Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(Atize @ 2007 02 25, 13:54)
Na amalijos recepto kazko tokio ir norejau... Bet jeigu dar butu su vaidine medziaga tai is viso butu fantastika  wub.gif  blush2.gif  Gal visgi prisiminsi kur matei taip farsiruojama kalakuta ir kokioj vietoj?

Prisiminti tai prisimenu, bet tos svetainės nebėra - jos savininkė pradėjo dirbti, ir nebeturėjo laiko. Kažkaip kartą išėjo iš kalbos, kaip vyrai šeimininkauja, ir viena už čiliečio ištekėjusi moteris papasakojo, kaip jos vyras ir uošvis ruošia šventinį kalakutą. Tai nebuvo koks nors virimo puslapis, o šiaip moteriški plepaliukai. Man susidomėjus jinai išsamiai aprašė, aš iš smalsumo išbandžiau. Fotografijom pademonstruoti deja nemoku. Tikrai nesunku, tik reikia aštraus peiliuko ir kantrybės, o kiekvieną kartą gaunasi vis greičiau.Pradedi nuo skylės, kur žarnos ištrauktos, ir peilio viršūnėle brauki po truputį , na gal po pusę cm gilumu kuo arčiau palei kaulą, mėsą kitos rankos pirštais aukštyn versdama. Gražumo jokio nereikia, , nieko tokio, viskas gi viduj lieka. Kamšalą aš pati sugalvojau, nes ji rašė, kad jie tarsi su sūriu daro, tai nesusižavėjau. Dėti gali ką nori, svarbiausia, kad masė kuo nors susiklijuotų ir piaustant nesubyrėtų - ar kiaušiniu, ar ryžiais, ar drebučiais kaip šaltiena. Aš ne virėja, mokslų nėjusi - manau, kad kaip galantiną daro, viskas turėtų ir čia tikti. Tik jei ryžių ar kitų kruopų dėtum, galvok, kad jie brinksta, neprigrūsk standžiai .
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2006 02 06, 16:24)
Vištiena su kariu ir čiobreliais
Jeigu laikotės dietos, geriau net neskaitykite...

200 gr. sviesto
500 gr. vištienos filė
svogūnas
pusė stiklinės grietinėlės
pusė puodelio vištienos sultinio
pora šaukštų miltų
kario
čiobrelių
druskos

Vištieną supjaustome kubeliais ir pamarinuojame (aš tam reikalui naudoju majonezą, medų ir SantaMaria vištienos prieskonius, Jūs, be abejo, turite savo metodų). Puode ištirpiname sviestą, dedame negailėdami kario ir apkepiname smulkintą svogūną. Tada dedame vištieną, padruskiname, apkepiname, supilame vištienos sultinį, įdedame miltų, išmaišome ir keletą minučių patroškiname. Vištiena turi būti minkšta. Tada supilame grietinėlę, atidengę užviriname, įdedame daug daug čiobrelių (jie vištienai suteikia nepakartojamą skonį).
Puikiausiai tinka su makaronais, ryžiais, bulvytėmis, daržovėmis.

Skanaus 4u.gif



Laukdama viesnios, kuri is visos prieskoniu daugybes dievina butent ciorelius, susiradau sita receptuka ir paruosiau vakariene. Na ka galima pasakyti - super thumbup.gif Valgem su cikoriju/apelsinu/ soju daigu salotom ir ciberzole gardinais basmati ryziais - tikrai labai gardu. Aisku, po tokios vakarienes rytoj nusimato iskrovos diena, bet neparagauti tokio maisto ko gero dar didesne nuodeme negu paragauti tongue.gif

Aciu, Heart 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 04, 19:41)
Itališkai paruošta vištiena su grybais

