Dar vienas tortukas rastas rusiškame forume , pavadinimu " Marskoje dno "
......ką kitą kartą daryčiau kitaip , ogi nietoj dviejų biskvitų dėčiau ( kepčiau ) , vieną , o vietoj vieno morengo - du .....terlinausi su juo visą vakarykščią dieną , morengas ilgai džiųna ....bet padaryti nėra sunku
Tai va ......
Totras
" JŪROS DUGNAS " 26 cm. formai .
Biskvitui :100 g. juodo šokolado
100 g. sviesto ( nerašė riebumo )
1 stiklinė ( 250 ml .) cukraus pudros
1 ...........................miltų
1 didelis šaukštas ( nubrauktas ) kepimo miltelių
6 kiaušiniai
2 dideli šaukštai brendžio .
Beze ( morengui ) :3 kiaušinio baltymai
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė riešūtų ( jau susmulkintų , bet kokių , bet patarė lazdyno )
Kremui :3 tryniai ( like nuo beze darymo )
1/2 stiklinės cukraus
1/2 ( 125 ml. ) stiklinės grietinėlės
200 g . sviesto
70 g.juodo šokolado
2 dideli šaukštai brendžio .
Abrikosų džemo (kiekis , pagal savo nuožiųrą ).
Ištirpinnam šokoladą ir sviestą , supilam brendį ....lai atvėsta .
Kiaušinius išplakame su pudra ( 2 min. ) . supilame šokoladą , miltus ir kep . miltelius , ir plakame ilgai ir nobodžiai ( 2-3 min. ) .
Pilame į formą ir kepame 180 C . apie 40 min.
Atšalusį perpjaunam per puse .
Morengui baltimus gerai išplakame , per 3 kartus supilame ( plakant ) cukrų , išjungiame mikserį , supilame riešutus , gerai išmaišome ,ant popieriaus nusibrėžiame skritulį reikiamo dydžio , ant jo užtepame beze , džioviname 100 C . karštyje .
Kremui sumaišome grietinėlę cukrų ir trynius , statome į karštą vandens vonelę ir vis maišydami kaitiname , kol vanduo pradės kunkuliuoti ( užvirs ).
Lai atvėsta .
Išsilydome šokoladą .
Mikseriu plakame minkštą ( kambario temp .) sviestą ir vis plakant , po biskuti
dedame kremo , supilame brendį ir gale tirpintą šokoladą ( pravėsusį ) .
Dedame į formą biskvitą , suliejame vandenuku + brendžiu ,užtepame džemu ( pagal savo norą ) , ant jo dedame puse kremo , išlyginame , dedame morengo lakštą , ant jo kremą , vėl džemą ir ant viršaus sulietą biskvitą .
Puoškite pagal savo fantaziją .
Pas mane ....tirpintas šokoladas ( skiestas pienuku ) , juo aptepta , dzibai kremo iš pokiukų ( šokoladinio ) .