Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

gal kas galetu parasyti, kaip paruosti vista kepimui senovisku budu? ne tuo, kur maximoj daro, t.y. be vistienos prieskoniu, o su kmynais, cesnakais ir t.t. ? man kazkaip nesigauna, vista neisigeria tais prieskoniais, gal as ko nedadedu?
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2006 08 21, 11:09)
As cia retai uzsuku  unsure.gif
Jei reikejo skubiai, galejai i AZ parasyt  mirksiukas.gif

taip, greito paruosimo sriuba, reikia kelias minutes virti  4u.gif

tai nieko irnesakyk.gif bandziau pati ir galiu pasakyti,kad thumbup.gif receptas labai patiko
Atsakyti
QUOTE(Giselle @ 2006 09 04, 13:20)
gal kas galetu parasyti, kaip paruosti vista kepimui senovisku budu? ne tuo, kur maximoj daro, t.y. be vistienos prieskoniu, o su kmynais, cesnakais ir t.t. ? man kazkaip nesigauna, vista neisigeria tais prieskoniais, gal as ko nedadedu?

Aš darau taip:
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.
Atsakyti
Sveikos,

planuoju paruosti pusiau sventinius pietus ir pagaminti kaip kazkada teko valgyti vistienos verinukus su paprika, o garnyrui buvo ryziai. Daug maz isivaizduoju kaip padaryti vistienos verinukus - supjaustau krutinele, pamarinuoju, suveriu krutineles gabaliukus ir zalios paprikos gabaliukus ant mediniu pagaliuku ir kepu. Tik vat dabar neisivaizduoju kaip iskepti orkaiteje. Ar kepti skardoje, ar ant tu tokiu groteliu. Kai teko valgyti tai vistiena buvo su padazu ir lygtais verinukai buvo troskinami kazkokiame padaze. Any ideas, kulinares?wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vytule @ 2006 09 04, 19:57)
Aš darau taip:
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.


mano tėtis taip gamina, tai skonis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

nežinau katrai čia dėkoti, bet paisnaudojom tuo vištienos file blynelių recceptu. jau skanumėlis, kepam ne taip jau retai, valgom net ausys linksta thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif jau skanumas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kažkada bandžiau pagal šį receptą: Vištienos vėrinukai, gavosi visai neblogai. Kepiau kaip ten ir parašyta, berods.
Atsakyti
QUOTE(vytule @ 2006 09 04, 19:57)
Aš darau taip:
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.



ir as taip darau, bet man niekaip neisigeria tie prieskoniai g.gif as net para saldytuve laikau, o tu tik kelias valandas...mistika kazkokia g.gif
Atsakyti
Neziurejau ar yra toks patiekalas, tad parasysiu ax.gif

Reikes:
2 vistienos krutineliu(file), jei su kaulu, tai uzteks vienos
1 indelio kinietisko pomidoru padazo
100ml baltojo sauso vyno
Ryziu arba makaronu

Paruosimas:
Vistiena supjaustyti plonomis juostelemis, pakepinti aliejuje apie 5 min. supilti vyna ir patroskinti kol beveik isgaruos, po to ipilti 50ml vandens ir iberti prieskoniu ir dar patroskinti apie 10min, tada supilti padaza ir uzvirinti. Patiekti su ryziais arba makaronais

Skanaus 4u.gif essen.gif


Atsakyti
Aš vištienos faršą maišau su kiaulienos, tada man skaniau nei vien iš vištienos. Kepu paprasčiausius kotletus. Bet asmeniškai man vištienos faršo skonis specifinis, stengiuosi dažnai iš jo negaminti.
Atsakyti
O aš irgi perku vištienos faršą. Iš jo vieno nieko neradau, bet visada prie vištienos faršo dadedu kiaulienos (jautienos) faršo santykiu 1:1, o tada jau galima daryti ką tik norit, aš kepu kotletus, darau balandėlius, cepelinus ir t.t su tokiu faršu. Tikrai skanu cool.gif
Atsakyti
Vištienos ragu su moliūgu ir obuoliais

250 g apkeptos vištienos filė,
1 morka,
1 svogūnas,
200 g moliūgo,
1-2 obuoliai,
1-2 lauro lapeliai,
Pipirų,
Vištienos prieskonių,
Kario, druskos,
Smulkintų žalumynų.

Morką ir svogūną supjaustyti ir apkepinti, sudėti vištieną, kubeliais supjaustytą moliūgą, suberti prieskonius įpilti nepilną stiklinę vandens, uždengti ir troškinti, kol viskas bus beveik minkšta. Tada sudėti skiltelėmi supjaustytus obuolius ir dar truputį patroškinti. Tiekti pabarsčius žalumynais.
Nuo savęs padariau vienintelį pakeitimą- moliūgą apkepiau kartu su morkomis ir svogūnais, kad jis nebūtų beskonis.
Valgiau su virtais ryžiais. essen.gif

Nieko nesuprantu- neina nuotraukos prisegti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smike: 17 rugsėjo 2006 - 15:55
Merginos, gal žinot kokį receptėlį kaip "vištiena su karamele"? 4u.gif Turiu karamelės ir kadaise valgiau vištieną su karamele, buvo labai skanu. bet kaip pačiai pasigamint? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaityte: 17 rugsėjo 2006 - 21:44