Noriu pasiūlyti nesudėtingą ir skanų patiekalą
Vištiena su feta sūriu
6 vištos krūtinėlės puselės
2 v. š. citrinos sulčių
2 a. š. šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio
Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 v. š. citrinos sulčių. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.
P. S. oreganą naudojau džiovintą. Fetos sudėjau visą 270 g (180 g netto) indelį. Sūrį tiesiog sutrupinau pirštais
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 21, 20:49)
Noriu pasiūlyti nesudėtingą ir skanų patiekalą
6 vištos krūtinėlės puselės
2 v. š. citrinos sulčių
2 a. š. šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio
Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 v. š. citrinos sulčių. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.
P. S. oreganą naudojau džiovintą. Fetos sudėjau visą 270 g (180 g netto) indelį. Sūrį tiesiog sutrupinau pirštais
6 vištos krūtinėlės puselės
2 v. š. citrinos sulčių
2 a. š. šviežio smulkinto oregano
juodųjų pipirų
112 g susmulkinto feta sūrio
Vištieną sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti 1 v. š. citrinos sulčių. Užberti oreganą ir juoduosius pipirus. Užberti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinos sultimis.
Kepti 30 - 35 min. 180C orkaitėje.
P. S. oreganą naudojau džiovintą. Fetos sudėjau visą 270 g (180 g netto) indelį. Sūrį tiesiog sutrupinau pirštais
nesupratau kada sūrį uždėti ?
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 21, 19:49)
O garnyras čia kaip ir iš ko pagamintas? Jis man net skaniau už pačią vištieną atrodo
O garnyras - tai šiltos kopūstų salotos
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 22, 10:16)
Nesupratau, ko tu nesupratai Taigi reikia sudėti vištą į indą, kuriame kepsi, apšlakstyti puse citrinų sulčių, apibarstyti prieskoniais, sudėti sūrį ir apšlakstyti likusiomis citrinų sultimis. Tada kepti
na va dabar parašei "sudėti sūrį " o anksčiau nebuvo ,tai man tokiai "kulinarei " ir najasno kada jį dėti
reiks bandyt ,mes dažnai iš file gaminam
Neseniai valgiau vištienos krūtinėlės troškinį su medumi, paprikomis, ananasais, lyg ir persikų buvo. Gal žinot kokį receptuką?
QUOTE(Asta @ 2006 04 22, 13:24)
O garnyras čia kaip ir iš ko pagamintas? Jis man net skaniau už pačią vištieną atrodo
Man irgi garnyras daug skaniau pasirode, aciu uz garnyro nuoroda, Sonatina
mano mėgstamiausi vištienos receptukai:
Vištienos krūtinėlė
dvi morkos
paprika
svogūnas
česnako dvi-trys skiltelės
sojos padažo (aš pilu gan nemažai)
prieskoniai
supjaustau krūtinėlę, dedu į keptuvę, po 10 minučių suberiu pjaustytas morkas ir paprikas, užpilu sojos padažu troškinu 10 min, tada sudedu pjaustytus svogūnus ir česnakus, patroškinu dar 10 min ir patiekiu su ryžiais
-----------------------------------------------------------
krūtinėlė
3-4 svogūnai
pora morkų
paprika
mažas grietinės indelis
šaukštas tomatų
šaukštas miltų
kubelis buljono
prieskoniai
krūtinėlę supjaustau ir apkepinu su svogūnais ir prieskoniais, užpilu vandens, suberiu pjaustytas morkas, buljono kubelį, troškinu apie 40 min, tada į grietinę įmaišau tomatus ir miltus, kartu su pjaustytom paprikom dedu į troškinį ir palieku 10-15 min (paprikas galima berti ir kartu su morkom, tada labiau išsitroškina )
