Gal kas turite su vaizdine medžiaga kaip įdaryti vištą skaniai ? Arba gal galite papasakoti kaip išimti kaulus gražiai? Koki ividu dedate įdarą ir kiek?
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
QUOTE(Atize @ 2007 02 21, 21:27)
Gal kas turite su vaizdine medžiaga kaip įdaryti vištą skaniai ? Arba gal galite papasakoti kaip išimti kaulus gražiai? Koki ividu dedate įdarą ir kiek?
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
va va ,man irgi kazkaip neaisku kaip ten tie kaulai issiima ?Gal kas zinot?
Šiaip labai aiškiai viskas paaiškinta yra čia:
http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt o papildomai dar dėjau džiovintų slyvų bei abrikosų smulkiai pjaustytų ir vietoj graikinių riešutų dėjau anakardžius (tokius turėjau) tai skonis ir dar galiu pasakyti, kad mes ją valgėme karštą ir užteko kokiom 4 dienom...
http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt o papildomai dar dėjau džiovintų slyvų bei abrikosų smulkiai pjaustytų ir vietoj graikinių riešutų dėjau anakardžius (tokius turėjau) tai skonis ir dar galiu pasakyti, kad mes ją valgėme karštą ir užteko kokiom 4 dienom...
QUOTE(maripe @ 2007 02 23, 16:42)
Šiaip labai aiškiai viskas paaiškinta yra čia:
http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt o papildomai dar dėjau džiovintų slyvų bei abrikosų smulkiai pjaustytų ir vietoj graikinių riešutų dėjau anakardžius (tokius turėjau) tai skonis ir dar galiu pasakyti, kad mes ją valgėme karštą ir užteko kokiom 4 dienom...
http://www.supermama...p;#entry7250443
Pati dariau pagal šį receptuką, tai tikrai labai lengva tuos kaulus išimt o papildomai dar dėjau džiovintų slyvų bei abrikosų smulkiai pjaustytų ir vietoj graikinių riešutų dėjau anakardžius (tokius turėjau) tai skonis ir dar galiu pasakyti, kad mes ją valgėme karštą ir užteko kokiom 4 dienom...
Man skaitant nelabai aišku buvo kaip ten ka daryti Ir koks idaras viduj ir kiek jo. Paveiksliukas nelabai ryskus tai nelabai ri matesi...
Įdaras į vidų tai sumalti tą mėsą kurią nuimi nuo kaulų + šoninės + svogūnai + česnakai + petražolės ir viską sumali mėsmale. Aš dar pridėjau išmirkytų ir smulkiai supjaustytų slyvų bei abrikosų ir smulkintų riešutų, visa tai sumaišiau su paruoštu faršu ir tada kimšau vištą. (į faršą dar pridėjau prieskonių). Kiekiai ten parašyti O tada aptepti vištą su majonezu ir prieskoniais.
Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra pabandysi ir suprasi, esmė nepridaryt didelių skylių, bet man kažkaip pavyko jų išvengti be didesnio vargo. Kai daeini iki blauzdų po jom irgi kiši rankas ir bandai išversti, tik reik pačius galus nupjaut kad sanariukai liktų prie odos nu kai darysi tai kaip išeis taip ir padarysi, tik reik nebijot bandyt, nes atrodo sudėtinga, o iš tikro labai paprasta aprašyt sudėtingiau
Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra pabandysi ir suprasi, esmė nepridaryt didelių skylių, bet man kažkaip pavyko jų išvengti be didesnio vargo. Kai daeini iki blauzdų po jom irgi kiši rankas ir bandai išversti, tik reik pačius galus nupjaut kad sanariukai liktų prie odos nu kai darysi tai kaip išeis taip ir padarysi, tik reik nebijot bandyt, nes atrodo sudėtinga, o iš tikro labai paprasta aprašyt sudėtingiau
QUOTE(maripe @ 2007 02 23, 22:40)
Įdaras į vidų tai sumalti tą mėsą kurią nuimi nuo kaulų + šoninės + svogūnai + česnakai + petražolės ir viską sumali mėsmale. Aš dar pridėjau išmirkytų ir smulkiai supjaustytų slyvų bei abrikosų ir smulkintų riešutų, visa tai sumaišiau su paruoštu faršu ir tada kimšau vištą. (į faršą dar pridėjau prieskonių). Kiekiai ten parašyti O tada aptepti vištą su majonezu ir prieskoniais.
Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra pabandysi ir suprasi, esmė nepridaryt didelių skylių, bet man kažkaip pavyko jų išvengti be didesnio vargo. Kai daeini iki blauzdų po jom irgi kiši rankas ir bandai išversti, tik reik pačius galus nupjaut kad sanariukai liktų prie odos nu kai darysi tai kaip išeis taip ir padarysi, tik reik nebijot bandyt, nes atrodo sudėtinga, o iš tikro labai paprasta aprašyt sudėtingiau
Na o pats odos nulupimo procesas tikrai labai lengvas: reikia atskirti skūrą nuo mėsos, tiesiog pradedi nuo klyno ir kiši rankas po skūra pabandysi ir suprasi, esmė nepridaryt didelių skylių, bet man kažkaip pavyko jų išvengti be didesnio vargo. Kai daeini iki blauzdų po jom irgi kiši rankas ir bandai išversti, tik reik pačius galus nupjaut kad sanariukai liktų prie odos nu kai darysi tai kaip išeis taip ir padarysi, tik reik nebijot bandyt, nes atrodo sudėtinga, o iš tikro labai paprasta aprašyt sudėtingiau
Nu zinok nieko nesupratau Prie ko cia skura nulutp reikia ir kam? Jeigu esme ta kad is vistos reikia isimti kaulus ir paskui idejus suformuoti visots forma... O tame paveiksliuke tai nelabai matosi kad ten vista butu.... Kazkaip ploksciai atrodo... O jeigu skylej prikisi ir neuzsiusi taigi viskas iskris?...
Nu tai esmė ir yra tame kad ne kaulus is vištos reik traukt o skūrą nulupt nuo jos ir paskui į ta skūrą prigrūst įdaro, o kaulus išmest o įdaras tikrai neišbėga, o jei bijai kad išbėgs gali su mediniais pagaliukais (dantų krapštukais) sukabint, kad skylės nebūtų
Arba jei tu nori kad višta būtų su kaulais, paprasčiausiai prigrūsk į pilvą įdaro kokio nori ir tiek gal šitą tu turėjai omeny tada įdaras irgi neiškrenta įdaras gali būti ryžiai + slyvos + abrikosai ar pan.
Arba jei tu nori kad višta būtų su kaulais, paprasčiausiai prigrūsk į pilvą įdaro kokio nori ir tiek gal šitą tu turėjai omeny tada įdaras irgi neiškrenta įdaras gali būti ryžiai + slyvos + abrikosai ar pan.
O aš kaulų neišiminėju tiesiog prikišu vištą obuolių (čia kas nori lendą) ir užsiuvu užpakalį (kaklą kartais irgi reikia, jeigu didelė skylė) - mane taip baba mokino Arba prikišu pamirkytų džiovintų abrikosų, skyvų, razinų. Labai skanu.
QUOTE(Atize @ 2007 02 21, 23:27)
Gal kas turite su vaizdine medžiaga kaip įdaryti vištą skaniai ? Arba gal galite papasakoti kaip išimti kaulus gražiai? Koki ividu dedate įdarą ir kiek?
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
Labai norėčiau išmokti tai padaryti gražiai
Pažiūrėk štai čia:
http://giedrius-v.li....com/29054.html
Paieškojusi tame puslapyje, man rodos turėtum rasti ir paaiškinimą, kaip išpjaustyti tą vištą (dabar taip greit nerandu, bet žinau, kad tikrai buvo)
Nesuprantu nieko jau Vieni idaryta vištą laiko su kaulais, na tik viduj prigrūstą įdaro. O kiti is skūros formuoja vištą, taip išeina?...
Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
QUOTE(Atize @ 2007 02 24, 20:48)
Nesuprantu nieko jau Vieni idaryta vištą laiko su kaulais, na tik viduj prigrūstą įdaro. O kiti is skūros formuoja vištą, taip išeina?...
Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
Įdomu būtų pamatyti su paveiksliukais kaip iš skūros formuojama višta. Na tikiuosi atsiras kas turės man kantrybės iš aiškinti...
P.S. Višta prigrūsti bet ko ir užsiuti, tai per daug paprasta manau....
Esu čia aprašiusi, kaip aš darau (tingiu kartotis, manau, kad būtent šito teiravaisi) - išsiima beveik pliki kaulai, visa mėsa pasilieka su oda, o ir vištos forma išlieka. Tikrai nesunku. Šlauneliu ir sparneliu galinius kauliukus gali palikti, tada atrodo gražiau, bet jie kiek apskrunda. Tokiu atveju neapipiauni ratu odos kulšeliu ir sparnelių galuose, bet išvertusi imdama kaulus prieini iki paskutinio sąnario ir jį perpiauni - tuomet prikimšus vištą šlaunelės styro aukštyn, tarsi višta su kaulais būtų, o sparneliai kečiasi į šonus. Optiškai gražiau, bet aš dėl vietos stokos išimu viską, galiukus užrišu siūlu ir šlauneles standžiau prigrūdu, dar slyvų įkišu formai palaikyti. Atrodo ne taip gražiai, tas tiesa. Kalakutas (iš kurio mokiausi) išlaiko formą geriau. Nuorodos įdėti negaliu, nes to forumo nebėra.
Na amalijos recepto kazko tokio ir norejau... Bet jeigu dar butu su vaidine medziaga tai is viso butu fantastika Gal visgi prisiminsi kur matei taip farsiruojama kalakuta ir kokioj vietoj?