Gal turit įdėjų, kuo įdaryti keptą vištą.Obuoliai ir džiovintos slyvos nusibodo. norėtųsi ko nors įdomesnio.
QUOTE (Vasarele @ 2004 10 28, 22:00) |
Gal turit įdėjų, kuo įdaryti keptą vištą.Obuoliai ir džiovintos slyvos nusibodo. norėtųsi ko nors įdomesnio. |
As kepta vista idarineju ivairiu skoniu ryziais, kopustais.
1.Isverdu ryzius. Aliejuje pakepinu susmulkinta pora, raudona paprika, cesnakiuko (pagal skoni). Viska sumaisau su ryziais, paprieskoniuoju arba vegeta, arba santa marija prieskoniais su kariu.
Vista sumarinuoju is anksto, maziausiai pries 3-4 valandas. Zodziu jei buvo kameroje isimu is vakaro, kad atsiltu o paskui ryte sumarinuoju (islipus is lovos

Kai vista pasimarinavusi per sike

Su vista viskas aisku, toliau pasakosiu tik apie idarus.
2.Isverdu ryzius, ismirkinu razinas ir dziovintus persikus, aliejuje pakepinu svoguniuka arba pora ir siek tiek apkepinu vaisius. Sumaisau su ryziais, truputi prieskoniu ir prikemsu vista.
3. Isverdu ryzius. Aliejuje sukepinu pievagrybius ar siaip kokius turiu grybus su svogunais, sumaisau su ryziais, paprieskoniuoju ir prikemsu vista.
4. Imu lygiom dalim raugintu kopustu ir svieziu. Pirmiausiai keptuveje sukepinu morkas su svogunais (mano vyras megsta, kai buna parukytu lasiniuku spirgiuku


Skanaus!
parasysiu savo receptuka, kuriuo kartais seimos reikalavimu pasimegaujam (beja jis tiktu ir prie temos "kaip pigiai pavalgyti) :
~kg vistienos sparneliu
3 puodeliai miltu
v.s. cesnako milteliu ( as su kavamale sumalu dziovinto cesnako granules)
v.s. svoguno mileteliu (padarau taip pat)
1/2 arb.s. kajeno pipiru (arba aitriosios paprikos ,kas kam patinka)
v.s. saldziosios paprikos
druskos
siuos sausus ingridientus sumaisyti
2 puodeliai kefyro
aliejaus kepimui
sparnelius nuverdu sriubai ( kartais be druskos, dar idedu svoguno ,lauro lapeli, pipiru, bet druskos tai butinai ir visada). kai jie atvesta , padalinu per sanariukus. tada volioju miltuose su prieskoniais, tada i kefyra apvolioju ir vel atgal i miltus. tada atsargiai su znyplemis dedu i ikaitinta alieju. isemus dedu ant popierinio ranksluoscio,kad aliejus susigertu.
gaunasi tokia sultinga vistiena su traskia ,niam niam plutele
valgom su bulviu kose ir morku salotom. na tikrai labai skanu, tik figurai kenkia
labai paparstas,pigus ir geras receptukas.
_____________________________
*kai kartais neturiu visu siu prisekoniu, naudoju paprasciausiai vistienos prieskonius su kariu.
*paprasciau yra tuos miltukus padalinti i dvi dalis .viena supilti i maiseli, ten ideti kazkiek sparneliu ir sukratyti. (tik nedaryti taip po to,kai pavilgai kefyre). tada greiciau buna.
* kartais taip darau krutinele. tik jos neverdu. supjaustau mazdaug dvieju pirstu plocio juostelem ir analogiskai ,kaip spernelius paruosiu.
~kg vistienos sparneliu
3 puodeliai miltu
v.s. cesnako milteliu ( as su kavamale sumalu dziovinto cesnako granules)
v.s. svoguno mileteliu (padarau taip pat)
1/2 arb.s. kajeno pipiru (arba aitriosios paprikos ,kas kam patinka)
v.s. saldziosios paprikos
druskos
siuos sausus ingridientus sumaisyti
2 puodeliai kefyro
aliejaus kepimui
sparnelius nuverdu sriubai ( kartais be druskos, dar idedu svoguno ,lauro lapeli, pipiru, bet druskos tai butinai ir visada). kai jie atvesta , padalinu per sanariukus. tada volioju miltuose su prieskoniais, tada i kefyra apvolioju ir vel atgal i miltus. tada atsargiai su znyplemis dedu i ikaitinta alieju. isemus dedu ant popierinio ranksluoscio,kad aliejus susigertu.
gaunasi tokia sultinga vistiena su traskia ,niam niam plutele



labai paparstas,pigus ir geras receptukas.

