Man skanu paįvairinimui vištiena su šparagais:
Šparagai (aš imu šaldytus, nors reiktų tų paprastų )
vištos krūninėlė
sviestas, miltai, citrinos sulčių
galima pridėti krapų ir pan.
Šparagus išverdu, tik nuoviro neišpilti, nes reiks jo dar
Vištieną supjaustyt gabaliukais, apkepinti (aš dedu dar vištienos prieskonių), sudedu į puodą, įpilu šparagų nuoviro (kad apsemtų) ir apie 20 min patroškinu. Tada pusę citrinos išspaudžiu, pridedu pipiuriukų, krapų, bazilikų. Šaukštą miltų išmaišau irgi su šparagų nuoviru ir supilu į puodą, jei trūksta dar ipilu to nuoviro ir sudedu šparagus, viską išmaišau ir viskas Tik nepadauginti citrinos reikia, nes pagal recetą kai dariau išspaudžiau visą, tai buvo per rūgštu Labai skanu su ryžiais.
QUOTE(lupipita @ 2007 11 26, 18:07)
o gal zinot kas kaip padaroma plutele vistienos kur galima paragauti KFC
zinok jei neklystu, tai vietoj dziuveseliu volioja vistiena cornflakuose
QUOTE(aguonele @ 2007 11 30, 19:27)
zinok jei neklystu, tai vietoj dziuveseliu volioja vistiena cornflakuose
Kas tie cornflakai?
QUOTE(SUNO @ 2007 11 30, 19:37)
Kas tie cornflakai?
Man atrodo, kad sausi pusryciai.
Vištiena melione
2 porcijoms reikės:
1 meliono,
300g vištienos filė,
100g grietinėlės,
~300g laukinių ryžių,
400g pievagrybių,
Vištienos prieskonių,
Druskos,
Alyvuogių papuošimui.
Vištieną supjaustome mažais gabaliukais ir įdedame į keptuvę kepti,kai truputį apkeps įdėti prieskoniu pagal skonį.Tada supjaustyti pievagrybius(jei didelis tada į keturias dalis,jei mažas- per pusę) ir sudėti į vištieną.Kol viskas kepa perpjauti per pusę melioną ir išskaptuoti jo vidų,minkštimą supjaustyti gabaliukais(bet ne per daug mažais).Pastatyti virti ryžius.Kai jau vištiena su pievagrybiais bus iškepus sudėti melioną ir užpilti grietinėlę,kepti kol grietinėlė pradės burbuliuoti ir tada iškart išjungti.Į išskaptuotą melioną sudėti išvirtus ryžius,ant viršaus užpilti troškinį ir papuošti alyvuogėmis.
Skanaus!
2 porcijoms reikės:
1 meliono,
300g vištienos filė,
100g grietinėlės,
~300g laukinių ryžių,
400g pievagrybių,
Vištienos prieskonių,
Druskos,
Alyvuogių papuošimui.
Vištieną supjaustome mažais gabaliukais ir įdedame į keptuvę kepti,kai truputį apkeps įdėti prieskoniu pagal skonį.Tada supjaustyti pievagrybius(jei didelis tada į keturias dalis,jei mažas- per pusę) ir sudėti į vištieną.Kol viskas kepa perpjauti per pusę melioną ir išskaptuoti jo vidų,minkštimą supjaustyti gabaliukais(bet ne per daug mažais).Pastatyti virti ryžius.Kai jau vištiena su pievagrybiais bus iškepus sudėti melioną ir užpilti grietinėlę,kepti kol grietinėlė pradės burbuliuoti ir tada iškart išjungti.Į išskaptuotą melioną sudėti išvirtus ryžius,ant viršaus užpilti troškinį ir papuošti alyvuogėmis.
Skanaus!
QUOTE(SUNO @ 2007 11 30, 19:37)
Kas tie cornflakai?
Kukuruzu dribsniai be visokiu priedu, kuriuos valgome iprastai pusryciams...
QUOTE(SUNO @ 2007 11 30, 19:37)
Kas tie cornflakai?
