Vištienos šlauneles (aš perku su išimtu kauliuku, greičiau iškepa) parą marinuoju meduje ir sojos padaže. Paskui kepu orkaitėje, iškepa labai greit. Rekomenduoju -tikrai skanu.
QUOTE(Vidulė @ 2004 03 17, 14:33)
Aš vištienos file supjaustau gabaliukais ,pabarstau vegeta ir 8 min. patroškinu keptuvėje. Vėliau sudedu koncervuotų ananasų gabaliukus ir užpilu grietinėlės . Dar patroškinu apie 5 min. Ir patiekalas paruoštas. Valgyti reikia su virtais ryžiais. O kad ryžiai nesuliptu virdami , įpilu truputi aliejaus. Skanaus .
Išbandžiau šiandien Ir vyrui laaaaaaaabai patiko.
QUOTE(vija @ 2005 07 22, 16:40)
Vištienos šlauneles (aš perku su išimtu kauliuku, greičiau iškepa) parą marinuoju meduje ir sojos padaže. Paskui kepu orkaitėje, iškepa labai greit. Rekomenduoju -tikrai skanu.
Va sita tai noreciau pabandyti..... o kiek mazdaug to medaus reikia ir kiek sojos padazo..... ir dedi dar vistienos prieskoniu ar taip marinuojant nereikalingi jau prieskoniai?
QUOTE(Saga @ 2005 07 28, 09:18)
Va sita tai noreciau pabandyti..... o kiek mazdaug to medaus reikia ir kiek sojos padazo..... ir dedi dar vistienos prieskoniu ar taip marinuojant nereikalingi jau prieskoniai?
Ne, nebededu jokių priekonių. Sūrumo pakankamai gauna iš sojos, o nuo medaus šiek tiek salsteli. O dedu visko iš akies, nu negailiu, maždaug po lygiai, gal sojos daugiau, taip, kad gerai viskas apsimozotų tuo marmalu.
O mes is vistienos megstam toki patiekala:
Vistiena supjaustau nedideliais gabaliukais, apkepu keptuveje. Kai apkeps, suberiu susmulkintus svogunus, kai viskas apkepa, pabarstau indiskais vistienos prieskoniais (Saldvos) ir druska.
Isviriu ryzius, supilu i keptuve ir viska pamaisant karts nuo karto, apkepu. Jei truksta prieskoniu - dadedu dar. Ryziai iseina tokie sviesiai rusvi.
PS: Patiekalas iseina astrokas, o prieskoniuose yra kario, tai jei kas nemegsta, nelabai tiks. Bet man labai patinka.
Vistiena supjaustau nedideliais gabaliukais, apkepu keptuveje. Kai apkeps, suberiu susmulkintus svogunus, kai viskas apkepa, pabarstau indiskais vistienos prieskoniais (Saldvos) ir druska.
Isviriu ryzius, supilu i keptuve ir viska pamaisant karts nuo karto, apkepu. Jei truksta prieskoniu - dadedu dar. Ryziai iseina tokie sviesiai rusvi.
PS: Patiekalas iseina astrokas, o prieskoniuose yra kario, tai jei kas nemegsta, nelabai tiks. Bet man labai patinka.
Čia panašus receptas buvo, bet vištiena gabaliukais. O aš su švelniais priskoniais truputi pamarinuoju vištienos filė, bet ištisus gabaliukus, kad būtų kaip kepsniukai, apvolioju miltuose, kiaušinyje ir iškepu. Padažui į keptuvę dedu šaukštą sviesto, kai išsilydo indelį ananasų gabaliukais, apie šaukštą miltų, 200g grietinėlės, viską pakaitinu, jeigu gaunasi tirštoka, įpilu sirupo nuo ananasų. Tada į lėkštes vištieną, padažą. Garnyrui skaniausia bulvės fri. Skanaus
savaitgalį gaminau tokį egzotišką patiekalą:
vištienos filė supjausčiau kubeliais ir 20 min. pamarinavau (marinatas - pora šaukštų citrinos sulčių, druska, pipirai, karis, imbieras). tada apvoliojau plaktam kiaušinyje, kokoso drožlėse ir iškepiau keptuvėj (čia nusižiūrėjau šitaip paruoštą vištieną kavinėj "Mano guru", tik ten nemarinuota buvo)
prie vištienos paruošiau ananasų ir kario padažą. jį darau taip:
svogūną supjaustau pusžiedžiais, pakepiau aliejuj nuolat maišydama, kai truputį apkepa, sudedu žiedeliais pjaustytą porą ir šiaudeliais pjaustytą raudoną papriką, vėl kepu maišydama, tada dedu konservuotų nusunktų ananasų gabaliukų, kepu, kol visi ingredientai truputį suminkštėja, bet neištyžta, beriu truputį druskos ir pipirų, įpilu kario padažo iš buteliuko, maišydama pašildau. jei trūksta aštrumo, galima įberti dar kario miltelių.
