Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Esu ta mergina, kuri nemėgsta užsibūti virtuvėje, bet mėgsta skaniai pavalgyti. Ypač vertina maistą pagmintą namuose ir dar pačios (mėgstu šeimininkauti).

Parašysiu vieną Liuks receptuką. Kažkada užsirašiau per TV laidą.
Pakepinti 2 supjaustytos vištienos filė gabaliukai + šaldytos daržovės (morkytės, kalafijorai, brokoliai irpan.) + šviežia raudona paprika + pakepinti šampinjonai (perskelti į dvi dalis arba į keturias) + viską užpilam vandeniu ir pakaitinam. Po to įmetam lydytą šampinjonų sūrelį, patirštinam troškinį krakmolu išmaišytame grietinėje. Valgome su ryžiais.

Esu virusi ne vieną kartą, labai labai....skanu!!!
Atsakyti
Vištienos "ryšulėliai" su karštomis daržovėmis
Valgiau kažkokioje šventėje, iššifravau ingridientus, dar pasitikslinau pas virėjas įkišusi galvą ir va pabandžiau pagaminti. Tinka toms, kurios nemegsta stovėti prie keptuvės ir ilgai kažką ruošti ax.gif
Tai pradedam mirksiukas.gif ... Pasiruošiam folijos gabalėlius tiek kiek bus valgančiųjų. Tada į kiekvieną jų pripjaustom:
- 100g vištienos file gabalėliais
- 1 nedidelė bulvė supjaustyta kubeliais
- 100g šaldytų daržovių (1/4 pokelio, pvz Bonduelle ar Hortex, dedu sušalusius)
- 1 šaukštelis vegetos
- 1 šaukštelis sviesto
- 1 šaukštas grietinės
- šakelė petražolių, krapų
Foliją suimu ir susuku viršuje kaip "ryšulėlį", dedu į orkaitę ir kepu 200 orkaitėje apie 40 min. Beje, paruošimas užima maximum pusvalandį, kai darau 4 žmonėms pietukus.
Gaunasi labai sultinga vištiena ir vištienos sultyse bei svieste ištroškintos karštos daržovės. Nebereikia atskirai virt bulvių ir daryt salotų, viskas viename ryšulėly.
Siūlau paragauti, nes tikrai nesudėtingas paruošimas ir labai skanu
essen.gif
Atsakyti
Parasykit prasau, kaip gaminami vistienos ar kalakutienos maltinukai. Gal kur nors jau buvo rasyta, bet as neradau unsure.gif
Atsakyti
Mergytes, o gal kas turite koki sventini receptuka, kaip iskepti idaryta vista? Noreciau Kaledoms, ale kazkaip neuzmaciau jokios idomios minties g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elgreta @ 2005 12 01, 15:54)
Parasykit prasau, kaip gaminami vistienos ar kalakutienos maltinukai. Gal kur nors jau buvo rasyta, bet as neradau  unsure.gif


Vištienos krūtinėlę sumali, išverdi ryžius, apverdi džiovintas slyvas ir jas smulkiai supjaustai. Viską sumaišyti, įmušti kiaušinį, padaryti maltinukus, apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti. Paskui galima patroškinti orkaitėje (įdeti į indą, truputį vandens užpilti) maltinukus tada dar patepu grietine.
Aš imu viena vištienos krūtinėlę ir vieną pakelį ryžių.
Labai skanu
Atsakyti
LABAI PAPRASTAS RECEPTUKAS.

SUPJAUSTAU VISTIENA (400G)GABALIUKAIS(1CMX1CM),IDEDU KIASINI,SAUKSTA MAJONEZO,PRIESKONIU PAGAL SKONI,IR SAUKSTA KRAKMOLO.PASTATAU VISA SUMAISYTA MASE I SALDYTUVA(BET NEBUTINA).PO KOKIOS VALANDOS KEPU KEPTUVEI(SAUKSTU DEDU)KAIP IR KEPSNIUKAI IS GABALIUKU.IS VIENOS PUSES,PO TO IS KITOS PUSES.LABAI SKANU smile.gif
Atsakyti
Sveikos, nezinau gal jau kas nors panasaus buvo pamineta,taciau si receptuka radau kazkur internete belandziodama. Vakar gaminau ir visai skaniai gavos thumbup.gif

KEPTI VIŠTŲ SPARNELIAI SU MEDAUS IR POMIDORŲ PADAŽU
750 g vištų sparnelių
1 svogūnas
4 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas medaus
aliejus apkepti
pagal skonį mėgstamų prieskonių

Nukerpame sparnelių galiukus - iš jų išeis labai puikus sultinys. Perkerpame kiekvieną sparnelių dalį, pabarstome prieskoniais vištienai. Į keptuvę gausiai pilame aliejaus. Kai aliejus gerai įkais, apkepiname vištų sparnelius. Kepame ant kaitrios ugnies, kol iškeps. Smulkiai pjaustome svogūną. Tada ugnį sumažiname, suberiame svogūną ir kepame, kol jis gražiai paruduos. Atskirai sumaišome 4 šaukštus pomidorų padažo, 1 šaukštą garstyčių, 1 šaukštą sojos padažo, 1 šaukštą medaus. Viską supilame ant vištos sparnelių ir troškiname dar porą minučių.

