Įkraunama...
Įkraunama...

"Cipciuko receptai " 2 tema

QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 05, 00:23)
Sveika , mano stiklinė 250 ml. ......tešlą namukui darau tikrai iš tos pačios tešlos , tik ji trapi , tai užsiminkau ją gan kietą , tada namas stovi kaip mūrinis lotuliukas.gif ......pažiūrėjau taviškį , jis puikus , bet idomumo dėliai gali pabandyti ir maniškį receptuką ( bus ką palygiti ) mirksiukas.gif


aciu uz atsakyma!! mirksiukas.gif
Na gal kaip pirma karta veikiausiai ir meginsiu isbandyta recepta bigsmile.gif plius ne visai namikiskam suvartojimui butu tortas ax.gif

Tikiu, kad pasikartosiu su klausimu, bet gal labai nepyksite, per kiek laiko meduoliai sugeria grietineles krema? Mastau ar reiktu butinai is vakaro sutepti ar pakaktu ta pacia diena g.gif

aciu is anskto uz rupesteli! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 02 05, 07:28)
aciu uz atsakyma!!  mirksiukas.gif
Na gal kaip pirma karta veikiausiai ir meginsiu isbandyta recepta  bigsmile.gif plius ne visai namikiskam suvartojimui butu tortas  ax.gif

Tikiu, kad pasikartosiu su klausimu, bet gal labai nepyksite, per kiek laiko meduoliai sugeria grietineles krema? Mastau ar reiktu butinai is vakaro sutepti ar pakaktu ta pacia diena  g.gif

aciu is anskto uz rupesteli!  4u.gif


Pagal mano receptuką , torto lakštams ir pusdienio gana , bet man pastovėjes jis skanesnis , kažkaip viskas būna " susirišia " būna , ( lakšteliai su grietinėlė . smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 05 vasario 2009 - 08:34
Cipciuk reikia pagalbos ax.gif Negro bučinyje parašyta pokelis vanilinio cukraus, kiek tas gramais būtų? Aš užsipirkau vanilinio po 25 gr, tai kiek geriausia dėt ax.gif
Antra Negro bučinį darysiu iš 3 normų, mat reikia didesnio torto su antru aukštu. Kaip Jūs patartumėte, kaip geriausia tą antrą aukštą užkelt, mat kiek mačiau tame tuo receptu pagamintas biskvitas purus, bijau, kad nesulūžtų ax.gif Ar antrą aukštą iš karto lipdyt ant didesnio torto?

Iš anksto dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
1. norėčiau paklausti CIPCIUKO dėl to katinėlio, kelių papločių (sluoksnių) jį darėte?
2. kada apipjovėte papločius prieš kepant ar iškeptus, o gal būtų galima jau sutepus grietinėle apipjaut
3. ar kojytes atskirai pridėt, jos turbūt aukščiau gavosi
4. ir jei į grietinėlę (jei iš jos daryt dzibukus) dėčiau šokolado skonio pudros ar išeitų g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 02 05, 08:43)
Cipciuk reikia pagalbos  ax.gif  Negro bučinyje parašyta pokelis vanilinio cukraus, kiek tas gramais būtų? Aš užsipirkau vanilinio po 25 gr, tai kiek geriausia dėt  ax.gif
Antra Negro bučinį darysiu iš 3 normų, mat reikia didesnio torto su antru aukštu. Kaip Jūs  patartumėte, kaip geriausia tą antrą aukštą užkelt, mat kiek mačiau tame tuo receptu pagamintas biskvitas purus, bijau, kad nesulūžtų  ax.gif Ar antrą aukštą iš karto lipdyt ant didesnio torto?

Iš anksto dėkui už atsakymą  4u.gif


Vanilinas pas mane 15 g. pokelyje .( Į savo daromą normą , gali dėti 2 pokiukus po 25 g. dar arotingesnis bus ) .
Jis purus , bet kai sustingstą kremas , būna labai standus , abu aukštus tepk atskirai , netgi papuošti gali juos atskirai , paskui pakiši lopetėlią po mažiuku ir uždėsi ant didelio norimoi vietoj . SĖKMĖS mirksiukas.gif


Papildyta:
QUOTE(GITALE @ 2009 02 05, 08:53)
1.  norėčiau paklausti CIPCIUKO dėl to katinėlio, kelių papločių (sluoksnių) jį darėte?
2. kada apipjovėte papločius prieš kepant ar iškeptus, o gal būtų galima jau sutepus grietinėle apipjaut
3. ar kojytes atskirai pridėt, jos turbūt aukščiau gavosi
4.  ir jei į grietinėlę (jei iš jos daryt dzibukus) dėčiau šokolado skonio pudros ar išeitų  g.gif


Darysi katinuką bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

Aš apipjoviau prieš kepant , bet perspėju ...bus sunku idėti i skardą , jei vistik pjausi prieš kepimą , tai kočiok ant kepimo popieriaus ir su juo kelk į skardą .....sutepto tu tikrai taip neapipjausi schmoll.gif , o be to liks kremo prie pat krašto , nepatariu tada tepti beze , o grietinėlė - taip tinka .

JO forma lygut ligutėlė , o kojytės , snukutis - tiesiog dar keletas eilučių beze , viena ant kitos .

Papločiai šeši .

