Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(editatk @ 2006 01 18, 16:42)
Greita ir skanu

Vistienos krutineles pirsteliai
Krutinele supjaustoma juostelemis apie 2 cm.plocio,apibarstoma Santa Marios prieskoniais ir juodaisiais pipirais.mirkoma kiausinio plakinyje,apvoliojama dziuveseliuose.Kepti keptuveje.Labai tinka  pomidoru padazo ir majonezo misinys su cesnaku.
SKANAUS!!!

Tikrai labai skanus patiekaliukas thumbup.gif

QUOTE(smike @ 2006 01 29, 17:53)
Išbandžiau nuostabiai skanų receptą  thumbup.gif Taigi, dalinuosi ir su jumis.  4u.gif

Vištienos šlaunelių muštiniai su azijietišku padažu




Nu cia tai tikrai sugundei ,isivaizduoju turetu buti labai skanu ,aciu ...reiks butinai isbandyti
Atsakyti
QUOTE(editatk @ 2006 01 18, 16:42)
Greita ir skanu

Vistienos krutineles pirsteliai
Krutinele supjaustoma juostelemis apie 2 cm.plocio,apibarstoma Santa Marios prieskoniais ir juodaisiais pipirais.mirkoma kiausinio plakinyje,apvoliojama dziuveseliuose.Kepti keptuveje.Labai tinka  pomidoru padazo ir majonezo misinys su cesnaku.
SKANAUS!!!


achiu uzh receptuka, labai skanu drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Gal zinote kokiu receptu iš vištienos arba kalakutienos faršo? Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasvyte @ 2006 02 03, 14:17)
Gal zinote kokiu receptu iš vištienos arba kalakutienos faršo? Ačiū mirksiukas.gif


Gali daryti kotletus iš vištienos arba iš kalakutienos faršo, taip pat zrazus wink.gif
Na gal kas nors mandriau pasiūlys biggrin.gif

Ai... prisiminiau, kad darydavau tokius kepsnius
reikia faršo
svogūno
morkų
sūrio
majonezo

Paimti skardą, ištepti aliejumi, iš faršo padaryti paplotėlius ant jo sudėti tarkuotą svogūną, tarkuotas morkas ir tarkuotą sūrį, ant visko uždėti po šaukštą majonežo ir kepti orkaitėje.
Gali improvizuoti ir dėti pvz. pievagrybių ar dar ko nors mirksiukas.gif
Atsakyti
Padekite , kiek laiko reikia kepti vistienos ketvircius ir kokioje temperaturoje (orkaiteje ar grilije ) 4u.gif 4u.gif 4u.gif Prasau padekit valgit norriu unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Aš kepu 200-250 laipsnių. Jeigu noriu nelabai kaloringų, įpilu į skardą truputį vandens. Jeigu noriu su plutele, aptepu majonezu arba grietine. Dėl laiko tai tiksliai nepasakysiu. Kepu, kol parusta. O šiaip jei nori patikrinti, ar išsikėpė, reikia peiliu ar šakute pradurti. Išbėgusios sultys turi būti skaidrios.
Papildyta:
Dar galima pamarinuoti prieš kepant. Kuo ilgiau marinuosi, tuo trumpiau keps. Bet aš taip suprantu, laiko marinavimui nėra, nes yra grėsmė mirti iš bado biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Vištiena su kariu ir čiobreliais
Jeigu laikotės dietos, geriau net neskaitykite...

200 gr. sviesto
500 gr. vištienos filė
svogūnas
pusė stiklinės grietinėlės
pusė puodelio vištienos sultinio
pora šaukštų miltų
kario
čiobrelių
druskos

Vištieną supjaustome kubeliais ir pamarinuojame (aš tam reikalui naudoju majonezą, medų ir SantaMaria vištienos prieskonius, Jūs, be abejo, turite savo metodų). Puode ištirpiname sviestą, dedame negailėdami kario ir apkepiname smulkintą svogūną. Tada dedame vištieną, padruskiname, apkepiname, supilame vištienos sultinį, įdedame miltų, išmaišome ir keletą minučių patroškiname. Vištiena turi būti minkšta. Tada supilame grietinėlę, atidengę užviriname, įdedame daug daug čiobrelių (jie vištienai suteikia nepakartojamą skonį).
Puikiausiai tinka su makaronais, ryžiais, bulvytėmis, daržovėmis.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
norėčiau pasiulyti labai paprastą receptuką 4u.gif
išvirti kokios norite paukštienos.Verdant reikia įdėti nemažai prieskonių,kad išvirus mėsa nebūtų prėska.
Svogūnus supjaustuti šiaudeliais ir pakepti,įdėti skiltelėmis supjaustytus obuolius,geriau luptus,tada nesimaišo valgant odelės,ir šiek tik patroškinti.Tada sudėti išvirtą paukštieną ir dar šiek tiek patroškinti.Būtinai reikia įberti šiek tiek cukraus,skaniau rolleyes.gif jeigu matau kad troškinant pradeda svilti - įpilu sultinio.Skaniausia kai kepi su sviestu.troškinant svogūnus ir obuolius reikia druskos pipirų pagal skonį.
mano vyras tokio garnyro nemėgsta,tai aš pasidarau jo atskirai ,paukštienos kartu netušinu.
NEPATIKO TIK MANO VYRUI ax.gif
Atsakyti
Kepta vista, na man ji thumbup.gif
Reikia: alyvu aliejau; cesnako (nedidelei vistai 5 skilteliu); druskos; pipiru; viena citrina; ir 5 stiebu salaviju (nedziovintu)
Ruosimas l. paparastas: Vista nuplauti; mazam puode vandeni uzvirti (kad citrina apsiamtu). I verdanti vandeni citrina imesti( 5 min)ir salavija kartu 30s pavirti. Tada isimam salavija sudedam i bliuduka ir ji gerai sutrinam su cesnakais, uzpilam aliejum 100ml-200ml (seip tai is akies) viska sumaisom ir idedam druskos ir pipiru. Tada istrinam vista ir i vidu idedam karsta citrina ir uzsiuvam ar su dantu krapstuku. I ir orkaite 250 laipsniu kol iskeps, seip tai greitai nes ir kepa is vidaus del citrinos.
Valgom su orkaitem keptom bulvem ir obuoliais. Mums ir kas bande l. patinka.
Skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų pasakyti tokį receptą be grybų ir svogūnų, mat manasis nevalgo. Ryt žadu daryti vištieną, tik klausimas kaip skaniai padaryti? Turiu šlauneles. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Slibiniukas @ 2006 02 14, 22:24)
Kepta vista, na man ji  thumbup.gif
Reikia: alyvu aliejau; cesnako (nedidelei vistai 5 skilteliu); druskos; pipiru; viena citrina; ir 5 stiebu salaviju (nedziovintu)
Ruosimas l. paparastas: Vista nuplauti; mazam puode vandeni uzvirti (kad citrina apsiamtu). I verdanti vandeni citrina imesti( 5 min)ir salavija kartu 30s pavirti. Tada isimam salavija sudedam i bliuduka ir ji gerai sutrinam su cesnakais, uzpilam aliejum 100ml-200ml (seip tai is akies) viska sumaisom ir idedam druskos ir pipiru. Tada istrinam vista ir i vidu idedam karsta citrina ir uzsiuvam ar su dantu krapstuku. I ir orkaite 250 laipsniu kol iskeps, seip tai greitai nes ir kepa is vidaus del citrinos.
Valgom su orkaitem keptom bulvem ir obuoliais. Mums ir kas bande l. patinka.
Skanaus rolleyes.gif

O citriną lupti ar ne? blush2.gif
Atsakyti