Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

QUOTE(manyte @ 2005 02 18, 13:13)
Jūs, ko gero, seniai žinot šį vištų kepimo būdą, bet aš neseniai jį atradau, bet jis savo paprastumu ir skoniu mums labai patiko. Gal kuri nebandėt, tai parašysiu. Reikia imti visą vištą, nuplauti ir nusausinti. Į kepimo indą įberti kilogramą druskos (ją teks išmest) ir uždėti vištą kojomis į apačią. Valandžiukė orkaitėje ir vištytė traškia plutele garuoja ant Jūsų stalo. Ir jokių laistymų ir indų gremžimo. Belieka tik druską išpilt. thumbup.gif

Girdejau, kad zuvi taip kepa, bet kazkaip baisu man taip blink.gif atrodo, kad 100 procentu sugadinsiu vista blush2.gif
Atsakyti
aš taip kepiau mėsą ir 100% sugadinau.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 01 11, 10:57)
Nepamenu ar minėjau kur nors savo mylimiausias vištienos salotas. Labai paprasta, bet labai skanu.  Čia apie tai, kaip galima visapusiškai išnaudoti vištienos krūtinėles.
Perkate du vienetus vištienos krūtinėlės. Nupjaunate nelabai kruopščiai mėsą nuo kauliuko (kad dar liktų jos ten). Iš jos darote kokį nors karštą patiekalą (mamos čia daug prirašė receptų), kas liko metate puodan ir verdate vištienos sultinį (pridėjus daržovių ar makaronų, ar ka mėgstate puiki sriuba), o kai išverda, nupjaustom likusią mėsytę nuo kauliukų ir ją supjaustome gabalėliais, sudedame visą skardinę kukurūzų, pora šaukštų majonezo ir daug daug kario miltelių (aš dar dedu yellow curry paste - tokia aštri kario pasta, užtenka vos vos įdėt, maximose yra prie visokių ten kitajsku-meksikanskų ir t.t. reikalų).  Va ir gaunasi trijų patiekalų vištiški pietūs, bet labai skanu... wink.gif essen.gif

user posted image

Va tu nelabai kruopsciai nupjaustytu krutineliu yra pirkti vistienos pardese 2.36 ct kilas kainuoja smile.gif Babune suniukui perka ala kauliukams, bet mesyte ir man labai skani smile.gif
Mama sestadieni irgi su tom mesytem labai skanias salotas dare:
pupeles(paprastai isvirtos ) daug,
ta mesyte,
virta morka,
2-3 mandarinai,
majonezas ir aisku druskyte + pipiriukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 02 18, 11:42)
Girdejau, kad zuvi taip kepa, bet kazkaip baisu man taip blink.gif atrodo, kad 100 procentu sugadinsiu vista blush2.gif


Tikrai nesugadinsi.
Atsakyti
o kai ta vista ant butelio kepi-butleis atviras turi buti?
Atsakyti
mano seimyna tai labai megsta keptas vistos slauneles ant bulviu . I skarda ipili truputi aliejaus : dedi bulves perpjautas per puse , ant virsaus marinuotas slauneles ir ipili vandens kad apsemtu bulves . Kepi kol graziai apskrunda viena puse , tada apverti kita puse ir kaip si jau apskrudus trauki lauk . Paprasta ir labai skanu , o svarbiause kad nereike atskirai bulviu virt . Bulves tai tokios minkstos issutusios gaunasi .
Atsakyti
QUOTE(linaslau @ 2005 02 19, 21:13)
mano seimyna tai labai megsta keptas vistos slauneles ant bulviu . I skarda ipili  truputi  aliejaus : dedi bulves perpjautas per puse , ant virsaus marinuotas slauneles ir ipili vandens kad apsemtu bulves . Kepi kol graziai apskrunda viena puse , tada apverti kita puse ir kaip si jau apskrudus trauki lauk .  Paprasta ir labai skanu , o svarbiause kad nereike atskirai bulviu virt . Bulves tai tokios minkstos issutusios gaunasi .


