Aš vištienos file supjaustau gabaliukais ,pabarstau vegeta ir 8 min. patroškinu keptuvėje. Vėliau sudedu koncervuotų ananasų gabaliukus ir užpilu grietinėlės . Dar patroškinu apie 5 min. Ir patiekalas paruoštas. Valgyti reikia su virtais ryžiais. O kad ryžiai nesuliptu virdami , įpilu truputi aliejaus. Skanaus .
Tiesa, mano kulinarinis debiutas irgi gi buvo su vistienos file......skanumelis gavosi, vistiena kinietiskai, reikes
2 krutineles file
2 saukstai krakmolo
2 kiausiniu baltymai
nedidelis indelis koncervuotu anasu
1 morka
1 raudona paprika
1 citrina
2 saukstai sojos padazo
vistienos prieskoniai
supjaustyti nedidelemis juostelemis vistienos file, ideti i vistienos gabaliukus 1 sauksta bulviu krakmolo ir kiausiniu baltymus, ismaisyti, ir kepti aliejuje, iskeptus sudeti i puoda, kuriame troskinsite.....tada sutarkuoti morka, supjaustyti juostelimis paprika, susmulkinti ananasai, juos apkepinu (kepinti reikia ilgokai, kol iskeps morkos). Viska sudedu ant vistienos.......toliau i sirupa likusi nuo ananasu ispaudziu citrina, idedu likusi sauksta krakmolo, ispaudziu citrina, sojos padaza sudedu ir viska supilu ant vistienos su darzovemis. visa patiekala gerai ismaisau, sudedu prieskonius ir maisydama dar kelias minutes pakaitinu........
Siaip procedura gal ir ilgoka, bet ziurejau visa patiekala paruosiu lygiai per valanda.....bet skanumelis....mmmm........valgyti reiktu su ryziais
2 krutineles file
2 saukstai krakmolo
2 kiausiniu baltymai
nedidelis indelis koncervuotu anasu
1 morka
1 raudona paprika
1 citrina
2 saukstai sojos padazo
vistienos prieskoniai
supjaustyti nedidelemis juostelemis vistienos file, ideti i vistienos gabaliukus 1 sauksta bulviu krakmolo ir kiausiniu baltymus, ismaisyti, ir kepti aliejuje, iskeptus sudeti i puoda, kuriame troskinsite.....tada sutarkuoti morka, supjaustyti juostelimis paprika, susmulkinti ananasai, juos apkepinu (kepinti reikia ilgokai, kol iskeps morkos). Viska sudedu ant vistienos.......toliau i sirupa likusi nuo ananasu ispaudziu citrina, idedu likusi sauksta krakmolo, ispaudziu citrina, sojos padaza sudedu ir viska supilu ant vistienos su darzovemis. visa patiekala gerai ismaisau, sudedu prieskonius ir maisydama dar kelias minutes pakaitinu........
Siaip procedura gal ir ilgoka, bet ziurejau visa patiekala paruosiu lygiai per valanda.....bet skanumelis....mmmm........valgyti reiktu su ryziais
As kazkieno patiekala gaminu:
vistienos file supjaustyti gabaliukais, pakepti, ideti svoguno, po to sampinjonu viska pakepti ir ipilus grietineles patroskinti. DAr aisku pipirai ir druska.
Receptas irgi kazkieno is supermamos, bet labai skanus
vistienos file supjaustyti gabaliukais, pakepti, ideti svoguno, po to sampinjonu viska pakepti ir ipilus grietineles patroskinti. DAr aisku pipirai ir druska.
Receptas irgi kazkieno is supermamos, bet labai skanus
aciu, kiek pamenu, tai ce mano receptas. rekomenduoju pasidaryti ta su alyvuogemis, laaaabai skanus
Ne visai i tema, bet taip sakant "ant karstu".
