Įkraunama...
Įkraunama...

"Cipciuko receptai " 2 tema

QUOTE(Wild Flower @ 2009 02 11, 21:51)
Aš vėl su klausimėliu dėl Mišelės Napoleono, kurį, tikrai žinau, jog Cipciukas išbandė bigsmile.gif
Sakykit, kaip čia yra - recepte parašyta, jog kremui reikia "vienos skardinės (300g.) kondensuoto pieno", bet pažiūrėjau, kad skardinėje yra 375g. Tai dėti visą skardinę ar atmatuoti tuos 300 gramų? g.gif 

Beje, gal pamenat, ar jums su tešla viskas gerai buvo? Miltų, parašyta, reikia nuo 3 iki 4 puodelių, bet man su tokiu kiekiu miltų gavos ne koldūnų tešlos tirštumo, bet blynų tešlos tirštumo masė doh.gif Tai pyliau pyliau, ir supyliau visus kokius 800 gramų miltų blink.gif Bet tešla kaip koldūnams buvo bigsmile.gif Ir iškepė, atrodo, normaliai g.gif Dėl ko čia taip galėjo būti, ar čia man vienai taip? mastau.gif

Tikiuos, šitas tortas vertas tų vargų - aš juos du darau, tai šiandien vien lakštams iškepti sugaišau bene 4 valandas blink.gif  blink.gif  blink.gif  biggrin.gif

Na nepamenu , kad kas butų negerai su miltais unsure.gif ...lygtai tiek ir dėjau , nes bučiau užsiminusi , kad kažkas ne taip....gal tavo kiaušiniai ( na ne tavo , vištos lotuliukas.gif ) L ar XL dydžio buvo ???
Dėk visą skardinę ...ji matai amerikoj ,tai ten ir skardinės kitokio turio .
Vertas tu vargų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ...pirmas mano saraše , ir kol kas dar neatsirado jokio , kad tą vietą užimtų ...bet ...dėl skonio nesiginčinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 11 vasario 2009 - 23:34
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 11, 18:58)
Kremas pirktas URMO BAZĖJE  , bet paskutiniu laiku , jo nebuvo  schmoll.gif .....gal jau užvežė , nežinau , senokai buvau .... unsure.gif

Aciu uz atsakyma, bet vistiek pabusiu truputi ikiroka, o kuriam sandeli perkate, ten kur it tortams kremus? nes sestadien ivarysi ui urmo baze tai noreciau nusipirkti. Klausiu ne todel kad tingiu vaikscioti po baze ir ieskoti, o todel kad kai nuvarau su savo padauza tai apsipirkti tenka zaibo greiciu, o jei ne tai puse bazes aikstyn kojom apverstu.
Beje daraiua jusu "pasigerusia sarlote" (atrodo kad toks pavadinimas) ir eklerius su pparastu kremu tortams is pokelio, na ka galiu pasakyti gavosi super.
O jusu tortas su lele wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 12 vasario 2009 - 06:46
" NAPOLEONAS "
kremui :

350 mlg. pieno
4 did. saukstai krakmolo
2 kiausiniai
1 indelis saldaus kondencuoto
1,5 grietineles.

Cipciukas kiek cia tos grietineles 1,5 indelio ar ko cia? ax.gif 4u.gif blush2.gif noriu savaitgali pabandyti wub.gif labai jau skaniai atrodo
Atsakyti
Eklerams kremuką išsivirkit pačios 4u.gif
receptas 2 skardoms eklerų:
5 kiaušinio tryniai
150 ml cukraus
3 šaukštai miltų
0,5 l pieno
50 g sviesto (dedu Saulutės 72 %)

Trynius gerai išsukti su cukrumi, suberti miltus, gerai išmaišyti užpilti pienu, išmaišyti, dėti ant ugnies ir maišant užvirti. Užvirus masei, puodą nukelti, įdėti sviesto, išmaišyti iki vientisos masės. Atvėsusią masę kemšam į eklerus 4u.gif

Atsakyti
Labai labai skanus kremukas eklerams drinks_cheers.gif daugiau nebeeksperimentuosiu su jokiais kremais 4u.gif ačiū olestai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 02 12, 08:03)
" NAPOLEONAS "
kremui :

350 mlg. pieno
4 did. saukstai krakmolo
2 kiausiniai
1 indelis saldaus kondencuoto
1,5 grietineles.

