ROKA
Labas, mergaitės.
Ačiū visoms už palaikymą ir už patarimus Štai mano Gero ir skanaus visoms savaitgalio
TIkrai vertas visų tų pastangų ir triūso.Gero transportavimo:)
akvadigi
[Aš esu kartą palikusi per naktį tą kremą ir ryte ekleriukus pertepinėjau.Viskas buvo liuks
QUOTE(akvadigi @ 2009 02 06, 12:18)
Reikia patarimo.
Siandien noriu sutepti torta, taciau puosti rytoj.
Pertepimas pufabrikatis +sviestas+pienas. Ar man pasilikti milteliu ir ryt isplakti krema papuosimui, ar daryti visa krema ir siek tiek jo pasilikti rydienai???
ir dar: "Anglisko Mokos" recepte parasyta: I 200g. sviesto imaisykite 150g. cukraus , vanilina , istirpinta sokolada , kiausinius ir druska .
cia sviestas lydytas ar ne?
Siandien noriu sutepti torta, taciau puosti rytoj.
Pertepimas pufabrikatis +sviestas+pienas. Ar man pasilikti milteliu ir ryt isplakti krema papuosimui, ar daryti visa krema ir siek tiek jo pasilikti rydienai???
ir dar: "Anglisko Mokos" recepte parasyta: I 200g. sviesto imaisykite 150g. cukraus , vanilina , istirpinta sokolada , kiausinius ir druska .
cia sviestas lydytas ar ne?
ir Tau krito į akį jisai ane? gražus labai, o ir aprašymas skaniai skamba, lauksiu Tavo atsiliepimo, nes receptukas jau nukopijuotas, laukia pavasario jau aš kad prisidirbau su biskvitu jei gausis dabar man išsivyniot iš situacijos, tai paskui parašysiu kas gavosi, kol kas tyliu
sviestas ne lydytas, minkštas, kambario temperatūros aš jau kažkada Cipciuko klausiau, tai atrašau
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 06, 11:17)
ai tu sultis išspaustas pili ??? ) tai gal jos tau kažkiek riebuno nuima ( praskiedžia ) ypač jei ji 35 , o ne 36 riebumo , na kagi , teks rinktis -" produkt natūral " ( citrinos sultys ) arba " sintetik " ( citrinos rūgštelė ) ...arba dar " sintetik " pora pokiukų standiklio ( nors ten sudėtis ....krakmolas ir gliukozė , gal nėra super baisu ) .
...grietinėlė plius šokoladas lygu niamniamas
...grietinėlė plius šokoladas lygu niamniamas
prasiskiedžia... iš tikrųjų.... o jeigu su "sintetik" citrinos kristalais daryt, kaip juos nutaikyt, kokį kiekį kristalų įdėti į kokį kiekį grietinėlės...ar juos tiesiai neskiestus galima ten berti?
su grietinėlė šokoladas tai tinka, bet ten dar medaus skonis ir rūgštis...pamaniau, gal nelabai
QUOTE(Olesta @ 2009 02 06, 13:47)
ir Tau krito į akį jisai ane? gražus labai, o ir aprašymas skaniai skamba, lauksiu Tavo atsiliepimo, nes receptukas jau nukopijuotas, laukia pavasario jau aš kad prisidirbau su biskvitu jei gausis dabar man išsivyniot iš situacijos, tai paskui parašysiu kas gavosi, kol kas tyliu
sviestas ne lydytas, minkštas, kambario temperatūros aš jau kažkada Cipciuko klausiau, tai atrašau
sviestas ne lydytas, minkštas, kambario temperatūros aš jau kažkada Cipciuko klausiau, tai atrašau
aciu truputi paskaitinejau postus,niekur neradau.. nera laiko ilgiau ieskot einu kept
QUOTE(wild @ 2009 02 06, 12:52)
prasiskiedžia... iš tikrųjų.... o jeigu su "sintetik" citrinos kristalais daryt, kaip juos nutaikyt, kokį kiekį kristalų įdėti į kokį kiekį grietinėlės...ar juos tiesiai neskiestus galima ten berti?
