Įkraunama...
Įkraunama...

"Cipciuko receptai " 2 tema

QUOTE(lotute @ 2009 01 31, 14:42)
Sveikos panos, darau Ekrekerius, ar kaip jie ten vadinas 4u.gif  na plikytus sausainelius, man per skysta tesla gavos, nes kai su svirkstu suspausdziu, gavos blynukai nesilaiko forma rolleyes.gif ka ne taip padariau? padekit, gal ta tesla i kamera reikejo ikist? ar ka blush2.gif


Lotute , jeigu miltų dėjai kiek priklauso , tai per dauk kiaušų , arba jie didoki .......kai juos po vieną įsukinėji į tešlą , sustok juos imušinėti , jei matai , kad ji darosi per skysta ....džibukai turi turėti ir laikyti savo formą .O į kamerą tu nesugalvok jos kišti schmoll.gif ...kokia prasmė ....ikiši juos į karštą orkaitę , atšils ir vėl blynukais pavirs doh.gif .Sviesto riebumas pas mane neturi reikšmės schmoll.gif aš dėjau 82 proc.

O kam maišytį 82 sviestą su margarinu ??? blink.gif ....juk jie vienodo riebumo .....liesiau nepasidarys schmoll.gif

----------------------------------------------------------------------------------------------

Rokute ....žinok net nenutuokiu apie kokius tu pyragėlius kalbi schmoll.gif ...gal ir mačius , bet valgiusi tikrai nesu unsure.gif
Atsakyti
Sutepiau marčiukei " NEGRO BUČINĮ " .....nepuošiau imantrei , nes savam naudojimui , bet gal kas kokia idėja atras blush2.gif

user posted image

Atsiprašau už prastą foto blush2.gif
Atsakyti
Nu man nesiseka doh.gif doh.gif doh.gif sugalvojau vakar daryti "Pasigerusia Sarlote" , na tiksliau planavau vakar pasidaryti vyniotiny o siandien viska surinkti. Tai va, bet is biskvito toks pravalas gavosi biggrin.gif atrodo viska lyg ir taip dariau, bet jis kepe kepe, pasiziuriu o iskiles beveik iki orkaites virsaus unsure.gif nu ta prasme pusle tokia pustis pradejo blink.gif isemiau, viskas sukrito, ir liko kiausiniene o ne biskvitas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif reikes kazka galvoti, tik labai ydomu nuo ko taip nutiko g.gif ar gali buti todel , kad plakdama neziurejau y laikody, ar minute praejo beplakant ar dvi? Plakiau kiek man atrode reikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 01, 02:41)
Rokute ....žinok net nenutuokiu apie kokius tu pyragėlius kalbi  schmoll.gif ...gal ir mačius , bet valgiusi tikrai nesu  unsure.gif

Kaip gaila, man jie taip vaikyste kvepia - tokie standartiniai, tarybiniai biggrin.gif Nelabai ir aš prisimenu, kaip tiksliai jie atrodė, bandyčiau eksperimentuoti.
Iš esmės, tai ne tragedija, išgyvensiu žinoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 02 01, 09:49)
Nu man nesiseka doh.gif  doh.gif  doh.gif  sugalvojau vakar daryti "Pasigerusia Sarlote" , na tiksliau planavau vakar pasidaryti vyniotiny o siandien viska surinkti. Tai va, bet is biskvito toks pravalas gavosi biggrin.gif  atrodo viska lyg ir taip dariau, bet jis kepe kepe, pasiziuriu o iskiles beveik iki orkaites virsaus unsure.gif nu ta prasme pusle tokia pustis pradejo blink.gif isemiau, viskas sukrito, ir liko kiausiniene o ne biskvitas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif reikes kazka galvoti, tik labai ydomu nuo ko taip nutiko g.gif ar gali buti todel , kad plakdama neziurejau y laikody, ar minute praejo beplakant ar dvi? Plakiau kiek man atrode reikia blush2.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif ...na laikas ne šiaip sau duotas ax.gif ...būna , kad kepant pora vietų iškyla puslės , bet dėl to aš netraukiu iš orkaitės , lai sau baigia kepti
irnesakyk.gif ....jis minkštutis , tai vyniojant jų nė kvapo nelieka schmoll.gif .....pabandyk dar ....nu jis taip lengvai pasidaro , ir kepa trumpai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 01, 11:40)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ...na laikas ne šiaip sau duotas ax.gif ...būna , kad kepant  pora vietų iškyla puslės , bet dėl to aš netraukiu iš orkaitės , lai sau baigia kepti
irnesakyk.gif ....jis minkštutis , tai vyniojant jų nė kvapo nelieka schmoll.gif .....pabandyk dar ....nu jis taip lengvai pasidaro , ir kepa trumpai  smile.gif



