QUOTE(Atize @ 2007 02 25, 13:54)
Na amalijos recepto kazko tokio ir norejau... Bet jeigu dar butu su vaidine medziaga tai is viso butu fantastika Gal visgi prisiminsi kur matei taip farsiruojama kalakuta ir kokioj vietoj?
Prisiminti tai prisimenu, bet tos svetainės nebėra - jos savininkė pradėjo dirbti, ir nebeturėjo laiko. Kažkaip kartą išėjo iš kalbos, kaip vyrai šeimininkauja, ir viena už čiliečio ištekėjusi moteris papasakojo, kaip jos vyras ir uošvis ruošia šventinį kalakutą. Tai nebuvo koks nors virimo puslapis, o šiaip moteriški plepaliukai. Man susidomėjus jinai išsamiai aprašė, aš iš smalsumo išbandžiau. Fotografijom pademonstruoti deja nemoku. Tikrai nesunku, tik reikia aštraus peiliuko ir kantrybės, o kiekvieną kartą gaunasi vis greičiau.Pradedi nuo skylės, kur žarnos ištrauktos, ir peilio viršūnėle brauki po truputį , na gal po pusę cm gilumu kuo arčiau palei kaulą, mėsą kitos rankos pirštais aukštyn versdama. Gražumo jokio nereikia, , nieko tokio, viskas gi viduj lieka. Kamšalą aš pati sugalvojau, nes ji rašė, kad jie tarsi su sūriu daro, tai nesusižavėjau. Dėti gali ką nori, svarbiausia, kad masė kuo nors susiklijuotų ir piaustant nesubyrėtų - ar kiaušiniu, ar ryžiais, ar drebučiais kaip šaltiena. Aš ne virėja, mokslų nėjusi - manau, kad kaip galantiną daro, viskas turėtų ir čia tikti. Tik jei ryžių ar kitų kruopų dėtum, galvok, kad jie brinksta, neprigrūsk standžiai .