SKANAUS!!! essen.gif
Atsakyti
QUOTE(ewwe @ 2005 12 16, 13:45)
Sveikos, nezinau gal jau kas nors panasaus buvo pamineta,taciau si receptuka radau kazkur internete belandziodama. Vakar gaminau ir visai skaniai gavos  thumbup.gif

KEPTI VIŠTŲ SPARNELIAI SU MEDAUS IR POMIDORŲ PADAŽU
750 g vištų sparnelių
1 svogūnas
4 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas medaus
aliejus apkepti
pagal skonį mėgstamų prieskonių

Nukerpame sparnelių galiukus - iš jų išeis labai puikus sultinys. Perkerpame kiekvieną sparnelių dalį, pabarstome prieskoniais vištienai. Į keptuvę gausiai pilame aliejaus. Kai aliejus gerai įkais, apkepiname vištų sparnelius. Kepame ant kaitrios ugnies, kol iškeps. Smulkiai pjaustome svogūną. Tada ugnį sumažiname, suberiame svogūną ir kepame, kol jis gražiai paruduos. Atskirai sumaišome 4 šaukštus pomidorų padažo, 1 šaukštą garstyčių, 1 šaukštą sojos padažo, 1 šaukštą medaus. Viską supilame ant vištos sparnelių ir troškiname dar porą minučių.

SKANAUS!!! essen.gif


Skamba skaniai..... reikes isbandyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2005 12 08, 22:25)
Vištienos krūtinėlę sumali, išverdi ryžius, apverdi džiovintas slyvas ir jas smulkiai supjaustai. Viską sumaišyti, įmušti kiaušinį, padaryti maltinukus, apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti. Paskui galima patroškinti orkaitėje (įdeti į indą, truputį vandens užpilti) maltinukus tada dar patepu grietine.
Aš imu viena vištienos krūtinėlę ir vieną pakelį ryžių.
Labai skanu


4u.gif aciu aciu.... bandysim gaminti.
Atsakyti
labai tingiu skaityti visą temą, tai gal jau kuri ir rodė, bet nutylėti tikrai negaliu...

Višta įdaryta citrusiniais vaisiais ir svogūnais
receptas va čia

pati bandžiau. gaunasi nerealiai. thumbup.gif
Atsakyti
Nor4tusi ir man pasidalinti mintimis. Pasiūlyčiau jums merginos pasidaryti vištienos vyniotini su vaisias.
Reikia:
Viščiuko
Vištienos prieskonių
česnako
Džiovintų abrikosų ar slyvų(ar vieną ir kitą, pagal skonį)
Specialaus celofano kepimui
Šniūro perrišimui
Taigi:
Išdarinėti reikia vištą nepažeidžiant odos, padaryti taip lyg būtų tabaka viščiukas(išsiskietęs biggrin.gif ). Nuimti atsargiai odą, kad būtų kuo mažiau įplyšimų Krūtinėlę atskirti nuo likusios mėsos, ji čia svarbiausia. Krūtinėlę horizontaliai perpjauti į 2-3 dalis, tada tas dalis pamušti, pamarinuoti. Likusią mėsą sumalti mėsmalę taip pat pamarinuoti, aš į šį faršą įspaudžiu 2 skilteles česnako. Tada pasikloti spec cilofaną, jo dydis priklauso nuo vištos dydžio, dažniausiai naudoju 50/50 cm. bet geriau lai būna jo daugiau, apsidraudimui. Ant colofano pakloti reikia vištos odą, kad riebesnė pusė būtų ant colofano. Ant odos išdelioti vištienos krūtinėlę, nelygumus apdelioti faršu, kad bųtų tolygiai viskas pasiskirstę, na tuomet delioti vaisius(čia jau skonio reikalas). Tada reikia padaryti ruletą ir aprišti šniūru. Na kaip visi viniotiniai. Tada pašaunama į orkaitę, 180 C, 60min.

Taigi reziume:
Patiekalas maždaug išeina už 10-12 lt.
Kiek laiko užima: pirmą kartą 1 val. kitus kartus 30-40 min.

Taigi kas pabandysit SKANAUS biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2004 04 25, 10:42)
Vakar dariau, tai su vyru vos liezuviu neprarijom thumbup.gif Liuks, butinai isbandykit thumbup.gif


Kaip skaniai skamba, tuoj pat eisiu daryti. Aciu.
Atsakyti