Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(Anile @ 2007 02 05, 23:36)
O gal kuri galit patarti, gal daret kotletukus is farso, na tarkim kulseliu mesa sumalti ir kaip kotletukus formuoti, ar gautusi??? kaip manot???? ax.gif

Mano vaikai tik vištienos kotletukus ir valgo. T.y. perku kalakutienos faršą ir darau kaip normalius kotletus. Tik aš dedu daug morkų į tešlą. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alvydė: 06 vasario 2007 - 17:58
Kadangi esu pamišus dėl vištienos, tai noriu ir su jumis pasidalinti dar vienu labai skaniu, dar tik šiandien pirmąkart išbandytu vištienos patiekalu ax.gif

Vištiena su apelsinais
(~2-3 porcijoms)
300g vištienos file
1 kiaušinis
2 apelsinai
druskos, pipiriukų

Vištienos file supjaustyti juostelėmis, apelsinus supjaustyti kubeliais. Vištienos ir apelsinų gabalėlius sudėti į kiaušinio plakinį, paskaninti druska ir pipirais. Viską taip pamarinuoti ~30min. ir kepti įkaitintoje keptuvėje. Skanaus! 4u.gif
Beje, bent jau mes valgėme su obuolių-apelsinų salotikėmis (tarkuotas obuolys, kubeliais pjaustytas apelsinas, nat. jogurtas), labai tiko, tokios gaivios, niam.. thumbup.gif

Pateikiu ir vaizdinę priemonę, nors skonis geresnis nei vaizdas (mat fotografė is manęs nekokia..) biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Vištienos žarkoja su burokėliais

550 g vištienos,
2 VŠ sviesto,
3 visutiniai burokėliai,
2 svogūnai,
2 morkos,
2 VŠ pomidorų padažo,
30 g krapų arba petražolių,
druskos, prieskonių.

Svieste apkepti vištienos gabaliukus kol gražiai apskrus. Sudėti morkų griežinėlius, svogūnų šiaudelius ir kepti 4-5 min. Įdėti pomidorų padažą. Masę sudėti į molinukus, sudėti apvirtus ir supjaustytus ne per smulkiais gabaliukais burokėlius, pasūdyti, pagardinti prieskoniais, užpilti trupučiu karšto vandens (aš užpyliau sultiniu iš kubelio- man skaniau), uždengti dangtelius ir troškinti orkaitėje apie 40 min. Prieš tiekiant pabarstyti kapotais žalumynais.
Beje, vietoje burokėlių galima dėti bulves- gausime taip pat labai skanų, bet jau įprastą patiekalą. Tik su bulvėmis reikėtų troškinti ilgiau.

Labai skanu ir lengva! smile.gif Skanaus! 4u.gif

user posted image[/IMG]


Atsakyti
QUOTE(Alvydė @ 2007 02 06, 19:57)
Mano vaikai tik vištienos kotletukus ir valgo. T.y. perku kalakutienos faršą ir darau kaip normalius kotletus. Tik aš dedu daug morkų į tešlą. bigsmile.gif



As is pirkt farso irgi esu ruosusi, bet vat dabar tuiu vistienos slauneliu, o jau taip atsibodo jos, tai galvoju gal galima nuimtti ta mesyte, sumalti ir kotletukus daryti... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
VIŠČIUKO KRŪTINĖLĖS RAGU SU DARŽOVĖMIS
Krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis, apkepiname įkaitintame aliejuje. Pabarstome pipirais, pašlakstome citrinos sultimis. Tada grybus (gali būti ir pievagrybiai) smulkiai supjaustome, vieną virtą bulvę supjaustome kubeliais, 100 gr kopūstų supjaustome šiaudeliais, o vieną morką - ritinėliais. Dar galima dėti ir konservuotų žirnelių. Viską sumaišome, įpilame sojos padažo ir troškiname apie septynias minutes.
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 12 vasario 2007 - 13:42
QUOTE(Limcamca @ 2007 02 12, 13:20)
VIŠČIUKO KRŪTINĖLĖS RAGU SU DARŽOVĖMIS
Krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis, apkepiname įkaitintame aliejuje. Pabarstome pipirais, pašlakstome citrinos sultimis. Tada grybus (gali būti ir pievagrybiai) smulkiai supjaustome, vieną virtą bulvę supjaustome kubeliais, 100 kopūstų supjaustome šiaudeliais, o vieną morką - ritinėliais. Dar galima dėti ir konservuotų žirnelių. Viską sumaišome, įpilame sojos padažo ir troškiname apie septynias minutes.
thumbup.gif



o kokio dydzio puodas turetu buti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2007 02 12, 13:41)
o kokio dydzio puodas turetu buti  rolleyes.gif


ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 04, 20:01)
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)

Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai

Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais.





as truputeli kitaip darau,vietoj svogunu raudonos paprikos ipjaustau ir ant pacio galo,jau supylus grietinele,dar balto vyno ipilu slakeli.Jei neturiu svieziu ,tai dziovintu krapu truputeli uzbarstau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 13 vasario 2007 - 17:14
Viriau šiandien vištieną su ryžiais kario padaže.
Labai paprasta : imam kokias norim dalis vištienos,užpilam verdančiu vandeniu ir verdam su prieskoniukais .Kai apverda -dedam nuplautus ryžius ,nemažai kario ,svogūną supjaustytą ir viską paverdam.Gaunasi labai skanūs ryžiai ir vištukė skani .
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2003 06 29, 20:39)
Višta, kepta folijoje

1 višta, druskos, pipirų, (1 šaukštelis kmynų), 2 - 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai tarkuotos petražolės šaknies, 1 poras, 1 morka, 2 šaukšteliai citrinos ar obuolių sulčių.

Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 - 30 minučių kepti orkaitėje 180 ° C temperatūroje.

Padažui tinka sultys, kuriose kepė mėsa. Į jas galima įdėti grietinėlės ir aštraus padažo.

Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis ir daržovėmis (žirniais, pupelėmis, žiediniais koūstais ir kt.), vaisių salotomis.

Labai skani vištytė iseina, tik aš į vidų dar dedu majonezo ir ne petražolių o krapų viršunėlių, ir kepu ilgiau nei 30 min, man per 30 min niekad neiškepa.  :smile.gif



Jei dar niekas neparase, noriu patikslint: manau, kad kept reiktu bent 220 C karstumo orkaiteje. Kepiau stambia vista, tai prie 180 C per 3 val. ji dar ne visai iskepe.
Atsakyti
QUOTE(filadelfija @ 2006 03 16, 15:25)
sveikos mergaites,
zurnale perskaiciau recepta ir susidomejau. jau keleta kartu bandziau tai galiu drasiai sakyti, pabandykit, laaabai skanu:) thumbup.gif
vistiena su graikiskais riesutais
vistienos krutinele ismusam, paprieskoniuojam, apslakstau aliejumi, galima  ir grietinele. jei niekur neskubam galime per nakti palikti pasimarinuoti, o jei reikia ant greicio, tiks ir taip:). susmulkinam saujele graikisku riesutu, sudedam i dubeni, ispaudziam keleta skilteliu cesnako ir sutarkuojam fermentinio surio gabaleli ir idedam majonezo. kad gautusi kosele, bet neskysta visai. dar galima baziliko ar kokius zoleliu ideti. cia musu idaras. imame ismustos krutineles gabaliuka (kuo didesnis, tuo lengviau susisuka), dedame idaro ir susukam, susmeigiam smeigtukais.
dedame i kepimo skarda, paslakstyta aliejumi, aptepam majonezu, ipilam siek tiek vandens ir kepam apie 20 min 200 laipsniu temperaturoj. garnyrui labai tinka kepti obuoliai ir troskintos darzoves ir bulviu kosyte.
niam..ir kas svarbiausia - labai greit pasidaro:) thumbup.gif


Ka tik suvalgem sitaip pagaminta vistiena essen.gif Laaabi skanu buvo thumbup.gif tongue.gif Aciu uz receptuka. Tik mano suris kazkodel isbego, gal zinot koki ipatinga suvyniojimo buda, kad jis neisbegtu ??? g.gif As nedejau riesutu ir prie patiekalo pagaminau padaza is cesnaku, majonezo ir tomato. Laukiu kada gris is darbo vyras, tikiuosi ir jam mano sedevras patiks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2007 02 20, 17:25)
Aciu uz receptuka. Tik mano suris kazkodel isbego, gal zinot koki ipatinga suvyniojimo buda, kad jis neisbegtu ??? g.gif


Aš, pasinaudojusi Sonatinos patarimu, dabar įvairius suktinukus ne vynioju, o dedu į keksiukų formelę išmuštą vieštieną, kad kraštai "išliptų" iš formelės, dedu įdaro, ir užlankstau vištienos "kabančius" kraštukus.
Atsakyti