kartais megstu gamint vistiena kinietiskai apelsinu padaze. receptas cia
Net nzn kaip cia pavadinti, bet patiekalas daromas is vistienos gabaliuku su ryziais arba bulvem.
Reikia:
Vistienos gabaliuku (slauneles, sparneliai - nesvarbu pagal nora), kiekis irgi pagal asmenu skauciu.
Vistienos gabaliukus nuplauname ir idedame i puoda, kaupinai uzpilame vandeniu. Uzverdame, idedame prieskoniu (lauro lapai, pipirai, saldzioji paprika, druska, vistienos prieskoniai), gaunasi sultinys. Verdame toliau. I atskira inda (ne puoda), sudedame ryzius (nuplauti) arba bulves (nuskustos, suplaustytos ilgom lazdelem arba i ketvircius). Uzpilame vistienos sultiniu - kaupinai ir dedame i orkaite. Kai isgaruoja sultinys vel pilame, kol ryziai ar bulves isverda tame sultinyje. Kai jau isvire tada ant virsaus sudedame vistienos gabaliukus ir pakepame kol paskrunda.
Stai ir viskas...SKANAUS...
Papildyta:
Kepsniukai is vistienos farso:
Farso paruosimas:
i farsa idedame majonezo, kiausini, prieskoniu (pagal skoni) bei druskos, krakmolo. viska ismaisome ir paliekame nakciai, kad issimarinuotu.
Kita diena kepami kepsniukai, galima keptuveje, galima orkaiteje. Jei orkaiteje tai pries iskepant galima uzberti fermentinio surio. Taip pat labai geras skonis gaunasi, kai kepama ant lauzo.
Patiekti galima tiek su bulvem tiek su ryziais ar makaronais. Jei su bulvem, tai kepant orkaiteje, ipilame truputi vanden i bleta kur kepami kepsniai ir sudedame nuvirtas bulves, isigeria mesos aromato ir apsitrauka skania zievele.
SKANAUS
Reikia:
Vistienos gabaliuku (slauneles, sparneliai - nesvarbu pagal nora), kiekis irgi pagal asmenu skauciu.
Vistienos gabaliukus nuplauname ir idedame i puoda, kaupinai uzpilame vandeniu. Uzverdame, idedame prieskoniu (lauro lapai, pipirai, saldzioji paprika, druska, vistienos prieskoniai), gaunasi sultinys. Verdame toliau. I atskira inda (ne puoda), sudedame ryzius (nuplauti) arba bulves (nuskustos, suplaustytos ilgom lazdelem arba i ketvircius). Uzpilame vistienos sultiniu - kaupinai ir dedame i orkaite. Kai isgaruoja sultinys vel pilame, kol ryziai ar bulves isverda tame sultinyje. Kai jau isvire tada ant virsaus sudedame vistienos gabaliukus ir pakepame kol paskrunda.
Stai ir viskas...SKANAUS...
Papildyta:
QUOTE(Rutti @ 2006 08 17, 01:35)
Ka galima skaniai pagaminti is vistienos farso? Jei kur nors aprasyta, gal galit imesti nuoroda. Labai aciu.
Kepsniukai is vistienos farso:
Farso paruosimas:
i farsa idedame majonezo, kiausini, prieskoniu (pagal skoni) bei druskos, krakmolo. viska ismaisome ir paliekame nakciai, kad issimarinuotu.
Kita diena kepami kepsniukai, galima keptuveje, galima orkaiteje. Jei orkaiteje tai pries iskepant galima uzberti fermentinio surio. Taip pat labai geras skonis gaunasi, kai kepama ant lauzo.
Patiekti galima tiek su bulvem tiek su ryziais ar makaronais. Jei su bulvem, tai kepant orkaiteje, ipilame truputi vanden i bleta kur kepami kepsniai ir sudedame nuvirtas bulves, isigeria mesos aromato ir apsitrauka skania zievele.
