QUOTE(Nonna @ 2006 08 21, 11:09)
As cia retai uzsuku
Jei reikejo skubiai, galejai i AZ parasyt
taip, greito paruosimo sriuba, reikia kelias minutes virti
Jei reikejo skubiai, galejai i AZ parasyt
taip, greito paruosimo sriuba, reikia kelias minutes virti
tai nieko bandziau pati ir galiu pasakyti,kad receptas labai patiko
QUOTE(Giselle @ 2006 09 04, 13:20)
gal kas galetu parasyti, kaip paruosti vista kepimui senovisku budu? ne tuo, kur maximoj daro, t.y. be vistienos prieskoniu, o su kmynais, cesnakais ir t.t. ? man kazkaip nesigauna, vista neisigeria tais prieskoniais, gal as ko nedadedu?
Aš darau taip:
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.
Sveikos,
planuoju paruosti pusiau sventinius pietus ir pagaminti kaip kazkada teko valgyti vistienos verinukus su paprika, o garnyrui buvo ryziai. Daug maz isivaizduoju kaip padaryti vistienos verinukus - supjaustau krutinele, pamarinuoju, suveriu krutineles gabaliukus ir zalios paprikos gabaliukus ant mediniu pagaliuku ir kepu. Tik vat dabar neisivaizduoju kaip iskepti orkaiteje. Ar kepti skardoje, ar ant tu tokiu groteliu. Kai teko valgyti tai vistiena buvo su padazu ir lygtais verinukai buvo troskinami kazkokiame padaze. Any ideas, kulinares?
planuoju paruosti pusiau sventinius pietus ir pagaminti kaip kazkada teko valgyti vistienos verinukus su paprika, o garnyrui buvo ryziai. Daug maz isivaizduoju kaip padaryti vistienos verinukus - supjaustau krutinele, pamarinuoju, suveriu krutineles gabaliukus ir zalios paprikos gabaliukus ant mediniu pagaliuku ir kepu. Tik vat dabar neisivaizduoju kaip iskepti orkaiteje. Ar kepti skardoje, ar ant tu tokiu groteliu. Kai teko valgyti tai vistiena buvo su padazu ir lygtais verinukai buvo troskinami kazkokiame padaze. Any ideas, kulinares?
QUOTE(vytule @ 2006 09 04, 19:57)
Aš darau taip:
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.
mano tėtis taip gamina, tai skonis
nežinau katrai čia dėkoti, bet paisnaudojom tuo vištienos file blynelių recceptu. jau skanumėlis, kepam ne taip jau retai, valgom net ausys linksta jau skanumas
Kažkada bandžiau pagal šį receptą: Vištienos vėrinukai, gavosi visai neblogai. Kepiau kaip ten ir parašyta, berods.
QUOTE(vytule @ 2006 09 04, 19:57)
Aš darau taip:
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.
susimaišau indelyje druską su juodaisiais pipirais ir kmynais. Proporcijų nerašau , nes viską imu iš akies, kmynų beriu pagal skonį, man patinka , kai jų daug.
Atskirai susmulkinu česnaką. Tada įtrinų vištą česnaku ir po to druskos mišiniu. Porai valandų palieku vištą šaldytuve pasimarinavimui.
ir as taip darau, bet man niekaip neisigeria tie prieskoniai as net para saldytuve laikau, o tu tik kelias valandas...mistika kazkokia
Neziurejau ar yra toks patiekalas, tad parasysiu
Reikes:
2 vistienos krutineliu(file), jei su kaulu, tai uzteks vienos
1 indelio kinietisko pomidoru padazo
100ml baltojo sauso vyno
Ryziu arba makaronu
Paruosimas:
Vistiena supjaustyti plonomis juostelemis, pakepinti aliejuje apie 5 min. supilti vyna ir patroskinti kol beveik isgaruos, po to ipilti 50ml vandens ir iberti prieskoniu ir dar patroskinti apie 10min, tada supilti padaza ir uzvirinti. Patiekti su ryziais arba makaronais
Skanaus
Reikes:
2 vistienos krutineliu(file), jei su kaulu, tai uzteks vienos
1 indelio kinietisko pomidoru padazo
100ml baltojo sauso vyno
Ryziu arba makaronu
Paruosimas:
Vistiena supjaustyti plonomis juostelemis, pakepinti aliejuje apie 5 min. supilti vyna ir patroskinti kol beveik isgaruos, po to ipilti 50ml vandens ir iberti prieskoniu ir dar patroskinti apie 10min, tada supilti padaza ir uzvirinti. Patiekti su ryziais arba makaronais
Skanaus
Aš vištienos faršą maišau su kiaulienos, tada man skaniau nei vien iš vištienos. Kepu paprasčiausius kotletus. Bet asmeniškai man vištienos faršo skonis specifinis, stengiuosi dažnai iš jo negaminti.
Vištienos ragu su moliūgu ir obuoliais
250 g apkeptos vištienos filė,
1 morka,
1 svogūnas,
200 g moliūgo,
1-2 obuoliai,
1-2 lauro lapeliai,
Pipirų,
Vištienos prieskonių,
Kario, druskos,
Smulkintų žalumynų.
Morką ir svogūną supjaustyti ir apkepinti, sudėti vištieną, kubeliais supjaustytą moliūgą, suberti prieskonius įpilti nepilną stiklinę vandens, uždengti ir troškinti, kol viskas bus beveik minkšta. Tada sudėti skiltelėmi supjaustytus obuolius ir dar truputį patroškinti. Tiekti pabarsčius žalumynais.
Nuo savęs padariau vienintelį pakeitimą- moliūgą apkepiau kartu su morkomis ir svogūnais, kad jis nebūtų beskonis.
Valgiau su virtais ryžiais.
Nieko nesuprantu- neina nuotraukos prisegti.
250 g apkeptos vištienos filė,
1 morka,
1 svogūnas,
200 g moliūgo,
1-2 obuoliai,
1-2 lauro lapeliai,
Pipirų,
Vištienos prieskonių,
Kario, druskos,
Smulkintų žalumynų.
Morką ir svogūną supjaustyti ir apkepinti, sudėti vištieną, kubeliais supjaustytą moliūgą, suberti prieskonius įpilti nepilną stiklinę vandens, uždengti ir troškinti, kol viskas bus beveik minkšta. Tada sudėti skiltelėmi supjaustytus obuolius ir dar truputį patroškinti. Tiekti pabarsčius žalumynais.
Nuo savęs padariau vienintelį pakeitimą- moliūgą apkepiau kartu su morkomis ir svogūnais, kad jis nebūtų beskonis.
Valgiau su virtais ryžiais.
Nieko nesuprantu- neina nuotraukos prisegti.