Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Kažkaip atrodo, kad ant druskos labai jau sūri viena pusė gausis. Ar aš kažką ne taip supratau?

O dėl butelio - o ar jame būtinai turi būti vanduo, ar gali būti ir kokios obuolių sultys? Mat, gal jos priduotų kokį skonį?
Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2007 06 27, 13:47)
Kažkaip atrodo, kad ant druskos labai jau sūri viena pusė gausis. Ar aš kažką ne taip supratau?

O dėl butelio - o ar jame būtinai turi būti vanduo, ar gali būti ir kokios obuolių sultys? Mat, gal jos priduotų kokį skonį?

Del sulciu tikrai nezinau nes nebandziau, o va alaus per puse su vandeniu tai pyliau thumbup.gif gavosi super blush2.gif
Atsakyti
Nezinau,ar nera jau tokio receptuko ax.gif Visko neperskaiciau.. Man super patinka:

Vistienos file supjaustyti gabaliukais,idet prieskoniu (pipiro,druskos,galima vistienos prieskoniu),pripjaustyt daug cesnako mazais gabaliukais. Viska apkepti keptuveje,tada ipilt soju padazo ir idet medaus. Patiekiama su ryziais. Skanaus smile.gif
Atsakyti
Sveikutes biggrin.gif Gal kas ir zinot ar bandet bet mano seimynai labai patinka vistienos kotletukai.Ir pigu ir skanu thumbup.gif
Taigi jiems pagaminti reikia 0,5 kg vistienos( nesvarbu kokios t,y slauneles, kulseles ar sparniukai), prieskoniu, 3 kiausiniu, 3 saukstu majonezo, druskos ir 3 saukstai krakmolo.(As dar idedu spalvotos paprikos po gabaleli).
Vistiena (zalia) isemus kaulus reikia supjaustyti mazais kubeliais.Po to i vistiena imusti kiausinius, deti druska, prieskonius, paparika, majoneza ir krakmola.Viska sumaisyti ir uzdengus maistine plevele valandai ideti i saldytuva.Po valandos kepti kaip blynus.Gaunasi apie 15 - 20 kotletuku.Galima valgyti karstus ir saltus.
Dar kiekviena pagal skoni gali ideti svogunu arba svogunu laisku.Skanaus thumbup.gif Paragaukit tikrai nepasigailesit. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mam @ 2007 06 27, 11:45)
Aš darau taip, paimu stiklinį butelį nuo sulčių, pripilu šalto vandens , pamaunu ant jo paprieskoniuotą vištą, statau butelį į skardelę (kad neprisitaškytų riebalų) kišu į orkaitę ir kepu 180 laipsnių  apie 1 val. (jei viršus dega, apdengiu folija, tokią kepurėlę padarau) Super skani gaunasi vištelė, odelė tokia traški ir mėsytė labai sultinga.
O višta druskoje, viskas tai pat, tik į skardelę pili stambią druską, storą sluoksnį,  sodini ant jos vištą ir kepi. Skonis toks pat, kaip ir ant butelio, tik ant butelio man gaunasi sultingesnė, nes ten vanduo garuoja iš vidaus. 4u.gif
pabandyk, labai skanu thumbup.gif

Aciu 4u.gif
Vista druskoje issikepiau taip: isklojau skarda stambia druska,i vista pridejau cesnaku,prieskoniniu zalumynu ir aplipdziau visa vista likusia druska.Kepiau apie valanda.Gavosi labai skani,sultinga mesa.Jokio surumo thumbup.gif
Atsakyti
Siūlyčiau pabandyti išsikepti skanų patiekaliuką iš vištienos. Reikia maždaug 0,5kg višteinos file (gali būti ir su kaliuku iš jo išeis sriuba) file supjaustome juostelėmis, apvoliojame prieskoniais vištienai, po to į kiaušinio plakinį ir džiuvėselius. Kepame įkaitintame aliejuje, bet ne ant stiprios ugnies, nes nuo džiuvėsėlių pradės svilti. Taip paruošta file nebūna sausa, ją galima valgyti su ryžiais arba dėti į salotas.
Atsakyti
Labukas,

Nežinau, gal kur čia yra, bet neradau schmoll.gif , mano šeimynal abai nori vištienos kepsnių (geriau būtų orkaitėje keptų) su ananasais, saldžiarūgščiu padažu, labai noriu šiandien pagaminti,padėkite mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta-Ieva @ 2007 07 16, 12:42)
Labukas,

Nežinau, gal kur čia yra, bet neradau  schmoll.gif , mano šeimynal abai nori vištienos kepsnių (geriau būtų orkaitėje keptų) su ananasais, saldžiarūgščiu padažu, labai noriu šiandien pagaminti,padėkite  mirksiukas.gif  wub.gif

jei neklystu,tai toks receptas yra prie receptu su nuotraukomis,regis pirmoje temoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 07 16, 15:00)
jei neklystu,tai toks receptas yra prie receptu su nuotraukomis,regis pirmoje temoje mirksiukas.gif

Ačiū, skubu ieškoti 4u.gif
Atsakyti
Deja, nelabai radau, ko norėjau, teks improvizuoti wub.gif
Atsakyti
Sveikutės šiandien pietums dariau vištienos file ax.gif labai neblogai gavos mirksiukas.gif
Reikes:
Vištienos filė
Santa Marijos marinato vištienai
džiuvėsėliu,
sūrio
kiaušinių
pievagrybių
grietinės

Vištienos filė(susipjausčiau pailgais gabalėliais) pasimarinavau marinate (gal kokia valandą), tada apkepiau ją pavoliojusi i kiaušinį bei džiuvėsėlius su sūriu(sūrį susitaravau ir sumaišiau su džiuvėsėliais).
Susipjausčiau stambiai pievagrybius, i keptuvę dėjau sviesto ir apkepiau pievagrybius, uzdėjau arbatinį šaukstelį Vegetos ir įdėjau pora šaukštų grietinės, dar įpyliau vandens truputėlį, kad padažas skystesnis būtų(pieno neturėjau )blush2.gif
Padažą užpyliau ant vištienos ir dar kelias min patroškinau, valgiau su daržovėm.
Man tai labai skanu smile.gif
Atsakyti
Sveikutes
Ieskojau, bet neradau blush2.gif
Gal turite vistienos su kriausemis recepta? ax.gif
Atsakyti