Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

su morkytėm tai tikrai skanu mirksiukas.gif
o kam maišyt su kiaušu g.gif
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 03 24, 12:56)
su morkytėm tai tikrai skanu  mirksiukas.gif
o kam maišyt su kiaušu  g.gif

Tiesiog net nežinau kam g.gif Kažkada tokį receptą perskaičiau ir tiek. Ir mūsų šeimynai tiko smile.gif
Atsakyti
Aš tai darau tokias vištienos salotas thumbup.gif
Reikės: vištienos krūtinėlių
Ananasų
Ryžių
Marinuotų agurkėlių
Paprikos (geriau raudonos)
Majonezo
Viską nedideliais gabaliukais supjaustyti ir sumaišyti su majonezu. Galima valgyti ir kaip karštą patiekalą, nors skanu ir šaltas.
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
i bleta ipilti aliejaus, deti riekelem supjaustyta vistienos krutinele su prieskoniais, riekelem pjaustytas bulves padruskuotas ir pabarstytas krapais, ant virsaus stambiai tarkuotos morkos, dziovintu slyvu ir abrikosu. truputi pakepus kartais ipilu siek tiek vandens,tai lyg ir pasitroskina,nors nebutina.
Atsakyti
galima dar tokius pasidaryt kaip kepsniukus - blynukus. nezinau kaip pavadint.
smulkiai supjaustyta vistiena. 2 kiausiniai, 3 saukstai majonezo, 3 saukstai krakmolo, prieskoniai ( vegeta, vistienos prieskoniai, na pagal skoni kas kam patinka) , visa sia mase ismaisyt ir kaip blynus kepti keptuvej.
Atsakyti
Irgi neskaičiau visos temos, tai nepykit jei pasikartosiu ax.gif

1. Vištos krūtinėlė su kokosu

Vištos krūtinėlė, pamušta, "karbonadukai", ištepta kokiu nors mangų-čili padažu (galima ir plaktame kiaušinyje) ir apvoliota kokoso drožlėse ir kepi keptuvėje.

Prie to labai tinka ryžiai, apkepti keptuvėje, tada į skarda ir dar pridėti įvairių vaisių (galima marinuotų) - aš tai dedu konservuotų ananasų, persikų, ir visas sultis ten supilu ir padažo likutį, dar pasūdau pagal skonį ir taip pat pridedu kepintų riešutų (dažniausiai žemės).

Dar galima kokį panašų padažiuką pasigaminti iš pvz. tų pačių ananasų sulčių užpiltų ant svieste pakepinto šaukšto miltų, taip pat pridėti prieskoniu.

Labai skanu thumbup.gif

2. Vištiena su sezamu

Vištos sparneliai, kulšelės arba bet kas kita ištepta taip pat kokiu nors tirštu, saldžiarūgščiu - aštriu (saldus čili, čili-mango, čili-persikų,..) padažu ir apvoliota sezamo sėklose, kepti prkaitėje, skardoje kartu su obuoliais ir bulvėm arba kuo kitu (įpilti šiek tiek vandens ar sulčių kokių). Irgi labai skanu ir akiai malonu wink.gif
Atsakyti
O mano šeimai patinka štai koks patiekalas.
Paimu vištą ir ją supjaustau gabaliukais, kuriuos įtrinu prieskoniais ir palaikau kelias valandas. Po to vištienos gabaliukus pavolioju miltuose ir apkepu. Štai tokią pusiau iškepusią vištieną dedu į puodą kartu su svogūnu ir džiovintais vaisiais ( kokiais turiu - obuoliai, razinos, slyvos, abrikosai - žodžiu mišinys). Visa tai užpilu vandeniu ir obuolių sultimis maždaug 3:1. Aišku dar reikia prieskonių ir baigiant troškinti pagal skonį grietinės. Štai tada jau tikrai skanaus essen.gif
Atsakyti
Mes irgi labai mėgstam vištienos krūtinėlės "blyniukus", apie kuriuos Nirmeda rašė. Tik aš nededu kiaušinio, bet į tą visą masę dedu razinų šiek tiek. Man vištiena su razinomis-niam, niam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ramirėja @ 2005 03 25, 17:55)
Aš tai darau tokias vištienos salotas thumbup.gif
Reikės: vištienos krūtinėlių
Ananasų
Ryžių
Marinuotų agurkėlių
Paprikos (geriau raudonos)
Majonezo
Viską nedideliais gabaliukais supjaustyti ir sumaišyti su majonezu. Galima valgyti ir kaip karštą patiekalą, nors skanu ir šaltas.
Skanaus  thumbup.gif

Skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti

As irgi turiu firmines vistienos salotas. thumbup.gif Labai megsta mano draugai.

Reikia:

Ryziu
Kepta vistiena
Ananasai
Vynuoges
Graikiski riesutai
Salotu prieskoniai

Dar idedu sviezio agurko, bet visai pries valgant, jokiu budu negalima ilgeliau laikyti, nes agurkas visa skoni sugadina.
Na berods viska surasiau. Siaip kaskart vis kazka sugalvoju ir imaisau smile.gif taigi nuo fantazijos priklauso. Bet visada buna labai skanu thumbup.gif

Tiesa, visteina, ananasus, vynuoges ir riesutus smulkinu, paskui viska sumaisau su neriebiu majonezu.

Pameginkit, gal ir jums patiks. O gal kuri tokias gaminate?
Atsakyti
Man labai patinka tokios salotos:
poras
pekino kopūstas
kons.ananasai
rūk. šlaunelė
majonezas
Pabandykit,gal kam ir labai patiks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolia: 29 balandžio 2005 - 12:36
Kas kepat vista ,,ant butelio ,,-tai ar tas buteliukas neissilydo ? Ar uzkimsti ?
Atsakyti