Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(Azali @ 2006 12 31, 02:20)
aš taip darydavau su šviežiom daržovėm thumbup.gif kadangi dabar žiema -tai pabandžiau su šaldytom ,gavosi labai skaniai  drinks_cheers.gif poro neturėjau ,bet įpjausčiau svogūną ir labai liuks .



niam niam ir dabar jau taip uzsimaniau tos vistienos, butinai ryt isbandysiu
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2007 01 09, 17:32)
kepiau apvoliojus tik dziuveseliuose, nes kiausinis su dziuveseliais tik i kose susokdavo, aisku sparneliai negulejo graziai keptuvej



Kad gražiai gulėtų galima sparnelius per sanariuku ssupjaustyti į tris dalis. Plonąjį galiukč geriausiai palikti sultiniui, vis tiek ten iškepus valgyt nelabai yra ką. O va likusius du gabaliukus kepti. Labai neblogai gaunasi sudėjus į celofaninį maišelį pamarinuotus tuos gabaliukus, miltų, krakmolo ir viska sukratyti. Apkimba tolygiai ir apkepa tuomet grąžiai...O ir valgyti patogu wink.gif
Atsakyti
Na ir receptuku priraset. Net seile nutyso, ryt lekiu i parduotuve pirkti paukstienos mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu dar vieną labai paprastą, bet tikrai "skanų" vištienos receptą:
*vištienos krūtinėlė;
*Santa Maria ar Salsva vištienos prieskoniai;
*majonezas;
*grietinėlė (pienas).

Vištieną susmulkiname, beriame daug prieskonių, dedame 1-2 v.š. majonezo, išmaišome ir paliekame valandai laiko pasimarinuoti. Dedame į keptuvę, apkepame, pilame grietinėlę (pieną), dar truputį pakepame ir patiekiame su ryžais ar kt.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruci: 15 sausio 2007 - 14:13
QUOTE(ruci @ 2007 01 15, 14:11)
Turiu dar vieną labai paprastą, bet tikrai "skanų" vištienos receptą:
*vištienos krūtinėlė;
*Santa Maria ar Salsva vištienos prieskoniai;
*majonezas;
*grietinėlė (pienas).

Vištieną susmulkiname, beriame daug prieskonių, dedame 1-2 v.š. majonezo, išmaišome ir paliekame valandai laiko pasimarinuoti. Dedame į keptuvę, apkepame, pilame grietinėlę (pieną), dar truputį pakepame ir patiekiame su ryžais ar kt.
Skanaus!



O nuo pieno juk tas padažas toks labai skystas gaunasi, ar ne?? ax.gif
Atsakyti
kodel "skanu" yra kabutese? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 04, 20:41)
Itališkai paruošta vištiena su grybais

Ruošiama 15 minučių
Kepama 55 minutes
6 asmenims

125 g nedidelių pievagrybių
12 vištų šlaunelių (apie 1,2 kg)
šaukštas aliejaus
vidutinio didumo susmulkintas svogūnas
sutrinta česnako skiltelė
410 g skardinė konservuotų pomidorų tyrės
½ stiklinės baltojo vyno
½ stiklinės vištienos sultinio
šaukštelis džiovintų raudonėlio lapų
šaukštelis džiovintų čiobrelio lapų
druskos ir pipirų pagal skonį

1.      Įkaitinkite orkaitę iki 1800C. Pievagrybius supjaustykite į 4 dalis.
2.      Prikaistuvyje pakaitinkite aliejų. Kepkite vištų šlauneles nedidelėmis porcijomis tol, kol mėsa paruduos, tada perdėkite į didelį karščiui atsparų troškintuvą.
3.      Į prikaistuvį suberkite svogūną ir česnaką ir ant vidutinio karštumo viryklės kepinkite tol, kol jie pagels. Svogūnu ir česnaku apibarstykite vištų šlauneles. Į prikaistuvį sudėkite likusius produktus, pagardinkite pagal skonį. Kaitinkite, kol ims virti, tada sumažinkite viryklės karštumą ir palengva troškinkite 10 minučių. Mišinį užpilkite ant vištienos. Uždengę prikaistuvį, kepkite 35 minutes orkaitėje arba tol kol vištiena pasidarys visiškai minkšta.

liuks thumbup.gif labai skanu
Papildyta:
QUOTE(lanaa @ 2006 08 17, 21:42)
kartais megstu gamint vistiena kinietiskai apelsinu padaze. receptas cia

super receptukas
Atsakyti
thumbup.gif Kaip skanu
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2007 01 23, 12:27)
thumbup.gif Kaip skanu


Čia ne į temą, bet tavo sakinys užima nežinau kiek kartų mažiau vietos, nei parašas blink.gif doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kregždutė @ 2004 08 04, 13:45)
Išradau šį raceptą atsitiktinai iš to kas buvo šaldytuve, vyrui labai patiko, gal patiks ir jums.
Į keptuvę dedame 4 vištos šlauneles ir užpilame vandeniu. Įpilame aliejaus.
Tegu tušinasi uždengus dangčiu.
Tuo tarpu:
Sutarkuojame burokine tarka 3 vid. morkas. Į keptuvę.
Supjaustome pusę vid. kalafioro. Į keptuvę.
Puodelis voveraičių, prieš tai išvirtų sūriame vandenyje. Į keptuvę.
Pasitušina, pavartome šlauneles, pridedame prieskonių kokių norime. Prieš pabaigą įdedame 3 šaukštus grietinės. Išmaišome.
Štai ir viskas, skanaus. wink.gif

Mano vyrui po skrandzio operacijos negalima uvo kepto valgyt, tai viska troskindavau. darydavau panasiai, tik slauneles i sausa keptuve sudedavau, istirpsta visi riebalai ir aiejaus nereikia, apibarstau vegeta, apkepinu is abieju pusiu, tada darzoves: morkas, kalafijorus, brokolius, briuselio kopustus, bulves. Ko tik norit ir ka megstat. Tinka ir saldyti misiniai. Darzoves sultis isleidzia, tai kartais ir vandens nereikia. Issitroskina viskas ir labai skanu.
Papildyta:
QUOTE(Lona @ 2006 12 29, 22:37)
Aš dedu tokius prieskonius: druska, cukrus (man patinka nemažai jo), kmynai, česnakas(šiais metais naudojau miltelius) ir/galima ir nedėt vegeta bei juodi pipirai. Visada pavyksta. Laikau kaip kada, kartais parą, kartais kelias valandas.
Pabandyk vištoj įpjauti skylutes ir į jas prikišti česnako, apvolioto prieskonių mišinyje. Anksčiau darydavau daug tokių ,,skylučių", dabar tingiu žaisti.

Darydavau prieskoniu misini: druskos, cukraus, lauro lapu pasmulkinti, pipiru juodu ir kvapniu, cesnako ispausti. Viska sumaisai ir itrini. Galima dar grietines ar majonezo sauksta idet tada gaunasi kosele. Tik reikia palaikyti vista siek tiek.
Atsakyti
O gal kuri galit patarti, gal daret kotletukus is farso, na tarkim kulseliu mesa sumalti ir kaip kotletukus formuoti, ar gautusi??? kaip manot???? ax.gif
Atsakyti
darai kaip normalius kotletus, galima krakmolo šaukštelį, geriau suriš thumbup.gif
Atsakyti