Lyg nebuvo tokio receptuko, jai kartojuos sorry
Vištienos vėrinėliai
Vištienos filė 500 g (3asmenims)
2 svogūnai
1 šaukštas aliejaus
4 šaukštai sojų padažo
citrina
kmynų
maltų juodųjų pipirų
medinių iešmelių
Vištienos filė supjaustom didesniais gabaliukais. Svogūną nulupame smulkiai supjaustome ir sudedame į negilų indą. Supilame aliejų, sojų padažą, išspaudžiame citrinų sulčių, įberiame kmynų, juodųjų pipirų ir viską išmaišome. Į paruoštą marinatą sudedame vištieną, išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą. Marinuojame 3-4 valandas, skaniausiai jei paliekame per naktį. Po to vištieną suveriame ant iešmelių ir kepame palaistydami marinatu orkaitėje apie 30 min. kol apskrus. Patiekiama su virtais ryžiais.
Labai tinka čia ir gaivios salotos: pomidoras, salotų lapai, konservuoti kukurūzai. Viską susmulkiname, užpilame šaukštu alyvuogių aliejaus, papipiriname ir padruskiname. Skanaus
Kiek daug čia skanių idėjų pietums Ačiū jums visoms. Aš irgi pasidalinsiu savo mėgiamu vištienos patiekalu, kurį kažkada radau (ar bent jau panašų) Laimos žurnale.
VIŠTIENA SU PIEVAGRYBIAIS IR IMBIERU
Reikės:
1 vištos krūtinėlės (filė)
200-300g pievagrybių
1-2 svogūnai
1/2 šaukštelio malto imbiero (galima dėti ir šviežiai tarkuotos šaknies)
2 šaukštai krakmolo
druskos, vegetos tipo prieskonių, sojos padažo pagal skonį
aliejaus
1. Vištieną supjaustyti juostelėmis, pasūdyti, supilti 2 šaukštus krakmolo ir išmaišyti. Palikti pastovėti apie 30min.
2. Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus ir pakepinti susmulkintus svogūnus su imbieru. Kai šiek tiek apkeps, suberti vištienos gabalėlius ir dar kelias minutes pakepti maišant, kol mėsa bus beveik iškepus. Tada visa tai išimti iš keptuvės į kokį nors puodą ir uždengti kad neatvėstų.
3. Įpilti į keptuvę kelis šaukštus aliejaus ir kelias minutes pakepinti riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Tada sudėti pakepintą vištieną ir dar kelias minutes pakepti. Pagardinti vegetos prieskoniais ir sojos padažu.
4. Valgyti su ryžiais.
Skanaus!
VIŠTIENA SU PIEVAGRYBIAIS IR IMBIERU
Reikės:
1 vištos krūtinėlės (filė)
200-300g pievagrybių
1-2 svogūnai
1/2 šaukštelio malto imbiero (galima dėti ir šviežiai tarkuotos šaknies)
2 šaukštai krakmolo
druskos, vegetos tipo prieskonių, sojos padažo pagal skonį
aliejaus
1. Vištieną supjaustyti juostelėmis, pasūdyti, supilti 2 šaukštus krakmolo ir išmaišyti. Palikti pastovėti apie 30min.
2. Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus ir pakepinti susmulkintus svogūnus su imbieru. Kai šiek tiek apkeps, suberti vištienos gabalėlius ir dar kelias minutes pakepti maišant, kol mėsa bus beveik iškepus. Tada visa tai išimti iš keptuvės į kokį nors puodą ir uždengti kad neatvėstų.
3. Įpilti į keptuvę kelis šaukštus aliejaus ir kelias minutes pakepinti riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Tada sudėti pakepintą vištieną ir dar kelias minutes pakepti. Pagardinti vegetos prieskoniais ir sojos padažu.
4. Valgyti su ryžiais.
Skanaus!
QUOTE(buzhiukas @ 2006 02 17, 23:54)
VIŠTIENA SU PIEVAGRYBIAIS IR IMBIERU
Reikės:
1 vištos krūtinėlės (filė)
200-300g pievagrybių
1-2 svogūnai
1/2 šaukštelio malto imbiero (galima dėti ir šviežiai tarkuotos šaknies)
2 šaukštai krakmolo
druskos, vegetos tipo prieskonių, sojos padažo pagal skonį
aliejaus
1. Vištieną supjaustyti juostelėmis, pasūdyti, supilti 2 šaukštus krakmolo ir išmaišyti. Palikti pastovėti apie 30min.
2. Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus ir pakepinti susmulkintus svogūnus su imbieru. Kai šiek tiek apkeps, suberti vištienos gabalėlius ir dar kelias minutes pakepti maišant, kol mėsa bus beveik iškepus. Tada visa tai išimti iš keptuvės į kokį nors puodą ir uždengti kad neatvėstų.
