Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(teseja @ 2006 06 29, 16:41)
Na,štai mano vištytės receptukas:paimi dvi vištos krūtinėles,supjaustai vidutiniais kubelias,pabarstai druskytės ir idedi šaukštą cinamono,išmaišai ir leidi viskam pasimarinuoti valandikei,tuo tarpu išverdi ryžius,išberi į dubenį ir įdedi spec.prieskonių ryžiams.Toliau pakepi vištytę aliejuje ir kai ji gražiai paskrunda,įdedi porą šaukštų margarino ar sviesto bei sudedi ryžius,viską pakepini ax.gif Niu man labai skanu bigsmile.gif ,prie šito patiekaliuko mes valgom marinuotus kukurūzus Skanaus thumbup.gif


Paprastas receptukas ir skanu mirksiukas.gif , šaindien gaminau. Ačiū tau, TESEJA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 07 22, 22:40)
O čia kaip? dvi filė ar kaip?  g.gif



4 file ax.gif
pakuotej lygtais po 2 pardavineja mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nonna: 23 liepos 2006 - 21:39
Sveikos,
Kai neturiu laiko, bet yra "reikalas" paruosti kanors skanaus, tai darau vistienos troskinuka.
Tikslaus recepto nezinau, todel viska darau is akies.
Reikia: vistienos file (galima pirkti krutinele arba tiesiog ispjoveles, kurios lieka nuo krutineles, nes tuomet pigiau); pora indeliu kuo riebesnes grietineles (ne grietines); ir kokios 2-4 morkos (priklausomai nuo dydzio).
Gaminama: file supjaustome mazais gabaliukais ir pridedame vistienos prieskoniu bei kario (nepagailekite), gerai apkepiname, tuo metu sutarkuojame morkas per burokine tarka ir sudedame ant vistienos, apkepiname, supilame grietinele ir kai uzverda sumaziname ugni ir trumpai patroskiname....
Skanumelis nerealus. Patiekiu su ryziais ir darzovemis wink.gif
Skanaus!
Atsakyti

Tikrai turetu buti skanu 4u.gif Tik noreciau paklausti :su kuo apkepinti ar su sviestu ar gerai ir aliejus?Ir dar :gal galit paaiskinti,man neismanelei, kiek kario butu "nemazai"? blush2.gif as jo nesu naudojusi blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amelituke @ 2006 07 24, 17:47)
Sveikos,
Kai neturiu laiko, bet yra "reikalas" paruosti kanors skanaus, tai darau vistienos troskinuka.
Tikslaus recepto nezinau, todel viska darau is akies.
Reikia: vistienos file (galima pirkti krutinele arba tiesiog ispjoveles, kurios lieka nuo krutineles, nes tuomet pigiau); pora indeliu kuo riebesnes grietineles (ne grietines); ir kokios 2-4 morkos (priklausomai nuo dydzio).
Gaminama: file supjaustome mazais gabaliukais ir pridedame vistienos prieskoniu bei kario (nepagailekite), gerai apkepiname, tuo metu sutarkuojame morkas per burokine tarka ir sudedame ant vistienos, apkepiname, supilame grietinele ir kai uzverda sumaziname ugni ir trumpai patroskiname....
Skanumelis nerealus. Patiekiu su ryziais ir darzovemis wink.gif
Skanaus!



Tikrai skanus receptas, as ir pati panasiai gaminu, tik kartais ne vien morku, bet ir kitu kokiu darzoviu idedu (aisku, cia skonio reikalas), bet puikiai tinka cukinijos bei paprikos.
thumbup.gif
Atsakyti
[B][COLOR=red]KEPTA VISTYTE YPATINGOMS PROGOMS
Reikes:1 saldytos vistos ar visciuko broilerio
Padazui:truputis druskos,truputis maltu pipiru,truputis cinamono,soju padazo,citrinos sulciu,vistienos prieskoniu,cesnako milteliu,kmynu,keliu saukstu majonezo.
Visus padazui skirtus komponentus gerai ismaisyti ir juo gerai istrinti atsilusia vista(visciuka).
I skarda ideti folija,folija taip pat uzdengti ir vista,kepti 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje(mazdaug per viduriuka).Po geros valandos nuimti nuo vistos folija ir dar pakepti kol apskrus.
Skanaus! smile.gif
p.s.mes kepeme truputi ilgiau,nes priklauso nuo to,kokia orkaite
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2006 07 22, 21:05)
O as darau toki patiekala su vistiena  4u.gif
As darau toki patiekala, gal kur jau ir rasiau  ax.gif
Visada viska darau is akies, todel tiksliu normu ir  nezinau  rolleyes.gif
reikia bulviu apie 1kg,
vistienos 2 pakelius,
grybu 700g,
250 g fermentinio surio,
grietineles pakeli ir tirstos grybu sriubos.
Bulves nulupti ir supjaustyti giezineliais, pabarstyti druskos.
Vistiena supjaustyti ir pakepti, ideti vistienos prieskoniu.
Grybus, as darau su sampinjonais, isplaunu ir supjaustu griezineliai, pakepu kol pagels, pabarstau druska ir pipirais.
Grieninele ir sriubos misini ismaisau, dar vandens ipilu.
Tada viska dedu i skarda, bulves(pirmas sluoksnis), vistiena (antras sl), grybai (trecias sl), suris tarkuotas ir uzpilu padaziuku ir viska i orkaite valandai mazdaug.
As kartais dedu ant svietinio popieriaus, kad gramdyt nereiketu.
user posted image

