Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(vytule @ 2006 03 03, 22:23)
Galima pamarinuoti su majonezu vietoj sojų padažo ir nedėti kmynų, bei citrinos sulčių, tada vištiena bus labai minkšta ir švelni  thumbup.gif . Arba Vorčesterio (Vusterio) padažas, tada lieka tie patys visi indigridientai, irgi labai skanu.

Labai aciu,reikes pabandyti.Bet va gaila,kad kmynai nesideda verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(mamytexx @ 2006 03 06, 20:32)
Labai aciu,reikes pabandyti.Bet va gaila,kad kmynai nesideda verysad.gif

Ai vadinasi jei desiu vusterio padazo tada ir kmynus galesiu deti?
Atsakyti
QUOTE(mamytexx @ 2006 03 06, 18:34)
Labai aciu,reikes pabandyti.Bet va gaila,kad kmynai nesideda verysad.gif
Papildyta:

Ai vadinasi jei desiu vusterio padazo tada ir kmynus galesiu deti?

Taip tada ir kmynus galima dėti, su majonezu kai marinuoji nebandžiau dėti, bet gal irgi galima g.gif .
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Noriu jums pasiūlyti labai paprastą, bet visai neprastą patiekaliuką smile.gif
Reikės:
Vištienos blauzdelių (galima ir kitų dalių, bet mama visada darydavo su blauzdelėmis, tai taip nuo vaikystės įstrigo, kad net atrodo, kad iš kitų dalių taip skaniai nesigaus ax.gif )
Morkų
Česnako
Druskytės ir pipiriukų

Eiga labai paprasta: sutarkuoju burokine tarka morkas (išvirusios gaunasi kaip garnyras, todėl svarbu nepamažinti: dedu taip, kad morkos puode užimtų maždaug pusę tiek, kiek mėsa... labai "tikslus" mato vienetas doh.gif ), suberiu į puodą, ant viršaus sudėlioju mėsytę, pridedu smulkinto česnako (irgi svarbu nepamažinti, nes turi suteikti visam patiekalui skonio; tiesa, pagal taisykles gal būtų teisingiau česnaką berti virimo pabaigoje) ir užpilu vandeniu (ne iki pat viršaus, bet kad pradėjęs virti vanduo apsemtų beveik visą mėsytę). Eigoje įberiu druskos ir juodųjų pipirų, skoniui sustiprinti galima įmesi ir vištienos sultinio kūbelį. Kitų prieskonių šiuo atveju visai nepasigendu:)
O šio patiekaliuko "vinis", kad jis skanus ne tik karštas (su bulvių košyte essen.gif), bet ir kitą dieną: per naktį šaldytuve visas vanduo virsta drebučiais ir tada jau šaltą galima essen.gif (gal dėl to ir dedamos blauzdelės, kad būtų daugiau kauliukų ir paskui susidarytų drebučiai?)

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vytule @ 2006 03 06, 23:11)
Taip tada ir kmynus galima dėti, su majonezu kai marinuoji nebandžiau dėti, bet gal irgi galima  g.gif .

labai tau aciu zu patarima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvenimas yra gražus @ 2006 02 28, 16:23)
Nemėgstu ilgai cackintis su maistu, tokiom kaip aš žinau vieną receptėlį (tikiuos nesikartoju) : 1) supjaustau vištienos filė gabaliukais
                    2) dubenėly sumaišau majonezo, miltų (maždaug 1/1)
                    3) pabarstau Santa Maria vištienos prieskonių ir vėl išmaišau
                    4) supjaustytą vištieną dedu į paruoštą masę ir gerai išmaišau
                    5) įkaitintij keptuvėj formuoju kotletukus.

Mano šeimynėlė juos greit "patvarko", pabandykit, pirštus aplaižysit thumbup.gif



Aš darau tokius kotletukus, tik vietoj miltų dedu krakmolą ir palieku pasimarinuoti per naktį, tikrai skanu. Reiks pabandyt nelaikyti ar toks pat skonis gaunasi.
Atsakyti
sveikos mergaites,
zurnale perskaiciau recepta ir susidomejau. jau keleta kartu bandziau tai galiu drasiai sakyti, pabandykit, laaabai skanu:) thumbup.gif
vistiena su graikiskais riesutais
vistienos krutinele ismusam, paprieskoniuojam, apslakstau aliejumi, galima ir grietinele. jei niekur neskubam galime per nakti palikti pasimarinuoti, o jei reikia ant greicio, tiks ir taip:). susmulkinam saujele graikisku riesutu, sudedam i dubeni, ispaudziam keleta skilteliu cesnako ir sutarkuojam fermentinio surio gabaleli ir idedam majonezo. kad gautusi kosele, bet neskysta visai. dar galima baziliko ar kokius zoleliu ideti. cia musu idaras. imame ismustos krutineles gabaliuka (kuo didesnis, tuo lengviau susisuka), dedame idaro ir susukam, susmeigiam smeigtukais.
dedame i kepimo skarda, paslakstyta aliejumi, aptepam majonezu, ipilam siek tiek vandens ir kepam apie 20 min 200 laipsniu temperaturoj. garnyrui labai tinka kepti obuoliai ir troskintos darzoves ir bulviu kosyte.
niam..ir kas svarbiausia - labai greit pasidaro:) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ewwe @ 2005 12 16, 12:45)
Sveikos, nezinau gal jau kas nors panasaus buvo pamineta,taciau si receptuka radau kazkur internete belandziodama. Vakar gaminau ir visai skaniai gavos  thumbup.gif

