Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(X-iuke @ 2006 10 19, 15:47)
essen.gif  thumbup.gif

gaila pas mus orkaite neveikia - reikia keist  verysad.gif

bet gal su tuo padazhiuku puode mazhesnius gabaliukus isheitu patroshkint?  g.gif  rolleyes.gif

g.gif ką žinau - pabandyk ir pranešk mums, kad žinotumėm mirksiukas.gif
Atsakyti
vista sukarpome vid. dydzio gabaliukais ir pamarinuojame parai laiko:cesnakai.iv.pipirai.druska,citrinu sultys.Sek.diena pasigaminame plakini is penkiu kiausiniu ir tiek pat saukstu pieno, miltu deti tiek, kad iseitu tesla kaip blynams. I puoda ikaitiname alieju apvoliojame vist. i plakini ir apkepame pora min.,aliejus turi apsemti vist.kepti po kelis gabaliukus.Tada sudeti i skarda ir valandai i orkaite.Kol vista tesloje kepa pasiruosiame garnyra.I simta gr.sviesto pakepiname penkis svogunus, velau dedame apie keturias virtas kubeliais supjaustytas morkas,beriame indeli kons.zirneliu truputi patroskiname pries gala ipilame saldzios grietineles, kai uzvirs isjungiame, truputis druskos.Imame didele apvalia lekste viduryje dedame bulviu kose o aplink ja gabalelis vistienos ir salia saukstas garnyro ir vel taip vista garnyras kol aplink bulves apdedame, na atrodo pasakiskai ir kas skanavo nenusivyle. Kai turesite laiko siulau pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
VIŠTIENA KOKOSŲ PADAŽE


Vištienos filė
svogūnas
pievagrybiai
česnako skiltelė
porą šauštelių smulkinto imbiero
šiek tiek čili pipiro
sojos padažo
šaukštelis medaus
šaukštas citrinos sulčių
kokosų pienas
krakmolas
vegeta
čili prieskoniai
karis



Įkaitinti keptuvę su aliejum, pavolioti vištienos filė gabaliukus krakmole (krakmolas+vegeta) ir dėt kept, apkept iš abiejų pusių po 5 min. Baigiant kept apšlakstyt sojos padažu. Išimti vištieną, į tą pačią keptuvę mest supjaustytus svogūnus, šiek tiek pakept, tada įmest imbierą, pakept, įmest česnaką, pakept, tada pievagrybiai, vėl pakept, tada dedam medų, citrinos sultys, prieskoniai ir kokosų pienas. Išmaišyti. Tada vėl dedama vištiena atgal į keptuvę ir patroškinama apie 15min ant mažos ugnies. Skanaus essen.gif
Atsakyti
Kiniškoje keptuvėje kepta vištiena su raudonosiomis pupelėmis ir Fetos sūriu
Reikia (2 porcijos):
1 mažas svogūnas;
1 maža geltonoji paprika;
2 vištienos filė;
1 v.š. alyvų aliejaus;
0.5 a.š. druskos;
stambiai maltų juodųjų pipirų;
400 g. raudonųjų pupelių;
50 g. Fetos sūrio;
~8 juodosios alyvos;
0.5 a.š. šviežių raudonėlių.

Nuplauni ir griežinėliais supjaustai svogūną. Nuplauni papriką, išimi sėklas ir supjaustai juostelėmis. Taip pat juostelėmis supjaustome ir vištieną. Keptuvėje apkepame svogūną, papriką ir vištieną. Pagardiname druska ir pipirais.
Pupeles nuplauname šaltu vandeniu ir nuvarviname. Kubeliais supjaustome Fetos sūrį. Į keptuvę sudedame pupeles, Fetos sūrį ir alyvas. Apibarstome raudonėliais.
Šį patiekalą siūloma valgyti su citrinos žieve paskanintu jogurtu bei juoda kaimiška duona, bet mes valgėme su bulvėmis... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruci: 02 lapkričio 2006 - 17:44
QUOTE(ruci @ 2006 11 02, 17:41)
Kiniškoje keptuvėje kepta vištiena su raudonosiomis pupelėmis ir Fetos sūriu
Reikia (2 porcijos):
1 mažas svogūnas;
1 maža geltonoji paprika;
2 vištienos filė;
1 v.š. alyvų aliejaus;
0.5 a.š. druskos;
stambiai maltų juodųjų pipirų;
400 g. raudonųjų pupelių;
50 g. Fetos sūrio;
~8 juodosios alyvos;
0.5 a.š. šviežių raudonėlių.

Nuplauni ir griežinėliais supjaustai svogūną. Nuplauni papriką, išimi sėklas ir supjaustai juostelėmis. Taip pat juostelėmis supjaustome ir vištieną. Keptuvėje apkepame svogūną, papriką ir vištieną. Pagardiname druska ir pipirais.
Pupeles nuplauname šaltu vandeniu ir nuvarviname. Kubeliais supjaustome Fetos sūrį. Į keptuvę sudedame pupeles, Fetos sūrį ir alyvas. Apibarstome raudonėliais.
Šį patiekalą siūloma valgyti su citrinos žieve paskanintu jogurtu bei juoda kaimiška duona, bet mes valgėme su bulvėmis... smile.gif


