Įkraunama...
Įkraunama...

"Cipciuko receptai " 2 tema

QUOTE(ingriduska @ 2009 02 03, 10:34)
O man kaip tik pigesnis susirodė. IR kažkodėl atrodė toks lengvesnis, t.y visada pavykstantuis.....
Tarkim Princas  baltas  100g. kainuoja 1.89, ir grietinėlė,
O kremai su Rududu ar kondensuoti pienai tai tikrai brangoki.
Tarkim Rududu ir sviestas, kondensuotas ir sviestas, kiaušai.
O šiaip Cipciukai krizė užpuolus, koks kremas Jūsų manymu yra pigiausias???
Apskritai ar kada skaičiavote kiek maždaug gaunasi 1kg torto Jūsų kepto.
NA tarkim gražiojo katino, ar to morenginio...


Bet žinok jo laaaaaaaaaabai nedaug gaunasi iš tos normos .....geram tortui sutepti ir dar aptepti ( jau nekalbu apie papuošimą schmoll.gif ) , turbūt 6 porcijų reiktų , jei ne daugiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 03, 11:38)
Bet žinok jo laaaaaaaaaabai nedaug gaunasi iš tos normos .....geram tortui sutepti ir dar aptepti ( jau nekalbu apie papuošimą  schmoll.gif ) , turbūt 6 porcijų reiktų , jei ne daugiau  doh.gif

AAAAA tada jau aiškėja kur ta kaina g.gif g.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
as su tokiu klausimu, cipciuk gal kada teko ragauti gulbinienes plykytus piragelius, ju viduj toks kremas riebus, gal zinot kaip ji pagaminti? g.gif
Atsakyti
NE , NERAGAVAU ..... schmoll.gif .....bet į saviškius prileidau , labai skanaus kremo ( bent kas valgė taip sakė ) , buvo puse ir su plikytu .....

1 INDELIS KONDENSUOTO SALDAUS ( kambario temperatūros)
200 g . SVIESTO ( aš dėjau 82 )taip pat kambario temperatūros
1 pokiukas vanilinio cukraus ( bet nebūtina ).

Sviestą mikseriu plakate , kol jis padvigubės ( tikrai taip buvo ) , pašviesės taps purus .....tada plona srovele pilate ( visą laiką plakant mikseriu ) kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų .

Tikrai nėra baisiai riebus kremas schmoll.gif
Galite vietoj vanilės pilti norimų kvapų .
Šaldytuve gerai sustengsta .
Šiuo kremu galima pertepti ir puošti tortus , vyniotinius . smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 03 vasario 2009 - 11:45
dekui, bandysim tada sita smile.gif
ten tas kremas toks sviestinis, ir toooks riebus, bet dekui uz si nes jau norejosi kokio kito kremo is eiles 2 kartus dariau su virtu kremu, tai neismaniau ka cia dar prigrysti i juos
smile.gif
Atsakyti
Šitas per viduriuką ....lyg ir riebokas sakyčiau , bet tuo pačiu metu ir toks lendvas unsure.gif ....gal , kad sviestas gerai išsiplakė g.gif ....aš jį prie riebesnių priskiriu .
Atsakyti
SOS ... vel problemos del ekleru blink.gif
dariau pagal Cipciuko recepta, bet i uzvirusi piena, sviesta su cukrum ir drusk., spejau sudet tik puse normos miltu, kai pasidare vientisas kietokas teslos kamuolys katile.Klausimas - kai mineti produkt uzverda, kiek puoda palaikyt nukelus nuo ugnies?Ar is karto deti miltus, ar leisti daugiau masei atausti?Ar nekreipt demesio i ta turbo greiciu pasidarancia tesla ir varyt vis tiek tuos miltus? biggrin.gif Nespejau net jokios baltos pleveles pamatyt ant puodo dugno wink.gif gavos man kazkokie pusiau plikyti minksti sausainukai, netusciaviduriai, deja sad.gif
aciu mergaites uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 03, 12:50)
Šitas per viduriuką ....lyg ir riebokas sakyčiau , bet tuo pačiu metu ir toks lendvas unsure.gif  ....gal , kad sviestas gerai išsiplakė g.gif  ....aš jį prie riebesnių priskiriu .

Sakyčiau pagal aprašymą galėtų būti panašus į Bijolos kremą, toks patirpusių ledų skonis smile.gif

DAR CIPCIUKAI, kokį kondensuotą perkate.