Ruošiama 15 minučių
Kepama 55 minutes
6 asmenims

125 g nedidelių pievagrybių
12 vištų šlaunelių (apie 1,2 kg)
šaukštas aliejaus
vidutinio didumo susmulkintas svogūnas
sutrinta česnako skiltelė
410 g skardinė konservuotų pomidorų tyrės
½ stiklinės baltojo vyno
½ stiklinės vištienos sultinio
šaukštelis džiovintų raudonėlio lapų
šaukštelis džiovintų čiobrelio lapų
druskos ir pipirų pagal skonį

1.      Įkaitinkite orkaitę iki 1800C. Pievagrybius supjaustykite į 4 dalis.
2.      Prikaistuvyje pakaitinkite aliejų. Kepkite vištų šlauneles nedidelėmis porcijomis tol, kol mėsa paruduos, tada perdėkite į didelį karščiui atsparų troškintuvą.
3.      Į prikaistuvį suberkite svogūną ir česnaką ir ant vidutinio karštumo viryklės kepinkite tol, kol jie pagels. Svogūnu ir česnaku apibarstykite vištų šlauneles. Į prikaistuvį sudėkite likusius produktus, pagardinkite pagal skonį. Kaitinkite, kol ims virti, tada sumažinkite viryklės karštumą ir palengva troškinkite 10 minučių. Mišinį užpilkite ant vištienos. Uždengę prikaistuvį, kepkite 35 minutes orkaitėje arba tol kol vištiena pasidarys visiškai minkšta.


Turiu porą klausimų: kas yra tas prikaistuvis (keptuvė?)
ir tai, ką pašausiu į orkaitę, į kokią talpą sudėti? (blieką,
ar labiau tušinimui skirtą?)
Atsakyti
QUOTE(xmarx @ 2007 03 08, 23:02)
Laukdama viesnios, kuri is visos prieskoniu daugybes dievina butent ciorelius, susiradau sita receptuka ir paruosiau vakariene. Na ka galima pasakyti - super  thumbup.gif Valgem su cikoriju/apelsinu/ soju daigu salotom ir ciberzole gardinais basmati ryziais - tikrai labai gardu. Aisku, po tokios vakarienes rytoj nusimato iskrovos diena, bet neparagauti tokio maisto ko gero dar didesne nuodeme negu paragauti  tongue.gif

Aš irgi šiandien bandysiu gaminti pagal šį receptuką. O čia turbūt reikia dėti riebesnės grietinėlės? mirksiukas.gif
Atsakyti
Parašysiu ir aš receptėlį smile.gif
Suojaustau vištieną gabalėliais, suprieskoniuoju, dedu i keptuvę ir kepinu, kol mėsytė dar visiškai nesukepusi dedu smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas ir smulkiai sutrupintus pistacijų riešutus, dar šiek tiek pakepinu ir pilu grietinėlę,riebesnę 35%. U=dengiu keptuvę dangčiu ir dar šiek tiek patroškinu. Super duper, kaip skanu, patiekti su ryžiais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ewwe @ 2005 12 16, 12:45)
Sveikos, nezinau gal jau kas nors panasaus buvo pamineta,taciau si receptuka radau kazkur internete belandziodama. Vakar gaminau ir visai skaniai gavos  thumbup.gif

KEPTI VIŠTŲ SPARNELIAI SU MEDAUS IR POMIDORŲ PADAŽU
750 g vištų sparnelių
1 svogūnas
4 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas medaus
aliejus apkepti
pagal skonį mėgstamų prieskonių

Nukerpame sparnelių galiukus - iš jų išeis labai puikus sultinys. Perkerpame kiekvieną sparnelių dalį, pabarstome prieskoniais vištienai. Į keptuvę gausiai pilame aliejaus. Kai aliejus gerai įkais, apkepiname vištų sparnelius. Kepame ant kaitrios ugnies, kol iškeps. Smulkiai pjaustome svogūną. Tada ugnį sumažiname, suberiame svogūną ir kepame, kol jis gražiai paruduos. Atskirai sumaišome 4 šaukštus pomidorų padažo, 1 šaukštą garstyčių, 1 šaukštą sojos padažo, 1 šaukštą medaus. Viską supilame ant vištos sparnelių ir troškiname dar porą minučių.