SKANAUS
Vištienos krūtinėlių suktinukai
4 vištienos krūtinėlės po 125g
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
1/2 šaukštelio šalavijų (aš dedu kitų žolelių, jei neturiu šalavijų)
4 ploni rūkyto kumpio griežinėliai po 20g
4 mediniai šipuliukai
4 šaukštai sveisto kepimui
1/8 l chereso (ar kito sauso vyno)
200g grietinės
druskos
Vištienos krūtinėles pabarstyti druska, pipirais ir įtrinti smulkintais šalavijais. Suvynioti į kumpio griežinėlius ir persmeigti mediniu šipuliuku. Keptuvėje įkaitinti sviestą ant vidutinės ugnies. Ant išlydyto sviesto sudėti suktinukus ir kepti dažnai vartant. Iškepusius suktinukus sudėti į pusdubenį ir pridengti. Keptuvėje likusius riebalus išmaišyti su grietine ir cheresu. Patiekti su padažu, bei jūsų pasirinktu garnyru. Skanaus Patiekalas gaunasi labai subtilaus skonio, laaaabai skanu Rekomenduoju
4 vištienos krūtinėlės po 125g
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
1/2 šaukštelio šalavijų (aš dedu kitų žolelių, jei neturiu šalavijų)
4 ploni rūkyto kumpio griežinėliai po 20g
4 mediniai šipuliukai
4 šaukštai sveisto kepimui
1/8 l chereso (ar kito sauso vyno)
200g grietinės
druskos
Vištienos krūtinėles pabarstyti druska, pipirais ir įtrinti smulkintais šalavijais. Suvynioti į kumpio griežinėlius ir persmeigti mediniu šipuliuku. Keptuvėje įkaitinti sviestą ant vidutinės ugnies. Ant išlydyto sviesto sudėti suktinukus ir kepti dažnai vartant. Iškepusius suktinukus sudėti į pusdubenį ir pridengti. Keptuvėje likusius riebalus išmaišyti su grietine ir cheresu. Patiekti su padažu, bei jūsų pasirinktu garnyru. Skanaus Patiekalas gaunasi labai subtilaus skonio, laaaabai skanu Rekomenduoju
Pasakysiu superini vistienos receptuka, o vadinasi taip
Vistiena brendzio padaze
reikes:
vistienos krutineliu (kiek zmoniu)
0,5l vistienos sultinio (karsto)
svogunas, cesnakas, krapai.
50g brendzio
250ml grietineles
saukstas krakmolo (gali buti kukuruzu miltai)
Darbo eiga:
Imti dideli puoda. svogunus ir cesnakus supjaustyti smulkiai. sauksta sviesto istirpinti puode ir suberti svogunus ir cesnakus. pakepinti apie 3 min maisant. supilti karsta sultini, ideti truputi krapu smulkintu ir sudeti krutineles. Virti kol isvirs krutineles. apie 12min. Isvirus krutinelems, jas isimti ir padeti siltai. i likusi sultini sudeti likusius krapus, sudeti paruosta krakmola (krakmolo 1 sauksta ismaisyti su dviem trim saukstais vandens), pavirti 2 min, supilti 50g brendzio ir 1 min pavirti. Nuolat reikia maisyti. isjungti, ir supilti grietinele.
Vistienos krutinele deti i lekste supjaustyti pirsto storio riekelemis ir uzpilti padazu. rekomenduojama su Bulvemis ar makaronais.
Is patirties galiu pasakyti kad reikia pirkti atsaldytas krutineles nes jos buna sultingesnes. karta bandem is kameros isimtas krutineles daryti gavosi sausos
sekmes. nu labai skanu ir greita per 15 min paruosiama, nu gal per 20min
Vistiena brendzio padaze
reikes:
vistienos krutineliu (kiek zmoniu)
0,5l vistienos sultinio (karsto)
svogunas, cesnakas, krapai.
50g brendzio
250ml grietineles
saukstas krakmolo (gali buti kukuruzu miltai)
Darbo eiga:
Imti dideli puoda. svogunus ir cesnakus supjaustyti smulkiai. sauksta sviesto istirpinti puode ir suberti svogunus ir cesnakus. pakepinti apie 3 min maisant. supilti karsta sultini, ideti truputi krapu smulkintu ir sudeti krutineles. Virti kol isvirs krutineles. apie 12min. Isvirus krutinelems, jas isimti ir padeti siltai. i likusi sultini sudeti likusius krapus, sudeti paruosta krakmola (krakmolo 1 sauksta ismaisyti su dviem trim saukstais vandens), pavirti 2 min, supilti 50g brendzio ir 1 min pavirti. Nuolat reikia maisyti. isjungti, ir supilti grietinele.
