Trumpa pamokėlė:
ne volčester, ne vorčester, o Vusterio padažas! čia kažkokie nenusimanantys kažkada išvertė Worcester padažą į vorčesterio, deja, jis turi tartis Vusterio.
Jei kam kyla abejonių, prašom galite pasitikrinti čia http://www.m-w.com/c...ry?va=Worcester
hm, as tik nurasau nuo bonkeles svarbiausia-neblogas padaziukas, o jau kajp jis adinasi, taj man tikraj nesvarbu
aj ce man profesinis pyktis sukilo. seniai grieziu danti ant sito vertimo. nekreipkit demesio
O mano seimynai labai skanus tokie vistienos "saslykiukai.
Reikes (mazdaug 4 porcijom):
500g vistienos file,
1-2 cesnako skilteliu,
2-4 saukstu soju padazo,
1 stiklines obuoliu sulciu,
1 poro,
aliejaus, druskos, pipiru.
1. Vistiena supjaustyti kubeliais ir uzpilti marinatu, paruostu is obuoliu sulciu, soju padazo, pipiru, druskos ir susmulkinto cesnako. Laikyti apie 30 minuciu. Galima ir ilgiau.
2. Pora supjaustyti griezineliais ir 1-2 minutes palaikyti verdanciame vandenyje.
3. Ant mediniu iesmeliu pakaitomis verti vistienos ir poro gabaliukus. Apkepti keptuveje ant aliejaus is visu pusiu.
Skanaus!
Reikes (mazdaug 4 porcijom):
500g vistienos file,
1-2 cesnako skilteliu,
2-4 saukstu soju padazo,
1 stiklines obuoliu sulciu,
1 poro,
aliejaus, druskos, pipiru.
1. Vistiena supjaustyti kubeliais ir uzpilti marinatu, paruostu is obuoliu sulciu, soju padazo, pipiru, druskos ir susmulkinto cesnako. Laikyti apie 30 minuciu. Galima ir ilgiau.
2. Pora supjaustyti griezineliais ir 1-2 minutes palaikyti verdanciame vandenyje.
3. Ant mediniu iesmeliu pakaitomis verti vistienos ir poro gabaliukus. Apkepti keptuveje ant aliejaus is visu pusiu.
Skanaus!
QUOTE (Elena @ 2004 06 16, 12:11) | ||
Aš svečiuose valgiau biški kitaip paruoštos odeles: į odeles buvo sudetos bulves.... sutarkuotos su burokine tarką, ir apibarstytos prieskoniais. Tokie kaip tipo alia vederai gavosi..Bet tikrai labai skanu |
O tai kaip į odeles sudėti įdarą, kad neišbyrėtų? O tos odelės didelės?Nielkad nepirkau
QUOTE (molli @ 2004 07 03, 14:17) | ||||
O tai kaip į odeles sudėti įdarą, kad neišbyrėtų? O tos odelės didelės?Nielkad nepirkau |
Aš ir gaminau su tom odelėm. Man papuolę buvo kaip per ranką tokio dydžio. Dėjau į vidų kiaulienos faršo sumaišyto su virtais ryžiais ir susukau kaip balandėlius. Na labai patiko tik reikėjo dar apverst kad ir apačia apskrustų. Kitą kartą bandysiu su paukštiena .
beje, mano anksciau minetas patiekalas su vistos sparneliais:
pries pradedant kept-pavoliokite sparnelius krakmole-jie graziai apskrus ir odele bus traski
pries pradedant kept-pavoliokite sparnelius krakmole-jie graziai apskrus ir odele bus traski
QUOTE (uolma @ 2004 07 03, 17:59) | ||||||
Aš ir gaminau su tom odelėm. Man papuolę buvo kaip per ranką tokio dydžio. Dėjau į vidų kiaulienos faršo sumaišyto su virtais ryžiais ir susukau kaip balandėlius. Na labai patiko tik reikėjo dar apverst kad ir apačia apskrustų. Kitą kartą bandysiu su paukštiena . |
O čia keptuvej kepti??
QUOTE (molli @ 2004 07 04, 10:32) | ||||||||
O čia keptuvej kepti?? |
Valgiau tos suktinukus keptus orkaitėje ..O susukti reikia kaip ir uolma rašė, kaip balandelius panašiai...
QUOTE (Elena @ 2004 07 05, 11:38) | ||||||||||
Valgiau tos suktinukus keptus orkaitėje ..O susukti reikia kaip ir uolma rašė, kaip balandelius panašiai... |
Taip kepiau orkaitėje, kaip pradėjo kept kokį pusvalandį. Dar dėjau sūrio ant viršaus bet tikriausiai netinkamą ar per anksti, nes sukietėjo.
QUOTE (Elena @ 2003 11 26, 03:36) |
O man labai skanu vištienos blyneliai. Aišku senas receptas, bet kas nepamena rašau: reikia vištienos krutinele supjaustyti gabaliukais, pabarstyti pipiriukais, biški druskytes ir prideti majonezo. Tada aš palaikau, kad pasimarinuotu, laikas priklauso nuo jusų kantrybes Tada imušam kiaušinį, idedam krakmolo ir kepam blynelius aliejuje. Pateikti su majonezu ir susmulkintais svogūno laiškais, skanaus.. ;D |
Sitas variantas ne maziau skanus su zuvim, pvz juros lydekos file, taip pat girdejau, kad galima vietoj vistienos deti apvirtas darzoves: kalafiorus, morkas, zirnelius, sparagines. Toliau viskas analogiskai. Gaunasi darzoviniai blyneliai.
QUOTE (Auges @ 2003 06 29, 20:40) |
Višta, kepta folijoje 1 višta, druskos, pipirų, (1 šaukštelis kmynų), 2 - 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai tarkuotos petražolės šaknies, 1 poras, 1 morka, 2 šaukšteliai citrinos ar obuolių sulčių. Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 - 30 minučių kepti orkaitėje 180 ° C temperatūroje. Padažui tinka sultys, kuriose kepė mėsa. Į jas galima įdėti grietinėlės ir aštraus padažo. Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis ir daržovėmis (žirniais, pupelėmis, žiediniais koūstais ir kt.), vaisių salotomis. Labai skani vistyte iseina, tik as i vidu dar dedu majonezo ir ne petrazoliu o krapu virsuneliu, ir kepu ilgiau nei 30 min, man per 30 min iekad neiskepa. : |
Nu tikrai skani vištytė iškepa.Aš irgi dėjau ne petražolių (fe ),o krapų, ir dar majonezo į vidų.Tai per dieną iš tos vištukės liko tik kauliukai.
Tik va nesupratau, kur dėti morką ir porą - prie produktų nurodyta, o prie paruošimo, ka su jais daryti - ne. Gal į vidų dėti?