Kepiau man atrodė gan idomią mielinę pynią ......radau rusiškame forume , ji toms kurios dievina " bulkas " ( pasipūtusias , purias , minkštutes )........neriebias , su pienuku ar kavute :
" PYNĖ SU TRIJŲ RŪŠIŲ VARŠKE "Jums reikės :Mano stiklinė 250 ml.
0.5 stiklinės drugno vandens
7 g. sausų mielių ( 21 g. sviežių )
3 dideli šaukštai cukraus
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
2 kiaušiniai ( L dydis )
3 - 3,5 stiklinės miltų ( aš sunaudojau 3 ir 3 didelius šaukštus )
2-3 šaukštai ištirpinto sviesto ( nesvarbu riebumas )
1 pokiukas vanilinio cukraus .
3 pokiukai varškės ( turbūt tai bus 600 g. )
5 dideli šaukštai cukraus ( galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios )
2 arb. šaukšt. kakavos
4 arb. šaukšt. aguonų ( sausų )
1 citrinos tarkuota cedra ( žievelė )
jeigu varškė papuls skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiuvėsėlių .
Darymo eiga :Mieles užpilame 2 did. šauk. vandens ( drugno ) ir 0,5 arb. šaukšt. cukraus ....lai kyla .
Visus kitus produktus sumetame į dubenį ............jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) , ir minkome tol , kol tesla bus be gumuliukų 10 - 15 min.( stalą barstome miltais )
Padalinate į 3 dalis ( nekildinate
) .
Varškę sutriname su cukrumi , padaliname į 3 dalis ......į 1 dedame kakava , į 2 dedame aguonas , į 3 dedame tarkuotą žievelę ( galite dėti ir razinų į kuria nors varškę ).
Jei matote , kad varškė per skysta , idedate po 2 did . šaukš. dziuvėsėlių .
Imate vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojate lakštą 33 cm. skersmens , ant jo dedate varškę voleliu .....
Susukame ....
Taip padarome su visai 3 gabaliukais .
Labai gerai užspaudžiame galiukus , kad kepant neišbėgtu varškė .
Va taip juos sudedame .....
Piname kasą .....
Ja aptepame vandeniu ( sudrėkiname ) , apibarstome kuo norime ( aguonom , riešutais , kokoso drožlėm....).
Kildiname apie 1 h .( aš truputi pagreitinau , ikišdama į orkaitę ikaitintą iki 50 laipsnių
) .
Iškilusią aptepame kiaušinio plakiniu ( nebutina ) .
Kišame į ikaitintą orkaitę 180 - 200 C .ir kepame , kol bus sausas pagaliukas ( pas mane kepė apie pusvalandį ) .
Skani , puri bulkytė .....
kurios pusės jau nėra Tiesa ...iškepusios pynės matmenys ....ilgis 74 cm. plotis 17,5 cm . nemaža , nemaža
Dar dadėsiu .....skaniausia varškė su citrinos žievele ....prasčiausio skonio su kakava