QUOTE(Mally @ 2005 03 03, 12:34)
o gal kas žinote "astros" receptuką. Ten kažkoks vištienos krūtinėlės suktinukas, viduj sūris ir dar kažkas. Būčiau labai dėkinga.
Astros kepsnius as darau is maltos vistienos.
Vistienos farso
pora riekeliu piene mirkyto batono
pora kiausiniu
prieskoniu
nepilnas saukstas krakmolo
Idarui:
Pora kietai virtu kiausiniu
sauja ismirkytu razinu
tarkuoto fermentinio surio
Mesa paruosiam kaip kotletams, paeme gumuleli mesos isplojam ant delno blyna ir ant vienos puses blyno uzdedam idaro, o kita uzverciam ir uzspaudom krastus. Tada pavilgom kiausinio plakinyje, pavoliojam dziuveseliuose ir kepam keptuveje kol graziai apskrunda.
Seniau darydavau trikampio forma, o dabar darau kaip iseina, o iseina apvalus kotletas
Skanaus!
as vakar gaminau vistiena ir vaisinau ja du vyrus ir abiema laabai patiko
o dariau taip:
is vakaro suprieskonuotus vistos gabaliukus (i tris dalis supjaustytas slauneles) gerai apkepiau keptuveje, tada i puoda sudejau pjaustytas bulves, tuos apkepintus vistienos gabaliukus ir apkepintas morkas su svogunu. Morku daug dejau, nes man taip labai patinka Paskui viska uzpyliau verdanciu vandeniu taip , kad vos vos apsemtu. Ir troskinau ant silpnos ugnies dar kokiu 20 min. Po to idejau indeli riebios grietines, sutirstinimui ipyliau puodeli miltu su vandeniu ismaisytu ir dar patroskinau.
Labai skaniai gavos
o dariau taip:
is vakaro suprieskonuotus vistos gabaliukus (i tris dalis supjaustytas slauneles) gerai apkepiau keptuveje, tada i puoda sudejau pjaustytas bulves, tuos apkepintus vistienos gabaliukus ir apkepintas morkas su svogunu. Morku daug dejau, nes man taip labai patinka Paskui viska uzpyliau verdanciu vandeniu taip , kad vos vos apsemtu. Ir troskinau ant silpnos ugnies dar kokiu 20 min. Po to idejau indeli riebios grietines, sutirstinimui ipyliau puodeli miltu su vandeniu ismaisytu ir dar patroskinau.
Labai skaniai gavos
QUOTE(Bitulka @ 2005 03 03, 14:01)
Astros kepsnius as darau is maltos vistienos.
Vistienos farso
pora riekeliu piene mirkyto batono
pora kiausiniu
prieskoniu
nepilnas saukstas krakmolo
Idarui:
Pora kietai virtu kiausiniu
sauja ismirkytu razinu
tarkuoto fermentinio surio
Mesa paruosiam kaip kotletams, paeme gumuleli mesos isplojam ant delno blyna ir ant vienos puses blyno uzdedam idaro, o kita uzverciam ir uzspaudom krastus. Tada pavilgom kiausinio plakinyje, pavoliojam dziuveseliuose ir kepam keptuveje kol graziai apskrunda.
Seniau darydavau trikampio forma, o dabar darau kaip iseina, o iseina apvalus kotletas
Skanaus!
Vistienos farso
pora riekeliu piene mirkyto batono
pora kiausiniu
prieskoniu
nepilnas saukstas krakmolo
Idarui:
Pora kietai virtu kiausiniu
sauja ismirkytu razinu
tarkuoto fermentinio surio
Mesa paruosiam kaip kotletams, paeme gumuleli mesos isplojam ant delno blyna ir ant vienos puses blyno uzdedam idaro, o kita uzverciam ir uzspaudom krastus. Tada pavilgom kiausinio plakinyje, pavoliojam dziuveseliuose ir kepam keptuveje kol graziai apskrunda.
Seniau darydavau trikampio forma, o dabar darau kaip iseina, o iseina apvalus kotletas
Skanaus!
ačiū labai už receptuką, reikės pasigaminti
As vakar kepiau kugeli su vistu sparneliais ...mmmmm fantastika ne patiekalas gavosi
O gaminau paprastai:
Pirmiausia susimarinavau su visokiais prieskoniais sparnelius, po to paruosiau kugelio mase:pyliau pieno, musiau kiausiniu, paspirginau siek tiek lasiniuku ir dejau prieskoniu - vegetos ir sojos padazo pagalvosite, gad visai ne i tema, bet deja....
Paskui i riebalais patepta skarda sudejau sparnelius ir ant virsaus supyliau kugelio mase. Ir tiek to meno
Bet uz tai visi pirstelius laize ir po kelis kartus kartojo
O gaminau paprastai:
Pirmiausia susimarinavau su visokiais prieskoniais sparnelius, po to paruosiau kugelio mase:pyliau pieno, musiau kiausiniu, paspirginau siek tiek lasiniuku ir dejau prieskoniu - vegetos ir sojos padazo pagalvosite, gad visai ne i tema, bet deja....