_____________________________
*kai kartais neturiu visu siu prisekoniu, naudoju paprasciausiai vistienos prieskonius su kariu.

*paprasciau yra tuos miltukus padalinti i dvi dalis .viena supilti i maiseli, ten ideti kazkiek sparneliu ir sukratyti. (tik nedaryti taip po to,kai pavilgai kefyre). tada greiciau buna.
* kartais taip darau krutinele. tik jos neverdu. supjaustau mazdaug dvieju pirstu plocio juostelem ir analogiskai ,kaip spernelius paruosiu.
vistiena su obuoliu sultimis
vistienos gabaliukus itrinti ir palikti pastoveti mazdaug valanda jei yra laiko tai ir daugiau
itrinimui naudoju : kmynus vistienos prieskonius cesnaka druska trupti citrinos sulciu majonezas+grietinebeje galima ideti medaus
po to viska sudedam i skarda patepta trupuciu riebalu ir uzpilam obuoliu sultimis galima naminemis tada skonis geresnis bet jei nera tai tiks ir pirktines ir kepam kol graziai paskrus
prie vistos labai tinka bulviu kose su morkomis arba keptos bulves (kartu su vista)
o kas megsta galima tik su svieziomis salotomis bet butinai gaivios ne riebios t.y. be majonezo ar grietines
vistienos gabaliukus itrinti ir palikti pastoveti mazdaug valanda jei yra laiko tai ir daugiau
itrinimui naudoju : kmynus vistienos prieskonius cesnaka druska trupti citrinos sulciu majonezas+grietinebeje galima ideti medaus
po to viska sudedam i skarda patepta trupuciu riebalu ir uzpilam obuoliu sultimis galima naminemis tada skonis geresnis bet jei nera tai tiks ir pirktines ir kepam kol graziai paskrus
prie vistos labai tinka bulviu kose su morkomis arba keptos bulves (kartu su vista)
o kas megsta galima tik su svieziomis salotomis bet butinai gaivios ne riebios t.y. be majonezo ar grietines
Aš mėgėja "lengvų" patiekalų, tai galiu pasiūlyt porą skanių salotų receptų:
-saliero
-Keptos vištienos krūtinėlės, apibarstytos vištienos prieskoniais
-pusiau perpjautos vynuogės
-graikiški riešutai
-majonezas
Karštos salotos su vištiena:
-pakepta vištos krūtinėlė, pagardinta prieskoniais ir medumi
-"Pekino" salotos
-agurkas
-pomidoras
-paprika
-citrinų padažas
-salotų prieskoniai
Ant salotų lapų deti visko po truputį, ant viršaus - vištiena.
Skanaus
-saliero
-Keptos vištienos krūtinėlės, apibarstytos vištienos prieskoniais
-pusiau perpjautos vynuogės
-graikiški riešutai
-majonezas
Karštos salotos su vištiena:
-pakepta vištos krūtinėlė, pagardinta prieskoniais ir medumi
-"Pekino" salotos
-agurkas
-pomidoras
-paprika
-citrinų padažas
-salotų prieskoniai
Ant salotų lapų deti visko po truputį, ant viršaus - vištiena.
Skanaus

QUOTE (Vasarele @ 2004 10 28, 23:00) |
Gal turit įdėjų, kuo įdaryti keptą vištą.Obuoliai ir džiovintos slyvos nusibodo. norėtųsi ko nors įdomesnio. |
nezinau ar cia idomesnis, bet as siandien kepu vistyte idaryta tarkuotom bulvem( per burokine tarka ir imaisytais bulviu prieskoniais)


kolkas dar negaliu pasakyti, del skonio, nes kepu pirma karta ir ragauti teks po kokios geros valandeles


Nupirko mama vistienos sirdeliu ir ako padaryk ka nors.Ir isleke pas drauge.Gal galit ka patarti?Juk nemesiu lauk
Is anksto aciu uz receptus

Nuplauk,perpjauk per puse,apkepink siek tiek su svogunais ir morkytem,patroskink kokias 20 min.,idek grietines,prieskoniu megstamu,valgyti su bulvytem ir darzovem.Mano diedas alpsta del vistienos sirdeliu,ypac ryte po gero baliaus

Mes taip pat labai megstam sirdeles, tik as jas is pradziu apverdu, o po to dar patroskinu padaziuke (panasus kaip guliaso, su kecupu) su morkytem ir svoguniukais.
Su bulviu kose niam niam gaunasi
Su bulviu kose niam niam gaunasi

QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 01, 13:52) |
darau kepeneliu pasteta ![]() ![]() |
O kokiom cia proporcijom mazdaug ? Kiek kiausiniu?...


QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 11 17, 10:58) |
as siandien vel darysiu ![]() |
O aciu