KEPTI VIŠTŲ SPARNELIAI SU MEDAUS IR POMIDORŲ PADAŽU
750 g vištų sparnelių
1 svogūnas
4 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas medaus
aliejus apkepti
pagal skonį mėgstamų prieskonių

Nukerpame sparnelių galiukus - iš jų išeis labai puikus sultinys. Perkerpame kiekvieną sparnelių dalį, pabarstome prieskoniais vištienai. Į keptuvę gausiai pilame aliejaus. Kai aliejus gerai įkais, apkepiname vištų sparnelius. Kepame ant kaitrios ugnies, kol iškeps. Smulkiai pjaustome svogūną. Tada ugnį sumažiname, suberiame svogūną ir kepame, kol jis gražiai paruduos. Atskirai sumaišome 4 šaukštus pomidorų padažo, 1 šaukštą garstyčių, 1 šaukštą sojos padažo, 1 šaukštą medaus. Viską supilame ant vištos sparnelių ir troškiname dar porą minučių.

SKANAUS!!! essen.gif

super skanu, tik aš dariau be garstyčių - pamiršau įdėti blush2.gif . bet gavosi tikrai niam niam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2006 03 07, 13:29)
Labutis 4u.gif
Noriu jums pasiūlyti labai paprastą, bet visai neprastą patiekaliuką smile.gif
Reikės:
Vištienos blauzdelių (galima ir kitų dalių, bet mama visada darydavo su blauzdelėmis, tai taip nuo vaikystės įstrigo, kad net atrodo, kad iš kitų dalių taip skaniai nesigaus ax.gif )
Morkų
Česnako
Druskytės ir pipiriukų

šiandien šitaip gaminau blauzdeles drinks_cheers.gif skaniai gavosi ,visa šeimyna valgė pasigardžiuodami thumbup.gif tik aš dar grietinės ant viršaus uždėjau
Atsakyti
KEPTI VIŠTŲ SPARNELIAI SU MEDAUS IR POMIDORŲ PADAŽU thumbup.gif bet kvapas daugiau nei keistai neviliojantis g.gif
Atsakyti
Labai labai skanu:
viščiuką pabarstykite druska, kmynais, apdėkite obuoliais ir kepkite.
Kaip nekeista bet visciukas neišsausėja, ir nežinau ar tiktų lenkiški obuoliai, aš kepu su mūsiškais.

Ankščiau vištą marinuodavau, trindavau įv. prieskoniais, laikydavau kelias dienas, bet pasirodo kad ir be pastangų galima skaniai iškepti,
Atsakyti
QUOTE(filadelfija @ 2006 03 16, 15:25)
sveikos mergaites,
zurnale perskaiciau recepta ir susidomejau. jau keleta kartu bandziau tai galiu drasiai sakyti, pabandykit, laaabai skanu:) thumbup.gif
vistiena su graikiskais riesutais
vistienos krutinele ismusam, paprieskoniuojam, apslakstau aliejumi, galima  ir grietinele. jei niekur neskubam galime per nakti palikti pasimarinuoti, o jei reikia ant greicio, tiks ir taip:). susmulkinam saujele graikisku riesutu, sudedam i dubeni, ispaudziam keleta skilteliu cesnako ir sutarkuojam fermentinio surio gabaleli ir idedam majonezo. kad gautusi kosele, bet neskysta visai. dar galima baziliko ar kokius zoleliu ideti. cia musu idaras. imame ismustos krutineles gabaliuka (kuo didesnis, tuo lengviau susisuka), dedame idaro ir susukam, susmeigiam smeigtukais.
dedame i kepimo skarda, paslakstyta aliejumi, aptepam majonezu, ipilam siek tiek vandens ir kepam apie 20 min 200 laipsniu temperaturoj. garnyrui labai tinka kepti obuoliai ir troskintos darzoves ir bulviu kosyte.
niam..ir kas svarbiausia - labai greit pasidaro:) thumbup.gif



Tikrai labai labai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif. Super receptelis smile.gif Tik as aptepiau majonezu sumaisytu per pus su grietenele. Aciu uz recepta!!
P.S. as anksciau idarydavau krutineles morkom ir suriu-gaudovasi ne blogai, tik mesa sausoka...o cia tai tokia sultinga rolleyes.gif Itariu del majonezo viduj g.gif Reikes man kada morkom, suriu ir majonezu idaryt, gal irgi bus skanu...
Atsakyti
QUOTE(miauka @ 2006 04 02, 17:25)
Tikrai labai labai skanu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif. Super receptelis smile.gif  Tik as aptepiau majonezu sumaisytu per pus su grietenele. Aciu uz recepta!!
P.S. as anksciau idarydavau krutineles morkom ir suriu-gaudovasi ne blogai, tik mesa sausoka...o cia tai tokia sultinga rolleyes.gif Itariu del majonezo viduj g.gif  Reikes man kada morkom, suriu ir majonezu idaryt, gal irgi bus skanu...


Net neabejoju, man jau paskaičius seilė tysta bigsmile.gif
Atsakyti