3. Įpilti į keptuvę kelis šaukštus aliejaus ir kelias minutes pakepinti riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Tada sudėti pakepintą vištieną ir dar kelias minutes pakepti. Pagardinti vegetos prieskoniais ir sojos padažu.
4. Valgyti su ryžiais.
Skanaus!
Skanus receptelis atrodo, nes megstu vistiena su pievagrybiais, taigi aciu
Nešaldau aš keptos vištos mama atvežė daug maisto-nebesuvalgėm, kad nesugestų ir užšaldžiau
O as sukuriau labai skanu receptuka su vistiena mmmmmm.. dabar pagalvojus kaip skaniai galvosi skrandis pradeda gurgzti
pavadinau Vištiena kinetiškai (pagal skoki panašu į kiniečių maistą)
Taigi reikes:
100 gr. sauso raudono vyno
2 vištienos file
1 raudonos paprikos
1 didoko violetinio svoguno
1 česnako skiltelė
4-5 nedideliu marinuotu agurkeliu
~10 mazu konservuotu svoguniuku
pusės indelio konservuotų ananasų
1 šaukstelio krakmolo
Prieskoniai:
3 šaukštai kečiupo
žiupsnelis vegetos
sojų padažo (vištienai pagardinti), jei neturit- nereikia
aštriosios paprikos (arba būna pirkti spec. padažas vištienai saldžiai aštrokas)
Aliejaus kepimui
Ruošiam:
vištieną supjaustom plonom, nedidukem lazdelem. Į keptuvę įpilam šiek tiek aliejaus ir kepam (uždengę dangčių). Kai vištiena pabaltuoja užpilam vyną ir kepinam kol pusė jo išgaruos. Įpilam šlakelį sojų padažo. Nukeliam nuo ugnies. Kitoje keptuvėje aliejuje pakepinam paprika susmulkinta, ir supjaustytus ananasus, sudedam griežinėliais pjaustytą svoguną, susmulkintą česnaką. Kai jie iškeps, sudedame smulkiai pjaustytus marinuotus agurkelius. Kai viskas iškepa, dedame į keptuvę su vištieną. Uždedam ant ugnies. Įdedame šiek tiek vegetos. Tada nuo ananasų (konservuotų) nupilam sultis ir supilame į vištieną. Leidžiame šiek tiek pasitroškint. Įdedame aštriosios paprikos pagal skonį. Sudedame kečiupą. Paskanaujame.. Jei trūksta šiek tiek saldumo įpilame karštame vandenyje patirpinto cukraus. Jei dar trūksta, įdedame kečiupo. Krakomo šauktelį išmaišome nedideliame kiekyje šalto vandenuko ir po truputį pilame į vištieną ir maišome, kai užteks reikiamo tirštumo, nebepilti.
Viskas..
Skanaus....... Na bent jau man - SUPER
pavadinau Vištiena kinetiškai (pagal skoki panašu į kiniečių maistą)
Taigi reikes:
100 gr. sauso raudono vyno
2 vištienos file
1 raudonos paprikos
1 didoko violetinio svoguno
1 česnako skiltelė
4-5 nedideliu marinuotu agurkeliu
~10 mazu konservuotu svoguniuku
pusės indelio konservuotų ananasų
1 šaukstelio krakmolo
Prieskoniai:
3 šaukštai kečiupo
žiupsnelis vegetos
sojų padažo (vištienai pagardinti), jei neturit- nereikia
aštriosios paprikos (arba būna pirkti spec. padažas vištienai saldžiai aštrokas)
Aliejaus kepimui
Ruošiam:
vištieną supjaustom plonom, nedidukem lazdelem. Į keptuvę įpilam šiek tiek aliejaus ir kepam (uždengę dangčių). Kai vištiena pabaltuoja užpilam vyną ir kepinam kol pusė jo išgaruos. Įpilam šlakelį sojų padažo. Nukeliam nuo ugnies. Kitoje keptuvėje aliejuje pakepinam paprika susmulkinta, ir supjaustytus ananasus, sudedam griežinėliais pjaustytą svoguną, susmulkintą česnaką. Kai jie iškeps, sudedame smulkiai pjaustytus marinuotus agurkelius. Kai viskas iškepa, dedame į keptuvę su vištieną. Uždedam ant ugnies. Įdedame šiek tiek vegetos. Tada nuo ananasų (konservuotų) nupilam sultis ir supilame į vištieną. Leidžiame šiek tiek pasitroškint. Įdedame aštriosios paprikos pagal skonį. Sudedame kečiupą. Paskanaujame.. Jei trūksta šiek tiek saldumo įpilame karštame vandenyje patirpinto cukraus. Jei dar trūksta, įdedame kečiupo. Krakomo šauktelį išmaišome nedideliame kiekyje šalto vandenuko ir po truputį pilame į vištieną ir maišome, kai užteks reikiamo tirštumo, nebepilti.
