QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 11 25, 17:24) |
400 g. kepeneliu, 5 kiau6iniai, 2 svogunai. juoduju pipiru ir druskos tai tikrai pagal skoni o sviesto- pagal kaloriju skaiciu jei ant dietos- maziau, jei ne- daugiau, nes skaniau |
labai dekoju
Greitas receptukas vakarienei:
Paprastai naudoju virta vishtiena (be kaulu), bet jei neturiu - tada file susipjaustau gabaliukais, pridedu prieskoniu ir pakepu ant aliejaus - ishkepa greitai.
Keptuveje ishtirpinu sviesta ir pakepu maltus dzhiuveselius (kol sviestas pilnai susigeria), tada maishant pripilu vishtienos sultinio (ish kubelio) arba vandens. Skyschio pilti tiek, kad butu norimo tirshtumo padazhas. Tada dedam megstamu prieskoniu (vegeta, karis, pipiriukai ar shiaip koks mishinys padazhui), jei reikia - druskos. Tada suverchiu gabaliukais pjaustyta vishtiena ir patroshkinu, kol sushils. Tada uzhbalinu grietine (velgi pagal skoni), idedu shviezhiu petrazholiu arba krapu ir jau galima valgyti. Tinka su ryzhiais, virtom bulvem ar bulviu koshe. Skanaus
Paprastai naudoju virta vishtiena (be kaulu), bet jei neturiu - tada file susipjaustau gabaliukais, pridedu prieskoniu ir pakepu ant aliejaus - ishkepa greitai.
Keptuveje ishtirpinu sviesta ir pakepu maltus dzhiuveselius (kol sviestas pilnai susigeria), tada maishant pripilu vishtienos sultinio (ish kubelio) arba vandens. Skyschio pilti tiek, kad butu norimo tirshtumo padazhas. Tada dedam megstamu prieskoniu (vegeta, karis, pipiriukai ar shiaip koks mishinys padazhui), jei reikia - druskos. Tada suverchiu gabaliukais pjaustyta vishtiena ir patroshkinu, kol sushils. Tada uzhbalinu grietine (velgi pagal skoni), idedu shviezhiu petrazholiu arba krapu ir jau galima valgyti. Tinka su ryzhiais, virtom bulvem ar bulviu koshe. Skanaus
QUOTE (PUka @ 2004 09 26, 11:30) |
Perskaiciau visa tema ir neradau jokio recepto vistiena su krevetemis gal kas turite? |
TROSKINTA VISTIENA SU KREVETEMIS
vistienos file
5 skilteles cesnako
100-150 g virtu kreveciu
2 svogunai
2 pomidorai
150g sultinio
150 balto vyno
2-3 lauro lapeliai
pipiru
drukos
1 stikline aliejaus
is aliejaus ,susmulkintu 2 skilteliu cesnako, lauro lapeliu, pipiru ir druskos paruosti marinata.susmulkinti file gabaliukais ir sudeti i marinata, palaikyti apie 6 valandas, isemus apkepti is abieju pusiu.
sudeti i gilesni puoda, uzpilti sultiniu, vynu ir troskinti.
aliejuje apkepti likusi cesnaka, svogunus ir supjaustytus pomidorus ir sudedam i troskini, baigiant troskinti, suberti aliejuje apkeptas krevetes.
QUOTE (rasukas @ 2004 11 25, 18:50) |
labai dekoju |
siandien dariau si vistienos patiekaliuka, gavosi liuks ir kitoms parekomenduociau , nes labai skanu.
QUOTE (Bitulka @ 2004 10 25, 14:29) |
Mano anyta gyvena kaime ir augina daug pauksciu. Tai ji daro vistienos troskini ir man labai jis patinka.Receptukas "Vistienos troskinys kaimiskai" Imam visa sisciuka (jei seimyna didele ar laukiate sveciu), supjaustom norimo dydzio gabaleliais(su visais kaulais). Sudedam i bliuda, apibarstom norimais prieskoniais (gali buti vegeta, vistienos prieskoniai arba paprasciausiai druska ir pipiriukai). paskui isplaka 2 arba 3 kiausinius ir supila ant vistienos, viska gerai ismaiso. Keptuveje gerai ikaitina alieju ir ima po gabaleli vistos, pavolioja miltuose ir apkepa, kad graziai apskrustu. Sukrauna vista i puoda, uzpila vandens taip, kad apsemtu vistiena ir troskina. Troskinimui ipusejus (mazdaug po 20 min kai uzverda), keptuveje paspirgina parukytu arba pasudytu lasuniuku (mazais spirgiukais), juose sukepina dvi ar tris sutarkuotas morkas ir keleta cesnako skilteliu (susmulkintu) ir supila ant vistienos, kad toliau troskintusi jau su morkom. Pries pabaiga ipila grietineles, dar patroskina 5 min. ir prasom - su ryziais, virtom bulvem, bulviu kose, ar keptom bulvem kaip tik labiau patinka... man tai mniam mniam tikrai super. |
Liuks receprukas . Valgem ir pirshtus laizhem. Net vyras, kuris vishtienos su kaulais nepripazhista, gyre
Keptas visciukas
paskutini karta taip kepiau, tai baisiai skaniai gavosi, tai dalinuose - galima taip kepti ir ciela, arba ketvirtukais padalinus - man kazkaip geriau ketvirtukais, nereik tiek kantrybes cackintis, kad tikrai viskas iskeptu
taigi - visciuka itrinti druska, juodais pipirais ir nemazai kario - privaryt jo ir i vidu. tada aptrint ir aplaistyt sojos padazu ir uzspaust ant virsaus viena dideli apelsina, galima ir minkstimu apdeliot dar - palikt taip pasimarinuot tam sojos ir apelsinu padaze kokia valandzike ar kad ir maziau. tada isimti ir kepti orkaitej prie 250, po kurio laiko aplaistant tuo nuo marinavimosi likusiu skysciu is sojos padazo ir apelsino ir viskas ale labai skanu gavosi kazkaip
paskutini karta taip kepiau, tai baisiai skaniai gavosi, tai dalinuose - galima taip kepti ir ciela, arba ketvirtukais padalinus - man kazkaip geriau ketvirtukais, nereik tiek kantrybes cackintis, kad tikrai viskas iskeptu
taigi - visciuka itrinti druska, juodais pipirais ir nemazai kario - privaryt jo ir i vidu. tada aptrint ir aplaistyt sojos padazu ir uzspaust ant virsaus viena dideli apelsina, galima ir minkstimu apdeliot dar - palikt taip pasimarinuot tam sojos ir apelsinu padaze kokia valandzike ar kad ir maziau. tada isimti ir kepti orkaitej prie 250, po kurio laiko aplaistant tuo nuo marinavimosi likusiu skysciu is sojos padazo ir apelsino ir viskas ale labai skanu gavosi kazkaip
O kaip jus kepate kepsnius is vistienos file, kokius priedus dedate, koki padaza gaminate? Labai idomu. Kaip tik saldytuve mociutes vistos file guli. Aciu
QUOTE(Auges @ 2003 06 29, 20:40)
Višta, kepta folijoje
1 višta, druskos, pipirų, (1 šaukštelis kmynų), 2 - 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai tarkuotos petražolės šaknies, 1 poras, 1 morka, 2 šaukšteliai citrinos ar obuolių sulčių.
Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 - 30 minučių kepti orkaitėje 180 ° C temperatūroje.
Padažui tinka sultys, kuriose kepė mėsa. Į jas galima įdėti grietinėlės ir aštraus padažo.
Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis ir daržovėmis (žirniais, pupelėmis, žiediniais koūstais ir kt.), vaisių salotomis.
Labai skani vistyte iseina, tik as i vidu dar dedu majonezo ir ne petrazoliu o krapu virsuneliu, ir kepu ilgiau nei 30 min, man per 30 min iekad neiskepa. :
1 višta, druskos, pipirų, (1 šaukštelis kmynų), 2 - 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai tarkuotos petražolės šaknies, 1 poras, 1 morka, 2 šaukšteliai citrinos ar obuolių sulčių.
Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 - 30 minučių kepti orkaitėje 180 ° C temperatūroje.
Padažui tinka sultys, kuriose kepė mėsa. Į jas galima įdėti grietinėlės ir aštraus padažo.
Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis ir daržovėmis (žirniais, pupelėmis, žiediniais koūstais ir kt.), vaisių salotomis.
Labai skani vistyte iseina, tik as i vidu dar dedu majonezo ir ne petrazoliu o krapu virsuneliu, ir kepu ilgiau nei 30 min, man per 30 min iekad neiskepa. :
Šiandien kepiau - ale jau skanumas tos vištelės pagal Auges receptą, tai niam niam - vieni kaulai beliko. Būtinai išsikepkit
As irgi siandien kepiau vista pagal Auges recepta Super skani!!! Dar padariau kepeneliu pasteta pagal Ievos-Pievos recepta. Irgi tikras gardumelis
Nežinau, gal kas jau ir rašė apie šį patiekalą, bet man vištienos filė labiausiai patinka padarytas taip:
Reiks: vištienos filė, vekuotų ananasų, meksikietiškų prieskonių, porų ir grietinės.
Vištieną ištrinti mexikietiškais prieskoniais ir palaikyti keletą valandų, tada ją pakepti, vėliau sudėti porus ir ananasus ir dar šiek tiek pakepti, o galiausiai sudėti grietinę. Skanaus
Reiks: vištienos filė, vekuotų ananasų, meksikietiškų prieskonių, porų ir grietinės.
Vištieną ištrinti mexikietiškais prieskoniais ir palaikyti keletą valandų, tada ją pakepti, vėliau sudėti porus ir ananasus ir dar šiek tiek pakepti, o galiausiai sudėti grietinę. Skanaus
Vistienos kepsnys su suriu ir ananasais
Vistienos krutineles-karbonadu kepimas: vistienos krutinele supjaustome gabalais ir ismusame, uzdedame prieskoniu (vegeta), isvoliojame miltuose, tada dedame i kiausinio plakini, pavoliojame ir dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. Vistienos krutineles gabaliukus-karbonadus iskepame.
Iskeptus vistienos file gabaliukus sudedame i skarda, ant ju uzdedame koncervuotus ananasu griezinelius (ne gabaliukus), tada ant ju uzpilame inde likusiu ananasu sulciu, uzdedame tarkuota suri ir i orkaite, kol issilydys suris.
Rekomenduojamos salotos: tarkuotos morkos, graikiski riesutai, majonezas.
Skanaus.
Vistienos krutineles-karbonadu kepimas: vistienos krutinele supjaustome gabalais ir ismusame, uzdedame prieskoniu (vegeta), isvoliojame miltuose, tada dedame i kiausinio plakini, pavoliojame ir dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. Vistienos krutineles gabaliukus-karbonadus iskepame.
Iskeptus vistienos file gabaliukus sudedame i skarda, ant ju uzdedame koncervuotus ananasu griezinelius (ne gabaliukus), tada ant ju uzpilame inde likusiu ananasu sulciu, uzdedame tarkuota suri ir i orkaite, kol issilydys suris.
Rekomenduojamos salotos: tarkuotos morkos, graikiski riesutai, majonezas.
Skanaus.