Vištienos krūtinėlė
dvi morkos
paprika
svogūnas
česnako dvi-trys skiltelės
sojos padažo (aš pilu gan nemažai)
prieskoniai
supjaustau krūtinėlę, dedu į keptuvę, po 10 minučių suberiu pjaustytas morkas ir paprikas, užpilu sojos padažu troškinu 10 min, tada sudedu pjaustytus svogūnus ir česnakus, patroškinu dar 10 min ir patiekiu su ryžiais
-----------------------------------------------------------
krūtinėlė
3-4 svogūnai
pora morkų
paprika
mažas grietinės indelis
šaukštas tomatų
šaukštas miltų
kubelis buljono
prieskoniai
krūtinėlę supjaustau ir apkepinu su svogūnais ir prieskoniais, užpilu vandens, suberiu pjaustytas morkas, buljono kubelį, troškinu apie 40 min, tada į grietinę įmaišau tomatus ir miltus, kartu su pjaustytom paprikom dedu į troškinį ir palieku 10-15 min (paprikas galima berti ir kartu su morkom, tada labiau išsitroškina )
dar prisiminiau vieną vyro mėgiamiausią
Saldi vištiena
krūtinėlė (galima kept ir visą vištą)
marinatas: šaukštas acto, šaukštas vandens, šaukštas aliejaus, šaukštas medaus (bet toks riebus galima ir du, svarbiausia nepamažint ), 4-5 česnako skiltelės ir sojos padažas (kad apsemtų supjaustytą krūtinėlę), druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį (aš dedu nemažai: druskos - šaukštą, pipirų - arb. šaukštelį)
vištieną supjaustau plonom riekelėm ir palieku marinuotis per naktį (jei marinuojat visą vištą, tai reikia vis aplaistyt priėjus).
galima kepti ant keptuvės (sudėlioju į įkaitintą aliejų ir užpilu visą marinatą) apie 20 minučių arba orkaitėje (orkaitėje kepa ilgiau, bet skonis tas pats )
Saldi vištiena
krūtinėlė (galima kept ir visą vištą)
marinatas: šaukštas acto, šaukštas vandens, šaukštas aliejaus, šaukštas medaus (bet toks riebus galima ir du, svarbiausia nepamažint ), 4-5 česnako skiltelės ir sojos padažas (kad apsemtų supjaustytą krūtinėlę), druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį (aš dedu nemažai: druskos - šaukštą, pipirų - arb. šaukštelį)
vištieną supjaustau plonom riekelėm ir palieku marinuotis per naktį (jei marinuojat visą vištą, tai reikia vis aplaistyt priėjus).
galima kepti ant keptuvės (sudėlioju į įkaitintą aliejų ir užpilu visą marinatą) apie 20 minučių arba orkaitėje (orkaitėje kepa ilgiau, bet skonis tas pats )
QUOTE(Aura* @ 2006 04 24, 18:25)
mano mėgstamiausi vištienos receptukai:
Vištienos krūtinėlė
dvi morkos
paprika
svogūnas
česnako dvi-trys skiltelės
sojos padažo (aš pilu gan nemažai)
prieskoniai
supjaustau krūtinėlę, dedu į keptuvę, po 10 minučių suberiu pjaustytas morkas ir paprikas, užpilu sojos padažu troškinu 10 min, tada sudedu pjaustytus svogūnus ir česnakus, patroškinu dar 10 min ir patiekiu su ryžiais
Vištienos krūtinėlė
dvi morkos
paprika
svogūnas
česnako dvi-trys skiltelės
sojos padažo (aš pilu gan nemažai)
prieskoniai
supjaustau krūtinėlę, dedu į keptuvę, po 10 minučių suberiu pjaustytas morkas ir paprikas, užpilu sojos padažu troškinu 10 min, tada sudedu pjaustytus svogūnus ir česnakus, patroškinu dar 10 min ir patiekiu su ryžiais
ar tau per tiek laiko suminkštėja pjaustytos morkos?
QUOTE(Nerytė @ 2006 04 25, 09:52)
ar tau per tiek laiko suminkštėja pjaustytos morkos?
jo per 20 minučių man tikrai suminkštėja (aišku pjausatu plonai)