Viskas..
Skanaus....... Na bent jau man - SUPER
QUOTE(editatk @ 2006 01 18, 16:42)
Greita ir skanu
Vistienos krutineles pirsteliai
Krutinele supjaustoma juostelemis apie 2 cm.plocio,apibarstoma Santa Marios prieskoniais ir juodaisiais pipirais.mirkoma kiausinio plakinyje,apvoliojama dziuveseliuose.Kepti keptuveje.Labai tinka pomidoru padazo ir majonezo misinys su cesnaku.
SKANAUS!!!
Vistienos krutineles pirsteliai
Krutinele supjaustoma juostelemis apie 2 cm.plocio,apibarstoma Santa Marios prieskoniais ir juodaisiais pipirais.mirkoma kiausinio plakinyje,apvoliojama dziuveseliuose.Kepti keptuveje.Labai tinka pomidoru padazo ir majonezo misinys su cesnaku.
SKANAUS!!!
labai skanu, o visą skonį aišku priduoda padažiukas
QUOTE(starbee @ 2006 02 20, 01:06)
labai skanu, o visą skonį aišku priduoda padažiukas
man tai tik tas padažas ir skanu, o tie piršteliai tai nieko ypatinga
Nemėgstu ilgai cackintis su maistu, tokiom kaip aš žinau vieną receptėlį (tikiuos nesikartoju) : 1) supjaustau vištienos filė gabaliukais
2) dubenėly sumaišau majonezo, miltų (maždaug 1/1)
3) pabarstau Santa Maria vištienos prieskonių ir vėl išmaišau
4) supjaustytą vištieną dedu į paruoštą masę ir gerai išmaišau
5) įkaitintij keptuvėj formuoju kotletukus.
Mano šeimynėlė juos greit "patvarko", pabandykit, pirštus aplaižysit
2) dubenėly sumaišau majonezo, miltų (maždaug 1/1)
3) pabarstau Santa Maria vištienos prieskonių ir vėl išmaišau
4) supjaustytą vištieną dedu į paruoštą masę ir gerai išmaišau
5) įkaitintij keptuvėj formuoju kotletukus.
Mano šeimynėlė juos greit "patvarko", pabandykit, pirštus aplaižysit
QUOTE(vytule @ 2006 02 18, 00:36)
Lyg nebuvo tokio receptuko, jai kartojuos sorry
Vištienos vėrinėliai
Vištienos filė 500 g (3asmenims)
2 svogūnai
1 šaukštas aliejaus
4 šaukštai sojų padažo
citrina
kmynų
maltų juodųjų pipirų
medinių iešmelių
Vištienos filė supjaustom didesniais gabaliukais. Svogūną nulupame smulkiai supjaustome ir sudedame į negilų indą. Supilame aliejų, sojų padažą, išspaudžiame citrinų sulčių, įberiame kmynų, juodųjų pipirų ir viską išmaišome. Į paruoštą marinatą sudedame vištieną, išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą. Marinuojame 3-4 valandas, skaniausiai jei paliekame per naktį. Po to vištieną suveriame ant iešmelių ir kepame palaistydami marinatu orkaitėje apie 30 min. kol apskrus. Patiekiama su virtais ryžiais.
Labai tinka čia ir gaivios salotos: pomidoras, salotų lapai, konservuoti kukurūzai. Viską susmulkiname, užpilame šaukštu alyvuogių aliejaus, papipiriname ir padruskiname. Skanaus
Vištienos vėrinėliai
Vištienos filė 500 g (3asmenims)
2 svogūnai
1 šaukštas aliejaus
4 šaukštai sojų padažo
citrina
kmynų
maltų juodųjų pipirų
medinių iešmelių
Vištienos filė supjaustom didesniais gabaliukais. Svogūną nulupame smulkiai supjaustome ir sudedame į negilų indą. Supilame aliejų, sojų padažą, išspaudžiame citrinų sulčių, įberiame kmynų, juodųjų pipirų ir viską išmaišome. Į paruoštą marinatą sudedame vištieną, išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą. Marinuojame 3-4 valandas, skaniausiai jei paliekame per naktį. Po to vištieną suveriame ant iešmelių ir kepame palaistydami marinatu orkaitėje apie 30 min. kol apskrus. Patiekiama su virtais ryžiais.
