Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(laputaityte @ 2006 09 17, 21:42)
Merginos, gal žinot kokį receptėlį kaip "vištiena su karamele"?  4u.gif  Turiu karamelės ir kadaise valgiau vištieną su karamele, buvo labai skanu. bet kaip pačiai pasigamint?  g.gif

Tingejau ziureti visus receptus, gal ka rasi cia
Atsakyti
Aš tai darau tokius vištienos kotletukus.
Imu vištienos faršą, įdedu majonezo, kiaušinių, krakmolo, vegetos, dar kokių nors žolelių įberiu, viską išmaišau ir kepu, patiekiu su ryžiais, maniškis tai labai labai mėgsta ir greita ir paprasto, o kiekius tai iš akies dedu, kad košė žinoma labai skysta nesigautų, bet kad nebūtų ir tiršta.
Atsakyti

Vištų blauzdelės su sūrio padažu
4 porcijos (po 339kcal)

100g fermentinio sūrio
1/4 siklinės jogurto
2 šaukštai smulkintų petražolių (nebūtinai)
1 skiltelė smulkinto česnako
1/2 šaukštelio raudonėlio
druskos
pipirų
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai aštraus pipirų padažo
8 vištų šlaunelės (blauzdelės)

1. Įkaitinti orkaitę, iškloti folija.
2. Nedideliame inde suplakti jogurtą, sūrį, petražoles, raudonėlį, druską ir pipirus. Po to uždengti ir padėti į šaldytuvą.
3. Ištirpinti sviestą, į jį sudėti aštrų padažą.
4.Tame mišinyje pamirkyti kiekvieną šlaunelę atskirai. Kepti orkaitėje kol pageltonuos ir įsmeigus peilį tekės sultys.
5. Šlauneles patiekti su sūrio padažu atskirame indelyje.

Šaltinis: Pasaulio virtuvė

P.S. Kepiau ketvirčiukus. Gavosi maloniai aštri odelė, švelni mėsytė viduje ir sūrumas iš sūrio padažo. Kepiau orkaitėje kartu su bulvytėmis ir neklojau folijos, kepiau kaip paprastai kepu vištą. Tiesa, naudojau saldų čili padažą, petražoles dėjau džiovintas, taigi mažiau. Visai skanu ir greitai pagaminama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 09 25, 13:37)
Aš tai darau tokius vištienos kotletukus.
Imu vištienos faršą, įdedu majonezo, kiaušinių, krakmolo, vegetos, dar kokių nors žolelių įberiu, viską išmaišau ir kepu, patiekiu su ryžiais, maniškis tai labai labai mėgsta ir greita ir paprasto, o kiekius tai iš akies dedu, kad košė žinoma labai skysta nesigautų, bet kad nebūtų ir tiršta.


O kepi kaip blynus ar formuoji maltinukus?
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 04, 20:01)
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)

Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai

Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais.

labai, labai dekui uz receptuka... vyrui nerealiai patiko! Aciu mergaites uz nuostabias idejas!
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 09 25, 13:37)
Aš tai darau tokius vištienos kotletukus.
Imu vištienos faršą, įdedu majonezo, kiaušinių, krakmolo, vegetos, dar kokių nors žolelių įberiu, viską išmaišau ir kepu, patiekiu su ryžiais, maniškis tai labai labai mėgsta ir greita ir paprasto, o kiekius tai iš akies dedu, kad košė žinoma labai skysta nesigautų, bet kad nebūtų ir tiršta.


Šituos aš irgi dariusi esu. Nerealiai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 09 30, 17:10)
O kepi kaip blynus ar formuoji maltinukus?


KAip blynus, nes ten pakankamai skysta gaunasi...
Atsakyti
Jums reikes: vist. odeliu(jos parduodamos maksimose saldytos), 0,5 kg farso, 0,2 kg k.r sonines, 0,2kg virtu grybu, 2 galvas svogunu, prieskoniu farsui.Padazui:2 arb. saukst. acto, 3 skilteles cesnako, 1 arb. sauksteli cukraus,druskos, juod. pipiru.
farsa ruosiate iprastai.k.r. sonine ir svogunus supjaustote kubeliais ir apkepate kol pagels svogunai,supilate grybus, galima nesmulkint , kai viskas praaus, viska sumaisote su farsu, tada suvyniojate i vistienos dailiai apipjaustytas odeles(kad neisbegtu sultys darykite pailgus galus uzlenkite ir suvyniokite)sudekite i skarda ir kepkite 220 temp. kol odeles apskrus. tuomet isimkite dekite i lekste ir apslakstykite padazu (smulkintus cesnakus sutrinti su pip. druska cukrumi ipilti acta ir vir. vandens 100 gr)Gaminkite su meile ir iseis liuksiski kepsniukai thumbup.gif
Atsakyti
as darau labai greitai.
supjaustau vistenos kutinele gabaliukais (na mazdaug 1x1.5cm)ir sudedu i dubineli, pabarstau prieskoniais (cia pagal skoni. as vegeta arba paukstienos prieskoniais), tada smulkiai supjaustau svoguna ir i ta dubineli isberiu, imusu viena kiausini, idedu pora valgomuju saukstu krakmolo ir viena ar pora saukstu majonezo. viska sumaisau. idedu i saldytuva kad pasimarinuotu kokia val ir kepu keptuvej tokius blynelius. (idedu paprastu saukstu). labai greitai is skaniai.
aisku galima ir nelaikyt saldytuve, o iskart kepti.
skanaus.
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 09 25, 15:37)
Aš tai darau tokius vištienos kotletukus.
Imu vištienos faršą, įdedu majonezo, kiaušinių, krakmolo, vegetos, dar kokių nors žolelių įberiu, viską išmaišau ir kepu, patiekiu su ryžiais, maniškis tai labai labai mėgsta ir greita ir paprasto, o kiekius tai iš akies dedu, kad košė žinoma labai skysta nesigautų, bet kad nebūtų ir tiršta.

pabandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
bulvių (5-6), morkų (3) ir cukinija (kuo daugiau, tuo skaniau), nes man iš šio patiekalo daugiau patiko daržoves, niam-niam, valgyčiau ir valgyčiau; išsitroškino puikiai. Vištos bet kokių gabaliukų (ko daugiau mėgstate) ir 1 butelis Knorr itališko padažo vištienai.

Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą. Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.
Cukinija nulupti, supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, dėti ant morkų su bulvėm.
Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
Supilti padažą (Knorr) .
Uždengti dangčiu (kadangi neturėjau, tai uždengiau - folija) ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.

user posted image

user posted image

user posted image

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
essen.gif thumbup.gif

gaila pas mus orkaite neveikia - reikia keist verysad.gif

bet gal su tuo padazhiuku puode mazhesnius gabaliukus isheitu patroshkint? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti