, ir... dar pusryciams liko
As tai darau krutinele su baltu padazu.
Apkepinu priprieskoninta krutinele su aliejum.
Pries baigiant kepti - svoguniuko.
Apiberiu kokiu saukstu miltu viska, gerai ismaisau, kepinu.
Tada idedu pora trejeta saukstu grietines, ismaisau, sildau toliau.
Idedu konservuotu persiku papjaustytu.
Jei per tirsta - ipilu kompoto is persiku.
Kai persikai susyla - galima valgyti. Kartais idedu smulkintu graikisku riesutu, arba vietoj persiku, nusiperku ananasu.
Labai skanu, kai vista astriai primarinuota, o padazelis salsvas
Apkepinu priprieskoninta krutinele su aliejum.
Pries baigiant kepti - svoguniuko.
Apiberiu kokiu saukstu miltu viska, gerai ismaisau, kepinu.
Tada idedu pora trejeta saukstu grietines, ismaisau, sildau toliau.
Idedu konservuotu persiku papjaustytu.
Jei per tirsta - ipilu kompoto is persiku.
Kai persikai susyla - galima valgyti. Kartais idedu smulkintu graikisku riesutu, arba vietoj persiku, nusiperku ananasu.
Labai skanu, kai vista astriai primarinuota, o padazelis salsvas
QUOTE (une @ 2003 11 20, 13:25) |
skrandukus prie alaus darau taip: i keptuve su aliejumi sudedu skrandukus, gausiai ant ju uzbarstau cesnako milteliu, krapu, pipiru , druskos, paprikos milteliu. ir viska troskinu uzdengus dangciu, apie pusvalandi. laikas nuo laiko pamaisau. jie tokie astroki gaunasi, tai labai prie alaus tinka. vyrui laaaaaabai patinka:) |
isbandysiu ryt tavo receptuka o tikrai tiek ilgai troskinti?
QUOTE (Sfinxute @ 2004 07 29, 16:16) | ||
isbandysiu ryt tavo receptuka o tikrai tiek ilgai troskinti? |
Aš kai skrandukus darau, tai prieš tai juos apverdu, vandenį nupilu o paskui troškinu.O troškinu dar ilgiau - -apie valandą
QUOTE (molli @ 2004 07 29, 17:14) | ||||
Aš kai skrandukus darau, tai prieš tai juos apverdu, vandenį nupilu o paskui troškinu.O troškinu dar ilgiau - -apie valandą |
Molli, o kodel tiek ilgai? jie skonio nepraranda?