Megstu kartais alyvuoges. Kai bare ka uzsisakom, o kiti ju nevalgo, tai as nesidrovedama pasisiulau paimti.... Supraskit teisingai, is savu
Tai va. Noreciau nusipirkti i namus, bet parduotuvese tokia ju gausa, jog bijau ne tokias issirinkti. Man spalva dideles reiksmes neturi, nors manau juodos svelnesnes ir pradziai noriu maziuko stiklainiuko. Kas daznai praktikuojate, nurodykit, prasau, tikslu pav. Ir apytikse kaina, kad zinociau, kurioj mazdaug lentynoje ieskoti... Aciu
Megstu kartais alyvuoges. Kai bare ka uzsisakom, o kiti ju nevalgo, tai as nesidrovedama pasisiulau paimti.... Supraskit teisingai, is savu
Tai va. Noreciau nusipirkti i namus, bet parduotuvese tokia ju gausa, jog bijau ne tokias issirinkti. Man spalva dideles reiksmes neturi, nors manau juodos svelnesnes ir pradziai noriu maziuko stiklainiuko. Kas daznai praktikuojate, nurodykit, prasau, tikslu pav. Ir apytikse kaina, kad zinociau, kurioj mazdaug lentynoje ieskoti... Aciu
Man tai skaniausios skardinėse, žalios, įdarytos : paprika, ančiuviais, lašiša ir pan. Man tokios skamniausios, aišku ir juodos skanios. Man jos visos skanios. Kainos maždaug nuo 2.50 už skardinę. Nepirk marių alyvuogių, labai sūrios.
MAN LABAI PATINKA ALYVUOGES SU CITRINA ĮDARYTOS IR SU MAZYCIAI AGYRKELIAIS.pASTAROSIOS KAINUOJA 3 LT.SU CNT., BET LIUX!
QUOTE (nerile @ 2004 04 20, 12:48) |
Ne visai i tema, bet taip sakant "ant karstu". Megstu kartais alyvuoges. Kai bare ka uzsisakom, o kiti ju nevalgo, tai as nesidrovedama pasisiulau paimti.... Supraskit teisingai, is savu Tai va. Noreciau nusipirkti i namus, bet parduotuvese tokia ju gausa, jog bijau ne tokias issirinkti. Man spalva dideles reiksmes neturi, nors manau juodos svelnesnes ir pradziai noriu maziuko stiklainiuko. Kas daznai praktikuojate, nurodykit, prasau, tikslu pav. Ir apytikse kaina, kad zinociau, kurioj mazdaug lentynoje ieskoti... Aciu |
MAn skaniausios alyvuogės ACORSA. Tokios baltose skardinėse.Aš pirkau IKI, tiūk nepamenu kiek kainavo.Berods apie 3 lt.Šitos firmos dar būna ir įdarytos citrina, ančiuviais, bet jų neragavau.MAn patinka jos vienos.Be nieko.
vel apie vistiena......nezinau ar buvo ar ne lyg ir nemaciau sio recepto
200 vistienos file
150 g fermentinio surio
3 saukstai majonezo,
1 saukstas bulviu krakmolo
1 kiausinis
prieskoniai
suri sutarkuoti su stambia tarka, supjaustyti gabaliukais vistienos file, viska sudeti i inda ir sudeti krakmola, kaiusini, majoneza, prieskonius ir kepti, kaip blynus dedi su saukstu ir kepa tokie kepsneliai. Valgyti su ryziais. Cia patiekalas kai labai skubiai reikia vakariene paruosti
200 vistienos file
150 g fermentinio surio
3 saukstai majonezo,
1 saukstas bulviu krakmolo
1 kiausinis
prieskoniai
suri sutarkuoti su stambia tarka, supjaustyti gabaliukais vistienos file, viska sudeti i inda ir sudeti krakmola, kaiusini, majoneza, prieskonius ir kepti, kaip blynus dedi su saukstu ir kepa tokie kepsneliai. Valgyti su ryziais. Cia patiekalas kai labai skubiai reikia vakariene paruosti
Šitą receptą pasiskolinau iš kito forumo, bet jis to vertas .
