Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(violetik @ 2006 11 17, 16:56)
mamos, negaliu nepasidalint su jumis, kokia skania fasiruota vista savaitgali dariau thumbup.gif deja, fotiko po ranka nebuvo, bet vaizdas super 4u.gif
Višta farširuota blynais biggrin.gif
reikės vištos, prieskoniu, majonezo,dž.abrikosų, dž.slyvų,galima riešutų, sūrio ir blynų(!)(reikia iskept paprastų lietinių ax.gif ).iš vištos reikia ištraukt jos "skeletą", t.y. ne visai odą nuimt, palikt ant jos mėsos, o kaulus istraukt.marinuojam majoneze su prieskoniais(galima tiesiog pipirų, druskos ir česnakų), tada imam blynus,  juos biškį pertepti majonezu, sudėt vištos mėsytės,susmulkintos(ją tiesiog nuo kaulų nuimam mirksiukas.gif ), džiovintų vaisių, riešutėlių ir pabarstom sūriu., kadangi blynai gaunasi ilgoki, juos perpjaustom pusiau, ir jais farširuojam vištą thumbup.gif , paskui ar užsiuvam, ar surišam vištoj skyles ir į orkaitę.kepiau apie 50 min, nors galima buvo ir trumpiau, bijojau, kad neiškeps doh.gif merginos, žinokit vaizdas ir skonis super thumbup.gif tikrai nereikia bijot, kad sunku, nepavyks ar pan 4u.gif dedu jums nuorodą, kur viskas parodyta, kaip daryt, čia rusiškai, bet vaizdų užtenka thumbup.gif
vista su blynais wub.gif


Na atrodo tai tikrai nerealiai ir skanu labai tikriausiai, bet vien pagalvojus apie "iš vištos reikia ištraukt jos "skeletą", " man iškart rankos nusileidžia smile.gif
Atsakyti
Visokiausiu skanybiu prisiskaiciau cia pas jus. Nezinau, gal jau kas buvo minejes toki varianta, bet mano megstamiausias vistienos gaminimo budas yra kepimas obuoliu sultyse.
Tiesiog vistienos krutinele reikia supjaustyti smulkiais klubeliais, ikaitinti kelis lasus aliejaus, suberti vista ir apipilti obuoliu sultimis (o geriausia tai jau si vakaro juos obuoliu sultyse pamarinuoti, bet kepant reik marinata nupilti ir nauju sulciu uzpilt). sulciu i kepuve pilti nemazai, bent koki puodeli, kad apsemtu viska bent iki puses. kepti kol sultys isgaruos ir dar siek tiek apkepinti.
dar prieskoniu, tiesa reiktu i vista, siek tiek druskytes, astriuju raudonuju pipiriuku, dar tinka saldzioji paprika, petrazoles, mairunas.
tai vat toks receptukas butu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2006 11 23, 15:14)
Na atrodo tai tikrai nerealiai ir skanu labai tikriausiai, bet vien pagalvojus apie "iš vištos reikia ištraukt jos "skeletą", " man iškart rankos nusileidžia smile.gif

Visiskai pritariu ax.gif Tiriausiai l.jau skanu ir tikrai turetu gerai atrodyti,bet kapstytis po tos vistos vidurius ir traukyt "skeletus".... g.gif kazkaip rankos nekyla. doh.gif o ir terliones su ta vista sociai ir laiko daug uzima. verysad.gif o jau pagaminta vista paragauti visai noreciau lotuliukas.gif Gerbiu mamytes, kurios randa laiko ir turi tiek kantrybes terliotis su pvz. idarytom vistom ir k.t patiekalais,kurie atima daug brangaus laiko ir kantrybes:super As megstu viska padaryti greitai ir lauk is virtuves blush-anim-cl.gif
Atsakyti
labas, siulau superini vistienos receptuka - labai tinka baliui, nes puikus estetinis vaizdas. taigi:

