Cipciukas, parašykit tikslų voveruškų receptėlį, ir aš tokią formytę turiu , o recepto nėra, ką ir kiek ten dėt? ačiūkas
QUOTE(GITALE @ 2009 01 30, 16:23)
Cipciukas, parašykit tikslų voveruškų receptėlį, ir aš tokią formytę turiu , o recepto nėra, ką ir kiek ten dėt? ačiūkas
jooo, kažkam pasisekė su forma kad aš tokią turėčiau, kepčiau ir kepčiau
Taip atrodo, kad keptum ir keptum... as va taip norejau grybuku keptuves, tai viena karta iskepiau, ir dulka toliau
pas mane tas pats, yra ir voverusku ir grybuku, ir riesutu formos, bet nuotaika ne ta , dabar pyragu metas
o kaip ta forma turi atrodyt?Dabar galboju gal ir pas mane tokia yra
QUOTE(ssanta @ 2009 01 30, 18:26)
o kaip ta forma turi atrodyt?Dabar galboju gal ir pas mane tokia yra
Va tas daikčiukas
Gitalyte , nu gi kepi lietinius blynus , tuos per visą keptuvę .....tik dadėk pora šaukštų miltų , kad bebūtų labai skysta .....aš dėjau 2 kiaušinius , pyliau pieno , druskos žiupsnelį ( nebūtina ) , ir miltų ....viską paplakiau plakimo šluotele , kitą kartą viską paskaičiuosiu gramais .....tą formelę gerai ikaitini aliejuje , su šaukšteliu pili ant tos dantytos vietos tešlą ( nereikia pilti storai ) ir kiši į aliejų , ji net pati iššoka iš formelės
QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 30, 19:02)
Va tas daikčiukas
Gitalyte , nu gi kepi lietinius blynus , tuos per visą keptuvę .....tik dadėk pora šaukštų miltų , kad bebūtų labai skysta .....aš dėjau 2 kiaušinius , pyliau pieno , druskos žiupsnelį ( nebūtina ) , ir miltų ....viską paplakiau plakimo šluotele , kitą kartą viską paskaičiuosiu gramais .....tą formelę gerai ikaitini aliejuje , su šaukšteliu pili ant tos dantytos vietos tešlą ( nereikia pilti storai ) ir kiši į aliejų , ji net pati iššoka iš formelės
Gitalyte , nu gi kepi lietinius blynus , tuos per visą keptuvę .....tik dadėk pora šaukštų miltų , kad bebūtų labai skysta .....aš dėjau 2 kiaušinius , pyliau pieno , druskos žiupsnelį ( nebūtina ) , ir miltų ....viską paplakiau plakimo šluotele , kitą kartą viską paskaičiuosiu gramais .....tą formelę gerai ikaitini aliejuje , su šaukšteliu pili ant tos dantytos vietos tešlą ( nereikia pilti storai ) ir kiši į aliejų , ji net pati iššoka iš formelės
vat pamačiau ir pagalvojau, kad kaži ar būtų galima kept ant eletrinės, o ne ant dujinės
Ilindau į rusišką kepejėlių puslapiuką , ir radau ten tokį tortuką pavadinimas jo " bitoje steklo " , jei versime pažodžiui bus "sudaužytas( muštas ) stiklas ", na jis man taip ir užstrigo , bet aš nesirašiau tikslių praporcijų , tik vaizdelį pasižiūrėjau , tai dariau pagal savo skonį .... pavadinau ...
" STIKLO ŠUKĖS "
Formelės matmenys 18 cm.
Pirmą išsikepiau biskvitą :
1,5 kiaušinio ( pusantro ),
70 g. cukraus ,
80 g. miltų ,
50 g. krakmolo,
1 pokiukas vanilinio cukraus ( 15 g. )
puse ( 15 g. ) pokiuko kepimo miltelių ( arba 1 arbatinis šaukštelis ) .
BET JUS KEPKITE TOKĮ BISKVITĄ , KURIS JUMS SKANIAUSIAS .
Kiaušinius su 1,5 šaukštų šilto vandens , plakti iki tol kol jie smarkiai suputos ( mikseriu , visu greičiu ).
Plakant per keleta kartų supilti cukrų ir vanilę .
Miltus , krakmolą ir kepimo miltelius sumaišome .
Juos iplakti lėčiausiu mikserio greičiu .
Formą išklokite kepimo popieriumi , pilame tešlą , kišame į orkaitę ikaitintą iki 180C . ir kepame apie 20 min. tikriname ar iškepias , smeigdamos pagaliuką .
Dieną prieš pasidariau 3 spalvų žele , po truputi mažiau nei puse litro ( ne visai minkštą ).
Atvėsusį biskvitą supjaustome gabaliukais .
Taip pat ir žele , ( pasilikite papuošimui ) jei jums toks papuošimas patinka .
Kremui :
300 g. grietinėlės ( 36 proc. )
250 ml. šviesaus jogurto ,
3 dideli šaukštai cukraus ( dėkite pagal savo skonį ) ,
18 g. želatinos ,
citrinos rūgštelės pagal savo skonį ,
aš dar pyliau aguonų ir vanilinio kvapų ( skystų ).
Želatiną užmerkite su 150 ml. vandens .
Grietinėlę gerai išplakite su cukrumi , vanilinu ir rugštele , supilkite jogurtą , paplakite , tada supilkite ištirpintą želatiną ( plona srovele , bet paskubant ) .