Vistienos krutinele deti i lekste supjaustyti pirsto storio riekelemis ir uzpilti padazu. rekomenduojama su Bulvemis ar makaronais.
Is patirties galiu pasakyti kad reikia pirkti atsaldytas krutineles nes jos buna sultingesnes. karta bandem is kameros isimtas krutineles daryti gavosi sausos
sekmes. nu labai skanu ir greita per 15 min paruosiama, nu gal per 20min
QUOTE(mamytexx @ 2006 07 28, 17:35)
Aciu zu greita atsakyma,taip ir numirti galima kol sulauksi bandysiu gaminti pati
As cia retai uzsuku
Jei reikejo skubiai, galejai i AZ parasyt
taip, greito paruosimo sriuba, reikia kelias minutes virti
QUOTE(koyoties @ 2006 08 19, 15:58)
Pasakysiu superini vistienos receptuka, o vadinasi taip
Vistiena brendzio padaze
reikes:
vistienos krutineliu (kiek zmoniu)
0,5l vistienos sultinio (karsto)
svogunas, cesnakas, krapai.
50g brendzio
250ml grietineles
saukstas krakmolo (gali buti kukuruzu miltai)
Darbo eiga:
Imti dideli puoda. svogunus ir cesnakus supjaustyti smulkiai. sauksta sviesto istirpinti puode ir suberti svogunus ir cesnakus. pakepinti apie 3 min maisant. supilti karsta sultini, ideti truputi krapu smulkintu ir sudeti krutineles. Virti kol isvirs krutineles. apie 12min. Isvirus krutinelems, jas isimti ir padeti siltai. i likusi sultini sudeti likusius krapus, sudeti paruosta krakmola (krakmolo 1 sauksta ismaisyti su dviem trim saukstais vandens), pavirti 2 min, supilti 50g brendzio ir 1 min pavirti. Nuolat reikia maisyti. isjungti, ir supilti grietinele.
Vistienos krutinele deti i lekste supjaustyti pirsto storio riekelemis ir uzpilti padazu. rekomenduojama su Bulvemis ar makaronais.
Is patirties galiu pasakyti kad reikia pirkti atsaldytas krutineles nes jos buna sultingesnes. karta bandem is kameros isimtas krutineles daryti gavosi sausos
sekmes. nu labai skanu ir greita per 15 min paruosiama, nu gal per 20min
Vistiena brendzio padaze
reikes:
vistienos krutineliu (kiek zmoniu)
0,5l vistienos sultinio (karsto)
svogunas, cesnakas, krapai.
50g brendzio
250ml grietineles
saukstas krakmolo (gali buti kukuruzu miltai)
Darbo eiga:
Imti dideli puoda. svogunus ir cesnakus supjaustyti smulkiai. sauksta sviesto istirpinti puode ir suberti svogunus ir cesnakus. pakepinti apie 3 min maisant. supilti karsta sultini, ideti truputi krapu smulkintu ir sudeti krutineles. Virti kol isvirs krutineles. apie 12min. Isvirus krutinelems, jas isimti ir padeti siltai. i likusi sultini sudeti likusius krapus, sudeti paruosta krakmola (krakmolo 1 sauksta ismaisyti su dviem trim saukstais vandens), pavirti 2 min, supilti 50g brendzio ir 1 min pavirti. Nuolat reikia maisyti. isjungti, ir supilti grietinele.
Vistienos krutinele deti i lekste supjaustyti pirsto storio riekelemis ir uzpilti padazu. rekomenduojama su Bulvemis ar makaronais.
Is patirties galiu pasakyti kad reikia pirkti atsaldytas krutineles nes jos buna sultingesnes. karta bandem is kameros isimtas krutineles daryti gavosi sausos
sekmes. nu labai skanu ir greita per 15 min paruosiama, nu gal per 20min
skamba viliojančiai
jei nori ka nors nustebinti tai pasidaryk, nu tik brendzio nepadaugink
KUSKUSAS SU VISTIENA - LABAI PAPRASTA, GREITA IR GARDU!!!