Gal ir durnai nuskambes,o cia kazkiap pakuciuose ta grybu sriuba paravinejama,cia ta typo greito ruosimo sriuba?Ar teisingai supratau?
Atsakyti
QUOTE(mamytexx @ 2006 07 25, 18:55)
Gal ir durnai nuskambes,o cia kazkiap pakuciuose ta grybu sriuba paravinejama,cia ta typo greito ruosimo sriuba?Ar teisingai supratau?

Aciu zu greita atsakyma,taip ir numirti galima kol sulauksi lotuliukas.gif lotuliukas.gif bandysiu gaminti pati
Atsakyti
Kažkas čia norėjo receptuko su ananasais.
Vištos krūtinėlė supjaustoma juostelėmis ir lengvai išmušama.
Pasiruošiame prieskonius:vegeta,raudonėlis,bazilikas,pipirai,daug česnako(sutraiškyto arba peiliu susmulkinto).
Mėsą sudedame į indą,supilam prieskonius,išspaudžiam pusę citrinos,pilam sojos padažo,1,5 šaukštelio medaus ištirpinto 1 šaukšte vandens,dedame gelsvės ir užpilame stikline vyno.Laikome šaldytuve 1 parą.
Prieš dedant į keptuvę įmušame 2 kiaušinius ir dedame 1,5 šaukšto miltų.Viską sumaišome tiesiog rankomis ir jau galime kepti.
Padažas:sviestukas tirpinamas,dedam grietinės,barstom vegetos ir dedame ananasų griežinius iš kompoto.
Patiekiam su ryžiais.Labai skanu,prieskonius dėkit kokius kas mėgstat tik česnako reikia daug,ir vynas yra būtinas.
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Parašykit kuri nors paties paprasčiausio vištienos troškinio receptą 4u.gif Na, žinot, vištiena, morka, bulvė, dar kokia daržovė, o kaip pats procesas? biggrin.gif Pagooglinus radau vieną vienintelį, bet ir tas kažkoks...
Labai labai prašau, žalia šitoj vietoj esu, o taip norisi saviškį nustebint, nes jau seniai zyzia, kad nori.. 4u.gif
Atsakyti
Ka galima skaniai pagaminti is vistienos farso? Jei kur nors aprasyta, gal galit imesti nuoroda. Labai aciu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutti: 17 rugpjūčio 2006 - 00:37
Recepta jau idejau i kita tema, bet kadangi pagrindinis komponentas - vistiena, manau nepakenks ir cia ax.gif mirksiukas.gif

Vistienos slauneliu chasseur (nenumanau kaip lietuviskai.. g.gif )

Jums reikes: (gaminant ~4 asmenims)

2 saukstu sviesto
8 vistos slauneliu (bet gali buti bet kuri kita vistos dalis smile.gif )
400g grybu (as naudojau pievagrybius bet manau butu dar skaniau su misko grybais.. o dar skaniau imaisius kokia sauja dziovintu.. lauksim rudens mirksiukas.gif )
2 svogunu (nepjaustykit labai smulkiai - taip skaniau ir graziau bigsmile.gif )
1 riekeles cesnako (sutraiskom)
2 saukstu miltu
2 puodeliu vistienos sultinio
1/3 stiklines raudono vyno
1/3 stiklines pomidoru piure (atsargiai nepadauginkit nes padazas gausis rugstus..)
druskos
pipiru

Istirpinti sauksta sviesto dideliame puode, sudeti slauneles (vienu sluoksniu) ir vartaliojant pakepinti kol paruduos (bent 5 min). Isimti is puodo, nudziovinti popieriniais ranksluosciais.

I puoda sudeti grybus, nuolat maisant pakepinti ant vidutines ugnies, kol graziai paruduos. Isimti is puodo.

Sudeti likusi sviesta, svogunus, cesnaka. Maisant pakepinti apie 5-10 min, kol graziai paruduos. Sudeti miltus, pakepinti ant vidutines ugnies dar apie 1min. Supilti sultini, vyna ir pomidoru piure. Gerai ismaisyti. Uzvirinti ant vidutines ugnies.

Uzvirus padazui sudeti vistienos slauneles ir grybus. Sumazinti ugni, troskinti apie 15min (puodas uzdengtas). Veliau nudengti puoda ir maisant pavirti dar apie 15min. Jeigu padazas per daug nusenka - ipilti sultinio arba vyno.

Pabaigoje pagal skoni iberti druskos ir pipiru.

Patiekiant papuosiame svieziai sukapotais kmynais.. (as neturejau ax.gif )


Skanaus
essen.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti