Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE (Saga @ 2004 03 17, 13:54)
Tiesa, mano kulinarinis debiutas irgi gi buvo su vistienos file......skanumelis gavosi, vistiena kinietiskai, reikes
2 krutineles file
2 saukstai krakmolo
2 kiausiniu baltymai
nedidelis indelis koncervuotu anasu
1 morka
1 raudona paprika
1 citrina
2 saukstai sojos padazo
vistienos prieskoniai
supjaustyti nedidelemis juostelemis vistienos file, ideti i vistienos gabaliukus 1 sauksta bulviu krakmolo ir kiausiniu baltymus, ismaisyti, ir kepti aliejuje, iskeptus sudeti i puoda, kuriame troskinsite.....tada sutarkuoti morka, supjaustyti juostelimis paprika, susmulkinti ananasai, juos apkepinu (kepinti reikia ilgokai, kol iskeps morkos). Viska sudedu ant vistienos.......toliau i sirupa likusi nuo ananasu ispaudziu citrina, idedu likusi sauksta krakmolo, ispaudziu citrina, sojos padaza sudedu ir viska supilu ant vistienos su darzovemis. visa patiekala gerai ismaisau, sudedu prieskonius ir maisydama dar kelias minutes pakaitinu........
Siaip procedura gal ir ilgoka, bet ziurejau visa patiekala paruosiu lygiai per valanda.....bet skanumelis....mmmm........valgyti reiktu su ryziais

Vakar dariau, tai su vyru vos liezuviu neprarijom thumbup.gif Liuks, butinai isbandykit thumbup.gif
Atsakyti
O aš siūlau pasidaryti įdarytas šlauneles.
Reikia didesnių šlaunelių, nuo jų nunerti odą , bet pasistengti taip, kad ji nesuplyštų. Ir į vidų prikimšti įdaro - susmulkinti mėsytę nuo kaulo nuėmus, pievagrybių, poro, pieskonių , žodžiu fantazuoti galima. Ir tada su dantų krapštukais susmeigti, kad įdaras neiškristų. Forma to kepsniuko turi gautis kaip tikros šlaunelės.Ir į orkaitę.
Garnyras tai jau kam koks patinka.
Skanaus. smile.gif
Atsakyti
karaliska vistiena

reikes:
vistienos krutineles
krakmolas
majonezas
morkos
prieskoniai,druska


isvirti morkas,supjaustyti.vistienos krutineles taip pat supjaustyti mazais galbaliukais.deti krakmolo,majonezo,prieskoniu ir druskos.viska ismaisyti.palaikyti bent jau valanda.ir galima kepti smile.gif labai skanu bent jau musu seimai biggrin.gif
ta pati galima padaryti ir su zuvies file
Atsakyti
Kepti vištienos sparneliai (blauzdelės).
Sparnelius ir blauzdelės perku atšaldytus. Jei nenoriu iš karto gaminti, tai pamarinuoju prieskoniais ir truputį druskos dedu. Taip pamarinuotus galima laikyti šaldytuve porą dienų.
Prieš kepdama aptepu kiekvieną majonezu ir sudedu į kepimo indą. Ištepus majonezu reikia palaikyti ne mažiau 15 min. (jei nebuvo marinuoti, geriau kokį pusvalandį palaikyti). Jei norima, aptepus majonezu galima laikyti kad ir parą, tik tada reikia laikyti šaldytuve ir pridengti, kad neapdžiūtų.
Kepimo indą dedu į orkaitę, nustatu 200 laipsnių temperatūrą, po 30-40 min. galima valgyti.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
As darau truputeli kitaip! Prieskoniais istrintas slauneles ar blauzdeles sudedu i skarda ir aptepu majonezu sumaisytu su tomatu padazu (1:1) ir kepu orkaitej. Ir be palaikymo gaunasi laaaaabai skanu!!!! Uh, kaip uzsimaniau! essen.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 06 10, 14:50)
As darau truputeli kitaip! Prieskoniais istrintas slauneles ar blauzdeles sudedu i skarda ir aptepu majonezu sumaisytu su tomatu padazu (1:1) ir kepu orkaitej. Ir be palaikymo gaunasi laaaaabai skanu!!!! Uh, kaip uzsimaniau! essen.gif

Mes irgi taip vargom ! Mano šeimyna labiausia mėgsta keptas šlauneles, tai jau seniai taip ir darau - pabarstau vištienos prieskoniai gausiai , pridedu tomato, majonežo, viską išmakaluoju ir palaikau tiek, kiek turiu laiko ( kartais per naktį, kartais kepu iš karto). Mums labai skanu. Ir svarbiausia mažai terlionės.
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 04 21, 10:25)
Šitą receptą pasiskolinau iš kito forumo, bet jis to vertas .

