QUOTE(VDG @ 2015 03 27, 12:31)
Laba diena
Gal gali kas nors pavardinti pavardes gydytojų , į kuriuos verta kreiptis dėl celiakijos. Kaip suprantu, čia daugiausiai kalbasi mamytės del sergančių vaikučių, bet gal kas nors žino gydytojus, kurie konsultuoja ir suaugusius??? (esu jau močiutė su ilga blogos savijautos istorija).
Mano kraujo tyrimas Anti-tTGA-IgA yra neigiamas, bet visi kiti požymiai labai tinka. Labai noriu pasikalbėti su gydytoju, nuoširdžiai užsiimančiu celiakijos problema.
Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Gal gali kas nors pavardinti pavardes gydytojų , į kuriuos verta kreiptis dėl celiakijos. Kaip suprantu, čia daugiausiai kalbasi mamytės del sergančių vaikučių, bet gal kas nors žino gydytojus, kurie konsultuoja ir suaugusius??? (esu jau močiutė su ilga blogos savijautos istorija).
Mano kraujo tyrimas Anti-tTGA-IgA yra neigiamas, bet visi kiti požymiai labai tinka. Labai noriu pasikalbėti su gydytoju, nuoširdžiai užsiimančiu celiakijos problema.
Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Sveiki,
Gydytojų nenurodysiu, tačiau galiu pasidalinti savo patirtimi - pagal kraujo tyrimą celiakijos diagnozė man buvo atmesta, tačiau nustojus vartoti (ar itin sumažinus) gliuteno turinčius produktus pastebėjau absoliutų pagerėjimą. Paskaičiusi užsienio literatūros išsiaiškinau, jog šiais laikais nemaža dalis žmonių netoleruoja gliuteno, nors celiakija ir neserga. Vienintelis būdas tuo įsitikinti - keisti mitybą ir stebėti save. Sėkmės!