Įkraunama...
Įkraunama...

"Sniego karalystėje"

QUOTE(Karbynė @ 2009 02 09, 22:48)
Reikia ne piktintis, o džiaugtis, kad konkursuose atsiranda vis kokybiškesnių foto. O dėl profesionalų...biggrin.gif Ar jūs bent nutuokiate kiek iš tų jūsų vadinamų profesionalų yra tiesiog savamoksliai pamilę fotografiją ir įdėję pakankamai daug pastangų ir darbo, kad pagaliau gautųsi tai, kas gaunasi. Vaizdas, kuris mus džiugina, verčia žavėtis ir t.t. Kai kam gal įkvepia norą mokytis padaryti geriau nei lig šiol - t.y. ne tik spustelt mygtuką. Aš asmeniškai dėkinga tiems "profesionalams". Visi "profesionalais" netapsim, bet pykti, kad kažkas stengiasi ar domisi daugiau nei jūs - vaikiška. Ir absurdiška siūlyti išgrūsti iš FOTOkonkursų žmones, kurie myli fotografiją. Beje - kokybiška nuotrauka - nebūtinai profesionalo darbas, kad ir kaip sunku būtų patikėti biggrin.gif Neverta dėl neužimamos vietos taip piktintis...

aš pritariu, tikrai neatmetinėsiu gerų nuotraukų tam, kad laimėtų nekokybiškos.

kaip jau čia rašė, kad ir su paprastu fotoaparatu galima padaryti gražių nuotraukų.
aš pati fotografuoju su muiline, bet turiu ir tokių kadrų, kurie nenusileidžia profesionalam, bet žinoma ir prastų, ir visokių kitokių.
todėl visa tai skatina tobulėti mane, o ne pykti, kad kažkam išėjo geriau.

esmė kiek pastebėjau ne kokybėje, o pačioje nuotraukoje, jos mintyje, net pavadinime.
Atsakyti
Man sitas besmegenis ispudingo dydzio, kaip toki padaryt ohmy.gif
user posted image
Atsakyti
Karbyne, sauniai ir issamiai atsakei drinks_cheers.gif

Kkristinak, uzsuk i mokomes fotografuoti skyreli, pamatysi kaip su dideliu uzsispyrimu, kantrybe ir praktika, mamu paprastos, o tiksliau prastos foto, virsta zaviais, kokybiskais kadrais wub.gif Tik reikia labai noreti ir stengtis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kkristinak @ 2009 02 09, 21:37)
Pries pastatidama savo pirma nuotrauka konkurse smile.gif as daug apie tai klausynejau pas savo pazistamus ax.gif kaip viskas viksta g.gif ir man atsake-gali ne deti savo nuotrauku, jau ne karta jie state ir niekas niekada ne laimejo net 10 vietos verysad.gif  priezastis tame, kad cia laimi tik profesionalu nuotraukos doh.gif o ne paprasto megejo verysad.gif
tai as ir pagalvojau pabandysiu dalyvauti .ir isitikinau kad jie sake tiesa verysad.gif
paprastos nuotraukos gauna daugausiai 10 balsu doh.gif o prafesionalo gauna daugiausiai, ju yra maziai bet jie laimi visada 3 pirmas vietas doh.gif balsavimo metu skatina balsuoti kitus uz tam tikras nuotraukas sioje temoje. blush2.gif
ir istikruju nera cia teisybes,mes megejai tiesiog cia tam kad prabalsuoti ir papilditi nuotraukomis konkursus,perziurejau visus konkursus ir cia laimi tik tos pacios ar ju draugai ir tik keleta megeju blink.gif
galvokite ka norite, as stebejau ne viena konkursa ir nesu akla unsure.gif

tai as Rustes vietoj ne statyciau cia foto profesionalu ir redaguotu(is akies matosi kad nuotraukos redaguotos,ar darytos profesionalu.ne sakant apie tai kad yra daug galimybiu patikrinti nuotraukas) , duociau galimybe kitiems save parodyti smile.gif arba tiesiog padaryti konkursa ''megeju nuotrauku''
Prasau ne komentuoti,o is tiesu apsvarstyti tai!!!
grynas pavyzdys, g.gif  sitos nuotraukos doh.gif

