QUOTE(kregždutė @ 2004 08 04, 13:45)
Išradau šį raceptą atsitiktinai iš to kas buvo šaldytuve, vyrui labai patiko, gal patiks ir jums.
Į keptuvę dedame 4 vištos šlauneles ir užpilame vandeniu. Įpilame aliejaus.
Tegu tušinasi uždengus dangčiu.
Tuo tarpu:
Sutarkuojame burokine tarka 3 vid. morkas. Į keptuvę.
Supjaustome pusę vid. kalafioro. Į keptuvę.
Puodelis voveraičių, prieš tai išvirtų sūriame vandenyje. Į keptuvę.
Pasitušina, pavartome šlauneles, pridedame prieskonių kokių norime. Prieš pabaigą įdedame 3 šaukštus grietinės. Išmaišome.
Štai ir viskas, skanaus.
Mano vyrui po skrandzio operacijos negalima uvo kepto valgyt, tai viska troskindavau. darydavau panasiai, tik slauneles i sausa keptuve sudedavau, istirpsta visi riebalai ir aiejaus nereikia, apibarstau vegeta, apkepinu is abieju pusiu, tada darzoves: morkas, kalafijorus, brokolius, briuselio kopustus, bulves. Ko tik norit ir ka megstat. Tinka ir saldyti misiniai. Darzoves sultis isleidzia, tai kartais ir vandens nereikia. Issitroskina viskas ir labai skanu.
Papildyta:
QUOTE(Lona @ 2006 12 29, 22:37)
Aš dedu tokius prieskonius: druska, cukrus (man patinka nemažai jo), kmynai, česnakas(šiais metais naudojau miltelius) ir/galima ir nedėt vegeta bei juodi pipirai. Visada pavyksta. Laikau kaip kada, kartais parą, kartais kelias valandas.
Pabandyk vištoj įpjauti skylutes ir į jas prikišti česnako, apvolioto prieskonių mišinyje. Anksčiau darydavau daug tokių ,,skylučių", dabar tingiu žaisti.
Darydavau prieskoniu misini: druskos, cukraus, lauro lapu pasmulkinti, pipiru juodu ir kvapniu, cesnako ispausti. Viska sumaisai ir itrini. Galima dar grietines ar majonezo sauksta idet tada gaunasi kosele. Tik reikia palaikyti vista siek tiek.