Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Noriu duoti keletą patarimų dėl kepenėlių paruošimo.Tai va....prieš kepant kepenėlių jokiu būdu nesūdykite, kitaip jos bus kietos.Todėl visus prieskonius berkite tik jas iškepusios.Ir dar.....kepenėlės bus švelnios , jei prieš kepdamos jas pusvalandžiui pamerksite į pieną,po to gerai nudžiovinkite,povoliokite miltuose ir kepkite. thumbup.gif
Atsakyti
VIŠTIENOS KRŪTINĖLIŲ SUKTINUKAI
4 porcijos :4 vištiebos krūtinėlės po 125 g 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų 1/2 šaukštelio šalavijų 4 ploni kumpio greižinėliai(po 20 g) 4 mediniai šipuliukai 4 šporcijos reikės :aukštai sviesto kepimui 1/8 chereso 200 g greitinės druskos PARUOŠIMO BŪDAS :
vištienos krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais, įtrinti susmulkintais šalavijais.Suvynioti į kumpio griežinėlius ir persmeigti medine balanėle arba užsiūti.Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti sviestą.Ant išlydyto sviesto sudėti suktinukus ir kepti dažnai vartant.Iškepusius suktinukus įdėti į pakaitintą pusdubenį ir pridengti.Keptuveje likusius riebalus išmaišyti su greitine ir cheresu.Pagardinti pagal skonį ir supilti į padažinę.Suktinukus pateikti su žaliaisiais žirneliais,pakepintais su sviestu, ir virtais ryžiais,pagardinti smulkiai kapottmis petražolėmis.PATARIMAS:šalavijus vartoti saikingai,užteks ir vieno lapelio.RUOŠTI -20 MINUČIŲ,KEPTI-6 MINUTES.Ir dar....viena porcija apie 561 kcal.O be to dar : jei lieka nesuvalgyti suktinukai...galima užšaldyti ir laikyti 2
mėnesius.GREITAI IR SKANIAI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
neatsimenu kuriam puslapiukyje, ber as pasidariau vakar LESIU TROSKINI SU VISTIENA thumbup.gif , prigaminau pilna keptuve, tai puse pati suvalgiau essen.gif blush-anim-cl.gif

tik as dejau konservuotus lesius, tai buvo dar daug patogiau, nereikejo virti , o be to kitokiam pavidale ir neradau g.gif
Atsakyti
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais

Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.

viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai. ir galim valgyt. liabai skanu smile.gif
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo wink.gif
Atsakyti
Nepatikesit, bet man vistienos slauneles su kpustais nesigavo sad.gif Kopustai neiskepe... O kai nesiseka, tai ir dar kas nors buna negerai - vistiena be druskos...
biggrin.gif
NA, bet kokia kt.savite bandysiu vel, bet kepimo maiselyje
Atsakyti
Paaiskinkite geriausiai pasaulio kulinarei blush-anim-cl.gif , kaip ten ta vista su buteliu kept? Ar ta buteli pripilti vandens? Kiek? Ar ji uzkisti? blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE (nerez @ 2004 11 22, 21:34)
Nepatikesit, bet man vistienos slauneles su kpustais nesigavo sad.gif Kopustai neiskepe... O kai nesiseka, tai ir dar kas nors buna negerai - vistiena be druskos...
biggrin.gif
NA, bet kokia kt.savite bandysiu vel, bet kepimo maiselyje

Ash patikesiu biggrin.gif

Idomus tas receptukas vishtos su kopustais ir man pasirode, bet nesiryztu gaminti. Kazkaip atrodo arba kopustai neishkeps, arba jie ims degti iki tol kol vishtiena paskrus, nes vistiek, turbut, nevisus juos apklosi mesa... g.gif
Atsakyti
QUOTE (vilkeS @ 2004 11 22, 20:17)
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais

Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.

viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai. ir galim valgyt. liabai skanu smile.gif
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo wink.gif

labai patiko man sis receptukas , butinai darysiu savaitgaly, bet kazin ar galima sojos padaza pakeisti majonezu, nes man sojos padazas labai nepatinka, neskanus. wub.gif
Atsakyti
QUOTE (rasukas @ 2004 11 25, 08:40)
QUOTE (vilkeS @ 2004 11 22, 20:17)
Viščiukų krūtinėlių file su ananasais

Reikės:
viščiųkų krūtinėlės filė (priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
sojos padažo
aliejaus
kario
vištienos prieskonių
pipirų, drusko
koncervuotų ananasų gabaliukais.

viščiukų filė supjaustom gabaliukais kaip guliašui. užberiam vištienos prieskonių, šiek tiek pipirų, vos vos druskytės, užpilam sojos padažu - gerai viska išmaišom su rankytėm ir paliekam pasimarinuoti kokią valandžikę.
po to įkaitinam aliejų keptuvėje ir sudedam krūtinėlės gabaliukus - apkepam gerai, dar bekepant įberiam kario. baigiant kepti suberiam skardine koncervuotų ananasų ir dar pakepinam, kol įkais ir ananasai.  ir galim valgyt. liabai skanu smile.gif
jei kas mėgsta ypač aštriai, siūlau į kepimo pabaigą dar ipilti tailandietiško saldaus padažo wink.gif

labai patiko man sis receptukas , butinai darysiu savaitgaly, bet kazin ar galima sojos padaza pakeisti majonezu, nes man sojos padazas labai nepatinka, neskanus. wub.gif

manau, kad gali pakeisti majonezu - svarbu, kad truputuka pasimarinuotu ir viskas. o siaip tai man to sojos padazo iskepus nebesijaucia, na bent jau tokio skonio, kaip paragavus is butelio - man paragavus is butelio irgi neskanu smile.gif
Atsakyti
o as radau viena receptuka su vistiena kazkada buvau dariusi ir visai patiko.
reikia;vistienos fili, raudonos paprikos, skilteles cesnako, prieskoniu ir sultinio.
paprikas susmulkini ir patroskinti kartu su cesnaku.
ipjauti krutineles, padaryti kiseneles, ideti paprikos ir susmeigti mediniais pagaliukais, paskaninti prieskoniais.
krutineles apkepti , uzpilti sultiniu ir 10-15 minuciu patroskinti.
Atsakyti
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 01, 13:52)
darau kepeneliu pasteta tongue.gif pakepinu kepeneles ir svoguna ant sviesto su vegeta ir juodaisiais pipirais, biski druskos. isverdu kiausinius. sumalu viska mesmale is gerai sumaisau. skonis fantastinis su svieziu batonu thumbup.gif

ar galetu parasyti kas tikslesni receptuka, kiek ir ko reikia.
labai busiu dekinga. clap.gif
Atsakyti
400 g. kepeneliu, 5 kiau6iniai, 2 svogunai. juoduju pipiru ir druskos tai tikrai pagal skoni wink.gif o sviesto- pagal kaloriju skaiciu laugh.gif jei ant dietos- maziau, jei ne- daugiau, nes skaniau laugh.gif
Atsakyti