Cipciukas kiek cia tos grietineles 1,5 indelio ar ko cia? ax.gif  4u.gif  blush2.gif  noriu savaitgali pabandyti wub.gif  labai jau skaniai atrodo

Tai 1/5 puodelio ....neparašiau , nes yra jos temikė , pamaniau , kad visos žino .....atsiprašau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 12, 10:52)
Tai 1/5 puodelio ....neparašiau , nes yra jos temikė , pamaniau , kad visos žino .....atsiprašau blush2.gif  4u.gif

ACIU 4u.gif notworthy.gif jus pas mus angel.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 02 12, 05:41)
Aciu uz atsakyma, bet vistiek pabusiu truputi ikiroka, o kuriam sandeli perkate, ten kur it tortams kremus? nes sestadien ivarysi ui urmo baze tai noreciau nusipirkti. Klausiu ne todel kad tingiu vaikscioti po baze ir ieskoti, o todel kad kai nuvarau su savo padauza tai apsipirkti tenka zaibo greiciu, o jei ne tai puse bazes aikstyn kojom apverstu.
Beje daraiua jusu "pasigerusia sarlote" (atrodo kad toks pavadinimas) ir eklerius su pparastu kremu tortams is pokelio, na ka galiu pasakyti gavosi super.
O jusu tortas su lele  wub.gif  wub.gif

verysad.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif ....mamka pardon , tame pačiame kur ir kremai , bet vakar kažkurioj temoj , viena iš mergaičių parašė , kad buvo ir klausė , sakė nėra ir nežino ar iš vis bus unsure.gif unsure.gif ....šudeliauskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 11, 23:33)
Na nepamenu , kad kas butų negerai su miltais unsure.gif ...lygtai tiek ir dėjau , nes bučiau užsiminusi , kad kažkas ne taip....gal tavo kiaušiniai ( na ne tavo , vištos  lotuliukas.gif ) L ar XL dydžio buvo ???
Dėk visą skardinę ...ji matai amerikoj ,tai ten ir skardinės kitokio turio .
Vertas tu vargų  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif ...pirmas mano saraše , ir kol kas dar neatsirado jokio , kad tą vietą užimtų ...bet ...dėl skonio nesiginčinsiu  mirksiukas.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Ai, velniop tuos miltus irnesakyk.gif Bile iškepė normaliai, bent jau taip atrodo hihihi.gif Galvoju, gal čia dėl to gali būt, kad aš dėjau miltus "Ekstra", tokius kaip kruopelės smulkutės.. g.gif Nes mano lotuliukas.gif kiaušiniai tai tikrai nedideli buvo smile.gif
Na ką, keliauju gamint kremo ir konstruot savo torčikus bigsmile.gif
Tikiu Jumis ir laaaaabai tikiuosi, kad mūsų skoniai sutaps biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti

Išspausti pro antgalį .....

user posted image

Cipciuk o su kokiu antgaliu cia isspausti tie kur su daug ruozeliu gaunasi unsure.gif
Atsakyti
Cipciuk, norejau paklausti 4u.gif einu daryti medaus torta, ir iskilo pora klausimu. Visas temas perskaiciau ir taip ir nesupratau, ar trupinius barstyti ir kai aptepsiu torta is karto, ar leisti grietinelei pastoveti kazkiek laiko, nes kaip supratau pavirsius sutrukineti gali. Ir dar norejau paklausti ar galima torta laikyti balkone tokiu oru (jis neystiklintas) , nes saldytuve man jis netilps doh.gif blush2.gif
Atsakyti