QUOTE(Karbynė @ 2009 02 09, 22:48)
Reikia ne piktintis, o džiaugtis, kad konkursuose atsiranda vis kokybiškesnių foto. O dėl profesionalų... Ar jūs bent nutuokiate kiek iš tų jūsų vadinamų profesionalų yra tiesiog savamoksliai pamilę fotografiją ir įdėję pakankamai daug pastangų ir darbo, kad pagaliau gautųsi tai, kas gaunasi. Vaizdas, kuris mus džiugina, verčia žavėtis ir t.t. Kai kam gal įkvepia norą mokytis padaryti geriau nei lig šiol - t.y. ne tik spustelt mygtuką. Aš asmeniškai dėkinga tiems "profesionalams". Visi "profesionalais" netapsim, bet pykti, kad kažkas stengiasi ar domisi daugiau nei jūs - vaikiška. Ir absurdiška siūlyti išgrūsti iš FOTOkonkursų žmones, kurie myli fotografiją. Beje - kokybiška nuotrauka - nebūtinai profesionalo darbas, kad ir kaip sunku būtų patikėti Neverta dėl neužimamos vietos taip piktintis...
aš pritariu, tikrai neatmetinėsiu gerų nuotraukų tam, kad laimėtų nekokybiškos.
kaip jau čia rašė, kad ir su paprastu fotoaparatu galima padaryti gražių nuotraukų.
aš pati fotografuoju su muiline, bet turiu ir tokių kadrų, kurie nenusileidžia profesionalam, bet žinoma ir prastų, ir visokių kitokių.
todėl visa tai skatina tobulėti mane, o ne pykti, kad kažkam išėjo geriau.
esmė kiek pastebėjau ne kokybėje, o pačioje nuotraukoje, jos mintyje, net pavadinime.