Skamba labai skaniai essen.gif
Atsakyti
QUOTE(ruci @ 2006 11 02, 17:41)
Kiniškoje keptuvėje kepta vištiena su raudonosiomis pupelėmis ir Fetos sūriu
Reikia (2 porcijos):
1 mažas svogūnas;
1 maža geltonoji paprika;
2 vištienos filė;
1 v.š. alyvų aliejaus;
0.5 a.š. druskos;
stambiai maltų juodųjų pipirų;
400 g. raudonųjų pupelių;
50 g. Fetos sūrio;
~8 juodosios alyvos;
0.5 a.š. šviežių raudonėlių.
Nuplauni ir griežinėliais supjaustai svogūną. Nuplauni papriką, išimi sėklas ir supjaustai juostelėmis. Taip pat juostelėmis supjaustome ir vištieną. Keptuvėje apkepame svogūną, papriką ir vištieną. Pagardiname druska ir pipirais.
Pupeles nuplauname šaltu vandeniu ir nuvarviname. Kubeliais supjaustome Fetos sūrį. Į keptuvę sudedame pupeles, Fetos sūrį ir alyvas. Apibarstome raudonėliais.
Šį patiekalą siūloma valgyti su citrinos žieve paskanintu jogurtu bei juoda kaimiška duona, bet mes valgėme su bulvėmis...

QUOTE(lineva @ 2006 11 03, 13:15)
Skamba labai skaniai essen.gif
Man tai labai patiko thumbup.gif ir laiko per daug tikrai neužima, nes man nepatinka ilgai gaminti doh.gif , neturiu tiek kantrybės smile.gif tongue.gif blush2.gif
Atsakyti
[quote=Mama_Tania,2006 10 19, 14:30]
bulvių (5-6), morkų (3) ir cukinija (kuo daugiau, tuo skaniau), nes man iš šio patiekalo daugiau patiko daržoves, niam-niam, valgyčiau ir valgyčiau; išsitroškino puikiai. Vištos bet kokių gabaliukų (ko daugiau mėgstate) ir 1 butelis Knorr itališko padažo vištienai.

Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą. Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.
Cukinija nulupti, supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, dėti ant morkų su bulvėm.
Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
Supilti padažą (Knorr) .
Uždengti dangčiu (kadangi neturėjau, tai uždengiau - folija) ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.

O kur perkat Knorr padažą? Aš maximoje negavau mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniuke @ 2006 11 07, 11:34)
O kur perkat Knorr padažą? Aš maximoje negavau  mastau.gif

perku IKI parduotuvėj, kepiau sekmadienį, tik šį kart buvo per mažai druskos man, tai siūlyčiau pasūdyti daržoves prieš dedant vištieną
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 11 07, 13:16)
perku IKI parduotuvėj, kepiau sekmadienį, tik šį kart buvo per mažai druskos man, tai siūlyčiau pasūdyti daržoves prieš dedant vištieną


o vištienai nereikia prieskonių? užtenka padažo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugniuke @ 2006 11 07, 18:58)
o vištienai nereikia prieskonių? užtenka padažo?  4u.gif

bigsmile.gif aš nedėjau jokių prieskonių 4u.gif
Atsakyti
neskaiciau viso forume, gal jau kas rase toki receptuka. As darau vistiena su pistacijomis ir slyvomis. Kadangi as ne kokia vireja kiekiu nezinau viska dedu is akies smile.gif
VISTIENA SU PISTACIJOMIS IR SLYVOMIS

Reikės: vistienos file
pistaciju
dziovintu slyvu
grietineles
krakmolo
prieskoniu

Supjaustau kvadrateliais vistiena, apibarstau prieskoniais ir palieku kad siek tiek prisitrauktu. Poto issigliaudau pistaciju (isgliaudytu gaunasi pora sauju) ir susismulkinu slyvas. Slyvu labai daug nededu nes poto labai saldus padazas gaunasi smile.gif As dedu slyvu gal 4 gabalelius. Jei labai dideles 3. Pries kepant vistiena ismaisau ja su vienu saukstu krakmolo. Poto ikaitintame aliejuje apkepinu vistiena. Visteinai iskepus sudedu pistacijas ir slyvas. Dar truputi viska pakepinu. Tada nupilu alieju, nes kazkaip jo per daug buna, ir pabaigai supilu grietinele. Dar i viska biskeli idedu druskos ka nebutu per saldu. Vsio greita ir skanu. Valgyti su ryziais
Atsakyti
mamos, negaliu nepasidalint su jumis, kokia skania fasiruota vista savaitgali dariau thumbup.gif deja, fotiko po ranka nebuvo, bet vaizdas super 4u.gif
Višta farširuota blynais biggrin.gif
reikės vištos, prieskoniu, majonezo,dž.abrikosų, dž.slyvų,galima riešutų, sūrio ir blynų(!)(reikia iskept paprastų lietinių ax.gif ).iš vištos reikia ištraukt jos "skeletą", t.y. ne visai odą nuimt, palikt ant jos mėsos, o kaulus istraukt.marinuojam majoneze su prieskoniais(galima tiesiog pipirų, druskos ir česnakų), tada imam blynus, juos biškį pertepti majonezu, sudėt vištos mėsytės,susmulkintos(ją tiesiog nuo kaulų nuimam mirksiukas.gif ), džiovintų vaisių, riešutėlių ir pabarstom sūriu., kadangi blynai gaunasi ilgoki, juos perpjaustom pusiau, ir jais farširuojam vištą thumbup.gif , paskui ar užsiuvam, ar surišam vištoj skyles ir į orkaitę.kepiau apie 50 min, nors galima buvo ir trumpiau, bijojau, kad neiškeps doh.gif merginos, žinokit vaizdas ir skonis super thumbup.gif tikrai nereikia bijot, kad sunku, nepavyks ar pan 4u.gif dedu jums nuorodą, kur viskas parodyta, kaip daryt, čia rusiškai, bet vaizdų užtenka thumbup.gif
vista su blynais wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violetik: 17 lapkričio 2006 - 16:54