as seniau darydavau biskvitus ku dedasi lygiom dalim kiausiniai , miltai ir cukrus, tai mastau gal sita i padaryti siam vyniotiniui smile.gif bijau ekspermentuoti kad vel ismesti nereiketu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2009 02 01, 10:32)
Kaip gaila, man jie taip vaikyste kvepia - tokie standartiniai, tarybiniai  biggrin.gif Nelabai ir aš prisimenu, kaip tiksliai jie atrodė, bandyčiau eksperimentuoti.
Iš esmės, tai ne tragedija, išgyvensiu žinoma  biggrin.gif


Pažiūrėk " Mišelės recepuose "
, man ten vieni pyragėliai labai užneša į tarybinius ( vėl pamirsau kaip vadinasi doh.gif ) ....lyg opera g.gif

Papildyta:
QUOTE(juodukeee @ 2009 02 01, 10:44)
as seniau darydavau biskvitus ku dedasi lygiom dalim kiausiniai , miltai ir cukrus, tai mastau gal sita i padaryti siam vyniotiniui smile.gif bijau ekspermentuoti kad vel ismesti nereiketu smile.gif


Čia klasikinis biskvitas , jis mane niekada nenuvylė .....bandyk , tik jis bus ne pilamas , o tu jį turesi sukrėsti į skardą ir lygiai išlyginti , nepadaryk per storą , nes susukus biskvitą , nebus vaizdo . SĖKMĖS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 01, 11:48)
Pažiūrėk " Mišelės recepuose "
, man ten vieni pyragėliai labai užneša į tarybinius ( vėl pamirsau kaip vadinasi doh.gif ) ....lyg opera  g.gif

Papildyta:
Čia klasikinis biskvitas , jis mane niekada nenuvylė .....bandyk , tik jis bus ne pilamas , o tu jį turesi sukrėsti į skardą ir lygiai išlyginti , nepadaryk per storą , nes susukus biskvitą , nebus vaizdo . SĖKMĖS  smile.gif



Aciu Cipciuk uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Tai va, iskepiau "juodaji miska" visos zinot kaip atrodo, nekelsiu foto, juolab, kad nepuosiau-nespejau, nes MB jau prapjoves buvo lotuliukas.gif kai susiruosiau puosti.

turiu pora klausimu del sito torto 4u.gif

1. mano kremas gavosi labai skystas... nors grietinele puikiai issiplake, taciau kai isemiau is formos, tai kur pertepimas tai taip iskristi nori... gal kita karta zelatinos deti g.gif (as tai visada anksciau dedavau, kur tik grietine ar grietinele, na kad apsidrausciau ax.gif )
2. sokolado sluoksnis labai kietas g.gif net sunku ipjauti.. ka patartumete? g.gif



kitas mano kepinys bus ekleriai ir tortas "Moka" mamos gimtadiniui (kitam savaitgaliui)

is tikro tortas super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o aš atėjau su krūva klausimų pas Cipciuką. blush2.gif
1 tikriausia jau 100 kart atsakinėjot, bet aš neužfiksavau kažkaip tongue.gif ar galima beze laikyti šaldytuve paruoštą ir kiek laiko, na jei aš iš vakaro pasidarau , o tik ryte tortą puošiu, ar pavyks?
2 Kaip jūs taip gražiai nufotkinat savo tortus ir pyragus , kai jie jau būna prapjauti, anei trupinėlio lėkštėj... g.gif nu negi valot tą lėkštę spec, kad nufotkint
3 Jūs daug kur radau , kad minėjote, jog tepat, ty surinkinėjat tortą iš kart ant tos lėkštės ar padėklo, kuriame ir serviruojate, o kaip tada gražiai šonus padarote ,, doh.gif nu aš kai lipdau šonus riešutais ar trupiniais tai imu į ranką tortą ir tada jau darau,,, o jei ant tortinės daryčiau tai kaip tada viską nuvalyt, tikriausia kvaila taip klausti, bet nu nedaeina man verysad.gif
4 Kai tirpinat šokoladą, vanduo puode ant kurio vonelę su šokoladu dedat, turi nevirti? nes aš tikriausia perkaitinau ir man jis tirštas toks gavosi.
5 o kai dengiat šokoladu tirpintu pvz tortą ar vyniotinį, tai dar dedat ką nors į ištirpintą šokoladą, kad gražiai p[asidengtų ir nebūtų labai kietas?