o man patinka profesionalios foto. Beje,ar kada buvai foto parodoj (jei taip,tai kokioj).? Jei ne-tai nueik ir pamatysi,ką reiškia profesionali fotografija mirksiukas.gif Man taikrai labai patinka išdirbtos foto,išlauktos,kaip aš sakau išjaustos ir pan,o ne-pasodinau vaiką/katę/šunį į pusnį/ant pievutės/tarp lapų ir "pykšt" bele fotkė gavos... Mano draugė fotkino savo vaiką (šitam onkurse ji nedalyvauja ir ėra SM narė) žiemą,norėj pasidaryt gerų,gražių foto-tai viso padare virš 1000 foto,fotkino gal kokias 3-4 dienas,iš to gausybės kadrų atsirinko gal 20... įdėčiau čia nors vieną foto-galvotum profė arė,baigus kursus ir pan,bet...nieko ji nebaigus,tik pasiskaito nete,kaip ten ta fotika susikonfiguruot,kokioj pozoj geriausia fotkint ir visa kita. Manau,kad bet kuri mama/tėtis gali tai paskaityt ir padaryt superinių nuotraukų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2009 02 09, 22:48)
Reikia ne piktintis, o džiaugtis, kad konkursuose atsiranda vis kokybiškesnių foto. O dėl profesionalų...biggrin.gif Ar jūs bent nutuokiate kiek iš tų jūsų vadinamų profesionalų yra tiesiog savamoksliai pamilę fotografiją ir įdėję pakankamai daug pastangų ir darbo, kad pagaliau gautųsi tai, kas gaunasi. Vaizdas, kuris mus džiugina, verčia žavėtis ir t.t. Kai kam gal įkvepia norą mokytis padaryti geriau nei lig šiol - t.y. ne tik spustelt mygtuką. Aš asmeniškai dėkinga tiems "profesionalams". Visi "profesionalais" netapsim, bet pykti, kad kažkas stengiasi ar domisi daugiau nei jūs - vaikiška. Ir absurdiška siūlyti išgrūsti iš FOTOkonkursų žmones, kurie myli fotografiją. Beje - kokybiška nuotrauka - nebūtinai profesionalo darbas, kad ir kaip sunku būtų patikėti biggrin.gif Neverta dėl neužimamos vietos taip piktintis...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

fotografijos profesionalai ar tiesiog megejai tai ne uzdara kasta ar judejimas biggrin.gif visi norintys tai gali daryt... yra daug visokios imanomos informacijos - tik reik pasidomet wink.gif

Kkristinak - ateik pas mus ir mokykis kartu... mirksiukas.gif geriau jau tureti sveiku ambiciju nufotografuoti geriau, nei tie tavo vadinami profesionalai, negu pykt mirksiukas.gif

tam, kad padarytum grazia foto, tikrai neuztenka paspausti mygtuka wink.gif
dabar mes fotografuojam vandens lasus - kad gautumem gera, kokybiska nuotrauka - fotografuojama maziausiai 500 kadru... (ir cia tik vienas is pavydziu) mirksiukas.gif tik labai mylintis fotografija zmogus gali tureti tiek kantrybes ir uzsispyrimo...

