QUOTE(makalaika @ 2009 02 11, 10:05)
aciu, bandysiu
cia bus generaline repeticija pries dukrytes gimtadieni
. tik nelabai supratau kokiu momentu cipciukaszele slioksniukus idejo?ko gero reikia jau pravesusia zele pilti i torto forma
? bet kaip kremas neissipydo??? ir dar norejau paklaust kaip atitaikyti ispjauti tinkama forma biskvitu? nes jie juk siek tiek padides, ar iskepus apipjauti?
na gal ir kvailoki klausimai, bet man neaisku
nu nei viena negimėm mokėdama
jei želė nori dėti, teks pasidaryti atskirai želė kokios nori, tik kietesnės, tai pilk ne 0,5 l vandens, kaip nurodoma ant pakuotės, bet mažiau kokius 350 ml, taip sustingusią želę galėsi pjaustyti, tarkuoti per tarką, išspausti formeles jei plonai sustingdinsi
kai kepsi lakštelius (ne biskvitas gaunasi), iškočiok plonai 3-4 mm maximum, maždaug tokio dydžios išsikočiok kokio norisi, o kai iškeps, užsidėsi ant karšto lakštelio lėkštutę ar patinkančią formelę ir apipjausi idealiai, įgududios tai iš karto apsipjauna
liekanas sutrupinsi ir pasidarysi trupinukų tortui puošti, viskas bus panaudota iki paskutinio grūdelio, na o jeigu ir liks trupinukų, sunaudosi kitą kartą arba kito torto puošyboje. Ir dar kepa jie žaibiškai, vos įkiši ir jau reikia traukti, reikia suktis, jei susipūsliuos, karštą lakštelį paslėk su sunkesne lentute ar pan. na lyg ir viską surašiau, jeigu ką klausk, sėkmės kuo dideliausios