Atleiskit , kad tiek daug klausimų, bet man tikrai labai įdomu sužinot, daug jubiliejų nusimato ir šiaip didelių progų, tai noriu pasistengti ax.gif blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėgrąža: 01 vasario 2009 - 11:39
QUOTE(akvadigi @ 2009 02 01, 11:17)
Tai va, iskepiau "juodaji miska" visos zinot kaip atrodo, nekelsiu foto, juolab, kad nepuosiau-nespejau, nes MB jau prapjoves buvo  lotuliukas.gif kai susiruosiau puosti.

turiu pora klausimu del sito torto 4u.gif

1. mano kremas gavosi labai skystas... nors grietinele puikiai issiplake, taciau kai isemiau is formos, tai kur pertepimas tai taip iskristi nori... gal kita karta zelatinos deti  g.gif  (as tai visada anksciau dedavau, kur tik grietine ar grietinele, na kad apsidrausciau ax.gif )
2. sokolado sluoksnis labai kietas  g.gif net sunku ipjauti.. ka patartumete? g.gif
kitas mano kepinys bus ekleriai ir tortas "Moka" mamos gimtadiniui (kitam savaitgaliui)

is tikro tortas super  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif


1 . Taip , jis matyt nuo vyšnių truputi suskystėją , bet per tarpus man neišbėgo schmoll.gif ( aš kitą kartą dėsiu standiklio , bijau , kad su želatina bus sausokas .....).
2 .Aš jo iš vis nedėjau rolleyes.gif .....patarsiu ji daugiau skiesti pienuku ar vandeniu .

Sėkmės su eklerais ir " Moka " ( gerai perskaityk receptą ir patarimus , čia dėl eklerų ) .
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 02 01, 11:32)
o aš atėjau su krūva klausimų pas Cipciuką.  blush2.gif
1 tikriausia jau 100 kart atsakinėjot, bet aš neužfiksavau kažkaip tongue.gif ar galima beze laikyti šaldytuve paruoštą ir kiek laiko, na jei aš iš vakaro pasidarau , o tik ryte tortą puošiu, ar pavyks?
2 Kaip jūs taip gražiai nufotkinat savo tortus ir pyragus , kai jie jau būna prapjauti, anei trupinėlio lėkštėj...  g.gif  nu negi valot tą lėkštę spec, kad nufotkint
3 Jūs daug kur radau , kad minėjote, jog tepat, ty surinkinėjat tortą iš kart ant tos lėkštės ar padėklo, kuriame ir serviruojate, o kaip tada gražiai šonus padarote ,,  doh.gif  nu aš kai lipdau šonus riešutais ar trupiniais tai imu į ranką tortą ir tada jau darau,,, o jei ant tortinės daryčiau tai kaip tada viską nuvalyt, tikriausia kvaila taip klausti, bet nu nedaeina man  verysad.gif
4 Kai tirpinat šokoladą, vanduo puode ant kurio vonelę su šokoladu dedat, turi nevirti? nes aš tikriausia perkaitinau ir man jis tirštas toks gavosi.
5 o kai dengiat šokoladu tirpintu pvz tortą ar vyniotinį, tai dar dedat ką nors į ištirpintą šokoladą, kad gražiai p[asidengtų ir nebūtų labai kietas?
Atleiskit , kad tiek daug klausimų, bet man tikrai labai įdomu sužinot, daug jubiliejų nusimato ir šiaip didelių progų, tai noriu pasistengti  ax.gif  blush2.gif


1 . O kodėl tu taip darysi ???.....iš vakaro??? ....aš taip niekada nedariau ( puošiu iš karto ) , bet Inočka sakė , kad laikė , paskui paplakė ir viskas buvo okei ( aš nerizikuočiau schmoll.gif ).

2 . lotuliukas.gif ....aš ji pjaunu vienur ( ant padėklo ) , o dedu į lėkštutę .....trupinukai lieka ten .

3 . Taip daugumoj jau ant padėklo , bet būna , kad ir ant rankos pasiimu .......yra toks daiktas , kaip servetėlės , jomis pavalau , o trupinukus su šepetėliu nuo padėkliuko nuvalau (pirkau ir skyriau jį būtent tam reikalui ). biggrin.gif

4 .Taip jis neverda schmoll.gif .....bet ne didelė bėda jei jį sutraukia , greitai išimkite iš vandens ir smarkiai sukite šaukštu , man visada vėl išsilygina , o jei per tirštas dapilk vandenuko ar pieno .

5 . Būtinai pilu skysčių ( pieno , vandens ) , kitaip tu jo neužpilsi schmoll.gif , jis buk be galo tirštas , ir gausis nelygus užpilimas .....gryną naudoju tik ornamentams daryti , ir tai kartais ipilu šaukštą vandens .
Atsakyti