Vištienos kepsneliai
Cituoju :
Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia)
pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji
buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli
sviesto ir olandishko surio tarkuoto. Ishtirni kad gautusi
vientisa mase. Dedi shauksta tos mases ant file, uzhlenki, kad
nesimatytu idaro. Taip ir kitus gabalelius. Tada pavolioji
kiaushinio plakinyje, dzhiuveseliuose ir dedi i ikaitinta alieju
keptuveje. Ishkepi ir valgai su buvliu koshe ir zhaliomis
darzhovemis


Mano šeimai labai patiko, net vyrui, kuris nevalgo "nieko, kas skraido"...

Išbandyta thumbup.gif Labai labai skanu thumbup.gif SUPER thumbup.gif
Ačiū už receptuką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (lineba @ 2004 06 05, 09:57)
karaliska vistiena

reikes:
vistienos krutineles
krakmolas
majonezas
morkos
prieskoniai,druska


isvirti morkas,supjaustyti.vistienos krutineles taip pat supjaustyti mazais galbaliukais.deti krakmolo,majonezo,prieskoniu ir druskos.viska ismaisyti.palaikyti bent jau valanda.ir galima kepti smile.gif labai skanu bent jau musu seimai biggrin.gif
ta pati galima padaryti ir su zuvies file

labai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
neskeichiau visos temos, tai nezhinau, gal ir buvo toks receptas wink.gif
paukshtienos parduotuvej pirkau broileriu odeliu, jas atshildzhiau, i vidu pridejau farsho kaip kotletams, pridejau pievagrybiu ir i orkaite, pabaigoj galima dar suriu apibarstyti wink.gif laaaabai skanu thumbup.gif tinka ir pievagrybiu padazhiukas su karshtom bulvytem wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Regingel @ 2004 06 16, 09:24)
neskeichiau visos temos, tai nezhinau, gal ir buvo toks receptas wink.gif
paukshtienos parduotuvej pirkau broileriu odeliu, jas atshildzhiau, i vidu pridejau farsho kaip kotletams, pridejau pievagrybiu ir i orkaite, pabaigoj galima dar suriu apibarstyti wink.gif laaaabai skanu thumbup.gif tinka ir pievagrybiu padazhiukas su karshtom bulvytem wink.gif

Aš svečiuose valgiau biški kitaip paruoštos odeles: į odeles buvo sudetos bulves.... sutarkuotos su burokine tarką, ir apibarstytos prieskoniais. Tokie kaip tipo alia vederai gavosi..Bet tikrai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 04 21, 08:25)
Šitą receptą pasiskolinau iš kito forumo, bet jis to vertas .

Vištienos kepsneliai
Cituoju :
Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia)
pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji
buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli
sviesto ir olandishko surio tarkuoto. Ishtirni kad gautusi
vientisa mase. Dedi shauksta tos mases ant file, uzhlenki, kad
nesimatytu idaro. Taip ir kitus gabalelius. Tada pavolioji
kiaushinio plakinyje, dzhiuveseliuose ir dedi i ikaitinta alieju
keptuveje. Ishkepi ir valgai su buvliu koshe ir zhaliomis
darzhovemis


Mano šeimai labai patiko, net vyrui, kuris nevalgo "nieko, kas skraido"...

tai suri reikia cia tarkuoti su ta smulkiausia tarka?
kaip tik ruosiuosi siandien daryti, susipirkau produktus, bet va vis iskyla tokiu kvailoku klausimu g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE (Miglute @ 2004 04 21, 10:26)
Vištienos kepsneliai
Cituoju :
[b]Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia)
pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji
buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli

vegeta... dry.gif gereu vistienos prieskoniai...
Papildyta @ [mergetime]1088450082[/mergetime]
pasakoju:

vistos sparnelius per kiekviena kremzlaite p[erkirpti ir pamarinuoti su eiliniais prieskoniais-druskyte, pipiriukas, cukriukas ir pan. A, dar karis butu liux.... tada taip pamarinavus para laiko (galima ir maziau, jei extra atvejis) dedam i keptube, kur jau cirska ikaitintas alejus. pakepiname (tik nelabai karsta ugnis turi buti, kad neprikeptu stiprei), uzpilame "Volcesterio" padaziuko, uzspaudziam citrinos sulciu ir vel pakepiname, jau pries pat gala-idedame gera sauksta medaus wink.gif 5 min. ir dedame i lekstes-jokiu bulvyciu ir pan. tik riekutem pjaustytas apelsinas thumbup.gif mano vyras, kuris gyvenimo be kezupo ir majonezo neisivaizduoja, sendien valge si patiekala, gere vyna (pageidautina baltas) ir laize pirstelius ;") tongue.gif

Skanaus!
Atsakyti