Vištienos kepsneliai
Cituoju :
Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia)
pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji
buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli
sviesto ir olandishko surio tarkuoto. Ishtirni kad gautusi
vientisa mase. Dedi shauksta tos mases ant file, uzhlenki, kad
nesimatytu idaro. Taip ir kitus gabalelius. Tada pavolioji
kiaushinio plakinyje, dzhiuveseliuose ir dedi i ikaitinta alieju
keptuveje. Ishkepi ir valgai su buvliu koshe ir zhaliomis
darzhovemis
Mano šeimai labai patiko, net vyrui, kuris nevalgo "nieko, kas skraido"...
Vištienos kepsneliai
Cituoju :
Vishtienos krutinele ( jei tai ne file, nulupti nuo kaulu reikia)
pamushti, apiberti vegeta, ishtepti abi puses majonezu. (ji
buna minkshtesne). Tada atskirame bliudelyje ishtrinti gabaleli
sviesto ir olandishko surio tarkuoto. Ishtirni kad gautusi
vientisa mase. Dedi shauksta tos mases ant file, uzhlenki, kad
nesimatytu idaro. Taip ir kitus gabalelius. Tada pavolioji
kiaushinio plakinyje, dzhiuveseliuose ir dedi i ikaitinta alieju
keptuveje. Ishkepi ir valgai su buvliu koshe ir zhaliomis
darzhovemis
Mano šeimai labai patiko, net vyrui, kuris nevalgo "nieko, kas skraido"...
Kai is darbo griztam velai ir norisi ko nors skanaus ir greito, visuomet darom mano vyro sugalvota patiekala:
Vistienos krutinele supjaustyti gabaliukais, pabarstyti prieskoniais (karis ir kt. vistienos prieskoniai, soja ir pan.) ir siek tiek palikti, kad prisitrauktu prieskoniu. I aliejumi ikaitinta keptuve sudeti gabaliukus ir apkepinti, o galiausiai gausiai ipilti kinietisko padazo (jie buna prie pomidoru padazu). Svarbu, kad butu saldziarugstis. Patroskinti kelias minutes ir viskas. Valgyti su ryziais, salotomis, galima uzgerti vynu
Vistienos krutinele supjaustyti gabaliukais, pabarstyti prieskoniais (karis ir kt. vistienos prieskoniai, soja ir pan.) ir siek tiek palikti, kad prisitrauktu prieskoniu. I aliejumi ikaitinta keptuve sudeti gabaliukus ir apkepinti, o galiausiai gausiai ipilti kinietisko padazo (jie buna prie pomidoru padazu). Svarbu, kad butu saldziarugstis. Patroskinti kelias minutes ir viskas. Valgyti su ryziais, salotomis, galima uzgerti vynu
Kartais darom tokį vištienos troškinį :
file supjaustau juostlėmis, pabarstau vištienos prieskoniais ir palieku keletui valandų (arba per naktį). Tuos gabalėlius apkepu kol gražiai apskrus ant svieto, tada suberiu smulkiai pjaustytą svogųną, džiovintus vaisius ( labiausia patinka su persikias - irgi supjaustau juostelėm), įdedu paprikos (nebūtinai), 4 šaukštus balto vyno ( galima vandens), 2 šaukštų greitinės,pabarstau petražolėm ir patroškinu. Valgom su ryžiais. Analogoškai darau su pievagrybiais, tik be vyno.
file supjaustau juostlėmis, pabarstau vištienos prieskoniais ir palieku keletui valandų (arba per naktį). Tuos gabalėlius apkepu kol gražiai apskrus ant svieto, tada suberiu smulkiai pjaustytą svogųną, džiovintus vaisius ( labiausia patinka su persikias - irgi supjaustau juostelėm), įdedu paprikos (nebūtinai), 4 šaukštus balto vyno ( galima vandens), 2 šaukštų greitinės,pabarstau petražolėm ir patroškinu. Valgom su ryžiais. Analogoškai darau su pievagrybiais, tik be vyno.