Taip tai sausu pusryciu viena is rusiu kur taip ir vadinasi Corn Flakes
man labai skanu, nezinau gal jauyra toks receptas tai vistienos verinukai
reikia 2porcijom:
2 vistienos file gabaleliu
2saukstu majonezo
1dideles skilteles cesnako
storo greizinelio citrinos
ir yvairiu prieskoniu vistienai
keliu mediniu iesmeliu
vistiena supjaustyti gabaleliais sudeti majoneza, prieskonius, susmulkinta cesnaka ir isspausti citrinos sultis, viska sumaisyti ir palikti 1val pasimarinuoti, verti ant iesmeliu ir kepti orkaiteje, patiekti su virtais ryziais pomidoru su grietine salotomis ir marinuotais svogunais (na cia tap nebutinai bet man taip skaniausia ) be to labai graziai atrodo lb skanu ir greitai gaunasi
reikia 2porcijom:
2 vistienos file gabaleliu
2saukstu majonezo
1dideles skilteles cesnako
storo greizinelio citrinos
ir yvairiu prieskoniu vistienai
keliu mediniu iesmeliu
vistiena supjaustyti gabaleliais sudeti majoneza, prieskonius, susmulkinta cesnaka ir isspausti citrinos sultis, viska sumaisyti ir palikti 1val pasimarinuoti, verti ant iesmeliu ir kepti orkaiteje, patiekti su virtais ryziais pomidoru su grietine salotomis ir marinuotais svogunais (na cia tap nebutinai bet man taip skaniausia ) be to labai graziai atrodo lb skanu ir greitai gaunasi
QUOTE(laura-jur @ 2007 07 27, 20:19)
reikes 1kulseles 4saukstu pvz maximos majonezo 4saukstu krakmolo 2kiausiniu cesnako pagal skoni,prieskoniu ir pagal skoni,nukaulini slaunele ja supjaustai mazais gabaliukais dedimajoneza,kiausinius,krakmola cesnaka viska ismaisai ir kepi blynelius lb skanu
sveikos,
na as dar kartais kai neturiu vistienos gabaliukais pjaustau ir kiaulienos kumpi, irgi labai skanu vyrui labai patinka tikiuosi nesusaudysit kad ikisau kiauliena prie vistienos temos
MB negali gyventi be vistienos, gali ja valgyti nors kiekviena diena
Vakar dariau tokia
Pasidariau idara is saldytu darzoviu misinio (zirneliai, mazytes tokios morkytes, sparagines pupeles, ziediniai kopustai ir dar grubu truputi idejau), kuri is pradziu idejau i puoda ir uzpyliau verdanciu vandeniu, kai darzoves suminkstejo, nupyliau vandeni, iberiau pipiriuku, vegetos ir sumaisiau su majonezu. Visa sita mase idariau vista ir susmeigiau dantu krapstukai, kad idaras neisberetu. Vista itryniau prieskoniais ir aptepiau majonezu bei uzkepiau orkaitej kartu su bulvytem kazkur 40-45 min.
MB uz ausu negalima buvo atitempt nuo tos vistos, beveik puse iskart suvalge
Vakar dariau tokia
Pasidariau idara is saldytu darzoviu misinio (zirneliai, mazytes tokios morkytes, sparagines pupeles, ziediniai kopustai ir dar grubu truputi idejau), kuri is pradziu idejau i puoda ir uzpyliau verdanciu vandeniu, kai darzoves suminkstejo, nupyliau vandeni, iberiau pipiriuku, vegetos ir sumaisiau su majonezu. Visa sita mase idariau vista ir susmeigiau dantu krapstukai, kad idaras neisberetu. Vista itryniau prieskoniais ir aptepiau majonezu bei uzkepiau orkaitej kartu su bulvytem kazkur 40-45 min.
MB uz ausu negalima buvo atitempt nuo tos vistos, beveik puse iskart suvalge
QUOTE(*Marija* @ 2007 12 05, 16:01)
MB negali gyventi be vistienos, gali ja valgyti nors kiekviena diena
Vakar dariau tokia
Pasidariau idara is saldytu darzoviu misinio (zirneliai, mazytes tokios morkytes, sparagines pupeles, ziediniai kopustai ir dar grubu truputi idejau), kuri is pradziu idejau i puoda ir uzpyliau verdanciu vandeniu, kai darzoves suminkstejo, nupyliau vandeni, iberiau pipiriuku, vegetos ir sumaisiau su majonezu. Visa sita mase idariau vista ir susmeigiau dantu krapstukai, kad idaras neisberetu. Vista itryniau prieskoniais ir aptepiau majonezu bei uzkepiau orkaitej kartu su bulvytem kazkur 40-45 min.
MB uz ausu negalima buvo atitempt nuo tos vistos, beveik puse iskart suvalge
Vakar dariau tokia
Pasidariau idara is saldytu darzoviu misinio (zirneliai, mazytes tokios morkytes, sparagines pupeles, ziediniai kopustai ir dar grubu truputi idejau), kuri is pradziu idejau i puoda ir uzpyliau verdanciu vandeniu, kai darzoves suminkstejo, nupyliau vandeni, iberiau pipiriuku, vegetos ir sumaisiau su majonezu. Visa sita mase idariau vista ir susmeigiau dantu krapstukai, kad idaras neisberetu. Vista itryniau prieskoniais ir aptepiau majonezu bei uzkepiau orkaitej kartu su bulvytem kazkur 40-45 min.
MB uz ausu negalima buvo atitempt nuo tos vistos, beveik puse iskart suvalge
man kazkaip vista su idaru nepatinka, as paprastai iskepu ir viskas kartu su bulvemis, buna irgi labai skanu