Mes irgi panasiai kepam, tiktai vietoj aliejaus ir vandens vistienos sultini (is pakelio) pilu, irgi labai skanu, bet nieko nevartau, man ir taip iskepa, o dar ant bulviu apibarstau druskos ir kmynu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes kepame vištos ketvirčius su ryžiais.
į gilesnę formą (aš kepu apvalioje pyrago formoje) dedame :1 stiklinė ryžių, kelios tarkutos morkos per burokinę tarką, razinų, džiovintų abrikosų (galima ir be jų), 2,5 stiklinėse ištirpinto vištienos buljono, ant ryžių dedame marinuotus ketvirčius ir pašauname. Kepame gal valandą, jeigu ryžiai sugėrė visą skystį, galima papildyti, bet nedaug, nes tuomet ryžiai nebus birūs. Šį patiekalą vadiname 2 viename. Ir patiekalas ir garnyras. višta dar sultyčių ant ryžių paleidžia...skanumėlis, pabandykit, patiks
Atsakyti
QUOTE(adri @ 2005 02 24, 13:13)
Mes kepame vištos ketvirčius su ryžiais.
į gilesnę formą (aš kepu apvalioje pyrago formoje) dedame :1 stiklinė ryžių, kelios tarkutos morkos per burokinę tarką, razinų, džiovintų abrikosų (galima ir be jų), 2,5 stiklinėse ištirpinto vištienos buljono, ant ryžių dedame marinuotus ketvirčius ir pašauname. Kepame gal valandą, jeigu ryžiai sugėrė visą skystį, galima papildyti, bet nedaug, nes tuomet ryžiai nebus birūs. Šį patiekalą vadiname 2 viename. Ir patiekalas ir garnyras. višta dar sultyčių ant ryžių paleidžia...skanumėlis, pabandykit, patiks

O RYŽIAI TAI VIRTI AR NE blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bravada @ 2005 02 24, 18:03)
O RYŽIAI TAI VIRTI AR NE blush2.gif

Ne, nevirti, jie užpilami buljonu ir orkaitėje kepa kartu su višta ir jos sultimis, gaunasi birūs ir l. skanūs
Atsakyti
QUOTE(adri @ 2005 02 24, 11:13)
Mes kepame vištos ketvirčius su ryžiais.
į gilesnę formą (aš kepu apvalioje pyrago formoje) dedame :1 stiklinė ryžių, kelios tarkutos morkos per burokinę tarką, razinų, džiovintų abrikosų (galima ir be jų), 2,5 stiklinėse ištirpinto vištienos buljono, ant ryžių dedame marinuotus ketvirčius ir pašauname. Kepame gal valandą, jeigu ryžiai sugėrė visą skystį, galima papildyti, bet nedaug, nes tuomet ryžiai nebus birūs. Šį patiekalą vadiname 2 viename. Ir patiekalas ir garnyras. višta dar sultyčių ant ryžių paleidžia...skanumėlis, pabandykit, patiks

Patiko. Šauniai gavosi. Ačiū už receptą thumbup.gif
Atsakyti
Pasiūlysiu savo mylimiausią - Vištiena su saldžiarūgščiu padažu :
Supjaustom vištienos krūtinėlę juostelėmis.Galima pusvalandį pamarinuot su česnaku ir majonezu bei prieskoniais.Tada pamirkome kiaušinio plakinyje,apvoloijame maltuose džiūvėseliuose ir pakepame(trumpai,kol gražiai apskrunda).Tada gaminame padažą:puode pakaitiname tomatą,2 š.medaus ir gabaliuką sviesto (nedaug,kokius 30g).Va ir padažas.Garnyrui - virti ryžiai.
Mano vaikai valgo su pirščiukais: pamirko gabalėlį vištienos padaže ir į burną.(Ryžių jie nemėgsta,o man ryžiai čia labai tinka ).
Skanu ir greitai thumb_yello.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amazing: 01 kovo 2005 - 15:48