Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Na ka, sis tas vyrisko ir is vistienos:))))

Greitas ir skanus dalykas.

Reikes - vistos file (buna tokios a la krutinele be kaulo), perpjauti isilgai, kad gautusi plonesni gabaliukai-kepsniukai. Dazniausiai gaunasi kaip tik kad tilptu i keptuve.
Pora skilteliu cesnako - sutraiskyti peiliu ir susmulkinti, egzotiniu prieskoniu misinio su kadagio uogomis, pipiru, druskos, ir ziupsnis kmynu. Visus tuos prieskonius padalinti mazdaug pusiau, puse ju uzberti ant file, truputi paspaudziant kad priliptu. Keptuven ipilti kelis saukstus alyvu aliejaus, sudeti krutineles PRIESKONIUOTA puse zemyn (cia tiesiog reikia greitai versti:) ). likusius prieskonius uzberti ant krutineles ir VISKAS. Kepti, pirma viena puse,paskui apversti kita puse. Ilgai nereikia, man pvz. kokiu 5-7 minuciu vienai pusei uztenka. Ir viskas, iskepus isgriebiam, i lekste, duonos kokios nors atsipjauname, agurkeli salia, jeigu bus. Skanaus.
O kas tingi ieskoti cesnako, gali netgi naudoti cesnako granules arba cesnakine druska (situo atveju jau nebereikes ir druskos).
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar vienas mano, prie alaus.

Visciuko sparneliai su sojos padažu ir cesnaku. Man tinka ir vakarienei, ir prie alaus:)
Žodžiu taip: sparneliai žali arba kakliukai, galvutė česnako, sojos padažo, miltų.
Česnaką susmulkinti, užpilti sojos padažu, truputį pipirų, užpilti ant sparnelių. Druskos nereikia. Pamaišyti. Sauja imti miltų ir kita ranka maišant barstyti ant sparnelių, kol jie visai apsivolios, tarsi tešla. kepti kol apskrus. skanaus.
Atsakyti
O as sian kepsiu vistos slauneles orkaiteje. Jau pusdieni laikau pamarinuotas su majonezu ir prieskoniais. Pasiskaiciau kaip dar kartu ir bulves kepti, tai isvis laukiu nesulaukiu vakarienes biggrin.gif O jei sausai bulves kepti, tai jos iskeps normaliai?
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2005 07 02, 14:06)
O as sian kepsiu vistos slauneles orkaiteje. Jau pusdieni laikau pamarinuotas su majonezu ir prieskoniais. Pasiskaiciau kaip dar kartu ir bulves kepti, tai isvis laukiu nesulaukiu vakarienes biggrin.gif O jei sausai bulves kepti, tai jos iskeps normaliai?



Kaip sausas? Ta prasme be riebalų? Turėtų iškepti, nors aš tai šiek tiek aliejaus naudoju. Nuskutu bulvytes, jei didesnės, tai supjaustau, jei mažos - ne. Tada sudedu į dubenį, užpilu prieskoniu ir šiektiek aliejaus, bet nedaug. Tada išmaišau, kad bulvytės prieskoniuotos ir aliejuotos būtų ir va tokia sbulvytes išdelioju prie vištos į kepimo skardą. Taip paruoštos bulvytes gražiai apskrunda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2005 06 29, 17:55)
Cia tai geeeeeras su ta uogiene  blink.gif . Dar neteko girdeti. Bet matyt tikrai originalu. O tai kokia uogiene tu pati, Taza, naudoji? Ir kokios pasukos turi buti? Nes vienos yra pieniskos, o kitos raugintos (labiau i kefyra panasios).

Pasukas naudoju raugintas, nes turi būti rūgštelė nuo ko mėsa minkštėja. O dar jeigu kokį aštresnį kečupą naudoji, tai gaunasi labai skanus aštriai saldus skonis. Na o uogienė geriau kokia rūgštesnė. Aš naudojų serbentų arba slyvų (tokios kur sunkiai susivalgo pas mus).
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Na va, visko dar neperskaiciau apie vistienos patiekalus, bet dabar kol lauksiu atsakymo, tai perskaitysiu tongue.gif o laukiu atsakymo i klausima gal jum ir juokinga biggrin.gif Na esme tame, kad vakar brangusis nupirko vistienos kulseliu ir sako: noriu troskinio tongue.gif Tai kaip jus ji darote, brangiosios??
Atsakyti
Nesaldus pyragas su vistiena