taigi naturalu, kad tiek darbo ir meiles idejusiu i fotografija zmoniu foto - privalo buti grazesnes... nes kitaip nebutu prasmes ta daryt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 11 vasario 2009 - 11:06
balsavau uz tas kuriose pajutau tam tikra nuotaika
http://www.supermama...090_0016157.jpg
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Aišku smagu kai laimi, bet kam čia taip reikia piktintis jei kažkam patinka viai kitokios nuotraukos? Gi prašom, biškiuką darbo įdėti ir nuotrauka tikrai gali nuostabi išeiti net ir paprastam žmogeliui. Pas mane pačią yra tokių nuotraukų kur kiti žiūri su "atkarusiu žandikauliu" ir negali patikėti kad ten mano paveiksluota, bet yra ir tokių, kurias tik sukėlus į kompą iškart trinu lauk. Gi fotografijoj kaip ir visur reikia darbo. Aišku dar duoda ir pats fotoaparatas, kuo jis geresnis tuo ir nuotraukos kokybiškenės, nors dažnai paveiksluoju ir su savo muilinuke ir ką, vargo įdedu daugiau bet viskas įmanoma. Nereikia piktintis kad laimi kiti, kad už juos balsuoja, o pačiai pabandyti laimėti. Tarkim šiame konkurse dėjau tokią nuotrauką kuri vargu papuls į pirmą šimtuką, bet kai dėjau man ne tame esmė buvo kad laimėčiau, o norėjau parodyti tai kas nupaveiksluota, bet apie tai papasakosiu kai balsavimas baigsis.
O kas nustatinės kur yra riba tarp profesionalo ir neprofesionalo? Tarkim nuotrauka su arkliu kur pusnyse. Aišku balsavau už ją, ją pamačius iškart viduj viskas suspurdėjo. Yra ir daugiau nuotraukų su arkliais, bet jos tokios, kad jose nėra vargo, o čia vien pati mintis pagauta, tas sniegas atrodo lyg vanduo. jeigu man patinka nuotrauka tai už ją ir baluoju. Taip kad mes esam supermamos, ir padaryti galim viską mirksiukas.gif reikia daug daug noro, užsispyrimo ir kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 10, 07:27)
taigi naturalu, kad tiek darbo ir meiles idejusiu i fotografija zmoniu foto - privalo buti grazesnes... nes kitaip nebutu prasmes ta daryt...
gražesnės - kaip kam rolleyes.gif man tos išdirbtos foto tiesiog neatrodo natūralios, todėl balsavau už tokias, kur matyti kad kadras gražus, bet atsitiktinis, o ne krūmuose sėdėta pora valandų ar pleškinta šimtasi kadrų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 02 10, 08:49)
gražesnės - kaip kam rolleyes.gif man tos išdirbtos foto tiesiog neatrodo natūralios, todėl balsavau už tokias, kur matyti kad kadras gražus, bet atsitiktinis, o ne krūmuose sėdėta pora valandų ar pleškinta šimtasi kadrų rolleyes.gif

Tavo teise rinktis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Valerija @ 2009 02 09, 19:49)
Aš pavz nė už vieną iš šio penketuko nuotrauką nebalsavau, nes man jo ne mielos širdžiai, bet kitiems jos labai gražios.
Aš pati esu tipiškiausia mėgėja ir dažnai būnu pirmame dešimtuke, nes dalyvauju ne su belekokiomis nuotraukoms. Nors pradžioje tikrai nekažkaip sekėsi, bet pradedu perprasti ko nori dauguma ir bandau pateikti tokią nuotrauka kuri kabintu daugiau nei tik mano draugus ar šeimos narius mirksiukas.gif

as irgi ne uz viena is situ nebalsavau... blush2.gif radau man mielesniu ir grazesniu iamzintu akimirku.... ax.gif
Papildyta:
http://www.supermama...p...&phid=16304
http://www.supermama...p...&phid=16519
http://www.supermama...p...&phid=16140
http://www.supermama...p...&phid=16261
http://www.supermama...p...&phid=16300
va, mano pasirinimas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidaelv: 10 vasario 2009 - 12:08
QUOTE(l'eau @ 2009 02 10, 08:49)

nu ir kiekvieno teisė rinkis,o ne sakyti,kad nereik dėti kažkokių foto į kokursus ax.gif (čia ne tau taikau,čia tai forumietei,kuri teigia,kad nereikia dėto profesionalų foto- tavo postą tiesiog pacitavau,kad ji pasiskaitytų,kaip žmonės balsuoja)
Atsakyti
dar kartą paskaitinėjau taisykles ir nesuprantu - kodėl man vis dar neleidžiama balsuoti už nuotraukas? g.gif berods reikia turėti bent 20 žinučių, kad būtų leidžiama tai daryti. What's up?
Atsakyti