Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(Elena @ 2005 05 17, 12:13)
Siūlau.Išbandytas.Visai nieko  mirksiukas.gif
Paimam vištienos krūtinėle.Perpjaunam kad būtų gabaliukai kaip karbonadams. Išmušam, lengvai taip, tada barstom prieskonių, pagal skonį ir nuotaiką.Paliekam pasimarinavimui. Imam žalias bulvės, nulupam, tarkuojam su burokinę tarką. Vištienos gabaliukus mirkom į kiaušinio plakinį, tada dedam į bulvės ir aplibdom su bulvėm.Nežinau aš čia gerai paaiškinau  g.gif  nu tipo vietoj džiuvesėlių į bulvių tarkius.Ir kepam. Toks bulvinis blynas su įdaru.Arba vištiena bulvių pataluose...va kaip gražu  tongue.gif Kepam keptuvėje. Apibarstome žaliais svogūnų laiškais..ir valgome, su daržovėm, nes jau garnyras lyg ir yra. Skanaus.


Patiko thumbup.gif , retkarčiais, paįvairinimui mirksiukas.gif
Atsakyti
Atrodo vasara jau pasibeldė... O su vasara prasideda ir iškylos gamtoje. Šie vištienos gabalėliai, patiekti su česnakiniu padažu, puikus iškylos užkandis. Man šie vištienos gabaliukai - puikus receptas net ir kaprizingiausiems žmonėms. Pabandykit, nenusivilsit:

"Auksaspalvė vištiena su parmezano sūriu"

4 vištos krūtinėlės be kaulo
75 g džiuvėsėlių
40 g smulkiai sutarkuoto parmezano
2 šaukštai šviežių sukapotų petražolių
2 išplakti kiaušiniai
50 g ištirpdyto sviesto
druskos, pipirų

Supjaustyti vištienos filė norimo dydžio gabaliukais. Lėkštėje sumaišyti džiuvėsėlius, parmezano sūrį, petražoles, druską ir pipirus. pavolioti vištienos gabaliukus kiaušinio plakinyje, po to duonos trupinių mišinyje (aš mėgstu aštriau, tai prieš tai vištienos gabaliukus įtrinu vištienos prieskoniais). vištieną sudėti į kepimo skardą ir šaldyti šaldytuve 30 min. Per tą laiką pasigaminkite padažą: sumaišyti 120 ml majonezo, 120 ml grietinėlės, 1-2 sugrūsto česnako skilteles. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Apšlaikstyti vištienos gabalėlius sviestu ir kepti apie 20 min., kol taps traškūs ir aksaspalviai. Patiekti su žaliosiomis salotomis ir majonezu... Skanaus...
Atsakyti
VIŠTIENA RYTIETIŠKAI (SU KARIU IR ANANASAIS)
pakepti svogūnus, kol suminkštės, tada raudoną papriką (dar galima poro dėt).
jei norit, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, gabaliukais pjaustytą krūtinėlę pakepkit atskirai. jei ne, pakepkit toj pačioj keptuvėj su daržovėm, kai jos suminkštės ir prieskonių aišku reikia - druskos, pipirų. tada ten pat dedam nedidelį indelį konservuotų ananasų (jei žiedeliais, tai susmulkinkit) be skysčio. patroškinam, kol suminkštėja ananasai ir pilam visą buteliuką kario padažo ("Heinz" skaniausias, "Hamker" pigiausias, dar būna kitokųi, kurių pavadinimus užmiršau. tik nedėkit į šitą patiekalą "Remia" kario padažo (jis būna plastikinėse dėžutėse) - sutraukė man jį, matyt reikia šaltą jį valgyt). tada palaikyt ant ugnies maišant, kol sušils ir - skanaus! jei truputį per švelnu, beriu dar kario miltelių.
greita ir gardu essen.gif
tinka su ryžiais ir gaiviom salotom
Atsakyti
[quote=Bitulka,2005 03 03, 14:00]
Astros kepsnius as darau is maltos vistienos.
Vistienos farso
pora riekeliu piene mirkyto batono


Bitulka, labai labai skaniai isejo, aciu uz recepta.. kaip mano bernams patiko!!!

Mally, aciu, kad paklausiai..
Atsakyti
Siandien sukuriau "ant smugio" toki troskinuka:
Nuo vakar buvo likes vistienos troskinys su svogunais, obuoliais ir sojos padazu ir virti ryziai. Siandien pakepinau svogunus su spinatais ant aliejaus ir sudejau ta troskini su ryziais, viskas susilo ir niamniavau! Nu bet kaip skaunu buvo! thumbup.gif Zinoma, galima gaminti ne is likusio troskinio, o pakepti vistiena su svogunais ir obuoliais, uzdeti sojos padazo, ideti spinatu, patroskinti ir ideti virtu ryziu. Zinoma nepamirsti ir prieskoniu! As dejau indiskus vistienos prieskonius ir kario. biggrin.gif
Atsakyti
Aš vakar tokį labai paprastą ir greitą patiekaliuką gaminau:
Papjausčiau kalakutienos (galima vištienos), šiaudeliais, sudėjau į bliūdelį, užbarsčiau Santa Maria vištienos prieskoniais su cinamonu (būtent su šitais, nes cinamonas davė specifinį skonį), šiek tiek druskytės, gerai išmaišiau ir pailkau valandėlei pasimarinuoti.
Tada tuos kalakuto gabaliukus į įkaitintą keptuvę (su labai nedaug aliejaus), pradžioj geriau keptuvės nedengti, kad mėsa nepavandeniuotų, o gražiai apkeptų. Kai mėsytė apkepė, įdėjau šaldytų morkyčių su žirneliais, šiek tiek užbarsčiau druskytės (kas mėgsta, gali ir Magi universalių prieskonių ar kokios Vegetos), uždengiau dangčiu ir palikau pasitroškinti kokias 5 minutes, tada supyliau ant viso šito grietinėlės (neriebios) ir dar barsčiau krapų. Su grietinėle dar patroškinau. Kai jau morkytės minkštos - patiekalas baigtas!
Nu man tai skonis buvo niam niam thumbup.gif
Tas cinamonas taip skaniai tiko thumbup.gif Paragaukit ax.gif
Galit valgyti su ryžiais, galit su bulvėm, o galit ir su kokia šviežia itališka duonyte...
Atsakyti
Labu mergytės,