valgėm su ryžiais
aš šitą ir anksčiau gamindavau, o vištienos gabaliukus paprasčiausiai truputį apkepdavau ir įmaišydavau į kario padažą
vištienos filė supjausčiau kubeliais ir 20 min. pamarinavau (marinatas - pora šaukštų citrinos sulčių, druska, pipirai, karis, imbieras). tada apvoliojau plaktam kiaušinyje, kokoso drožlėse ir iškepiau keptuvėj (čia nusižiūrėjau šitaip paruoštą vištieną kavinėj "Mano guru", tik ten nemarinuota buvo)
prie vištienos paruošiau ananasų ir kario padažą. jį darau taip:
svogūną supjaustau pusžiedžiais, pakepiau aliejuj nuolat maišydama, kai truputį apkepa, sudedu žiedeliais pjaustytą porą ir šiaudeliais pjaustytą raudoną papriką, vėl kepu maišydama, tada dedu konservuotų nusunktų ananasų gabaliukų, kepu, kol visi ingredientai truputį suminkštėja, bet neištyžta, beriu truputį druskos ir pipirų, įpilu kario padažo iš buteliuko, maišydama pašildau. jei trūksta aštrumo, galima įberti dar kario miltelių.
valgėm su ryžiais
aš šitą ir anksčiau gamindavau, o vištienos gabaliukus paprasčiausiai truputį apkepdavau ir įmaišydavau į kario padažą
Troškinta aštri vištiena
Vištiena supjaustyti, apkepti įkaitintame aliejuje ir sudėti į puodą, kuriame troškinsite. Pakepinti smulkiai supjaustyta svogūną, kol suminkštės, tada dėti arb. šaukštą miltų, arb. šaukštą Čili pipirų, pagal skonį druskos, truputi įpilti vandens (1-2 puodeliai) ir kai vanduo užvirs, viską sudėti į puodą. Žiūrėti, jei neapsemia, pripilti dar vandens. Patroškinti apie 30-40 min. Valgyti su ryžiais. Labai skanu
Vištiena supjaustyti, apkepti įkaitintame aliejuje ir sudėti į puodą, kuriame troškinsite. Pakepinti smulkiai supjaustyta svogūną, kol suminkštės, tada dėti arb. šaukštą miltų, arb. šaukštą Čili pipirų, pagal skonį druskos, truputi įpilti vandens (1-2 puodeliai) ir kai vanduo užvirs, viską sudėti į puodą. Žiūrėti, jei neapsemia, pripilti dar vandens. Patroškinti apie 30-40 min. Valgyti su ryžiais. Labai skanu
Nežinau ar čia į tema , bet ar pirkote kas virta vištiena gabaliukais kaip tik šiandien pamačiau parduotuvei ir galvoju gal išbandyti salotoms ar blyneliams tik nežinau ar ji nebus labai kieta? ir aplamai ar toks produktas geras?
QUOTE(mutantė @ 2005 11 04, 13:59)
Nežinau ar čia į tema , bet ar pirkote kas virta vištiena gabaliukais kaip tik šiandien pamačiau parduotuvei ir galvoju gal išbandyti salotoms ar blyneliams tik nežinau ar ji nebus labai kieta? ir aplamai ar toks produktas geras?
Aš manyčiau, kad geriau pačiai nusipirkti vištą ar kurią nors jos dalį ir išsivirti pačiai, tai nors žinosi ką valgai