Vištų blauzdelės su sūrio padažu4 porcijos (po 339kcal)
100g fermentinio sūrio
1/4 siklinės jogurto
2 šaukštai smulkintų petražolių (nebūtinai)
1 skiltelė smulkinto česnako
1/2 šaukštelio raudonėlio
druskos
pipirų
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai aštraus pipirų padažo
8 vištų šlaunelės (blauzdelės)
1. Įkaitinti orkaitę, iškloti folija.
2. Nedideliame inde suplakti jogurtą, sūrį, petražoles, raudonėlį, druską ir pipirus. Po to uždengti ir padėti į šaldytuvą.
3. Ištirpinti sviestą, į jį sudėti aštrų padažą.
4.Tame mišinyje pamirkyti kiekvieną šlaunelę atskirai. Kepti orkaitėje kol pageltonuos ir įsmeigus peilį tekės sultys.
5. Šlauneles patiekti su sūrio padažu atskirame indelyje.
Šaltinis: Pasaulio virtuvė
P.S. Kepiau ketvirčiukus. Gavosi maloniai aštri odelė, švelni mėsytė viduje ir sūrumas iš sūrio padažo. Kepiau orkaitėje kartu su bulvytėmis ir neklojau folijos, kepiau kaip paprastai kepu vištą. Tiesa, naudojau saldų čili padažą, petražoles dėjau džiovintas, taigi mažiau. Visai skanu ir greitai pagaminama