bandžiau šią tema skaityti visą, bet kantrybės pritrūko ir apetitas užkilo..smile.gif , tai iškart rašau jums klausimą (sorry jei jau apie tai rašyta buvo ir aš nepamačiau). Vat svečiuose valgiau orkaitėje keptas vištos blauzdeles, jos buvo kiek supratau apvoliotos džiūvėsiuose, tokia traški plutelė gavos niamnia. norėčiau ir aš namie taip pasigaminti kurią dieną, tik nežinau kaip, ar reikia pakepinti prieš tai tas blauzdeles, tada voklioti kiaušinyje ir džiūvėsiuose, kad jie nenubėgtų, ar kišti į kepimo maišą ar atvirai skardelėj orkaitėj kepti ir t.t. gal kas patars? Iš anksto dėkui wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 06 04, 20:01)
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)

Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai

Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais.


Vakar pabandziau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Valgem net apsilaizydami, net vyras -shef-povaras pagyre mirksiukas.gif vakariene thumbup.gif thumbup.gif Labai greita ir skanu...
Atsakyti
man labai patinka Teriyaki padazas(parduotuvese stovi ten kur visokie nelietuviski produktai(soju padazas,tortilosir pan))...tiesiog vistyte jame pamarinuoji ir kepi..man nerealus skonis smile.gif
Atsakyti
Aš tai kepu vištą su uogiene. Originalus receptas būtų toks: vištos gabaliukus 1-2 val palaikyti pasukose, paskui ištrinti prieskoniais. Sumaišyti uogienę (geriau kokią rūgštesnę) su ketčupu ir apteplioti vištos gabaliukus. Skardos dugną iškloti pjaustytois morkomis ir ant jų sudėti paruoštus vištos gabaliukus ir kepti orkaitėj. Gaunasi labai skani vištytė thumbup.gif .
Kai tingiu terliotis ar laiko mažiau tai vištos gabaliukus truputi pamarinuoju su prieskoniais ir citrinos sultimis, tada išterlioju su uogienės ir ketčupo padažu ir kepu be jokių morkų. Niam niam kaip skanu.
Dažniausiai šį receptą prisimenu kai šaldytuve užsilieka nesuvalgytos uogienės.
Atsakyti
Cia tai geeeeeras su ta uogiene blink.gif . Dar neteko girdeti. Bet matyt tikrai originalu. O tai kokia uogiene tu pati, Taza, naudoji? Ir kokios pasukos turi buti? Nes vienos yra pieniskos, o kitos raugintos (labiau i kefyra panasios).
Atsakyti
QUOTE(lilly @ 2004 10 26, 09:37)
Sveikos mamos. Wow, cia tiek daug recepteliu, tikiuosi jie nedings niekur (bo dar neturiu kam gaminti, o sau tingisi), bet ziuriu i ateiti  biggrin.gif .
Gal kuri zinot kaip pagaminti vistienos krutinele sveikai? Na turiu omeny be riebalu, be jokiu ten grietineles padazu, be fermentinio surio ir t.t. Ar tik vienintele "ale ant groteliu" yra be riebalu ir naturaliausia ir vienintele? Siaip aisku, seiles nutyso beskaitant visus receptelius, viskas kas skaniausia yra nelabai sveikiausia  sad.gif  Bet gal kuri zinos sveika receptuka? Labai aciu.


Na nežinau, bet mano receptėlis atrodo tikrai prie sveikesnių. Taigi, sveikam vištienos troškiniui reikia:
1 vištienos krūtinėlės
1 žalios cukinijos
2 paprikų (dėl spalvų įvairovės galima rinktis viena geltoną kitą raudoną)
Kelių skiltelių česnako (būtinai)
Šaukšto medaus
Saldžiarūgščio pomidorų padažo
Vištienos prieskonių

O eiga tokia. Supjaustau viešienos krūtinėlę juostelėmis ir apibarstau kariu. Susipjaustau daržoves. Paprikas juostelėmis, cukiniją griežinėliais storokais ir dar griežinėlį į keturias dalis. Česnaką taip pat griežinėliais. Įkaitinu keptuvę su trupučiu aliejaus ir pirmiausia sudedu paprikas, kai jos suminkštėja dedu vištos juosteles. O galiausiai cukinijas (cukinijas aš kepu nelabai ilgai, kad nesutižtų, man jos traškios labiau patinka). Tada viską apibarstau druskyte, sudedu česnakus. Ir truputi patroškinu. Galiausiai įdedu gerą šaukštą medaus, dar man labai patinka viską pabarstyti imbiero milteliais ir kelis šaukštus saldžiarūgščio pamidorų padažo. Viską kelias minutes maišydama patroškinu. Ir... gero aptetito mirksiukas.gif Dar noriu pabrėžti, jog viskas ruošiama tefloninėje keptuvėje su stikliniu dangčiu. Gaunasi tikrai skanus/neriebus vištienos troškinys patiekiamas su ryžiais.
Atsakyti