Vistienos verinukai

vistienos file (200 g zmogui)
alyvuogiu be kauliuku
zalios/raudonos /geltonos (pasirinktinai) saldzios paprikos
prieskoniu vistienai
saukstas medaus
2 saukstai majonezo
cesnako 2 skilteles
pagaliukai suverimui

supjaustyti vistienos file nedideliais gabaliukais, iberti prieskoniu (man santamarijos vistienai labai tinka), medaus, butinai majonezo, galima deti siek tiek aitriosios paprkikos prieskoniu, kas astruma megsta, smulkiai supjaustyti cesnaka. visa tai gerai ismaisyti ir palikti bent porai valandeliu (galima ir is vakaro pasiruosti). tada supjaustyti paprika, pasiruosti alyvuoges ir daryti verinukus - gabalelis vistienos, alyvuoge, paprikos gabalelis, vel vistiena ir tt. yra maximoj tokiu pagaliuku mediniu pirkti - gal 15 cm ilgo. na tada tuos verinukus dedame ant skardos ar groteliu orkaiteje ir kepam apie 45 min, arba kol graziai apskrus - labai skanu!o jau atrodo nerealiai thumbup.gif garnyrui tinka ryziai aisku. dar galima naudoti bet kuri tinkanti ir patinkanti padaza vistienai (as pati verdu tokia misraine is cukinijos ir paprikos tai labai tinka).Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(zivukas @ 2006 11 25, 15:56)
labas, siulau superini vistienos receptuka - labai tinka baliui, nes puikus estetinis vaizdas. taigi:

Vistienos verinukai

vistienos file (200 g zmogui)
alyvuogiu be kauliuku
zalios/raudonos /geltonos (pasirinktinai) saldzios paprikos
prieskoniu vistienai
saukstas medaus
2 saukstai majonezo
cesnako 2 skilteles
pagaliukai suverimui

supjaustyti vistienos file nedideliais gabaliukais, iberti prieskoniu (man santamarijos vistienai labai tinka), medaus, butinai majonezo, galima deti siek tiek aitriosios paprkikos prieskoniu, kas astruma megsta, smulkiai supjaustyti cesnaka. visa tai gerai ismaisyti ir palikti bent porai valandeliu (galima ir is vakaro pasiruosti). tada supjaustyti paprika, pasiruosti alyvuoges ir daryti verinukus - gabalelis vistienos, alyvuoge, paprikos gabalelis, vel vistiena ir tt. yra maximoj tokiu pagaliuku mediniu pirkti - gal 15 cm ilgo. na tada tuos verinukus dedame ant skardos ar groteliu orkaiteje ir kepam apie 45 min, arba kol graziai apskrus - labai skanu!o jau atrodo nerealiai  thumbup.gif  garnyrui tinka ryziai aisku. dar galima naudoti bet kuri tinkanti ir patinkanti padaza vistienai (as pati verdu tokia misraine is cukinijos ir paprikos tai labai tinka).Skanaus.



as esu kazka panasaus dariusi per vyro gimtadieni. tikrai labai labai graziai atrodo ir dar labiau skanu thumbup.gif tik man nutiko vienas nenumatytas dalykelis - pridariau tu verinuku gyva gala, po keturis kiekvienam sveciui (na, manau, kad sveciuose tai labai jau daug blink.gif ), bet jie taip visiems patiko:valgis , kad vis prase pakartoti, kol galiausiai raudona kaip vezlys turejau prisipazinti, jog ju nebera doh.gif situacija butu juokinga, jei ne vyro giminaiciai salia sedetu blush-anim-cl.gif umn.gif
Atsakyti
QUOTE(saulitta @ 2006 11 23, 22:59)
Visokiausiu skanybiu prisiskaiciau cia pas jus. Nezinau, gal jau kas buvo  minejes toki varianta, bet mano megstamiausias vistienos gaminimo budas yra kepimas obuoliu sultyse.
Tiesiog vistienos krutinele reikia supjaustyti smulkiais klubeliais, ikaitinti kelis lasus aliejaus, suberti vista ir apipilti obuoliu sultimis (o geriausia tai jau si vakaro juos obuoliu sultyse pamarinuoti, bet kepant reik marinata nupilti ir nauju sulciu uzpilt). sulciu i kepuve pilti nemazai, bent koki puodeli, kad apsemtu viska bent iki puses. kepti kol sultys isgaruos ir dar siek tiek apkepinti.
dar prieskoniu, tiesa reiktu i vista, siek tiek druskytes, astriuju raudonuju pipiriuku, dar tinka saldzioji paprika, petrazoles, mairunas.
tai vat toks receptukas butu  ax.gif