Paskui i riebalais patepta skarda sudejau sparnelius ir ant virsaus supyliau kugelio mase. Ir tiek to meno
Bet uz tai visi pirstelius laize ir po kelis kartus kartojo
QUOTE(Auges @ 2003 07 15, 23:37)
Višta ant butelio
Viskas taip pat kaip ir recepte višta folijoj, tik: nevyniojat i foliją, o pripilat butelį (sprito 0.33L arba panasu butelį) vandens ir ant jo užmaunat vista. Tada pašaunat i orkaitę, ir kepat. Niam kaip skanu gaunasi, nes višta buna apskrudusi, bet mėsa labai sultinga.
Viskas taip pat kaip ir recepte višta folijoj, tik: nevyniojat i foliją, o pripilat butelį (sprito 0.33L arba panasu butelį) vandens ir ant jo užmaunat vista. Tada pašaunat i orkaitę, ir kepat. Niam kaip skanu gaunasi, nes višta buna apskrudusi, bet mėsa labai sultinga.
Hm, o ar butelis neissilydo? kazkaip tokia mintis sove i galve tik perskaicius... o jo uzdaryti nereikia? tai vadinasi - vista kaip ir "pasodinta" ant to butelio? vaje kiek neaiskumu...
QUOTE(Bitulka @ 2005 03 03, 12:01)
Astros kepsnius as darau is maltos vistienos.
Vistienos farso
pora riekeliu piene mirkyto batono
pora kiausiniu
prieskoniu
nepilnas saukstas krakmolo
Idarui:
Pora kietai virtu kiausiniu
sauja ismirkytu razinu
tarkuoto fermentinio surio
Mesa paruosiam kaip kotletams, paeme gumuleli mesos isplojam ant delno blyna ir ant vienos puses blyno uzdedam idaro, o kita uzverciam ir uzspaudom krastus. Tada pavilgom kiausinio plakinyje, pavoliojam dziuveseliuose ir kepam keptuveje kol graziai apskrunda.
Seniau darydavau trikampio forma, o dabar darau kaip iseina, o iseina apvalus kotletas
Skanaus!
Vistienos farso
pora riekeliu piene mirkyto batono
pora kiausiniu
prieskoniu
nepilnas saukstas krakmolo
Idarui:
Pora kietai virtu kiausiniu
sauja ismirkytu razinu
tarkuoto fermentinio surio
Mesa paruosiam kaip kotletams, paeme gumuleli mesos isplojam ant delno blyna ir ant vienos puses blyno uzdedam idaro, o kita uzverciam ir uzspaudom krastus. Tada pavilgom kiausinio plakinyje, pavoliojam dziuveseliuose ir kepam keptuveje kol graziai apskrunda.
Seniau darydavau trikampio forma, o dabar darau kaip iseina, o iseina apvalus kotletas
Skanaus!
Labai skanu. Ačiū už receptą.
Vištiena, paruošta pagal kinų receptą
Vištienos krūtinėlė (be odos)
3 morkos
ryžiai
pusė valgomajo šaukšto medaus
česnakų
pomidorų padažo
druskos, prieskonių, aliejaus
Krūtinėlė supjaustoma nemažais kubeliais. Česnakas susmulkinamas ir pakepinamas įkaitintame aliejuje, po to suberiama vištiena. Ji kepinama ant karštos ugnies. Po to ugnis sumažinama ir suberiamos šiaudeliais supjaustytos morkos. Troškinama ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja morkos. Pabaigoje įdedamas medus, prieskoniai (pagal skonį), druska ir užpilamas pomidorų padažas. Viskas pakaitinama iki virimo. Paruošta vištiena užpilama virtų ryžių.
Vištienos krūtinėlė (be odos)
3 morkos
ryžiai
pusė valgomajo šaukšto medaus
česnakų
pomidorų padažo
druskos, prieskonių, aliejaus
Krūtinėlė supjaustoma nemažais kubeliais. Česnakas susmulkinamas ir pakepinamas įkaitintame aliejuje, po to suberiama vištiena. Ji kepinama ant karštos ugnies. Po to ugnis sumažinama ir suberiamos šiaudeliais supjaustytos morkos. Troškinama ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja morkos. Pabaigoje įdedamas medus, prieskoniai (pagal skonį), druska ir užpilamas pomidorų padažas. Viskas pakaitinama iki virimo. Paruošta vištiena užpilama virtų ryžių.
QUOTE(adri @ 2005 02 24, 11:13)
Mes kepame vištos ketvirčius su ryžiais.
į gilesnę formą (aš kepu apvalioje pyrago formoje) dedame :1 stiklinė ryžių, kelios tarkutos morkos per burokinę tarką, razinų, džiovintų abrikosų (galima ir be jų), 2,5 stiklinėse ištirpinto vištienos buljono, ant ryžių dedame marinuotus ketvirčius ir pašauname. Kepame gal valandą, jeigu ryžiai sugėrė visą skystį, galima papildyti, bet nedaug, nes tuomet ryžiai nebus birūs. Šį patiekalą vadiname 2 viename. Ir patiekalas ir garnyras. višta dar sultyčių ant ryžių paleidžia...skanumėlis, pabandykit, patiks
į gilesnę formą (aš kepu apvalioje pyrago formoje) dedame :1 stiklinė ryžių, kelios tarkutos morkos per burokinę tarką, razinų, džiovintų abrikosų (galima ir be jų), 2,5 stiklinėse ištirpinto vištienos buljono, ant ryžių dedame marinuotus ketvirčius ir pašauname. Kepame gal valandą, jeigu ryžiai sugėrė visą skystį, galima papildyti, bet nedaug, nes tuomet ryžiai nebus birūs. Šį patiekalą vadiname 2 viename. Ir patiekalas ir garnyras. višta dar sultyčių ant ryžių paleidžia...skanumėlis, pabandykit, patiks
Mes jau irgi isbandem, aciu uz receptuka Tik vaisiu nedejom Skanu ir paprasta, niam, niam
Reikės: 1 vidutinio dydžio vištos, 0,5 l bruknių uogienės, 100 g sviesto, pipirų, petražolių, lauro lapelių, kmynų, mėtų lapelių, druskos, rūgpienio, 1 svogūno ir 1 l vandens.
Išdarinėtą vištą 2 val. pamirkyti išrūgose. Paskui mėsą įtrinti druska ir apkepti svieste iš abiejų pusių iki rusvumo. Į troškintuvą dėti paruoštą vištą, prieskonius, užpilti vandeniu bei supilti riebalus, kuriuose kepė mėsa. Troškinti, kol suminkštės mėsa. Ištroškintą vištą supjaustyti gabalėliais, užpilti skysčiu iš troškintuvo, ir dedant į lėkštes ant kiekvieno gabalėlio užkrėsti bruknių uogienės.
Receptas ne mano sugalvotas, as jo net nebandziau
Išdarinėtą vištą 2 val. pamirkyti išrūgose. Paskui mėsą įtrinti druska ir apkepti svieste iš abiejų pusių iki rusvumo. Į troškintuvą dėti paruoštą vištą, prieskonius, užpilti vandeniu bei supilti riebalus, kuriuose kepė mėsa. Troškinti, kol suminkštės mėsa. Ištroškintą vištą supjaustyti gabalėliais, užpilti skysčiu iš troškintuvo, ir dedant į lėkštes ant kiekvieno gabalėlio užkrėsti bruknių uogienės.
Receptas ne mano sugalvotas, as jo net nebandziau
musu sheimyninis receptas.
gali buti tiek vishta, tiek kiauliena ar jautiena.
vishtienos krutinele pjaustom grezineliais, shiek tiek paprieskoniuojam...dedam i kepimo forma. ant virshaus dedam tarkuotu morku (2 dideles) svogunu pjaustytu pusziedziais (2 didelius) ir ant virshaus uztepam majonezo. kepam pusvalandi 150 C temperaturos orkaiteje. tada ant virshaus uzdedam tarkuoto fermentinio surio ir dar pakepam koki 10-15 min. kad graziai pagelstu.
vat ir viskas.
garnyras visoks gali buti: bulves, bulviu koshe, ryziai, darzoves.
jei daroma su tamsia mesa, tai ja priesh kepant reikia pamushti ir shiek tiek ilgiau kepti.
nesudetinga, skanu, ir nemazai gaunasi.
gali buti tiek vishta, tiek kiauliena ar jautiena.
vishtienos krutinele pjaustom grezineliais, shiek tiek paprieskoniuojam...dedam i kepimo forma. ant virshaus dedam tarkuotu morku (2 dideles) svogunu pjaustytu pusziedziais (2 didelius) ir ant virshaus uztepam majonezo. kepam pusvalandi 150 C temperaturos orkaiteje. tada ant virshaus uzdedam tarkuoto fermentinio surio ir dar pakepam koki 10-15 min. kad graziai pagelstu.
vat ir viskas.
garnyras visoks gali buti: bulves, bulviu koshe, ryziai, darzoves.
jei daroma su tamsia mesa, tai ja priesh kepant reikia pamushti ir shiek tiek ilgiau kepti.
nesudetinga, skanu, ir nemazai gaunasi.
filifjonka, dažnai šitą patiekalą praktikuojam, ale su morkom niekad nebandžiau. Tik aš majonezą maišau su kiaušu Skanu Dar alyvuogių užmetu kartais.