(kadangi nezinau kur si recepta deti, tai idesiu cia ir dar prie vistienos patiekalu)
Porcijai 4 asmenims prireiks:
* 4 vid dydzio vistienos krutineliu
* 250 g kuskuso (couscous)
* prieskoniu: druskos, juoduju pipiru, kaukazietisku prieskoniu, astriuju raudonuju pipiru
* aliejaus
Vistienos krutinele supjaustome kubeliais, kepinant aliejuje, pabarstome druska, juodaisias pipirais, kaukazietiskais prieskoniais ir jei norisi astraus patiekalo - astriaja raudonaja paprika. Kai mesyte siek tiek apskrunda, reiktu ipilti ~250ml vandens ir patroskinti apie 15-20 min. Baigiant troskinti vista, paruosti kuskusa: i puoda ipilti 250 ml vandens, ji uzvirinti, siek tiek pasudyti arba ideti vistienos sultinio kubelio (~1/3), vandeniui uzvirus, puoda nukelti, suberti 250g kuskuso ir leisti kruopoms isbrinkti (~ 2-3min), tuomet supilti vistiena su visu sultiniu, kuris liks po troskinimo ir kruopsciai maisant viska pakaitinti ant mazytes ugnies apie 2min.
SKANAUS!
(kadangi nezinau kur si recepta deti, tai idesiu cia ir dar prie vistienos patiekalu)
Porcijai 4 asmenims prireiks:
* 4 vid dydzio vistienos krutineliu
* 250 g kuskuso (couscous)
* prieskoniu: druskos, juoduju pipiru, kaukazietisku prieskoniu, astriuju raudonuju pipiru
* aliejaus
Vistienos krutinele supjaustome kubeliais, kepinant aliejuje, pabarstome druska, juodaisias pipirais, kaukazietiskais prieskoniais ir jei norisi astraus patiekalo - astriaja raudonaja paprika. Kai mesyte siek tiek apskrunda, reiktu ipilti ~250ml vandens ir patroskinti apie 15-20 min. Baigiant troskinti vista, paruosti kuskusa: i puoda ipilti 250 ml vandens, ji uzvirinti, siek tiek pasudyti arba ideti vistienos sultinio kubelio (~1/3), vandeniui uzvirus, puoda nukelti, suberti 250g kuskuso ir leisti kruopoms isbrinkti (~ 2-3min), tuomet supilti vistiena su visu sultiniu, kuris liks po troskinimo ir kruopsciai maisant viska pakaitinti ant mazytes ugnies apie 2min.
SKANAUS!
Šiandien užėjau į parduotuvę ir pamačiau, kad vištienos faršas tik 3 lt su centais ir labai žmonės jį perka, bet kai nieko aš su juo negaminusi nežinau koks jo skonis ir ar skanus bus kotletukai jai kepčiau?
Gal kuri mama naudoja vištienos faršą parašykit kokio jis skonio, kalakutienos faršas man neskanus bijau, kad bus panašus skonis
Gal kuri mama naudoja vištienos faršą parašykit kokio jis skonio, kalakutienos faršas man neskanus bijau, kad bus panašus skonis
paruošk faršą, kaip įprastiems kotletams; išplok paplotėlį, įdėk gabalėlį sviesto (jei turi, įdėk kapotų petražolių), suformuok kotletuką, apvoliok kiaušinyje ir džiūvėsėliuose; kepk keptuvėje, kol visiškai iškeps- iš pradžiu ant didesnės ugnies vartydama, kol apskrus, o vėliau- ant mažos, kad iškeptų. Tikrai gaunasi skanūs, kvapnūs ir sultingi...
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 30, 21:47)
paruošk faršą, kaip įprastiems kotletams; išplok paplotėlį, įdėk gabalėlį sviesto (jei turi, įdėk kapotų petražolių), suformuok kotletuką, apvoliok kiaušinyje ir džiūvėsėliuose; kepk keptuvėje, kol visiškai iškeps- iš pradžiu ant didesnės ugnies vartydama, kol apskrus, o vėliau- ant mažos, kad iškeptų. Tikrai gaunasi skanūs, kvapnūs ir sultingi...
reiks pameginti kaip tik turiu peražolių, gaila tik dabar kad lietus lyja negaliu nueiti faršo nusipirkt
viska tapati gaminame ka ir su paprastu farsu, man skaniau ir sveikiau. o tikrai vistienos farsa matei, o gal kalakutiena buvo?