QUOTE (Saga @ 2004 03 17, 13:54) |
Tiesa, mano kulinarinis debiutas irgi gi buvo su vistienos file......skanumelis gavosi, vistiena kinietiskai, reikes 2 krutineles file 2 saukstai krakmolo 2 kiausiniu baltymai nedidelis indelis koncervuotu anasu 1 morka 1 raudona paprika 1 citrina 2 saukstai sojos padazo vistienos prieskoniai supjaustyti nedidelemis juostelemis vistienos file, ideti i vistienos gabaliukus 1 sauksta bulviu krakmolo ir kiausiniu baltymus, ismaisyti, ir kepti aliejuje, iskeptus sudeti i puoda, kuriame troskinsite.....tada sutarkuoti morka, supjaustyti juostelimis paprika, susmulkinti ananasai, juos apkepinu (kepinti reikia ilgokai, kol iskeps morkos). Viska sudedu ant vistienos.......toliau i sirupa likusi nuo ananasu ispaudziu citrina, idedu likusi sauksta krakmolo, ispaudziu citrina, sojos padaza sudedu ir viska supilu ant vistienos su darzovemis. visa patiekala gerai ismaisau, sudedu prieskonius ir maisydama dar kelias minutes pakaitinu........ Siaip procedura gal ir ilgoka, bet ziurejau visa patiekala paruosiu lygiai per valanda.....bet skanumelis....mmmm........valgyti reiktu su ryziais |
Vakar dariau, tai su vyru vos liezuviu neprarijom Liuks, butinai isbandykit
O aš siūlau pasidaryti įdarytas šlauneles.
Reikia didesnių šlaunelių, nuo jų nunerti odą , bet pasistengti taip, kad ji nesuplyštų. Ir į vidų prikimšti įdaro - susmulkinti mėsytę nuo kaulo nuėmus, pievagrybių, poro, pieskonių , žodžiu fantazuoti galima. Ir tada su dantų krapštukais susmeigti, kad įdaras neiškristų. Forma to kepsniuko turi gautis kaip tikros šlaunelės.Ir į orkaitę.
Garnyras tai jau kam koks patinka.
Skanaus.
Reikia didesnių šlaunelių, nuo jų nunerti odą , bet pasistengti taip, kad ji nesuplyštų. Ir į vidų prikimšti įdaro - susmulkinti mėsytę nuo kaulo nuėmus, pievagrybių, poro, pieskonių , žodžiu fantazuoti galima. Ir tada su dantų krapštukais susmeigti, kad įdaras neiškristų. Forma to kepsniuko turi gautis kaip tikros šlaunelės.Ir į orkaitę.
Garnyras tai jau kam koks patinka.
Skanaus.
karaliska vistiena
reikes:
vistienos krutineles
krakmolas
majonezas
morkos
prieskoniai,druska
isvirti morkas,supjaustyti.vistienos krutineles taip pat supjaustyti mazais galbaliukais.deti krakmolo,majonezo,prieskoniu ir druskos.viska ismaisyti.palaikyti bent jau valanda.ir galima kepti labai skanu bent jau musu seimai
ta pati galima padaryti ir su zuvies file
reikes:
vistienos krutineles
krakmolas
majonezas
morkos
prieskoniai,druska
isvirti morkas,supjaustyti.vistienos krutineles taip pat supjaustyti mazais galbaliukais.deti krakmolo,majonezo,prieskoniu ir druskos.viska ismaisyti.palaikyti bent jau valanda.ir galima kepti labai skanu bent jau musu seimai
ta pati galima padaryti ir su zuvies file
Kepti vištienos sparneliai (blauzdelės).
Sparnelius ir blauzdelės perku atšaldytus. Jei nenoriu iš karto gaminti, tai pamarinuoju prieskoniais ir truputį druskos dedu. Taip pamarinuotus galima laikyti šaldytuve porą dienų.
Prieš kepdama aptepu kiekvieną majonezu ir sudedu į kepimo indą. Ištepus majonezu reikia palaikyti ne mažiau 15 min. (jei nebuvo marinuoti, geriau kokį pusvalandį palaikyti). Jei norima, aptepus majonezu galima laikyti kad ir parą, tik tada reikia laikyti šaldytuve ir pridengti, kad neapdžiūtų.
Kepimo indą dedu į orkaitę, nustatu 200 laipsnių temperatūrą, po 30-40 min. galima valgyti.
Skanaus
Sparnelius ir blauzdelės perku atšaldytus. Jei nenoriu iš karto gaminti, tai pamarinuoju prieskoniais ir truputį druskos dedu. Taip pamarinuotus galima laikyti šaldytuve porą dienų.
Prieš kepdama aptepu kiekvieną majonezu ir sudedu į kepimo indą. Ištepus majonezu reikia palaikyti ne mažiau 15 min. (jei nebuvo marinuoti, geriau kokį pusvalandį palaikyti). Jei norima, aptepus majonezu galima laikyti kad ir parą, tik tada reikia laikyti šaldytuve ir pridengti, kad neapdžiūtų.
Kepimo indą dedu į orkaitę, nustatu 200 laipsnių temperatūrą, po 30-40 min. galima valgyti.
Skanaus
As darau truputeli kitaip! Prieskoniais istrintas slauneles ar blauzdeles sudedu i skarda ir aptepu majonezu sumaisytu su tomatu padazu (1:1) ir kepu orkaitej. Ir be palaikymo gaunasi laaaaabai skanu!!!! Uh, kaip uzsimaniau!
QUOTE (smike @ 2004 06 10, 14:50) |
As darau truputeli kitaip! Prieskoniais istrintas slauneles ar blauzdeles sudedu i skarda ir aptepu majonezu sumaisytu su tomatu padazu (1:1) ir kepu orkaitej. Ir be palaikymo gaunasi laaaaabai skanu!!!! Uh, kaip uzsimaniau! |
Mes irgi taip vargom ! Mano šeimyna labiausia mėgsta keptas šlauneles, tai jau seniai taip ir darau - pabarstau vištienos prieskoniai gausiai , pridedu tomato, majonežo, viską išmakaluoju ir palaikau tiek, kiek turiu laiko ( kartais per naktį, kartais kepu iš karto). Mums labai skanu. Ir svarbiausia mažai terlionės.
QUOTE (Miglute @ 2004 04 21, 10:25) |
Šitą receptą pasiskolinau iš kito forumo, bet jis to vertas . Vištienos kepsneliai Cituoju : Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia) pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli sviesto ir olandishko surio tarkuoto. Ishtirni kad gautusi vientisa mase. Dedi shauksta tos mases ant file, uzhlenki, kad nesimatytu idaro. Taip ir kitus gabalelius. Tada pavolioji kiaushinio plakinyje, dzhiuveseliuose ir dedi i ikaitinta alieju keptuveje. Ishkepi ir valgai su buvliu koshe ir zhaliomis darzhovemis Mano šeimai labai patiko, net vyrui, kuris nevalgo "nieko, kas skraido"... |
Išbandyta Labai labai skanu SUPER
Ačiū už receptuką
QUOTE (lineba @ 2004 06 05, 09:57) |
karaliska vistiena reikes: vistienos krutineles krakmolas majonezas morkos prieskoniai,druska isvirti morkas,supjaustyti.vistienos krutineles taip pat supjaustyti mazais galbaliukais.deti krakmolo,majonezo,prieskoniu ir druskos.viska ismaisyti.palaikyti bent jau valanda.ir galima kepti labai skanu bent jau musu seimai ta pati galima padaryti ir su zuvies file |
labai skanu
neskeichiau visos temos, tai nezhinau, gal ir buvo toks receptas
paukshtienos parduotuvej pirkau broileriu odeliu, jas atshildzhiau, i vidu pridejau farsho kaip kotletams, pridejau pievagrybiu ir i orkaite, pabaigoj galima dar suriu apibarstyti laaaabai skanu tinka ir pievagrybiu padazhiukas su karshtom bulvytem
paukshtienos parduotuvej pirkau broileriu odeliu, jas atshildzhiau, i vidu pridejau farsho kaip kotletams, pridejau pievagrybiu ir i orkaite, pabaigoj galima dar suriu apibarstyti laaaabai skanu tinka ir pievagrybiu padazhiukas su karshtom bulvytem
QUOTE (Regingel @ 2004 06 16, 09:24) |
neskeichiau visos temos, tai nezhinau, gal ir buvo toks receptas paukshtienos parduotuvej pirkau broileriu odeliu, jas atshildzhiau, i vidu pridejau farsho kaip kotletams, pridejau pievagrybiu ir i orkaite, pabaigoj galima dar suriu apibarstyti laaaabai skanu tinka ir pievagrybiu padazhiukas su karshtom bulvytem |
Aš svečiuose valgiau biški kitaip paruoštos odeles: į odeles buvo sudetos bulves.... sutarkuotos su burokine tarką, ir apibarstytos prieskoniais. Tokie kaip tipo alia vederai gavosi..Bet tikrai labai skanu
QUOTE (Miglute @ 2004 04 21, 08:25) |
Šitą receptą pasiskolinau iš kito forumo, bet jis to vertas . Vištienos kepsneliai Cituoju : Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia) pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli sviesto ir olandishko surio tarkuoto. Ishtirni kad gautusi vientisa mase. Dedi shauksta tos mases ant file, uzhlenki, kad nesimatytu idaro. Taip ir kitus gabalelius. Tada pavolioji kiaushinio plakinyje, dzhiuveseliuose ir dedi i ikaitinta alieju keptuveje. Ishkepi ir valgai su buvliu koshe ir zhaliomis darzhovemis Mano šeimai labai patiko, net vyrui, kuris nevalgo "nieko, kas skraido"... |
tai suri reikia cia tarkuoti su ta smulkiausia tarka?
kaip tik ruosiuosi siandien daryti, susipirkau produktus, bet va vis iskyla tokiu kvailoku klausimu
QUOTE (Miglute @ 2004 04 21, 10:26) |
Vištienos kepsneliai Cituoju : [b]Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia) pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli |
vegeta... gereu vistienos prieskoniai...
Papildyta @ [mergetime]1088450082[/mergetime]
pasakoju:
vistos sparnelius per kiekviena kremzlaite p[erkirpti ir pamarinuoti su eiliniais prieskoniais-druskyte, pipiriukas, cukriukas ir pan. A, dar karis butu liux.... tada taip pamarinavus para laiko (galima ir maziau, jei extra atvejis) dedam i keptube, kur jau cirska ikaitintas alejus. pakepiname (tik nelabai karsta ugnis turi buti, kad neprikeptu stiprei), uzpilame "Volcesterio" padaziuko, uzspaudziam citrinos sulciu ir vel pakepiname, jau pries pat gala-idedame gera sauksta medaus 5 min. ir dedame i lekstes-jokiu bulvyciu ir pan. tik riekutem pjaustytas apelsinas mano vyras, kuris gyvenimo be kezupo ir majonezo neisivaizduoja, sendien valge si patiekala, gere vyna (pageidautina baltas) ir laize pirstelius ;")
Skanaus!