QUOTE
VISTIENA SU PISTACIJOMIS IR SLYVOMIS

Reikės: vistienos file
pistaciju
dziovintu slyvu
grietineles
krakmolo
prieskoniu


Savaitgalį dariau šitų dviejų receptų hibridą, t.y. marinavau ir troškinau sultyse, po to dėjau pistacijas, slyvas ir grietinėlę. Naudojau kalakutienos file. Gavosi labai skanu ir išvaizdu, be to greitai ir paprastai gaminasi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papooga: 26 lapkričio 2006 - 21:51
Sveikos,
Gal kartais žinote Viščiuko gruziniškai receptą? Kiek žinau, turėtų būti citrina, majonezas, atrodo grietinė, Adžikos prieskoniai, vynas. Ir viskas troškinama. Tik neatsimenu, kas tikslai įeina ir kaip viskas ruošiama.
Atsakyti
QUOTE(saulitta @ 2006 11 23, 23:59)
Visokiausiu skanybiu prisiskaiciau cia pas jus. Nezinau, gal jau kas buvo  minejes toki varianta, bet mano megstamiausias vistienos gaminimo budas yra kepimas obuoliu sultyse.
Tiesiog vistienos krutinele reikia supjaustyti smulkiais klubeliais, ikaitinti kelis lasus aliejaus, suberti vista ir apipilti obuoliu sultimis (o geriausia tai jau si vakaro juos obuoliu sultyse pamarinuoti, bet kepant reik marinata nupilti ir nauju sulciu uzpilt). sulciu i kepuve pilti nemazai, bent koki puodeli, kad apsemtu viska bent iki puses. kepti kol sultys isgaruos ir dar siek tiek apkepinti.
dar prieskoniu, tiesa reiktu i vista, siek tiek druskytes, astriuju raudonuju pipiriuku, dar tinka saldzioji paprika, petrazoles, mairunas.
tai vat toks receptukas butu  ax.gif