su grietinėlė šokoladas tai tinka, bet ten dar medaus skonis ir rūgštis...pamaniau, gal nelabai
su grietinėlė šokoladas tai tinka, bet ten dar medaus skonis ir rūgštis...pamaniau, gal nelabai
pagal skonį ant 450 ml grietinėlės įsidėkit 0,5 a.š. citrinos rūgštelės kristalų, nieko skiest nereikia, jie ištirpsta puikiausiai, ir plakant ragaukit, trūks dadėkit ir vsio, jei per rūgštu, įsidėsit cukraus ar cukraus pudros
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 05, 13:09)
Cipciuk, ateinu su krūva kvailų klausimų
Kaip jau sakiau, mane labai gasdina tas morenginis sluoksnis, bet šis tortukas toks TOKS, kad neturiu žodžių ir siaubingai noriu jį padaryti, kad teks kovoti su savo baimėm, taigi pradėsiu nuo to:
1. Kiek laiko ji reikia džiovinti?
2. Džiovinti uždarius orkaitės dureles ar pravėrus?
3. Jis džiūdamas nesitraukia, nesiplečia, kokio dydžio įdėsi tokį ir štrauksi?
4. riešutus dėti su žievelėmis ar be jų?
Va kol kas tokius klausimus išmasčiau
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 06, 14:42)
Cipciuk, ateinu su krūva kvailų klausimų
Kaip jau sakiau, mane labai gasdina tas morenginis sluoksnis, bet šis tortukas toks TOKS, kad neturiu žodžių ir siaubingai noriu jį padaryti, kad teks kovoti su savo baimėm, taigi pradėsiu nuo to:
1. Kiek laiko ji reikia džiovinti?
2. Džiovinti uždarius orkaitės dureles ar pravėrus?
3. Jis džiūdamas nesitraukia, nesiplečia, kokio dydžio įdėsi tokį ir štrauksi?
4. riešutus dėti su žievelėmis ar be jų?
Va kol kas tokius klausimus išmasčiau
Kaip jau sakiau, mane labai gasdina tas morenginis sluoksnis, bet šis tortukas toks TOKS, kad neturiu žodžių ir siaubingai noriu jį padaryti, kad teks kovoti su savo baimėm, taigi pradėsiu nuo to:
1. Kiek laiko ji reikia džiovinti?
2. Džiovinti uždarius orkaitės dureles ar pravėrus?
3. Jis džiūdamas nesitraukia, nesiplečia, kokio dydžio įdėsi tokį ir štrauksi?
4. riešutus dėti su žievelėmis ar be jų?
Va kol kas tokius klausimus išmasčiau
MAN aktualu irgi.
vakar pabandžiau tą morengą, kepiau pyragą atsipyliau viena baltyma, plakiau kol puta stovejo. Įdėjau cukraus pudros iš akies kol taip patirštėjo, tomet į popierinę kekso formelę įpyliau po 2 a.š. sukišau į orkaitę, pravėriau dureles.
Laikiau 30 min, jie lyg pakilo man , kai išėmiau visršus suaižėjo o visuje nebuvo labai tvirtas, apačioje radau karamelės sluoksniuką mažiuką.
TOKS MANO VAKAR ekspermentas.
Labai to torto ir aš noriu.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 06, 10:17)
Na nenorėčiau sutikti ...aš jokio skirtumo nejaučio , o viską sudedu pries plakimą ( cukrų , citrinos rugštelę ....ai tu sultis išspaustas pili ??? ) tai gal jos tau kažkiek riebuno nuima ( praskiedžia ) ypač
aš ir visada dedu citrinos sultis,susiplaka,, , o gal kokia grietinėlė pakliuvo ne tokio riebumo kaip nurodyta ?
Laba diena, norėjau paklausti Cipciuko"Juodąjį mišką"tepti formoje?ar galima ir ne, rytoj jau darysiu, žiūrėsim kas gausis
Cipciuk atsakykit prasau ,nes temose ieskojau ,bet neradau ...Kada geriau tepti beze ant medaus torto t.y kai tik pagaminame torta? Nes siandien kepsiu ,o valgysim ryt.Ir ,poto ,kai uztepame ar i saldytuva galima deti?Dekoju.
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 02 06, 15:08)
Cipciuk atsakykit prasau ,nes temose ieskojau ,bet neradau ...Kada geriau tepti beze ant medaus torto t.y kai tik pagaminame torta? Nes siandien kepsiu ,o valgysim ryt.Ir ,poto ,kai uztepame ar i saldytuva galima deti?Dekoju.
As parasysiu, kaip as darau o Cipciukas patikslins as sutepu torta, ir iskart bezu puosiu (du kart as taip dariau). Tada palaikau kambario temperatutoj kazkiek laiko, apdziuna beze, ir dedu i saldytuva
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 06, 16:00)
As parasysiu, kaip as darau o Cipciukas patikslins as sutepu torta, ir iskart bezu puosiu (du kart as taip dariau). Tada palaikau kambario temperatutoj kazkiek laiko, apdziuna beze, ir dedu i saldytuva
dekoju