Ir ar praktikuojate grietinėlės miltelius. Kol iki Kauno dasirausim užtruksiu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriduska: 03 vasario 2009 - 12:58
QUOTE(ugne32 @ 2009 02 03, 12:35)
SOS ... vel problemos del ekleru blink.gif
dariau pagal Cipciuko recepta, bet i uzvirusi piena, sviesta su cukrum ir drusk., spejau sudet tik puse normos miltu, kai pasidare vientisas kietokas teslos kamuolys katile.Klausimas - kai mineti produkt uzverda, kiek puoda palaikyt nukelus nuo ugnies?Ar is karto deti miltus, ar leisti daugiau masei atausti?Ar nekreipt demesio i ta turbo greiciu pasidarancia tesla ir  varyt vis tiek tuos miltus? biggrin.gif Nespejau net jokios baltos pleveles pamatyt ant puodo dugno wink.gif gavos man kazkokie pusiau plikyti minksti sausainukai, netusciaviduriai, deja sad.gif
aciu mergaites uz pagalba

na as tai kaip uzvire viskas miltus ir sudejau visus, gavosi vientisa mase, nuemiau nuo ugnies i plasmasini inda ta mase isidejau, ir muciau po viena kiausa ir plakiau kol viskas gerai susivienodino, na vientisa mase pasidare, tada i svirksta ir gavosi puikus eklerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 03, 12:57)
Sakyčiau pagal aprašymą galėtų būti panašus į Bijolos kremą, toks patirpusių ledų skonis smile.gif

DAR CIPCIUKAI, kokį kondensuotą  perkate.

Ir ar praktikuojate grietinėlės miltelius. Kol iki Kauno dasirausim užtruksiu:)


Naudoju pačiu ekstremaliausiu atveju ( pritrūko vienos eilutės dzibukų ) , bet jos visada turiu , o jei prireiktų rolleyes.gif
Atsakyti
Ale Jus Cipciuk toj nuorodu temoj pavaret neblogai lotuliukas.gif

Einu pasipraktikuot beze krema g.gif jei gausis, tai kiek laiko orkaitej juos padziovint reikia? kokias 20 min priklausomai nuo dydzio? paziuresiu kokia spalva gausis, ir ar skanus morengiukai biggrin.gif
Atsakyti
Kepiau man atrodė gan idomią mielinę pynią ......radau rusiškame forume , ji toms kurios dievina " bulkas " ( pasipūtusias , purias , minkštutes )........neriebias , su pienuku ar kavute :

" PYNĖ SU TRIJŲ RŪŠIŲ VARŠKE "

Jums reikės :

Mano stiklinė 250 ml.

0.5 stiklinės drugno vandens
7 g. sausų mielių ( 21 g. sviežių )
3 dideli šaukštai cukraus
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
2 kiaušiniai ( L dydis )
3 - 3,5 stiklinės miltų ( aš sunaudojau 3 ir 3 didelius šaukštus )
2-3 šaukštai ištirpinto sviesto ( nesvarbu riebumas )
1 pokiukas vanilinio cukraus .

3 pokiukai varškės ( turbūt tai bus 600 g. )
5 dideli šaukštai cukraus ( galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios )
2 arb. šaukšt. kakavos
4 arb. šaukšt. aguonų ( sausų )
1 citrinos tarkuota cedra ( žievelė )
jeigu varškė papuls skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiuvėsėlių .

Darymo eiga :

Mieles užpilame 2 did. šauk. vandens ( drugno ) ir 0,5 arb. šaukšt. cukraus ....lai kyla .
Visus kitus produktus sumetame į dubenį ............jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) , ir minkome tol , kol tesla bus be gumuliukų 10 - 15 min.( stalą barstome miltais )
Padalinate į 3 dalis ( nekildinate schmoll.gif ) .

Varškę sutriname su cukrumi , padaliname į 3 dalis ......į 1 dedame kakava , į 2 dedame aguonas , į 3 dedame tarkuotą žievelę ( galite dėti ir razinų į kuria nors varškę ).
Jei matote , kad varškė per skysta , idedate po 2 did . šaukš. dziuvėsėlių .

Imate vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojate lakštą 33 cm. skersmens , ant jo dedate varškę voleliu .....

user posted image

Susukame ....

user posted image

Taip padarome su visai 3 gabaliukais .
Labai gerai užspaudžiame galiukus , kad kepant neišbėgtu varškė .
Va taip juos sudedame .....

user posted image

Piname kasą .....

user posted image

user posted image

Ja aptepame vandeniu ( sudrėkiname ) , apibarstome kuo norime ( aguonom , riešutais , kokoso drožlėm....).
Kildiname apie 1 h .( aš truputi pagreitinau , ikišdama į orkaitę ikaitintą iki 50 laipsnių tongue.gif ) .
Iškilusią aptepame kiaušinio plakiniu ( nebutina ) .
Kišame į ikaitintą orkaitę 180 - 200 C .ir kepame , kol bus sausas pagaliukas ( pas mane kepė apie pusvalandį ) .

user posted image

user posted image

Skani , puri bulkytė .....kurios pusės jau nėra doh.gif
Tiesa ...iškepusios pynės matmenys ....ilgis 74 cm. plotis 17,5 cm . nemaža , nemaža schmoll.gif
Dar dadėsiu .....skaniausia varškė su citrinos žievele ....prasčiausio skonio su kakava smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 03 vasario 2009 - 14:44