Noriu duoti keletą patarimų dėl kepenėlių paruošimo.Tai va....prieš kepant kepenėlių jokiu būdu nesūdykite, kitaip jos bus kietos.Todėl visus prieskonius berkite tik jas iškepusios.Ir dar.....kepenėlės bus švelnios , jei prieš kepdamos jas pusvalandžiui pamerksite į pieną,po to gerai nudžiovinkite,povoliokite miltuose ir kepkite.
VIŠTIENOS KRŪTINĖLIŲ SUKTINUKAI
4 porcijos :4 vištiebos krūtinėlės po 125 g 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų 1/2 šaukštelio šalavijų 4 ploni kumpio greižinėliai(po 20 g) 4 mediniai šipuliukai 4 šporcijos reikės :aukštai sviesto kepimui 1/8 chereso 200 g greitinės druskos PARUOŠIMO BŪDAS :vištienos krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais, įtrinti susmulkintais šalavijais.Suvynioti į kumpio griežinėlius ir persmeigti medine balanėle arba užsiūti.Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti sviestą.Ant išlydyto sviesto sudėti suktinukus ir kepti dažnai vartant.Iškepusius suktinukus įdėti į pakaitintą pusdubenį ir pridengti.Keptuveje likusius riebalus išmaišyti su greitine ir cheresu.Pagardinti pagal skonį ir supilti į padažinę.Suktinukus pateikti su žaliaisiais žirneliais,pakepintais su sviestu, ir virtais ryžiais,pagardinti smulkiai kapottmis petražolėmis.PATARIMAS:šalavijus vartoti saikingai,užteks ir vieno lapelio.RUOŠTI -20 MINUČIŲ,KEPTI-6 MINUTES.Ir dar....viena porcija apie 561 kcal.O be to dar : jei lieka nesuvalgyti suktinukai...galima užšaldyti ir laikyti 2
mėnesius.GREITAI IR SKANIAI
neatsimenu kuriam puslapiukyje, ber as pasidariau vakar LESIU TROSKINI SU VISTIENA , prigaminau pilna keptuve, tai puse pati suvalgiau
tik as dejau konservuotus lesius, tai buvo dar daug patogiau, nereikejo virti , o be to kitokiam pavidale ir neradau
tik as dejau konservuotus lesius, tai buvo dar daug patogiau, nereikejo virti , o be to kitokiam pavidale ir neradau
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais
Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.
viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai. ir galim valgyt. liabai skanu
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo
Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.
viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai. ir galim valgyt. liabai skanu
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo
Nepatikesit, bet man vistienos slauneles su kpustais nesigavo Kopustai neiskepe... O kai nesiseka, tai ir dar kas nors buna negerai - vistiena be druskos...
NA, bet kokia kt.savite bandysiu vel, bet kepimo maiselyje
NA, bet kokia kt.savite bandysiu vel, bet kepimo maiselyje
Paaiskinkite geriausiai pasaulio kulinarei , kaip ten ta vista su buteliu kept? Ar ta buteli pripilti vandens? Kiek? Ar ji uzkisti?
QUOTE (nerez @ 2004 11 22, 21:34) |
Nepatikesit, bet man vistienos slauneles su kpustais nesigavo Kopustai neiskepe... O kai nesiseka, tai ir dar kas nors buna negerai - vistiena be druskos... NA, bet kokia kt.savite bandysiu vel, bet kepimo maiselyje |
Ash patikesiu
Idomus tas receptukas vishtos su kopustais ir man pasirode, bet nesiryztu gaminti. Kazkaip atrodo arba kopustai neishkeps, arba jie ims degti iki tol kol vishtiena paskrus, nes vistiek, turbut, nevisus juos apklosi mesa...
QUOTE (vilkeS @ 2004 11 22, 20:17) |
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais Reikės: viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus) sojos padažo aliejaus kario vištienos prieskonių pipirų, drusko koncervuotų ananasų gabaliukais. viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę. po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai. ir galim valgyt. liabai skanu jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo |
labai patiko man sis receptukas , butinai darysiu savaitgaly, bet kazin ar galima sojos padaza pakeisti majonezu, nes man sojos padazas labai nepatinka, neskanus.
QUOTE (rasukas @ 2004 11 25, 08:40) | ||
labai patiko man sis receptukas , butinai darysiu savaitgaly, bet kazin ar galima sojos padaza pakeisti majonezu, nes man sojos padazas labai nepatinka, neskanus. |
manau, kad gali pakeisti majonezu - svarbu, kad truputuka pasimarinuotu ir viskas. o siaip tai man to sojos padazo iskepus nebesijaucia, na bent jau tokio skonio, kaip paragavus is butelio - man paragavus is butelio irgi neskanu
o as radau viena receptuka su vistiena kazkada buvau dariusi ir visai patiko.
reikia;vistienos fili, raudonos paprikos, skilteles cesnako, prieskoniu ir sultinio.
paprikas susmulkini ir patroskinti kartu su cesnaku.
ipjauti krutineles, padaryti kiseneles, ideti paprikos ir susmeigti mediniais pagaliukais, paskaninti prieskoniais.
krutineles apkepti , uzpilti sultiniu ir 10-15 minuciu patroskinti.
reikia;vistienos fili, raudonos paprikos, skilteles cesnako, prieskoniu ir sultinio.
paprikas susmulkini ir patroskinti kartu su cesnaku.
ipjauti krutineles, padaryti kiseneles, ideti paprikos ir susmeigti mediniais pagaliukais, paskaninti prieskoniais.
krutineles apkepti , uzpilti sultiniu ir 10-15 minuciu patroskinti.
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 01, 13:52) |
darau kepeneliu pasteta pakepinu kepeneles ir svoguna ant sviesto su vegeta ir juodaisiais pipirais, biski druskos. isverdu kiausinius. sumalu viska mesmale is gerai sumaisau. skonis fantastinis su svieziu batonu |
ar galetu parasyti kas tikslesni receptuka, kiek ir ko reikia.
labai busiu dekinga.