Tuoj pat !!!! sumesti žele ir biskvito gabaliulus , staigiai išmaišome , padalinam per puse , į vieną ipilame aguonas , ir greitai supilame į formą , vieną po to kitą masę , gerai paspaudžiame ( galite trinktelti formą į grindis , kad kuo geriau susispaustų , ir neliktų tuščių tarpų ) , dedame šaltai .
Papuošimui , žele tarkuojame burokine tarka , tai darome 3 kartus ( imate jau sutarkuotą į ranką ir vėl tarkuojate ) taip gausis smulkučiai gabaliukai . Puošiame .
----------------------------------------------------------------------------------------------
Tai super gaivus tortukas , mėgstančioms gaivą ir žele .....suvalgai gabalėlį , apsisuki ir vėl eini pakartoti ......mano anukytė jau nori tortukų , tai šitas jai tikrai labai tiks
Papildyta:
O kad ir ant laužo .....į uoduką pili aliejų , ikaitini ir į jį kiši formele , o ant kur puodą norite ant ten ir statykite
" STIKLO ŠUKĖS "
Formelės matmenys 18 cm.
Pirmą išsikepiau biskvitą :
1,5 kiaušinio ( pusantro ),
70 g. cukraus ,
80 g. miltų ,
50 g. krakmolo,
1 pokiukas vanilinio cukraus ( 15 g. )
puse ( 15 g. ) pokiuko kepimo miltelių ( arba 1 arbatinis šaukštelis ) .
BET JUS KEPKITE TOKĮ BISKVITĄ , KURIS JUMS SKANIAUSIAS .
Kiaušinius su 1,5 šaukštų šilto vandens , plakti iki tol kol jie smarkiai suputos ( mikseriu , visu greičiu ).
Plakant per keleta kartų supilti cukrų ir vanilę .
Miltus , krakmolą ir kepimo miltelius sumaišome .
Juos iplakti lėčiausiu mikserio greičiu .
Formą išklokite kepimo popieriumi , pilame tešlą , kišame į orkaitę ikaitintą iki 180C . ir kepame apie 20 min. tikriname ar iškepias , smeigdamos pagaliuką .
Dieną prieš pasidariau 3 spalvų žele , po truputi mažiau nei puse litro ( ne visai minkštą ).
Atvėsusį biskvitą supjaustome gabaliukais .
Taip pat ir žele , ( pasilikite papuošimui ) jei jums toks papuošimas patinka .
Kremui :
300 g. grietinėlės ( 36 proc. )
250 ml. šviesaus jogurto ,
3 dideli šaukštai cukraus ( dėkite pagal savo skonį ) ,
18 g. želatinos ,
citrinos rūgštelės pagal savo skonį ,
aš dar pyliau aguonų ir vanilinio kvapų ( skystų ).
Želatiną užmerkite su 150 ml. vandens .
Grietinėlę gerai išplakite su cukrumi , vanilinu ir rugštele , supilkite jogurtą , paplakite , tada supilkite ištirpintą želatiną ( plona srovele , bet paskubant ) .
Tuoj pat !!!! sumesti žele ir biskvito gabaliulus , staigiai išmaišome , padalinam per puse , į vieną ipilame aguonas , ir greitai supilame į formą , vieną po to kitą masę , gerai paspaudžiame ( galite trinktelti formą į grindis , kad kuo geriau susispaustų , ir neliktų tuščių tarpų ) , dedame šaltai .
Papuošimui , žele tarkuojame burokine tarka , tai darome 3 kartus ( imate jau sutarkuotą į ranką ir vėl tarkuojate ) taip gausis smulkučiai gabaliukai . Puošiame .
----------------------------------------------------------------------------------------------
Tai super gaivus tortukas , mėgstančioms gaivą ir žele .....suvalgai gabalėlį , apsisuki ir vėl eini pakartoti ......mano anukytė jau nori tortukų , tai šitas jai tikrai labai tiks
Papildyta:
QUOTE(lotute @ 2009 01 30, 19:12)
vat pamačiau ir pagalvojau, kad kaži ar būtų galima kept ant eletrinės, o ne ant dujinės
O kad ir ant laužo .....į uoduką pili aliejų , ikaitini ir į jį kiši formele , o ant kur puodą norite ant ten ir statykite
QUOTE(lotute @ 2009 01 29, 19:53)
Nebesuprantu , reikalinga cipciuko tema ar jau nebe nors man asmeniškai tai ji labai reikalinga, nereiks varinėt po penkias temas ir ieškoti kur buvo vienas ar kitas receptas
Lotute ačiū tema tikrai reikalinga, net nekyla abejonių
Cipciuk darbštuolyte, Jūs mūsų labai gaivus tortukas atrodo, tikrai susivalgytų ant smūgio
QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 30, 18:08)
Ilindau į rusišką kepejėlių puslapiuką , ir radau ten tokį tortuką pavadinimas jo " bitoje steklo " , jei versime pažodžiui bus "sudaužytas( muštas ) stiklas ", na jis man taip ir užstrigo , bet aš nesirašiau tikslių praporcijų , tik vaizdelį pasižiūrėjau , tai dariau pagal savo skonį .... pavadinau ...
" STIKLO ŠUKĖS "
" STIKLO ŠUKĖS "
Skanus torciukas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 30, 20:08)
va tokie tortai ir man ir MB tinka, tik reik kuria dieną pasiryžt padaryti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 01 30, 20:08)
O kad ir ant laužo .....į uoduką pili aliejų , ikaitini ir į jį kiši formele , o ant kur puodą norite ant ten ir statykite
geras, nusipirkčiau ir nežinočiau kaip reik su juo elgtis