2 šaukštai aliejaus,
didele (250g) vištos krūtinėlės file,
vidutinio dydžio svogūnas,
2 morkos,
stiklinė vištienos sultinio,
2 šaukštai miltų,
šaukštelis vištienos prieskonių,
druska,
kietas obuolys,
150g šaldytų žirnelių,
0,5 stiklinės neriebios grietinėlės,
apie 200g šaldytos tešlos

Svogūną nulupti ir susmulkinti,morką nuskusti ir supjaustyti griežinėliais,krūtinelę - stambiais gabaliukais. Aliejų įkaitinti gilioje keptuvėje.Sudėti vištieną,morkas,svogūną ir maišant pakepinti 5 - 7min.
Vištienos sultinį,miltus,prieskonius ir druską išplakti.Mišinį supiti ant pakepintos vištienos ir užvirinti.
Sudėti nuluptą,stambiai sutarkuotą obuolį ir virti dar 2-5min,kol padažas suminkštės.
Nukėlus nuo ugnies,supilti grietinėlę,suberti žirnelius.Perpilti į keraminį kepimo indą.
Troškinį uždengti tešla,kraštus gražiai užspausti ir padaryti keletą įpjovų.
Kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 25min.

Labai skanu thumbup.gif


Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 04, 19:01)
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)

Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai

Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais.


Šiandien bandžiau,tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eimante @ 2005 07 05, 14:52)
Sveikos  4u.gif
Na va, visko dar neperskaiciau apie vistienos patiekalus, bet dabar kol lauksiu atsakymo, tai perskaitysiu  tongue.gif  o laukiu atsakymo i klausima gal jum ir juokinga  biggrin.gif  Na esme tame, kad vakar brangusis nupirko vistienos kulseliu ir sako: noriu troskinio  tongue.gif  Tai kaip jus ji darote, brangiosios??


Pavėluotai,bet gal pravers 4u.gif
1.Vištieną apkepinti, į puodą sudėti griežinėliais morkas,po to vištieną,o ant jos griežinėliais bulves,viską užpilti padažu iš miltų,vandens,grietinėlės ir daug česnako,viskas turi būti apsemta.Nepamirškim prieskonių! Troškinti ant silpnos ugnies.

2.Vištieną apkepti,sudėti į puodą,pabarstyti mėgstamais prieskoniais,užpilti vandeniu ir patroškinti.Įberti džiovintų slyvų , įpilti balto vyno ir baigti troškinti.

3.Vištieną išvirti, apkepti svieste arba aliejuje, pakepinti pjaustytas morkas ir svogūnus,sumaišyti su vištiena,užpilti šiek tiek vandens,prieskonių,troškinti,pabaigoje įpilti grietinėlės arba grietinės.

Atsakyti
Mano patiekalui reikia:
sparneliu, saldyti morku - zirneliu misinio, lydyto surelio ir grietineles, aisku prieskoniu pagal skoni. Sparnelius isvirti. Tuo metu i keptuve sumesti darzoves (gali buti tiesiai is saldiklio) ir pakepti kol suminkstes. Tada sudeti sureli ir supilti grietinele. Viskas turi sutirsteti, tada sumesti sparnelius, kad jie apskrustu.
Atsakyti
troskinta vistiena
istrinu vistienos sparnelius ar blauzdeles prieskoniais ir cesnaku truputi palaikau. supjaustau morkas, svogunus ir nusilupu bulves. pakepinu vista ant sviesto ir viska sudedu i puoda ant virsaus uzdedama bulves. tuputi ipilu vandens,buviu neapsemia. ir patroskinu apie puse valandos. pigu ir labai skanu. katik tai ir valgem tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2003 11 26, 02:35)
O man labai skanu vištienos blyneliai. Aišku senas receptas, bet kas nepamena rašau:
reikia vištienos krutinele supjaustyti gabaliukais, pabarstyti pipiriukais, biški druskytes ir prideti majonezo. Tada aš palaikau, kad pasimarinuotu, laikas priklauso nuo jusų kantrybes wink.gif Tada imušam kiaušinį, idedam krakmolo ir kepam blynelius aliejuje. Pateikti su majonezu ir susmulkintais svogūno laiškais, skanaus.. ;D



Receptukas tikrai labai senas, patikrintas laiko ir laaaaabai skanus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , beje aš dar pridedu nemažai gerai smulkinto česnako, o tada tai jau tikrai čiki mirksiukas.gif
Atsakyti