
VISCIUKO FILE SU SPALVOTAIS RYZIAIS
Reikes:
2 dideles visciuko krutineles,
8 saukstai alyvu aliejaus;
po anksti raudonos ir zalios paprikos;
didelis svogunas;
4 plonos riekeles liesos rukytos sonines;
300g ilgagrudziu ryziu;
4 stiklines sultinio;
2 griezineliai ananaso;
2 saukstai sukapotu svogunu laisku;
pipiru, drukso, gali buti saukstelis kario
Ryzius nuplauti, 30min. pamirkyti saltame vandenyje, perkosti per sieteli. Krutineles pepjauti pusiau, apiberti druska ir pipirais, apipilti 6 saukstais aliejaus ir 30min. palikti saltoje vietoje. Puode pakaitinti likusi alieju, suberti nuvalytas, nuplautas ir plonomis juostelemis supjaustytas paprikas ir nulupta, sukapota svoguna ir kubeliais supjaustyta sonine, pakepinti. Suberti nusunktus ryzius, kepti 2min., kol ryziai sugers riebalus. Ipilti sultini, uzvirinti. Pagardinti druska ir pipirais, puoda pridengti ir troskinti 15-20min.ant mazos ugnies. Troskinimui ipusejus seberti supjaustyta ananasa, ismaisyti. Keptuve padeti ant ugnies, imesti visciuko krutineles ir supylus alieju apkepinti is abieju pusiu, kol mesa paraus ir bus minskta. Mesa sudeti ant ryziu, patiekala pabarstyti svogunu laiskais.