SKANAUS!!! essen.gif

O kažin, jei tą padažą naudoti kaip marinatą ir po to kepti ant ugnies lauko kepsninėje??? ax.gif
Atsakyti
VIŠTIENA SU BALTU PADAŽU IR MĖLYNOSIOMIS VYNUOGĖMIS

Vištienos filė
Mėlynųjų vynuogių
Grietinėlės
Pieno
Česnako
Svogūno
Maggi prieskonių
Pipirų (kvepiančių, karčių)
Miltų

Supjaustome vištieną (kaip kam skaniau, aš pjaustau didesniais kubeliais). Pasūdyti su Maggi prieskoniais, česnakais, pipirais. Dedame į keptuvę, apkepiname, supilame grietinėlę. truputį pieno, dedame dar prieskonių pagal skonį, per sėtelį pabarstome miltų, kad padažas būtų tirštesnis. Kol viskas troškinasi supjaustome vynuoges perpus ir išimame sėklytes. Sudedame į keptuvę, uždengiame dangtį ir dar viską patroškiname.
Valgyti su ryžiais ar bulvių koše.
Atsakyti
QUOTE(Braske @ 2003 06 24, 10:22)
Labai greitas ir paprastas patiekalas.
Vistienos krutinele supjaustau gana smulkiais gabaliukais, apibarstau prieskoniais vistienai ir apkepinu. Ant virsaus dedu konc. kukuruzu ir konc. zirneliu (jei reikia pamaitinti daugiau zmoniu sudedu visa maza indeli kukuruzu ir visa maza ind. zirneliu biggrin.gif). uzpilu keciupo, vandens ir patroskinu apie 10min. Valgome sita patiekala su ryziais. Kas valge, visiems patiko biggrin.gif. Skanaus.



Labai skaniai gavosi thumbup.gif ir beja greit paruosiamas valgis
Atsakyti
turiu klausima ne i tema, bet ir i tema tuo paciu.gal kurios zinote, kur nusipirkti neriebiu visciuku, nes parduotuvese dabar vien broileriai, riebus tokie, fui, po oda didziausias riebalu sluosnis...Ne pvz, ruosiant visciuka tabaka juk reikia tokio ,,lieknesnio" visciuko...Gal perkate turguje? 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Gal kuri gali patarti kaip issikepti vista ant butelio?
Kaip issikepti vista druskoje?


Aciu 4u.gif
Atsakyti
Mano firminis patiekaliukas unsure.gif

Vištą nuplauname, ištriname citrinos sultimis su tarkuotu imbieru, druska ir trupučiu pipirų, palaikome porą valandų, paskui į vidų prikemšame konservuotų persikų, supjaustytų stambiai (1 persiko puselę į 3 - 4 dalis) ir sumaišytų su majonezu, užsiuvame ir iškepame... Išsitroškinę persikai gali būti vos ne kaip padažas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 06 25, 15:28)
Sveikutes,
Gal kuri gali patarti kaip issikepti vista ant butelio?
                            Kaip issikepti vista druskoje?
Aciu 4u.gif



Aš darau taip, paimu stiklinį butelį nuo sulčių, pripilu šalto vandens , pamaunu ant jo paprieskoniuotą vištą, statau butelį į skardelę (kad neprisitaškytų riebalų) kišu į orkaitę ir kepu 180 laipsnių apie 1 val. (jei viršus dega, apdengiu folija, tokią kepurėlę padarau) Super skani gaunasi vištelė, odelė tokia traški ir mėsytė labai sultinga.
O višta druskoje, viskas tai pat, tik į skardelę pili stambią druską, storą sluoksnį, sodini ant jos vištą ir kepi. Skonis toks pat, kaip ir ant butelio, tik ant butelio man gaunasi sultingesnė, nes ten vanduo garuoja iš vidaus. 4u.gif
pabandyk, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mam: 27 birželio 2007 - 11:47