sveika. pamenu mama kazkada taip kepdavo, labai skanu budavo. bet ji dideliais gabalais vista pjaustydavo, itrindavo gerai cesnaku ir kepdavo orkaiteje. sulciu pildavo tik kepdama, tai pagalvojau - ar darant pagal tavo receptuka vistiena nepasidaro rugstoka? juk obuoliu sultys gana rugscios.... g.gif
man dar labai skanu vistiena, kepta aluje smile.gif
Atsakyti
[COLOR=blue]GARBANES rugpjūtį pasiūlytas vištienos šlaunelių chasseur - TIESIOG PASAKA thumbup.gif Tiesa, aš truputį kitaip dariau - ne viską turejau.Taigi naudojau miško grybus ir nepasigailėjau - visai kitas skonis (jau tie mieste perkami pievagrybiai taip isiėdę). Tad jei tik turit grybaujančią mamą, anytą ar draugę (man mama vakar atvežė, sako, bus su barščiais tongue.gif ), tai išsireketuokit iš jų tokių grybų. Toliau. Nesupratau, kas per pomidorų piure (gal tokio yra pirkt, kas žino blush2.gif ) Aš tai gaminausi iš plonai supjaustytų pomidorų. Sumaišius su kepintais svogūnais & česnakais miltuose, tiesa, dar su sultiniu (bet be vyno) išėjo nuostabiausias padažas thumbup.gif Česnakų dėjau 3 skilteles. O dėl kmynų padariau atradimą: tai ne tik papuošimui, bet ir pikantiško skonio suteikimui, tad LABAI patiko. Valgėm su makaronais (vyrui labai patinka smile.gif ) Na, ką, tai AČIŪ Tau už receptą, [COLOR=blue] garbane smile.gif
Papildyta:
Beje, naudojau vištų sparnelius ir kepinau juos nesvilančioje keptuvėje (ten pat ir viską kuo puikiausiai pagaminau kaip geriausioj troškintuvej, mat jei kieno puodas tox kaip mano - paprastas - tai geriau nė nebandyti (akimirksniu susvilo))
Atsakyti
Gal kažkas panašaus ir buvo jau, neperžiūrėjau temos dabar, jei pasikartosiu, atsiprašau blush2.gif Tiesiog noriu papasakoti kaip paskutinį kartą kepiau vištą. Tiksliau sparnelius. Spranelius reikia padalinti į tris dalis (per sanariukus). Smaigaliukus palikti ir iš jų išsivirti sultinį bus galima, nes vistiek ten valgymo iš jų ne kažinkiek. Likusius gabaliukus užberti mėgstamasiprieskoniais, palaikyti. Paskui į paprastą maišelį sudėti sparnelius, įdėti krakmolo, miltų (po lygiai), tada gerai supurtyti, kad sparniukai tuo gėriu apliptų. Kepti keptuvėje įpylus aliejaus kol paskrus. Man patiko, kad valgyti tokius sparniukų gabaliukus yra patogiau nei visą sparną ax.gif
Atsakyti
Sugalvojau paruošti ką nors iš vištienos, nes šaldytuve turėjau vištos file. Nueinu į mūsų parduotuvę, o ten iš daržovių - tik porai! Aišku nusiminiau. Nusipirkau porą, šaldytų daržovių ir namo.

300-400 g vištienos vidinės file
1 didelis poras
1 pakelis šaldytų daržovių
200-300 g fermantinio sūrio
2-3 v. šaukštai majonezo
druskos
prieskonių

Supjausčiau kubeliais vitieną, apibarsčaiu prieskoniais, druska ir įdėjau apkepti į keptuvę, susipjausčiau griežinėliais porą, tada ir jį sudėjau ant bebaigiančios kepti vištienos. Viską pakepinau, tada sudėjau šaldytas daržoves, (ten buvo daug įvairių daržovių), jei reikia - druskos ir uždengiau dangtį. Palikau ant lengvos ugnies, kad daržovės atšiltų (kartkartėm pamaišydavau, kad nepridegtų). Susitarkavau fermentinį sūrį ir sumaišiau su majonezu. Kai daržovės atšilo (pasidarė minkštos), sudėjau sūrį su majonezu ir vėl uždengiau dangtį. Troškinosi, kol išsilydė sūris (maišyti nereikia).

Labai greitai paruošiau. O tada valgėm. Žinokit, buvo taip skanu, kad pati stebėjausi, nes visada buvau nusiteikusi prieš šaldytas daržoves.

Jei kas pabandysit, parašykit, ar skanu buvo blush2.gif
Atsakyti
Noriu receptuko vištienos krūtinėlės (file)kepsniui .Kažką esu girdėjusi,kad marinuojama 1 parą po to kepama,bet tai ne kaip karbonadas g.gif Vienu žodžiu noriu kažko skanaus,bet neturiu tikslaus recepto.Man jo reikia labai greitai,tad jei kas žinot ax.gif PRAŠAU.Laukiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ramunė*: 28 gruodžio 2006 - 23:53