Labutis
Noriu jums pasiūlyti labai paprastą, bet visai neprastą patiekaliuką
Reikės:
Vištienos blauzdelių (galima ir kitų dalių, bet mama visada darydavo su blauzdelėmis, tai taip nuo vaikystės įstrigo, kad net atrodo, kad iš kitų dalių taip skaniai nesigaus
)
Morkų
Česnako
Druskytės ir pipiriukų
Eiga labai paprasta: sutarkuoju burokine tarka morkas (išvirusios gaunasi kaip garnyras, todėl svarbu nepamažinti: dedu taip, kad morkos puode užimtų maždaug pusę tiek, kiek mėsa... labai "tikslus" mato vienetas
), suberiu į puodą, ant viršaus sudėlioju mėsytę, pridedu smulkinto česnako (irgi svarbu nepamažinti, nes turi suteikti visam patiekalui skonio; tiesa, pagal taisykles gal būtų teisingiau česnaką berti virimo pabaigoje) ir užpilu vandeniu (ne iki pat viršaus, bet kad pradėjęs virti vanduo apsemtų beveik visą mėsytę). Eigoje įberiu druskos ir juodųjų pipirų, skoniui sustiprinti galima įmesi ir vištienos sultinio kūbelį. Kitų prieskonių šiuo atveju visai nepasigendu:)
O šio patiekaliuko "vinis", kad jis skanus ne tik karštas (su bulvių košyte
), bet ir kitą dieną: per naktį šaldytuve visas vanduo virsta drebučiais ir tada jau šaltą galima
(gal dėl to ir dedamos blauzdelės, kad būtų daugiau kauliukų ir paskui susidarytų drebučiai?)
Skanaus