Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Niekada nemegau saldzios vistienos,bet kai paragavau sia... thumb_yello.gif Vistos krutinele supjaustyti gabaliukais ir pakepti.Kai apskrunda,deti griezineliais pjaustyto banano,is kart pabarstyti kariu,druskyte ir sojos padazu.Atsargiai ismaisyti ir uzpilti neriebia grietinele.Pakaitinti iki uzvirimo ir patiekti su ryziais.Garnyrui stambiai pjaustytos sviezios darzoves ir rugstoko obuolio skiltele.Labai greita.nebrangu ir nekasdieniska.Skanaus. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasariote: 10 sausio 2005 - 17:50
Nepamenu ar minėjau kur nors savo mylimiausias vištienos salotas. Labai paprasta, bet labai skanu. Čia apie tai, kaip galima visapusiškai išnaudoti vištienos krūtinėles.
Perkate du vienetus vištienos krūtinėlės. Nupjaunate nelabai kruopščiai mėsą nuo kauliuko (kad dar liktų jos ten). Iš jos darote kokį nors karštą patiekalą (mamos čia daug prirašė receptų), kas liko metate puodan ir verdate vištienos sultinį (pridėjus daržovių ar makaronų, ar ka mėgstate puiki sriuba), o kai išverda, nupjaustom likusią mėsytę nuo kauliukų ir ją supjaustome gabalėliais, sudedame visą skardinę kukurūzų, pora šaukštų majonezo ir daug daug kario miltelių (aš dar dedu yellow curry paste - tokia aštri kario pasta, užtenka vos vos įdėt, maximose yra prie visokių ten kitajsku-meksikanskų ir t.t. reikalų). Va ir gaunasi trijų patiekalų vištiški pietūs, bet labai skanu... wink.gif essen.gif

user posted image
Atsakyti
Gal kuri nors zhinot receptuka "amerikietishko vistienos kepsnio" ? Valgau ji Kauno Maximos "Delano" kavineje. Ten nuo kaulo nuimta shlaunele, bet kazhkaip idomiai ishkepta...labai labai skaniai.....
Ir dar labai domintu Sheperd'o pyragas ( vishtiena uzhkepta bulviu koshe). Gal zhinot kuri receptuka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 14 sausio 2005 - 12:07
QUOTE(viksrelis @ 2003 07 16, 01:50)
Vištienos kepenėlių maltiniai su perlinėmis kruopomis

1 pakelis šaldytų broilerio kepenėlių
0,5 stiklinės virtų perlinių kruopų
1 kiaušinis
1 svogūnas
25 g sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių
3 šaukštai krakmolo
malti juodieji pipirai
muskatas
imbieras
druska
aliejus

Atšilusias broilerių kepenėles 1 val. mirkome piene.
Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepame su sviestu. Į juos įdedame kepenėles ir truputį pakepame.
Apkepusias kepenėles sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, įberiame džiūvėsėlių, krakmolą, perlines kruopas, paskaniname druska bei prieskoniais ir gerai išmaišome.
Iš kepenėlių masės formuojame maltinius, apvoliuojame juos džiūvėsėliuose ir kepame su aliejumi.
Maltinius patiekiame su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"


Isbandyta!
Mano vyras apskritai nepripazista kepeneliu, bet sis patiekalas jam tikrai patiko,
thumbup.gif
Labai skanu, terliones yra, bet svarbiausia rezultatas!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2003 11 26, 01:14)
Mano vyras sestadieni pirstelius apsilaizydamas valge, jau taip skanu jam buvo. wink.gif


Taip pat labai skanu!Padariau 2 dienom, o suvalgyta buvo vienu prisedimu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2005 01 13, 15:50)
Gal kuri nors zhinot receptuka "amerikietishko vistienos kepsnio" ? Valgau ji Kauno Maximos "Delano" kavineje. Ten nuo kaulo nuimta shlaunele, bet kazhkaip idomiai ishkepta...labai labai skaniai.....
Ir dar labai domintu Sheperd'o pyragas ( vishtiena uzhkepta bulviu koshe). Gal zhinot kuri receptuka?


REIKIA:
farso 500 gr.
puse svoguno
cesnako
druskytes
pipiriuko.
visko ko reikia bulviu kosei.
sheperd pie misinuko(galima pacioms pasiruosti koki pomidoru padaziuka)

Pasiruosti farsa su visais prieskoniais
Sheperd pie specialus padazo misinukas,nezinau ar lietuvoj jo yra pirkti,bet anglijoje parduotuvese yra.pakepinti farsa (galima dar kokiu morkyciu itarkuoti) sumaisyti su tuo misinuku ismaisytu su saltu vandeniu.pakerti truputi kol sutirstes.Tada i kokia skarda supilti farsa su tuo padazu,o ant virsaus pasiruostos bulviu koses ir kokiai 15 minuciu i karsta orkaite.labai skanu.

Atsakyti
o gal turit kuri vistienos su kokoso drozlem receptuka? Kazkada valgiau - baisiai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramaske @ 2005 01 20, 15:07)
REIKIA:
farso 500 gr.
puse svoguno
cesnako
druskytes
pipiriuko.
visko ko reikia bulviu kosei.
sheperd pie misinuko(galima pacioms pasiruosti koki pomidoru padaziuka)

Pasiruosti farsa su visais prieskoniais
Sheperd pie specialus padazo misinukas,nezinau ar lietuvoj jo yra pirkti,bet anglijoje parduotuvese yra.pakepinti farsa (galima dar kokiu morkyciu itarkuoti) sumaisyti su tuo misinuku ismaisytu su saltu vandeniu.pakerti truputi kol sutirstes.Tada i kokia skarda supilti farsa su tuo padazu,o ant virsaus pasiruostos bulviu koses ir kokiai 15 minuciu i karsta orkaite.labai skanu.


dekui labai. Bandysiu ieshkoti to padazhiuko. wink.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
norejau paprasyti, gal kas nors gali atsiusti visciuko tabaka gaminimo planeli smile.gif Produktus ir kaip ka gaminti.
aciu labai, sekmes
Atsakyti
Nespejau visu receptu perskaityti (gal ir yra jau), bet man labai skani vistiena kinietiskai:
Vistienos file 300-400g
Morkos 3-4
Cesnakas 4 skilteles
Prieskoniai, kecupas
Saukstas medaus
File supjaustyti kubeliais ir apkepti ikaitintame aliejuje kartu su cesnakais kol mesyte pabals. Morkas supjaustyti siaudeliais ir troskinti kartu su vistiena kol morkytes suminkstes. Tada dedame medu, prieskoniu ir kecupa. Patroskiname ir valgome su ryziais.

Man tai labai skanu tik as gaminu be morku. Ir kecupo dedu daug, nes mano vyrui patinka kai maistas plaukia padaze.
O dabar begu gaminti vistiena su pievagrybiais.
Skanaus!!
Atsakyti
Sveikutės
gal kas darote k blink.gif blink.gif a nors skanau iš vištienos odelių? blush2.gif
Atsakyti
Jūs, ko gero, seniai žinot šį vištų kepimo būdą, bet aš neseniai jį atradau, bet jis savo paprastumu ir skoniu mums labai patiko. Gal kuri nebandėt, tai parašysiu. Reikia imti visą vištą, nuplauti ir nusausinti. Į kepimo indą įberti kilogramą druskos (ją teks išmest) ir uždėti vištą kojomis į apačią. Valandžiukė orkaitėje ir vištytė traškia plutele garuoja ant Jūsų stalo. Ir jokių laistymų ir indų gremžimo. Belieka tik druską išpilt. thumbup.gif
Atsakyti