Labai tinka čia ir gaivios salotos: pomidoras, salotų lapai, konservuoti kukurūzai. Viską susmulkiname, užpilame šaukštu alyvuogių aliejaus, papipiriname ir padruskiname. Skanaus
O vietoj soju negalima kokio kitokio padazo pakeisti?Nes as negaliu sojos valgyti,esu jai alegiska.O ka nors kito nesi isbandziusi?Siaip tai labai jau skaniai turetu gautis,labai gundantis receptelis
QUOTE(mamytexx @ 2006 03 03, 15:02)
O vietoj soju negalima kokio kitokio padazo pakeisti?Nes as negaliu sojos valgyti,esu jai alegiska.O ka nors kito nesi isbandziusi?Siaip tai labai jau skaniai turetu gautis,labai gundantis receptelis
Galima pamarinuoti su majonezu vietoj sojų padažo ir nedėti kmynų, bei citrinos sulčių, tada vištiena bus labai minkšta ir švelni . Arba Vorčesterio (Vusterio) padažas, tada lieka tie patys visi indigridientai, irgi labai skanu.
Iš vištienos arba kalakutienos faršo galima tokį "plovą" daryti. Reikia:
Vištienos arba kalakutienos faršo
Morkos
Paprikos
Poros svogūnų
Ryžių
Mėgstamų prieskonių, lauro lapelio, kelių pipirų
Svogūnus apkepinti aliejuje, sudėti ir faršą (maišant pakepinti nedaug, tik kad "subyrėtų"), dėti smulkiai supjaustytą morką, nedidelėmis juostelėmis supjaustytą papriką, lauro lapą, pipirų žirnelius, paprieskoninti (man labai skanu Saldvos "natūralūs kaukazietiški prieskoniai", pasūdyti, jei prieskoniai be druskos), įpilti vandens šiek tiek ir patroškinti, kol daržovės ir faršas visiškai išsitroškins. Per tą laiką išvirti ryžius. Kai viskas išsitroškins, į keptuvę sudėti virtus ryžius, išmaišyti, jei reikia, dar paprieskoninti. Jei norite, galima įdėti pomidorų padažo, bet tai nebūtina.
Gaunasi tokia makaliena, bet mano vyrui labai patinka. Prie šito tinka bet kokios salotos, maišomos su jogurtu arba grietine.
Vištienos arba kalakutienos faršo
Morkos
Paprikos
Poros svogūnų
Ryžių
Mėgstamų prieskonių, lauro lapelio, kelių pipirų
Svogūnus apkepinti aliejuje, sudėti ir faršą (maišant pakepinti nedaug, tik kad "subyrėtų"), dėti smulkiai supjaustytą morką, nedidelėmis juostelėmis supjaustytą papriką, lauro lapą, pipirų žirnelius, paprieskoninti (man labai skanu Saldvos "natūralūs kaukazietiški prieskoniai", pasūdyti, jei prieskoniai be druskos), įpilti vandens šiek tiek ir patroškinti, kol daržovės ir faršas visiškai išsitroškins. Per tą laiką išvirti ryžius. Kai viskas išsitroškins, į keptuvę sudėti virtus ryžius, išmaišyti, jei reikia, dar paprieskoninti. Jei norite, galima įdėti pomidorų padažo, bet tai nebūtina.
Gaunasi tokia makaliena, bet mano vyrui labai patinka. Prie šito tinka bet kokios salotos, maišomos su jogurtu arba grietine.
QUOTE(Gyvenimas yra gražus @ 2006 02 28, 17:23)
Nemėgstu ilgai cackintis su maistu, tokiom kaip aš žinau vieną receptėlį (tikiuos nesikartoju) : 1) supjaustau vištienos filė gabaliukais
2) dubenėly sumaišau majonezo, miltų (maždaug 1/1)
3) pabarstau Santa Maria vištienos prieskonių ir vėl išmaišau
4) supjaustytą vištieną dedu į paruoštą masę ir gerai išmaišau
5) įkaitintij keptuvėj formuoju kotletukus.
Mano šeimynėlė juos greit "patvarko", pabandykit, pirštus aplaižysit
2) dubenėly sumaišau majonezo, miltų (maždaug 1/1)
3) pabarstau Santa Maria vištienos prieskonių ir vėl išmaišau
4) supjaustytą vištieną dedu į paruoštą masę ir gerai išmaišau
5) įkaitintij keptuvėj formuoju kotletukus.
Mano šeimynėlė juos greit "patvarko", pabandykit, pirštus aplaižysit
As darau tokius kotletukus,bet dar dedu kiausini,ovietoj miltu-krakmola....galima ir taip pabandyti....