Drasiai dėk pudrą , bus gražu . mirksiukas.gif
Atsakyti
CIpciukai, mano pynė PAGAL JŪSŲ RECEPTĄ.
SUperinis reikalas, va kolegos kapoja ir džiūgauja lotuliukas.gif
Šeima tradiciškai bandelių nei vienas nosies nekišo, pynę valgė ir gyrė vyras smile.gif
KARTOSIU DAR su kitais įdarais.
GAvosi mažiukė pynė, picos didelis paplotis ir bandelių krūvelė iš tos tešlos. SUPER drinks_cheers.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Na ką, pirmąkart kepsiu tortą ne vietiniam naudojimui bijau.gif Palinkėkit man sėkmės ax.gif Išsirinkau Napoleoną pagal Kavarskienę, matysim, kaip gausis unsure.gif
Didžiausią mįslė trubūt bus papuošimas - norėčiau kažką piešt šokoladu g.gif
Atsakyti
[quote=ingriduska,2009 02 05, 09:44]
CIpciukai, mano pynė PAGAL JŪSŲ RECEPTĄ.
SUperinis reikalas, va kolegos kapoja ir džiūgauja lotuliukas.gif
Šeima tradiciškai bandelių nei vienas nosies nekišo, pynę valgė ir gyrė vyras smile.gif
KARTOSIU DAR su kitais įdarais.
GAvosi mažiukė pynė, picos didelis paplotis ir bandelių krūvelė iš tos tešlos. SUPER drinks_cheers.gif
--------------------------------------------------------------------------------

Oi kokia pynutė bigsmile.gif wub.gif ..oi kai aš jos noriu bigsmile.gif blush2.gif .....ir bandžiukių noriu ..... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 05, 13:19)
Oi kokia pynutė  bigsmile.gif wub.gif  ..oi kai aš jos noriu bigsmile.gif  blush2.gif .....ir bandžiukių noriu ..... rolleyes.gif


Mielai viską atiduočiau, Jums nieko negaila smile.gif
Atsakyti
Dar vienas tortukas rastas rusiškame forume , pavadinimu " Marskoje dno " unsure.gif ......ką kitą kartą daryčiau kitaip , ogi nietoj dviejų biskvitų dėčiau ( kepčiau ) , vieną , o vietoj vieno morengo - du .....terlinausi su juo visą vakarykščią dieną , morengas ilgai džiųna ....bet padaryti nėra sunku schmoll.gif Tai va ......

Totras " JŪROS DUGNAS " doh.gif

26 cm. formai .

Biskvitui :

100 g. juodo šokolado
100 g. sviesto ( nerašė riebumo )
1 stiklinė ( 250 ml .) cukraus pudros
1 ...........................miltų
1 didelis šaukštas ( nubrauktas ) kepimo miltelių
6 kiaušiniai
2 dideli šaukštai brendžio .

Beze ( morengui ) :

3 kiaušinio baltymai
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė riešūtų ( jau susmulkintų , bet kokių , bet patarė lazdyno )

Kremui :

3 tryniai ( like nuo beze darymo )
1/2 stiklinės cukraus
1/2 ( 125 ml. ) stiklinės grietinėlės
200 g . sviesto
70 g.juodo šokolado
2 dideli šaukštai brendžio .

Abrikosų džemo (kiekis , pagal savo nuožiųrą ).

Ištirpinnam šokoladą ir sviestą , supilam brendį ....lai atvėsta .
Kiaušinius išplakame su pudra ( 2 min. ) . supilame šokoladą , miltus ir kep . miltelius , ir plakame ilgai ir nobodžiai ( 2-3 min. ) .
Pilame į formą ir kepame 180 C . apie 40 min.
Atšalusį perpjaunam per puse .

Morengui baltimus gerai išplakame , per 3 kartus supilame ( plakant ) cukrų , išjungiame mikserį , supilame riešutus , gerai išmaišome ,ant popieriaus nusibrėžiame skritulį reikiamo dydžio , ant jo užtepame beze , džioviname 100 C . karštyje .

Kremui sumaišome grietinėlę cukrų ir trynius , statome į karštą vandens vonelę ir vis maišydami kaitiname , kol vanduo pradės kunkuliuoti ( užvirs ).
Lai atvėsta .
Išsilydome šokoladą .
Mikseriu plakame minkštą ( kambario temp .) sviestą ir vis plakant , po biskuti
dedame kremo , supilame brendį ir gale tirpintą šokoladą ( pravėsusį ) .

Dedame į formą biskvitą , suliejame vandenuku + brendžiu ,užtepame džemu ( pagal savo norą ) , ant jo dedame puse kremo , išlyginame , dedame morengo lakštą , ant jo kremą , vėl džemą ir ant viršaus sulietą biskvitą .

Puoškite pagal savo fantaziją .
Pas mane ....tirpintas šokoladas ( skiestas pienuku ) , juo aptepta , dzibai kremo iš pokiukų ( šokoladinio ) .

user posted image

user posted image

Atsakyti
Cipciukai, koks jis skanus, tikrai net silpnumas apėmė. Verta buvo su juo mūčitis. Vertas 10Balų first.gif first.gif first.gif first.gif
Atsakyti
Nusikopinau šitą receptuką - pasakiškai atrodo wub.gif

O man su Napoleonu nekas unsure.gif Dariau visą normą, subėriau 6 stiklines miltų ant stalo, sudėjau kitus produktus ir iškart matau, kad bus šakės. Kapoju kapoju, o man vistiek vieni miltai.... Nesugalvojau, ką daryt - įdėjau visų produktų dar po pusę normos - trynį, dar 100gr sviesto, grietinės, tada šiaip ne taip gavosi trupiniukai, iš kurių galėčiau kočioti blynus. Neįsivaizduojat, koks kalnas trupinių gavosi - kokie 6 trupininiai pyragai išeitų lotuliukas.gif Iškepiau tris blynus, dar bus koks 20 lotuliukas.gif
Man dabar jau juokas ima iš mano užmojų biggrin.gif

Nesuprantu, ką padariau ne taip? Miltų dėjau gramas į gramą... Ar gali kepinio kokybė priklausyti nuo miltų? Šįkart kepiau iš Favorit a. r. 550D
Atsakyti